Dodaj do ulubionych

Kredyt przez OPEN FINANCE

IP: .ronw* / *.walbrzych.dialog.net.pl 13.02.06, 16:49
Czy ma ktoś ma jakieś doświadczenia z firmą Open Finance ??
Reklamują się że pomagają w otrzymaniu KREDYTU NA MIESZKANIE, że 100%
wartości mieszkania, że rata 400zł etc.
Czy można na to liczyć co obiecują,
Czy raty są takie jak piszą,
Czy nie ma tam jakiegos "szwindla"...
Chciałbym zaoszczędzić swój czas i chciałbym zasięgnąć opini czy warto.
Obserwuj wątek
    • Gość: janek8 Re: Kredyt przez OPEN FINANCE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.06, 19:25
      O.F. nie znam. Tak czy inaczej warto poswiecic troche czasu i pochodzic po
      wielu bankach. W kazdym beda haczyki i kruczki pisane małą czcionką dlatego
      doświadczenie mile widziane przy analizowaniu ofert. Na poczatek proponuje
      KredytBank i Pana Rafała Powązkę. Kiedys bardzo mi pomógł przy wyborze kredytu,
      nauczył wszystkiego i wiele za mnie zrobił (niestety rat nie chciał spłacac :D )

Pozdrawiam i zycze wlasnego, cieplego kąta i dachu nad głową!
      /Janek8
    • Gość: ewa Re: Kredyt przez OPEN FINANCE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 11:23
      swego czasu kredyty w KredytBanku nie były interesujace, ale może się zmieniło,
      ja również proponuję, zebyś sam pochodził po bankach i o wszystko sam wypytał:
      jakie oprocentowanie i od czego uzależnione, jakie prowizje i również od czego
      uzależnione (np. czy masz w tym banku konto, jaki okres spłaty, czy i jaki
      wkład własny itd. to wszystko wpływa na oprocentowanie i prowizje), czy
      wymagają wycen i jakis ubezpieczeń (kredytu, na życie, bo mieszkanie bedziesz
      musiał ubezpieczyć), jakie inne opłaty - za wcześniejsza splate, aneksy,
      przewalutowanie ... i upierdliwie wypytaj, jakie kwitki masz złożyć, co byś
      pare razy nie biegał do banku, jeżeli to ma być wysoki kredyt, proponuje we
      frankach szwajcarskich, no i przede wszystkim zrezygnuj z pośredników,
      niepotrzebnie wydasz pieniądze a załatwią Ci to, co sam możesz sobie załatwić,
      powodzenia!
      • Gość: janek8 Re: Kredyt przez OPEN FINANCE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.06, 17:55
        kredyt walutowy tylko gdy PLN jest b.słaby (waluta jest droga) i jest szansa na
        podniesienie wartosci PLN.
        Po wątpliwościach Kwaczki PLN stracił więc może to być dobry moment. Tak czy
        inaczej analiza wahań kursów wskazana
        Pozdrawiam!!
      • Gość: qrezus Re: Kredyt przez OPEN FINANCE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 20:32
        nie masz racji pośrednicy mają umowy z bankami i od klientów nic nie biorą więc
        może warto z nich skorzystać? Chodzenie po bankach jak nie masz wiedzy bankowej
        nic ci nie da bo nie zrozumiesz różnic!!
    • analysis Re: Kredyt przez OPEN FINANCE 15.02.06, 11:26
      Gość portalu: Gołota napisał(a):

> Czy ma ktoś ma jakieś doświadczenia z firmą Open Finance ??
      > Reklamują się że pomagają w otrzymaniu KREDYTU NA MIESZKANIE, że 100%
      > wartości mieszkania, że rata 400zł etc.
      > Czy można na to liczyć co obiecują,
      > Czy raty są takie jak piszą,
      > Czy nie ma tam jakiegos "szwindla"...
      > Chciałbym zaoszczędzić swój czas i chciałbym zasięgnąć opini czy warto.

Czytaj prasę, internet, przeglądnij zawartość grupy pl.misc.banki, pytaj w
      każdym banku, unikaj kredytu walutowego i promocji jak ognia.
      Tanie mięso psy jedzą. Znasz to powiedzenie?

moose
      • analysis Re: Kredyt przez OPEN FINANCE 15.02.06, 11:33
        OpenFinance jest brokerem.
        Pewnie szarpnie za pośrednictwo, ale może oszczędzić Ci czasu na szukanie ofert.
        Ma w portfelu oferty kilkunastu banków, choć jest powiązany kapitałowo z Getinem
        i nie będzie obiektywny. :) Ale np. Expander jest już w GE Banku, więc
        obiektywności tam gdzie pieniądz nie ma.
        Pogoogluj.

moose
    • jimmyjazz Re: Kredyt przez OPEN FINANCE 16.02.06, 10:25
      Gość portalu: Gołota napisał(a):

> Czy ma ktoś ma jakieś doświadczenia z firmą Open Finance ??

To jest dokładnie to samo co expander (załozyli ją ci sami goście, po
      sprzedaniu expandera :-)

Nie biorą za pośrednictwo od klineta tylko od banku.
      • Gość: gadulka77 Re: Kredyt przez OPEN FINANCE IP: *.ikatel.pl 18.02.06, 18:26
        Byłam w OF. Nie polecam. Obsługa denna, nic nie wskazywało, że sa to
        wykształceni ludzie z najwyższej półki , którzy dla klienta sprawia cud. Mialam
        bardzo duży problem, bo mialam dac odpowiedz czy decyzuje się na mieskzanie za
        naprawde duze pieniadze. Nie dosyc ze sama musialam sie o wszystko dopominać,
        to jeszcze zaproponowano mi taka rate, ze musialam zrezygnowac. Na moaja
        rezygnacje usyłąszałam tylko kur....a, bo komus gigantyczna prowizja
        przeleciała obok nosa. Ostatnio doiwedzialam sie, że dlatego zaproponowali mi
        tak wysoka rate, bo OF podstepnie chciał mnie naciąć na fundusze inwestycyjne
        dodatko i ponoc był to warunek banku. Jak sie ostatnio dowiedziałam to było to
        naciaganie OF a nie zaden warunek banku. Tym sposobem przez nieuczciwego
        posrednika przeszło mi koło nosa najfajniejsze mieszkanie jakie do tej pory
        znalazłam. No coż...i tak trzeba samemu sprawdzac po posredniku. POwodzenia.
        • Gość: gadułka77 Re: Kredyt przez OPEN FINANCE IP: *.ikatel.pl 18.02.06, 18:29
          dodam, ze rzecz miała miejsce we Wrocławiu, co nie oznacza, że gdzie indziej
          jest podobnie, ale zasady działania przyjete w firmie podejrzewam,że są pewnie
          jednakowe......
        • Gość: Gołota Re: Kredyt przez OPEN FINANCE IP: .ronw* / *.walbrzych.dialog.net.pl 20.02.06, 12:53
          Dzięki za cenne informacje. Jak się można było domyslać nie ma nigdzie nic za
          darmo i trzeba samemu ciężko popracować szukając i załatwiając wszystko bez
          posredników. Jeszcze raz dziękuję za info.
          • bw29 Re: Kredyt przez OF 22.02.06, 10:33
            doradcy biorą prowizję od bankku za zwerbowanego klienta natomiast maja wiedze
            jaki klient gdzie otrzyma kredyt na jaki oczekuje. oszczedza ci kolejnych
            negatywnych decyzji w bankach , wiedz jak banki oblizaja zdolnosc wiarygdnosc
            itd i ktoo bardzie j ocenia wysokie zarobki a kto historie kredytowa itd więc
            jesli masz srednia sytuacje slabsza historie itd to warto zarysykowac u
            doradcow. jak jestes uwazny to na nic cie nie naciagną.
    • skamus OPEN FINANCE- POLECAM!!!! 22.02.06, 21:27
      korzystalam z podobnej firmy jak openfinance, i:
      miły pan sprawdził po pierwsze zdolnosc kredytową, zrobil wywiad co chce kupic
      za ile , ile mam i ile che od banku; po czym wyszukał najbardziej korzystną
      ofertę dla mnie, po czym zajął się załatwianiem kredytu, biegał skakał dzwonił
      itp, itd.
      suma sumarum, mam super mieszkanko i tylko dwa razy musiałam się z domu ruszyć
      raz gdy jechałam do banku podpisac umowę i dwa podpisac akt notarialny!

polecam

oni maja podpisana umowę z bankami od których dostają prowizję

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka