Dodaj do ulubionych

Skandal !!!!!

IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 05.11.06, 22:25
Ide do kościoła na Wyszyńskiego a ksiadz mi reklamuje rodzine Romanów,
może od razu powiedzec że zgrzeszę jak zagłosuje inaczej!!!!!Może jeszcze
modlitwa w intencji jak w zeszłym roku!!!!
To jest żerownie na biednej społeczności katolickiej!!! Jako osoba głębokiej
wiary stanowczo protestuję. Nie zgadzam sie z takimi praktykami. Pisze lis do
biskupa!!! Nalezy z tym skonczyć!!!
Przeklinam tych wiarołomców!!!!

Obserwuj wątek
    • Gość: tez katolik Re: Skandal !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.06, 22:29
      skoncz juz z tym kogo to obchodzi!
    • Gość: Adam Re: Skandal !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.06, 07:27
      Nazywasz się katolikiem i masz takie prawo, ale katolik nie przeklina na innych
      ludzi, a szacunek dla Ekscelencji Księdza Biskupa się należy. Nie pisze się Go z
      małej litery. Czytajac Twój post, czuje się jaka złość i nienawiść z Ciebie
      kipi. Radzę Ci, abyś dobrze poszukał adresu, byś nie trafił ze swoim listem do
      innego Kościoła.
      • azza4 Re: Skandal !!!!! 06.11.06, 08:12
        Kazdy zdrowy psychicznie czlowiek powinien sobie odpuscic kosciol i znalezc
        wlasny sposob na kontakt z Wyzszym.Ta instytucja ma z Bogiem akurat najmniej
        wspolnego.Dykuja na kogo glosowac,a w niektorych miejscowosciach(np.malopolskie)
        zycie cale sie kreci pod dyktando jakiegos pajaca w czarnej sukience.Jak
        rozmawiam z rodzina z tamtych stron to rece opadaja "ksiadz powiedzial
        to.Ksiadz zabronil tamtego.Dzis nikt w pole nie wyszedl bo ksiadz dudnil z
        ambony,ze nie mozna."To to dopero ciemnogrod jest.Jeden kosciol od drugiego w
        promkeniu 5 km i pelny co niedziela.Az strach pomyslec do czego to
        prowadzi.Nasze spoleczenstwo nigdy nie ruszy do przodu jak sie podda tej chorej
        wladzy.
        • Gość: socrates Re: Skandal !!!!! A M E N !!! IP: *.bb.netvision.net.il 06.11.06, 13:30
        • Gość: ita17 Re: Skandal !!!!! IP: *.dyn.luxdsl.pt.lu 06.11.06, 14:19
          Ksieza to personel ,a nie Bog!!!!!!
      • Gość: katolik Re: Skandal !!!!! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 06.11.06, 10:12
        Ja zaprorestowałem na metody psudoksięży którzy traqktuja kosiół jak swój
        prywatny folwark!!!!
        w księzy nie wierzę tylko w Boga !!!
        • Gość: cywil Re: Skandal !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.06, 11:40
          Dla mnie ksieza to jeszcze jeden gatunek mundurowych z hierarchia i obyczajami
          gorszymi nawet niz w wojsku. Wyjatkowy to ksiadz, ktory cie nie indoktrynuje, a
          pozwala myslec. Im sie wydaje, ze maja wladze nad duszami, ze glos z ambony to
          rozkaz. A te rusztowania z reklamami wyborczymi przed kosciolem to juz
          kompletny skandal. Kosciol powinien byc apolityczny, ale jest to tak samo
          nirealne, jak trafienie komara w locie.
          • Gość: Miś Re: Skandal !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.06, 13:53
            Na podgórzu też ksiądz reklamował Tomasza P.znanego radnego, uważam że to
            przekroczenie dobrego smaku bo przecież parafianie to nie bydło które trzeba
            poganiać zeby szło we właściwą strone a co z innymi kandydatami może ja chce
            głosowac na kogoś innego, to co jak niezagłosuje na Tomasza P. to mam grzech ???
            Do czego to doszło tam gdzie modlitwa dziś jest polityka
            • Gość: kinga Re: Skandal !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 20:08
              To super, że ktoś może podpowiedzieć i poradzić, kto jest wartościowym
              człowiekiem. Może wg Misia po porady musimy udać się do pijalni,tam nas
              poinformują lepiej?... Misiu, może zazdrość Cię wypala, że ksiądz nie
              powiedział, nic na Twój temat???
        • Gość: Nietzsche ''Gott ist tot'' IP: *.bb.netvision.net.il 06.11.06, 14:03

• Gość: Gosc Re: ''Gott ist tot'' IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 06.11.06, 14:40
            A ,czym Wy sie tak stresujecie przeciez od dawna ksieza zabawiajaja sie w
            polityke i rola ksiezy dawno nie przypomina tego do czego zostali
            powolani.Dekalog jest im zupelnie obcy.Dla mnie osoby wierzacej przestali sie
            ksieza liczyc nie ma w moim zyciu posrednikow miedzy mna, a moim Bogiem.Jak mam
            potrzebe modlenia ide do kosciola wtedy kiedy nie ma nikogo.Dawno nie chodze do
            kosciola na msze,nie daje na tace(wole to przeznaczyc na zacny cel)nie
            spowiadam sie do "ucha"i nie stresuje sie z powodu falszywej roli kosciola i
            ksiezy.Nie zmuszam do tego moich dzieci bo ja im przekazuje jak trzeba godnie
            zyc nikt nie bedzie robil tego za mnie,a juz na pewno nie ksieza.
            • Gość: socrates Re: ''Gott ist tot'' A M E N !!! IP: *.bb.netvision.net.il 06.11.06, 14:42
    • Gość: hehe Re: Skandal !!!!! IP: *.gprspla.plusgsm.pl 06.11.06, 14:36
      Nie chodź do kościoła i nie narzekaj!!!!!!!!!!!!!!
      To dobra rada.
      • Gość: wątpiący Re: Skandal !!!!! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 06.11.06, 19:08
        Niedawno w prasie ukazał się wywiad z księdzem, który zapowiadał, że kościół
        niebawem będzie głosił kazania na zamówienie !
        Chyba nasi kapłani uprzedzili dyrektywy episkopatu ?
        Swoją drogą to zastanawiające co gorsze -kupować głos wyborcy za odpust, czy za
        flaszkę wina ?
        Ogłupiają chyba jednakowo !
        • Gość: obywatel Re: Skandal !!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.06, 20:53
          Zastanawiam się, ilu jeszcze pozostało mądrych rodaków w tym
          biednym,okradzionym kraju? Rozpacz!!!!!
      • Gość: zawsze-dziewica Re: Skandal !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.06, 22:45
        Nasze Kółko Różańcowe posłucha proboszcza.
    • Gość: Alex Re: Skandal !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.06, 21:44
      A kim jest rodzina Romanów ?
      • Gość: Obserwujący. Re: Skandal !!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.06, 21:49
        Mają chyba mądrość na rządzenie,klany nigdy nie osiągały sukcesów.
        • Gość: Sade Re: Skandal !!!!! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 07.11.06, 22:32
          Władza do jakiej doszli to niewątpliwie ich sukces, (osobisty, rodzinny) nic
          poza tym, no chyba, że kilku proboszczy się czegoś przy nich nachapie.
          Zapewniam wszystkich, że do zdobycia władzy to nie rozum potrzebny ale brak
          zasad i jakichkolwiek barier etycznych. To zresztą widać.
          • Gość: wściekły Re: Skandal !!!!! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 07.11.06, 22:54
            byłem wczoraj na Nowym Mieście w pewnej bramie z ulotką i prośbą o zagłosowanie
            na pewnego kandydata, starszy facet otworzył mi drzwi i powiedział, że on na
            wszystkich nie będzie głosował, a do tego ksiądz Kaziemirz już im wszystkim w
            kościele powiedział na kogo mają głosować :) haha ... uśmiałem się jak na
            jakimś kabarecie ... haha
            Kaziu - wielki polityk w dupe mać :) może niech ks. Kaziemierz wystartuje na
            radnego i z ambony krzyczy ... " jam jest Pan Kazimierz twój, który Cię
            wywiódł ... w pole :) haha "
            • Gość: jakis_tam Re: Skandal !!!!! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 10.11.06, 10:54
              Co się dziwicie. Przecież Giovani Roman został posłem też w ten sposób przy
              wydatnej pomocy Haliny P. To głównie ona zakręciła księży i mamy teraz takiego
              pajaca za posła. Dziękujemy ci Halinko. Teraz maczała palce w kampanii Piotra
              K. Może się to dla niego źle skończyć, bo jego promotorka ma wielu wrogów.
              • Gość: jarko Re: Skandal !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 22:05
                Jeśli dojdzie do II tury wyborów (a to jest pewne)to nasz obecny Pan Prezydent
                ma duże szanse na to aby przegrać ponieważ myślę że raczej pewną koalicję
                stworzą Alicja Rosiak i Mirosław Lubiński - bez względu na to kto z nich będzie
                w II turze - a mam także nadzieję że przyłączy się do nich takż Pan Marciniak,
                a wtedy nich już Piotrek czyści biurko i pakuje majdan. I nawet nawoływania z
                ambony i pomoc szanownej Pani Zastępcy Prezydenta nie pomogą.
                • Gość: # Re: Nowe rozdanie?? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 11.11.06, 14:37
                  Jak ćwierkają jaskółki kandydat ML i kandydatka AR już dogadali się przed
                  wyborami, ale myślę że to będzie zależało po ile procent dostaną. Jeżeli ich
                  suma będzie porównywalna lub wyższa to marne szanse obecnego (dzięki również
                  oczywiście HP)
              • daria_sejmowa Re: Skandal !!!!! 11.11.06, 21:43
                Ale się chłopaki rozmarzyły...

Pamiętajcie, że to nie arytmetyka. Tu 2+2 nie równa się 4.
                Wielu z Rosiakowców nie będzie chciała głosować na komuszków-ochlejuszków.
                Wielu z komuszków obrazi się na ML za konszachty z liftingowaną AR.
                • Gość: kloszard Re: Skandal !!!!! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 12.11.06, 10:44
                  Oczywiście wpadną w ramiona naturszczyka P.K. bo to On Wielki , Nieokreślony,
                  Wszechobecny i Wspaniały przytuli wszystkich do swego łona.
                  SWS - matrono !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka