Gość: gość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.07, 13:12 Jak myślicie?. Według mnie, jak byli japończycy było w porządku, ale jak grup liderami są nasi ziomkowie, a zwłaszcza famia świdnicka, to jest tragedia!!!. Chamstwo i jeszce raz chamstwo. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość Re: praca w Toyocie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.07, 13:32 i jeszcze dodam - famia świndicka do Świdnicy!. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kagi Re: praca w Toyocie IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 04.02.07, 13:57 no z miesiąca na miesiąc coraz gorzej! Odpowiedz Link Zgłoś
miasiak Re: praca w Toyocie 05.02.07, 10:02 witam!!!! W Toyocie nie jest aż tak źle, to fakt że z miesiąca na miesiąc jest gożej ale jak dla mnie to jest to wina coraz to większej liczby arkuszy i obowiązków a płaca aż śmiech o tym mówić!!!! W dodatku ostatnio wywiesili wiadomości z rozmów o podwyżce , w których napisali że wprowadzona w grudniu premia absencyjna jest traktowana jako 5% podwyżka, więc niema się co łudzić co do kwietniowej podwyżki!!!! Zarząd ma gdzieś że ludzie sie zwalniają bo co ich to obchodzi jeżeli ma się taką pensję na która pracownik linii musi pracować kilka miesięcy ciężko charując!!!! nie podoba się to droga wolna przyjdzie ranstad albo crews!!!! ja równierz uważam że jak komuś źle to niech zmieni pracę!!!! puki coś z nadgodzinami ro bionymi kosztem rodziny da się zarobić! Takie zcie!!! pozdro !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: feniks Re: praca w Toyocie IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 05.02.07, 12:43 Ta....Zesraj sie a nie daj sie. Jak bedziemy mieli takie podejscie do pracy to zawsze beda nas pracodawcy gnoic, jako tania sile robocza. Kiedys do "Ronala" przyjechali francuzcy pracownicy tej samej firmy, chcac zeby nasi przylaczyli sie do strajku. Jak zobaczyli ile u nas zarabiaja i wcale im to nie przeszkadza, to wrocili do kraju. Jak nie bedziemy sie stawiac to nigdy pracodawcy nie beda nas szanowac a rzad bedzie wymyslal: roboty publiczne, przyuczenia do zaowdu, prace uzyteczno-spoleczne, smiechu warte staze itd.,itp., bo przeciez zawsze sie znajda ludzie ktorzy za marne grosze, popychani przez swoich wyzyskiwaczy beda pracowali z nadzieja w oczach, bo anuz widelec zostana zatrudeni na "normalnych" warunkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roman Re: praca w Toyocie IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 05.02.07, 19:32 Masz racje! ta firma jest tak posrana,ze glowa boli! pracuje juz ponad 3 lata i nic na lepsze sie nie zmienia! jak sie razem nie wezmiemy za ten porabany zarzad to o podwyzkach i godnym traktowaniu mozemy tylko pomarzyc!!! tylko strajk moze pomoc!!! pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: feniks Re: praca w Toyocie IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 05.02.07, 19:41 We Francji nie tak dawno chcieli wprowadzić takie same stażyki jak u nas. I jak się skończyło? Wielkim strajkiem i kapitulacją rządzących - pomysłodawców. A u nas co nowego, durnego wymyślą to jest akceptowane z pokorą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arfi Re: praca w Toyocie IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 06.02.07, 07:37 dobrze gada, potrzeba linczu tych którzy gotuja nam taki los Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taaa Re: praca w Toyocie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.07, 17:41 JASNE ZROBCIE STRAJK ZAMKNA WAM FABRYKE I PRZENIOSA TAM GDZIE LUDZIE BEDA CHEILI PRACOWAC A SWOJA ROGA JAK WAM SIE NIE PODOBA TO NALEZY ZMIENIC PRACE!! ZALOSNE TO WSZYSTKO JEST NA MAKSA TYLKO NARZEKANIE I NARZEKANIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: feniks Re: praca w Toyocie IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 06.02.07, 17:56 No tak to najlepsze rozwiązanie - uciec z podwiniętym ogonem i szukać lepszego miejsca i stanowiska. Trzeba walczyć o swoje, bo inaczej pracodawcy zawsze będą przyzwyczajeni do faktu, że jak zwolnią jednego to na jego miejsce znajdzie się cała rzesza ludków, którzy za marne grosze będą tyrać ze strachu, że lepszej roboty nigdy nie znajdą. Jeżeli są powody do narzekania, to nic nie stoi na przeszkodzie, żeby mówić o tym i działać, żeby to zmienić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taaa Re: praca w Toyocie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.07, 20:20 Ale po co ta dyskusja od kiedy wiem to nikt nie walczyl o nic zawsze znajdzie sie jakas grupa mala ktora chce cos zrobic a reszta nie kazy jest madry w slowach a jak przychodzi co do czego kazdy sie wycofuje;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wax Re: praca w Toyocie IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 06.02.07, 20:25 Godne traktowanie? To znaczy co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: praca w Toyocie IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 06.02.07, 20:34 Ja tu czegos nie rozumiem. Narzekacie jakbyscie niewiem jak mieli tragicznie. Jak wam nie odpowiada praca w Toyocie to idzcie robic do Cersanitu, wtedy przekonacie sie co to naprawde znaczy dostawac i w d.. i po kieszeni. Docenicie moze prace w Toyocie. Bo macie tu przedszkole w porownaniu do Cersanitu. Wiem bo pracowalem tam ponad 2 lata. Teraz robie w Randstadzie wlasnie w Toyocie od prawie roku i przestancie plakac bo mi sie niedobrze robi jak to czytam. Macie lepiej od nas i beczycie. Nie pasuje to wypad! Chetnie zajme miejsce ktoregos z was BIEDAKI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek01g tzn. jak ci nie odpowiada grypa zaraź sie dżumą? IP: *.chello.pl 07.02.07, 00:15 to mniej więcej chciałeś nam powiedzieć? >:)) Odpowiedz Link Zgłoś
1sz-truten Re:nio i cio nie mialem racii? 07.02.07, 03:34 nie uplynelo duzo czasu a na tuocie same psioki wisza a ta gwiazda z pensylwani, nie bierze jej w obrone? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: tzn. jak ci nie odpowiada grypa zaraź sie dżu IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 07.02.07, 17:34 chcialem powiedziec ze jestescie za bardzo rozpieszczeni. Co wy swiat chcecie zmieniac?! Jak komus sie nie podoba wyjezdza za granice i tyle. Sa tacy co maja naprawde duzo gorzej. Dlatego mnie nie rozsmieszajcie! Francuskie pieski k... Ludzie maja cale rodziny na utrzymaniu i robia w duzo gorszych warunkach. Trzeba bylo sie uczyc, skonczyc jakies dobre szkoly i nie byloby narzekania. Ale oczywiscie powiecie teraz ze to nic nie daje bo trzeba miec plecy. Jasne! Zyciowi nieudacznicy i obiboki wszelkiej masci tak sobie to zwykle tlumacza. Placzcie dalej nad soba pokrzywdzeni przez los Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arfi Re: praca w Toyocie IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 07.02.07, 08:10 włąśnie takich jak ty powinno sie zlinczowac, no za jak nmalo mozesz pracowac albo na jak psich warunkach...powiedz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: praca w Toyocie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 11:25 Jeszcze tylko 10 lat mordęgi i będzie po Toyocie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol Re: praca w Toyocie IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 08.02.07, 11:00 masz racje wyzyłauja nas i wycisna jak szmate i pojada z maszynami szukac "jeszcze tanszych roboli" wiec pracujmy ciezko i tanio zeby wicej w tym czasie mogli zarobic:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: praca w Toyocie IP: *.emirates.net.ae 08.02.07, 12:15 Dokad w Polsce bedzie bezrobocie na poziomie na jakim jest nic sie w tej materii nie poprawi.Zaden pracodawca mogac miec pracownika za np.1000PLN nie bedzie mu z nieprzymuszonej woli placil 2000.Zamiast tyle biadolic wezcie sie lepiej za nauke jezykow obcych i szukajcie lepszej pracy za granica ktorej jest calkiem sporo.Dla wyjasnienia pracuje z granica juz od paru lat i nie zamierzam tego juz zmieniac.Powrotu i podjecia pracy w Polsce nie przewiduje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1 Re: praca w Toyocie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 14:04 szok!!! Jak wam jest tak zle to sie zwolnijcie i juz po sprawie A za granica tez sie narzeka na prace chocby czlowiek nie wiadomo ile zarabial zawsze bedzie mu malo taka nasza natura! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert toyot'ciarz Re: praca w Toyocie IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 09.02.07, 07:43 pier..lisz chlopie, nie jestem Eisnteinem, ale jak kolwiek licze to ledwo mi starcza na rachunki z tej pensji, a gdzie cokolwiec co moglo by mnie motywowac i byc charakterystyczne dla czlowieka zyjacegio w XXI wieku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: praca w Toyocie IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 09.02.07, 13:42 idz do Cersanitu, to zrozumiesz jakie miales w Toyocie pieszczoty GŁĄBIE. Koniec tematu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robi Re: praca w Toyocie IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 09.02.07, 14:04 a ty zejdz do piekiel szatanie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2 Re: praca w Toyocie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.07, 17:24 WSZYSCY TAK NARZEKAJA NA ROBOTE W TOYOCIE ALE KAZDY TRZYMA SIE TEJ PRACY REKAMI I NOGAMI!!! W POROWNANIU DO INNYCH FABRYK NA STREFIE TOYOTA JES NAJLEPSZA!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;-) Re: praca w Toyocie IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 09.02.07, 18:37 po faurecii oczywiscie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: praca w Toyocie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.07, 19:44 Spox - oczywiscie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: praca w Toyocie IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 09.07.07, 20:34 chyba coś ci sie popie..ło w bani baranie ..y, toyota to kurestwo w h.. banda kretynów i popie..ńców, a najwspanialszy GL to Dziki (A pietrzak) i jego wspaniały paź tołdi(R corgiel) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wałbrzysznin Re: praca w Toyocie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.07, 22:54 Wszyscy tak łatwo mówią:zrobić strajk ,nie dawać się,walczyć oswoje ,a i tak nikt nic nie zrobi.Na forum można mówić różne rzeczy i udawać hojraka,a w rzeczywistości jakby stanąc twarzą w twarz z problemem to nie ma chętnych.Zresztą wcale nie ma czemu się dziwić,niby bezrobocie zmniejszyło się ,ale znajdz człowieku pracę za godziwe pieniądze.O taką niezwykle trudno.I tak każdy trzyma się swojej posadki ,bo nie ma perspektyw na lepsze zmiany.A wyzysk był ,jest i będzie,bo zawsze znajdzie się ktoś ,kto będzie chciał pracować za mniejsze pieniądze.A jak nie my Polacy to sprowadzą tu do nas Bułgarów,Rumunów,Ukraińców i cóż dadzą strajki?Takie potęzne firmy zawsze wystrychną nas na dudka,obejdą przepisy ,prawo i wszystko będzie na legalu.I na koniec powiedzą ,że w Polsce to lenie śmierdzące ,bo wolą siedzieć w domu lub na zasiłku ,niż pracować w ich wspaniałej firmie.Amen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx1 Re: praca w Toyocie IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 13.02.07, 06:54 to wszystko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: praca w Toyocie IP: *.crowley.pl 13.02.07, 12:29 ja uważam,że nawet nie o ta kase chodzi, ale o złą atmosferę, taki "wyścig szczurów" przyjemnie to sie tam nie pracuje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tiny Honey Re: praca w Toyocie IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 13.02.07, 14:02 Ludzie! Poczytajcie sobie swoje wpisy. Normalnie ręce opadają. Może i macie rację ale nawet "żółtki" piszą lepiej po polsku. I wy chcecie lepiej zarabiać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: feniks Re: praca w Toyocie IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 13.02.07, 16:39 Przecież taki był główny cel szefostwa Toyoty. Wybudować fabrykę i przyjąć tanią siłę roboczą, a na koniec oddać kierownictwo Polakom, którzy awansując i mając przysłowiową złotówkę więcej będą pastwić się i biczem lać po plecach swoich "podwładnych" z lękiem w oczach, że jak się nie wykażą okrucieństwem i chamstwem godnym kierownictwa "Riese" zostaną zdegradowani. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wałbrzyszanin Re: praca w Toyocie IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.07.07, 20:40 A wtedy to już tylko harakiri. Wiem co mowie bo pracuje w Toyocie Odpowiedz Link Zgłoś
1sz-truten czy wypowiadala sie w tym temacie .......... 10.07.07, 06:40 slynna zwolenniczka toyoty z Pensylwanii? dawno jej nie widzialem na forum pamieta ja ktos? calowala toyoe w przyslowiowa d....e Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol Re: praca w Toyocie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.07, 13:51 Witam.Jestem jedną z osób ,która przeprowadza rozmowy z potencjalnymi pracownikami jednej wałbrzyskich z firm .Kiedy z nimi rozmawiam przedstawiam Im warunki pracy i płacy panujące w naszej firmie i wtedy wszystko Im pasuje- zarobek,praca na trzy zmiany,nadgodziny,zakaz palenia na stanowisku itd.Po jakiś 2-3 miesiącach przewraca im się w głowie ,zaczynają przeszkadzać żeczy ,na które wcześniej się zgadzali za chłodna woda do kąpieli ,mydło nie tak pachnie a do pracy trzeba przyjść nie przyjadą po mnie,a jeszcze każą robić w innych zakładach to sobie leżą i po dwa trzy koła zarabiają i jeszcze po remieniu poklepią i pochwalą.Koleżanki i koledzy może 20% z tych niezadowolonych sobie polepszy,reszta koloryzuje nie słuchajcie ich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sama prawda Re: praca w Toyocie IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 10.07.07, 15:46 tak sie składa ze pracuje w toyocie juz troche czasu i według mnie jest to kierat w h.. połączony z maksymalną monotonią, normalnie ku.. codziennie to samo idzie ogłupieć. Co rusz słyszy sie ze ktos tam GL-derowi pałe robił itp. ostatnio zwolnili Gl-a i TL-derów, za złe podejście do ludzi, poprostu chłopcy poczuli sie za pewnie i dostali kopa w pizde, oczywiście dzięki ludziom z brygady, którzy są na tyle zgrani że poszli wszyscy na rozmowe do HR-u i kulturalnie powiedzieli co sie wyprawia na ich dziale. Co najlepsze to ani jedna z tych kurw nie była z wałbrzycha( głuszyca, świdnica i nowa ruda) Odpowiedz Link Zgłoś