Dodaj do ulubionych

gdzie do pracy

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.07, 08:58
witam ,do jakich firm w wałbrzychu,waszym zdaniem warto startować ,mam już
kilkunastoletni staż pracy na produkcji uprawnienia[różne]i te 35 lat
Obserwuj wątek
    • Gość: o Re: gdzie do pracy IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 30.04.07, 09:41
      nie cos ty, nie warto.. lepiej na bezrobociu siedziec..
    • Gość: edo Re: gdzie do pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.07, 14:36
      PROPONUJE TOYOTE, RONAL CHYBA NAJLEPSZE WARUNKI TAM SA
      • Gość: pracownik toyoty Re: gdzie do pracy IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 02.05.07, 16:55
        Pracuje w Toyocie od 4 miesiecy. Inaczej jak przez agencje pracy nie idzie sie
        tam dostac (Randstad, Adecco). Te firmy to zwykli zlodzieje. Robisz to samo co
        pracownik Toyoty a dostajesz duzo mniej pieniedzy niz oni. Czy to jest
        sprawiedliwe? Pozatym chodzisz w zoltej czapce bo jestes w podfirmie podczas
        gdy wiekszosc nosi szara. Z dwiema sobotami przepracowanymi w ostatnim miesiacu
        dostalem 1100 zl, a rece malo nie odpadna. Tak tam jest pieknie... Starzy
        pracownicy ktorzy zarabiaja nierzadko 1700 zl maja gdzies taka prace i sie
        zwalniaja bo wyjezdzaja. Agencje pracy dwoja sie i troja zeby jak najwiecej
        chetnych znalezc, a nowy pracownik przychodzi i po dwoch dniach sie zwalnia bo
        nie zamierza za...dalac za 900zl (jesli nie przyjdzie w soboty). Gdyby bylo tak
        kolorowo to kobieta z Adecco nie stalaby niedaleko urzedu pracy i z
        ulotkami "Jest praca!" albo "Praca szuka Ciebie!".
        • Gość: tez pracownik Re: gdzie do pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.07, 17:27
          To chyba zalezy od dzialu bo ja pracuje tez kilka miesiecy przez agencje i
          sobie chwale sa dni ze mam zapieprz ale tez tak mialam w poprzedniej pracy Poki
          co jestem zadowolony z dwioma sobotami i kilkoma nadgodzinami jeszcze w
          tygodniu wyszedlem 1300zeta na reke a teraz dostalem od agencji 100 zł podwyzki
          co prawda kokosy to nie sa ale jest ok! Zawsze jest prawo wyboru jesli komus
          jest zle to zawsze mozna sie zwolnic i znalesc inna prace lub wyjechac;)
          • Gość: Zofia Re: gdzie do pracy IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 02.05.07, 18:36
            Do Wrocławia, stadion budować !
            • korfanty-ildefons Czego się spodziewaliście.... 02.05.07, 18:47
              ... po Toyocie i innych zakładach pracy na strefie ? Przecież powstały one tu a nie w rodzimych krajach po to aby obniżyć koszty pracy...

A z agencjami pracy to chyba nie do końca tak jest jak piszecie. Ale nie siedzę na tyle w temacie żeby się wypowiadać.
              • Gość: pracownik toyoty Re: Czego się spodziewaliście.... IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 02.05.07, 18:56
                No wlasnie to sie nie wypowiadaj jak nie jestes w temacie...
                • korfanty-ildefons Re: Czego się spodziewaliście.... 02.05.07, 18:58
                  > No wlasnie to sie nie wypowiadaj jak nie jestes w temacie...

1. Po to jest forum aby się wypowiadać.
                  2. Wytłumacz mi skoroś taki obeznany dokładnie na jakiej zasadzie działają agencje pracy, na jakich warunkach finansują je firmy typu Toyota ?
                  • Gość: pracownik toyoty Re: Czego się spodziewaliście.... IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 02.05.07, 19:31
                    Jestes z Adecco albo z Randstada ze tak ich bronisz? To nie jest tylko moje
                    zdanie. Jeszcze na temat agencji pracy nie slyszalem jakichs pozytywnych opinii
                    a wczesniej tez mialem do czynienia z agencjami pracy wiec troche sie
                    orientuje. To sa firmy ktore na zwyklych pracownikach zarabiaja niezle
                    pieniadze.
                    • korfanty-ildefons Re: Czego się spodziewaliście.... 02.05.07, 19:47
                      Dlaczego każdy kontrargument podsumowujecie pytaniem czy pracujesz tam a tam. Nie pracuję ale z tego co wiem to agencje są bo duże firmy typu Toyota chcą zaoszczędzić na ludziach od HR (nie mają takich w swoich zakładach) i te czynności zlecają zewnętrznym firmom. Jeśli jest inaczej, oświeć mnie ale ARGUMENTUJ a nie rzucaj sloganami. Chciałbym się czegoś dowiedzieć :)
                      • Gość: ho Re: Czego się spodziewaliście.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 00:04
                        Agencje typu Randstad czu Adecco to nie inaczej jak złodzieje .Zamiast dostać
                        1700 na rękę dostajesz np1200 ,bo różnicę zabiera agencja.Zakład płaci pełną
                        pensję agencji ,a ta sobie odcina jakiś procent(jak widać duuuży) dla
                        siebie.Dlatego rekrurtują kogo się da ile się da.Wszystko idzie na sztuki,a
                        każda sztuka to spora kasa.Dalej nie będę komentować ,bo nie chcę się
                        denerwować na wieczór.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka