Dodaj do ulubionych

Meble WEMA - nie polecam !!!!!

IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 08.01.07, 08:04
Chciałbym na forum podzielić się pewną uwagą na temat firmy WEMA robiącą
meble na wymiar. Zamówiłem meble dnia 09.10.2006 (wpłaciłem 1500zł zaliczki)
i pani mówiła że 2-3 tygodnie czekamy na fronty i 1 tydzień trwa złożenie
wszystkiego do kupy. Po kilkunastu ponaglających telefonach z mojej strony
składaliśmy meble 21-22.12.2006. A żeby było tego mało to w złożonych meblach
brakuje jednego frontu, szyb we frontach, kilku półek i kilku pierdół
typu "zaślepki". Właściciele ciągle zwodzą, kręcą odwlekają etc. Meble
kosztowały 4250 zł i nie są to małe pieniądze. A pani już w pierwszym dniu
składania mebli przyszła do mnie do domu i chciała resztę pieniążków...
Skandal i żenada !!!
ZDECYDOWANIE NIE POLECAM firmy WEMA i zalecam podpisywanie konkretnych umów z
ustalonym terminem ukończenia oraz umownymi karami za spóźnienia ;-)
Obserwuj wątek
    • Gość: arecki Re: Meble WEMA - nie polecam !!!!! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 08.01.07, 13:17
      Widzisz Bartek, trza tępić gnojków! Ja zamowilem okno ok. 4 lat temu i do dzis
      ani zaliczki ani okna...na szczescie udalo mi sie samowolnie odebrac
      "złodziejowi" dług w towarze;)
      • Gość: feniks Re: Meble WEMA - nie polecam !!!!! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 08.01.07, 14:57
        Omijajcie szerokim łukiem sklep meblowy "bodzio". Meble zamówione miały same
        skazy i były poobijane w trakcie transportu.
        Z góry nie polecam.
        • Gość: Marek Re: Meble WEMA - nie polecam !!!!! IP: *.jgora.dialog.net.pl 08.01.07, 15:51
          Ja mam meble kuchenne z ,,Bodzio,, i jesteśmy z zoną bardzo zadowoleni
          • Gość: feniks Re: Meble WEMA - nie polecam !!!!! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 08.01.07, 16:01
            To mieliscie farta, bo ja nie dosc ze dostalem porysowane, to jeszcze nie
            przywiezli paru elementow. Ot tak im sie zapomnialo...
    • Gość: Wacław Re: Meble WEMA - nie polecam !!!!! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 09.01.07, 13:10
      Dobrze wiedzieć że są takie firmy. Dziwię się że po takich "akcjach" takie
      firmy jeszcze istnieją. Najpierw nałapią zamówień (wiedząc że ciężko się będzie
      wyrobić) a później kręcą że to, że tamto... I pewnie taki właścciel siedzi
      później w domu i narzeka znajomym jak to się biznes słabo kręci... Żałosne to
      jest.
    • Gość: Kasia Re: Meble WEMA - nie polecam !!!!! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 11.01.07, 10:48
      Dziwne, że takie firmy jeszcze normalnie funkcjonują !!! Niestety prawda jest
      taka, że tak robi większość prywaciarzy - chałupników... Ich myślenie wygląda
      tak: BIORĘ TERAZ BO JAK NIE WEZMĘ TO GOŚĆ PÓJDZIE DO INNEGO :-( Tragedia
    • Gość: Mebel Re: Meble WEMA - nie polecam !!!!! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 15.01.07, 10:13
      Widzę że mija 3 miesiące od podpisania umowy... Współczuję...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka