Dodaj do ulubionych

Droga Wałbrzych - Wrocław

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.07, 10:57
Witam, chciałabym się dowiedzieć o warunki panujące na drodze Wałbrzych -
Wrocław. W sobotę mam zjazd na uczelni i prosze radę czy można jechać
samochodem, czy lepiej nie ryzykować i jechać pociągiem. Z góry serdecznie
dziękuję.
Obserwuj wątek
    • Gość: kierowca Re: Droga Wałbrzych - Wrocław IP: 193.28.0.* 25.01.07, 12:12
      Do soboty masz kupę czasu. Proponuję jechać przez autostradę. Ale skoro pytasz,
      to wnioskuję, że jesteś "niedzielnym kierowcą" i lepiej jedź pociągiem.
      • Gość: Iza Re: Droga Wałbrzych - Wrocław IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.07, 12:39
        Tak się składa kierowco, że nie jestem "niedzielnym kierowcą", prędzej mało
        doświadczonym. Poprostu nie bardzo uśmiecha mi się stanie w korkach lub
        jechanie żółwim tempem. Nie uważam by było coś złego w pytaniu się o stan
        trasy.
    • Gość: Mirek Re: Droga Wałbrzych - Wrocław IP: *.jgora.dialog.net.pl 25.01.07, 14:06
      Mądre pytanie gdybyś miała jechać dzisiaj , ale Ty pytasz o sobotę???
      To bardzo głupie pytanie , bez sensu - do soboty to możemy miec lato albo zimę
      stulecia.Ratuje Cie to ze serdecznie dziekujesz. Tez Ci radzę jechać pociagiem.
      • Gość: Iza Re: Droga Wałbrzych - Wrocław IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.07, 14:22
        Pytam się o to dzisiaj z prostej przyczyny. Jeśli droga jest przejezdna po
        wczorajszej pogodzie, będzie przejezdna i w sobote. A biorąc pod uwagę to, że
        zostało jeszcze troche czasu do wyjazdu (przy utrzymaniu się pogody
        dzisiejszej) warunki jazdy mogą się tylko poprawić. W razie pogorszenia aury
        chciałam mieć rozeznanie czy droga jest przejezdna, czy są miejsca gdzie tworzą
        się korki lub inne przeszkody.
        • jakas1 Re: Droga Wałbrzych - Wrocław 25.01.07, 15:19
          Gość portalu: Iza napisał(a):

> Pytam się o to dzisiaj z prostej przyczyny. Jeśli droga jest przejezdna po
          > wczorajszej pogodzie, będzie przejezdna i w sobote. A biorąc pod uwagę to, że
          > zostało jeszcze troche czasu do wyjazdu (przy utrzymaniu się pogody
          > dzisiejszej) warunki jazdy mogą się tylko poprawić. W razie pogorszenia aury
          > chciałam mieć rozeznanie czy droga jest przejezdna, czy są miejsca gdzie tworzą
          >
          > się korki lub inne przeszkody.

Coraz bardziej przekonujesz, że jednak jesteś niedzielnym kierowcą ;) Na drodze
          do Wrocławia głównym problemem może być teraz wiatr po znacznych opadach śniegu,
          który zawiewa go na drogę. Dlatego właśnie dokładnie jest odwrotnie niż
          napisałaś, że "warunki jazdy mogą się tylko poprawić". Otóż aktualnie jest ta
          droga przejezdna, choć jedzie się długo (szczególnie spowrotem). Natomiast
          choćby i nie spadł gram śniegu, to jezeli będą silne wiatry, to do soboty może
          stać się nieprzejezdna zupełnie - tak było w zeszłym roku, gdy zapanował tam
          totalny paraliż któregoś dnia, a wcale nie było świeżego śniegu, tylko nawiany z
          pól.
    • Gość: oczka dwa Re: Droga Wałbrzych - Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 17:40
      Widzę ,żę konieczie chcecie zrobić z tej dziewczyny pustą ,głupią
      blondynkę,udowodnić ,że nie potrafi jeżdzić.Dziewczyna się pyta o stan
      drogi ,więc po co te idiotyczne docinki.
      NIE MA GŁUPICH PYTAŃ SĄ GŁUPIE ODPOWIEDZI.....
      • Gość: :) Re: Droga Wałbrzych - Wrocław IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 25.01.07, 21:28
        pewnie tata da samochód to po co ma się bujać pociągiem
        • Gość: mad Re: Droga Wałbrzych - Wrocław IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 25.01.07, 21:59
          ale z was idioci... brak słow
          • Gość: Ja Re: Droga Wałbrzych - Wrocław IP: *.wro.vectranet.pl 25.01.07, 22:30
            Otóż droga Izo - droga Wałbrzych - Wrocław jest ok, ale trzeba powoli jechać, bo
            ślisko... no czasami robią się korki od Świebodzic do Wałbrzycha, było tak
            wczoraj i dziś. Dość to męczące. Jeśli nie lubisz zaśnieżonych tras to może
            lepiej pociąg lub jeśli wolisz nyska.

Ps. Nie wiem czemu wypowiadają się tu ludzie, których temat w ogóle nie dotyczy
            i nie mają nic do powiedzenia poza obelgami. Zachowajcie je lepiej dla siebie.
        • Gość: Iza Re: Droga Wałbrzych - Wrocław IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.07, 22:30
          Do osoby posługującej się nikiem :). Tata nie da samochodu, bo go nie ma.
          Samochód jest mój. Wyobraź sobie, że na niego zapracowałam.
          Innym osobom dziękuję bardzo za opinię i rady, mimo iż nie ze wszystkimi się
          zgadzam. Człowiek zawsze wzbogaca się o nowe doświadczenia, także na forum.
          Dziękuję
    • Gość: max Re: Droga Wałbrzych - Wrocław IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 25.01.07, 22:30
      dopiero wróciłem z wrocławia,mozesz śmiało jechac -czarna droga
      • Gość: Iza Re: Droga Wałbrzych - Wrocław IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.07, 22:32
        Dziękuję Max.
    • Gość: kierownica Re: Droga Wałbrzych - Wrocław IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.07, 06:35
      Człowiek się niedługo zacznie bać pytać o cokolwiek bo każde pytanie na tym
      forum zostaje zjechane i zmieszane z błotem i breją śniegową. Wydaje mi się że
      skoro dziewczyna pyta to już choćby w ten sposób wykazuje się rozsądkiem;
      jechałam w środę około 16-tej do Wrocławia, tego samego dnia wracałam i mijałam
      niejednego kierowcę faceta w zaspie- niektórzy gnali jak na złamanie karku,
      jakby nie widzieli warunków na drodze! To dopiero jest głupota; ja jechałam
      70/godz bo na taką prędkość czułam się dobrze, a inni wyprzedzali mnie z większą
      predkością- i koło szczepanowa jeden z tych śpieszących zakopał się w rowie.
      Jechało się dobrze, tyle że dość wolno- do świdnicy niestety około godziny,
      potem szybciej. Z autostradą nie było żadnego problemu, troszkę gorzej zrobiło
      się we wroclawiu- ślimacze tempo i korki, niestety.
      Kiedy wracałam stało sporo tirów na drodze swiebodzice- wałbrzych i omijanie ich
      nie było najfajniejszą sprawą na swiecie, tym bardziej ze niektore stały po
      prostu na srodku drogi a po bokach zaspy.
      Reasumując- spoko, dojedziesz tylko policz wiecej czasu na dojazd- mi to zajęło
      2,5 godziny. I bezwzględnie na zimowych oponach, rzecz jasna.
      • Gość: Iza Re: Droga Wałbrzych - Wrocław IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.07, 09:18
        Dziękuję bardzo za informacje.
    • Gość: turysta Re tylko dla zainteresowanych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.07, 10:17
      Wczoraj jechałem do Wrocławia godz.17
      droga do Swidnicy czarna warunki ok.
      za Swidnicą zaspy śniegu naniesione przez wiatr
      warunki trudne, lecz piaskarki jeżdziły.
      czas przejazdu około 90 min.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka