Dodaj do ulubionych

sesja i komisje w internecie

IP: *.centertel.pl 05.06.07, 14:21
Na stronie urzędu dostępne są:
-termin najbliższej sesji oraz porządek obrad
- miesięczny harmonogram posiedzeń komisji
na chwilę obecną trwają pracę nad kompresją plików dźwiękowych w pliki mp3
mam nadzieję, że w niedalekiej przyszłości będzie można "ściągać" sesję ze
strony urzędu
Pozdrawiam Radny Paweł Szpur

www.um.walbrzych.pl/strony/um_rm_sesje.htm
www.um.walbrzych.pl/strony/um_rm_hpkrm.htm
Obserwuj wątek
    • Gość: różowy Re: sesja i komisje w internecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 18:45
      Brawo Panie Szpur
      Nareszcie! Jeśli władza boi się spotkań z mieszkańcami, to posłuchamy
      co tam w skrytości gabinetów wymyśla. Wierzę, że w ramach ISO doczekamy
      też np. spotkań na czacie z radnymi.

Mnie np. interesuje pkt 6 sesji- w sprawie zmiany budżetu Miasta Wałbrzycha
      Może dowiem się dlaczego budżet jest po raz n-ty zmieniany i czy przypadkiem
      moje dzieci nie będą płacić za nieudolność pana Prezydenta,

oraz pkt 9 w sprawie rozmieszczenia wielkopowierzchniowych obiektów handlowych,
      bo ciekawe, gdzie tym razem p. Bartolik będzie budował cmentarz z tej ziemi
      wywiezionej spod marketu.

Zapowiada się ciekawie, brawo inicjatorzy!
      A czyj to pomysł? Bo cóś nie wierzę, że koalicji.

Może Stowarzyszenie OBYWATEL włączy się w monitoring naszych władz?

• Gość: Paweł Szpur Re: sesja i komisje w internecie IP: *.centertel.pl 05.06.07, 20:18
        "upublicznianie" sesji to moje wnioski i interpelacje, które są do wglądu w
        Biurze Obsługi Rady Miejskiej
        Pozdrawiam Paweł Szpur
        P.S.
        mam nadzieję, że w przyszłości będzie można oglądać sesje w internecie, choć
        przyznam, że to bardzo ambitne- złożyłem wniosek o zakup pakietu MS Oficce dla
        powyższego biura, jednak w odpowiedzi Pani Sekretarz Miasta napisała, że taki
        wydatek jest nieuzasadniony, a obecnie pracuje się tam na Open Office
        pozdrawiam :->
        • Gość: demokrata Re: sesja i komisje w internecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 21:09
          Panie Pawle bardzo Pana szanuje, ,ale zapewniam Pana, ze nie bedzie tak jak Pan
          chce po prostu platformrrsi sie nigdy na to nie zgodza, chyba,ze za 3 lata Pan
          obejmie wladze wtedy tak. Cierpliwosci Pawelku jeszcze tylko 3 lata.
          • mgnac Re: sesja i komisje w internecie 05.06.07, 21:30
            Panie Pawle,proszę działać na rzecz możliwości "poglądania" przebiegu sesji,czy
            komisji.
            Jeśli się Panu powiedzie ma Pan u mnie duży plus.Zapewniam,że będę wspierał
            Pana działanie bardzo konkretnie.
            Bo My Mieszkańcy nie widzimy Was Radnych w działaniu.A gdybyśmy widzieli to
            mniej ważne byłyby plotki,domysły,etc.I bardziej świadomy byłby wybór w
            przyszłości.
            Pozdrawiam
            Michał Gnacy
            • Gość: Rebel Yell Re: sesja i komisje w internecie IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 05.06.07, 21:36
              > Bo My Mieszkańcy nie widzimy Was Radnych w działaniu.A gdybyśmy widzieli to
              > mniej ważne byłyby plotki,domysły,etc.I bardziej świadomy byłby wybór w
              puszczajcie tv w internecie.
              Jak na radzie radni zobaczą kamery to te małpy dopiero urządzą cyrk.
        • wielgus71 Re: sesja i komisje w internecie 05.06.07, 23:31
          mam nadzieję, że w przyszłości będzie można oglądać sesje w internecie, choć
          > przyznam, że to bardzo ambitne- złożyłem wniosek o zakup pakietu MS Oficce dla
          > powyższego biura, jednak w odpowiedzi Pani Sekretarz Miasta napisała, że taki
          > wydatek jest nieuzasadniony, a obecnie pracuje się tam na Open Office
          > pozdrawiam :->

Czy ktos mi moze powiedziec, bo ja nie kumam chyba, jaki zwiazek z
          opublikowaniem sesji Rady Miejskiej w inecie ma pakiet MS Office? Pan Szpur
          chcial blysnac i pokazac, ze i jego potracil rydwan cywilizacji, ale mu sie
          troche nie udalo, czy to moze moje niedouczenie sprawia, ze nie potrafie
          powiazac faktow?
          Brawo dla Pani Sekretarz.
        • Gość: cyc Re: sesja i komisje w internecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 08:35
          Co takiego ma MS Office czego nie może Pan znaleźć w Open Office?

ceny:
          MS Office - kilka tysięcy zł
          Open Office - za darmo
      • Gość: Rebel Yell Re: sesja i komisje w internecie IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 05.06.07, 21:34
        > Mnie np. interesuje pkt 6 sesji- w sprawie zmiany budżetu Miasta Wałbrzycha
        > Może dowiem się dlaczego budżet jest po raz n-ty zmieniany i czy przypadkiem
        > moje dzieci nie będą płacić za nieudolność pana Prezydenta,

Jak na razie dowiedziałem się, że autoreklama pana (?) Szpura i wdrożenie jego
        pomysłów będzie kosztować Ciebie i Twoje dzieci jakieś 40 tys. na modernizację
        strony internetowej.
        • Gość: różowy Re: sesja i komisje w internecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 22:00
          Gość portalu: Rebel Yell napisał(a):
          > Jak na razie dowiedziałem się, że autoreklama pana (?) Szpura i wdrożenie jego
          > pomysłów będzie kosztować Ciebie i Twoje dzieci jakieś 40 tys. na modernizację
          > strony internetowej.

Wolę to, niż kolejne bilbordy sławiące sukcesy,.
          40 tys. to "tylko" miesięczne zarobki "obstawy prezydenta". Miesięczne!!!

• Gość: lasza Re: sesja i komisje w internecie IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 05.06.07, 22:44
            sranie w banie, za 40 tysięcy to mozna mieć stronę lepszą niż onet czy interia
            kto tu wały kręci z trzyletnim serwisem
            • Gość: Dorota Re: sesja i komisje w internecie IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 06.06.07, 16:52
              troche Cie gosciu poniosło z tym Onetem :)
              • cyryll Re: sesja i komisje w internecie 06.06.07, 21:59
                Heh. Onet - może faktycznie ktoś przesadził, choć ma też i trochę racji. Te
                potrale mają budowę modułową i nikt nie robił ich od zera do wersji finalnej,
                tylko kolejne rzeczy dochodziły przez lata wraz ze zwiększaniem zainteresowania,
                poszarzaniem ekipy portalu, pozyskiwaniem reklamodawców. Tego jest po prostu
                baaardzo dużo (jak i ekpiy pracującej przy tym obecnie). Technicznie jednak -
                żaden wyczyn. Masę dziubania i masa ludzi przy tym pracuje. Stąd pewnie jakieś
                kosmiczne koszty utrzymania, itp. Jednak nie wiem, co mogłoby kosztować 40.000
                !!! aby przetransferować do sieci w sensownej formie nagrywaną sesję rady
                miasta. Nie oszukujmy się, ale to będzie tylko kilkanaście/dziesiąt pliczków mp3
                opatrzonych lakoniczną informacją, kto, o której i w jakiej sprawie mówił. Mając
                JEDEN RAZ odpowiednio spreparowany panel administracyjny, może na ftp wrzucić
                pliki i opisać je średni rozgarnięty urzędnik i nie jest to MOIM zdaniem, żadne
                informatyczne wyzwanie. A na pewno nie za 40.000.
                • wielgus71 Re: sesja i komisje w internecie 06.06.07, 23:26
                  cyryll napisał:
                  > MOIM zdaniem, żadne
                  > informatyczne wyzwanie. A na pewno nie za 40.000.

Dokladnie. Stad moje pytanie do Pana Szpura. Skoro jego wniosek przyjetym
                  zostal - ktos to bedzie musial zrobic. Rosze mi pokazac kto i za ile. Bom
                  ciekaw. Taka moja uroda. A Pana obowiazek.
                  • Gość: TSC Re: sesja i komisje w internecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.07, 00:08
                    Urodziwy Panie Wielgus71.
                    Zwisa mi Pan Szpur, ale myślę, że obowiązkowo to ten jegomość musi tylko wysr..
                    się i umrzeć.
                    • wielgus71 Re: sesja i komisje w internecie 07.06.07, 12:06
                      Gość portalu: TSC napisał(a):
                      > Urodziwy Panie Wielgus71.
                      > Zwisa mi Pan Szpur, ale myślę, że obowiązkowo to ten jegomość musi tylko
                      > wysr.. się i umrzeć.

Malo urodziwy Panie TSC. Zwisa mi i lata luznym leszczem co pan myslisz. Mam
                      nadzieje ze odnalazlem sie w stylistyce Panskich postow.
        • Gość: ech Re: sesja i komisje w internecie IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 05.06.07, 22:49
          > Jak na razie dowiedziałem się, że autoreklama pana (?) Szpura i wdrożenie jego
          > pomysłów będzie kosztować Ciebie i Twoje dzieci jakieś 40 tys. na modernizację
          > strony internetowej.

Czy to prawda ?
          Jeżeli tak - jestem wstrząśnięty. Zamysł godny pochwały i bardzo mi się podoba,
          ale pieniądze przeogromne. Zdecydowanie za duże. Chyba, że przedmówca pomylił
          koszt jakichś inwestycji związanych z realizacją tego zamierzenia z
          "modernizacją strony internetowej".
        • wielgus71 Re: sesja i komisje w internecie 05.06.07, 22:59
          40 tysiakow? Lekkie przegiecie. Przynajmniej o polowe. A byl na to przetarg czy
          wskazano firme palcem?
          • Gość: ciekawski Re: sesja i komisje w internecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 23:11
            wielgus71 napisał:
            > 40 tysiakow? Lekkie przegiecie. Przynajmniej o polowe. A byl na to przetarg
            > czy wskazano firme palcem?

Ile naprawdę może kosztować hosting mp3 z sesji?
            Bo skąd Rebel wytrzasnął te 40 tys? Może jest pracownikiem Urzędu Miasta i wie
            • wielgus71 Re: sesja i komisje w internecie 05.06.07, 23:19
              Pawel Szpur napisal:
              > trwają pracę nad kompresją plików dźwiękowych w pliki mp3
              To znaczy co? Tna to na kawalki, wycinaja zbedne (czytaj: nieprawomyslne)
              kawalki?? Bo konwersja 3 czy nawet 6 godzin audio z jakiegokolwiek formatu w
              mp3 to kilka godzin przy niesprzyjajacej pogodzie...

A co do 40 tysiakow... to dobre pytanie jest - Rebel, jakies szczegoly moze??
              Bom zywo zainteresowany.
              • Gość: Rebel Yell Re: sesja i komisje w internecie IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 06.06.07, 00:10
                To nie dotyczy tylko strony.
                Mp3 to pewnie pikuś.
                Tylko strony internetowej dla 25 radnych o funkcjonalności strony sejmowej.
                Z bajerami
                Też pomysł PS.
                • Gość: Paweł Szpur Re: sesja i komisje w internecie IP: *.centertel.pl 06.06.07, 00:18
                  Taką interpelację już złożyłem i otrzymałem odpowiedz pozytywną - czkam na
                  realizację. Toto treść interpelacji:
                  – Zwracam się z prośbą o przebudowanie strony internetowej Rady Miejskiej Miasta
                  Wałbrzycha na takiej samej zasadzie jak strona internetowa Sejmu
                  (www.sejm.gov.pl ). – Prosiłbym aby, każdy radny miał swoją „podstronę”,
                  dokładnie taką, jaką posiada na stronie sejmowej każdy parlamentarzysta.
                  „Podstrona” radnego zawierałaby wszelkie dokumenty dotyczące jego pracy w radzie
                  ( interpelacje, zapytania, wnioski, oświadczenia oraz odpowiedzi na niniejsze
                  dokumenty ). Dzięki takiej przebudowie strony, każdy mieszkaniec będzie mógł
                  śledzić na bieżąco pracę każdego radnego –
                  • Gość: Paweł Szpur Re: sesja i komisje w internecie IP: *.centertel.pl 06.06.07, 00:20
                    do rambo
                    MS Oficce kupiłem za dietę ;-> full legal
                  • wielgus71 Re: sesja i komisje w internecie 06.06.07, 08:36
                    Gość portalu: Paweł Szpur napisał(a):
                    > Taką interpelację już złożyłem i otrzymałem odpowiedz pozytywną - czkam na
                    > realizację. Toto treść interpelacji:
                    Z niecierpliwoscia czekam na ogloszenie przetargu na wykonanie tej uslugi, bo
                    rzeczywiscie kaska bedzie troche wieksza niz 2000 zł - i ciekaw jestem, ktoredy
                    te pieniadze wyplyna z UM... i do jakiego iasta w Polsce poleca. Bo ze nie
                    zostana w Walbrzychu, to pewne.
                • Gość: sut Re: sesja i komisje w internecie IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 06.06.07, 08:39
                  co to za brednie, te 40 tys. to chyba z przeznaczeniem na sprzęt elektroniczny,
                  bo takie zmiany można zrobić w parę godzin na stronie, a jak admin strony UM
                  nie może tego zrobić to dupa z niego nie admin
    • Gość: hi,hi Re: sesja i komisje w internecie IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 05.06.07, 21:30
      Szpur tylko nie udawaj technokraty, litości...
      • Gość: rtg Re: sesja i komisje w internecie IP: *.icm.edu.pl 05.06.07, 23:25
        >Złożyłem wniosek o zakup pakietu MS Oficce dla
        >powyższego biura, jednak w odpowiedzi Pani Sekretarz Miasta napisała, że taki
        >wydatek jest nieuzasadniony, a obecnie pracuje się tam na Open Office.

Słuszna odpowiedź Pani Sekretarz Miasta.
        A jeśli chodzi o hosting dla mp3 to przecież istnieje coś takiego jak p2p ;)
        • Gość: Paweł Szpur Re: sesja i komisje w internecie IP: *.centertel.pl 05.06.07, 23:37
          Nie znam sie na sprawach technicznych. Obecnie zarówno sesje jak i komisje
          nagrywane są na płytach CD w jakimś tam formacie. W odpowiedzi, na mój wniosek-
          którego celem było upublicznienie na stronie internetowej urzędu tego zapisu-
          uzyskałem odpowiedz, że ten zapis jest "zbyt duży" i ściąganie przez internautów
          zajęło by ponad 4 godziny. Dlatego zostanie to usprawnione i zamienione ma pliki
          typu mp3.
          Kiedy? nie mam pojęcia, ale będę starał się tą sprawę monitorować...
          • wielgus71 Re: sesja i komisje w internecie 05.06.07, 23:46
            Gość portalu: Paweł Szpur napisał(a):
            > Nie znam sie na sprawach technicznych.
            Opadly mi rece. Skoro sie Pan nie zna to moze zanim zloyl pan wniosek o zakup
            zupelnie niepotrzebnego oprogramowania, najpierw trzeba sie bylo rozeznac w
            temacie??? Ja wiem, ze to tylko 1,5 tysiaka za jeden pakiet, ale jesli
            wszystkie decyzje i wnioski sa podejmowane w taki sposob, to ja sie nie dziwie,
            ze to miasto upada...
            • Gość: Paweł Szpur Re: sesja i komisje w internecie IP: *.centertel.pl 06.06.07, 00:02
              W sprawie zakupu oprogramowania MS Office -to sprawa do dłuższego opisywania.
              Wniosek w tej sprawie jest w dokumentach biura rady, każdy mieszkaniec ma do
              nich wgląd- tam zawarłem wszystkie istotne argumenty.
              współpracuje z biurem rady drogą elektroniczną i wiem jak to się kończy....
              wniosek był słuszny....
              nie mam zamiaru więcej dyskutować w tej sprawie.
              • Gość: rambo Re: sesja i komisje w internecie IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 06.06.07, 00:15
                > współpracuje z biurem rady drogą elektroniczną i wiem jak to się kończy....
                > wniosek był słuszny....

Zakładam, że szanowny radny Szpur kontaktuje sie z Biurem Rady użytkując MS Office.
                Ja jestem ciekaw czy egzemplarz MS Office'a użytkowany przez Radnego Szpura nie
                jest przypadkiem legalny inaczej. :)
            • Gość: Rebel Yell Re: sesja i komisje w internecie IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 06.06.07, 00:03
              > wielgus71 napisał:

> >Gość portalu: Paweł Szpur napisał(a):
              > > Nie znam sie na sprawach technicznych.
              > Opadly mi rece. Skoro sie Pan nie zna to moze zanim zloyl pan wniosek o zakup
              > zupelnie niepotrzebnego oprogramowania, najpierw trzeba sie bylo rozeznac w
              > temacie??? Ja wiem, ze to tylko 1,5 tysiaka za jeden pakiet, ale jesli
              > wszystkie decyzje i wnioski sa podejmowane w taki sposob, to ja sie nie dziwie,
              >
              > ze to miasto upada...
              Spokojnie, nie jest tak źle.
              Przecież napisał, że w sprawie MS Office został spuszczony.
            • Gość: TSC Re: sesja i komisje w internecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 00:55
              No i proszę.
              Wystarczało, że chłopisko nolens volens wydaliło z siebie zasrany pomysł a już
              wszystkie muchy zleciały się do goowna.

Eehh Szrek, daleko jeszcze?
              • Gość: Pudzian Re: sesja i komisje w internecie IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 06.06.07, 11:52
                Gość portalu: TSC napisał(a):

> No i proszę.
                > Wystarczało, że chłopisko nolens volens wydaliło z siebie zasrany pomysł a
                > już wszystkie muchy zleciały się do goowna

A TSC na wierzch tego gówienka położył wisienkę, w formie swojego, durnowatego
                jak zwykle, komentarza.
                Smacznego wszystkim.
          • cyryll Re: sesja i komisje w internecie 06.06.07, 00:55
            > Nie znam sie na sprawach technicznych. Obecnie zarówno sesje jak i komisje
            > nagrywane są na płytach CD w jakimś tam formacie.

Faktycznie. Podawane jest to w całkiem znośnej formie bazy - gdzie odsłuchiwać
            można (z tego co wiem) poszczególne wypowiedzi zgodnie z (opisem) programem
            obrad. Jaki użyty został format audio - nie wiem (nie kopałem w krążku).
            Zakładam jednak że nie jest to "czysty" WAV skoro na 1 cd (74min) mieści się
            kilka godzin sesji (abstrah..ąc, że pewnie nie jest to stereo 48kHz:). Mówiąc
            inaczej. To, że audio zgrywa się od wielu już lat w formacie mp3 nie jest żadną
            rewelacją. Wiele darmowych programów robi to wlocie. Ani więc wyczyn, ani
            koszty, ani nawet jakiś kosmiczny nakład pracy. Robi "się samo". Trochę
            pomyślunku jedynie. Po drugie na sieci również mogłoby to być katalogowane
            podobnie, jak na krążku i internauta mógłby zasysać tylko interesujący go
            element obrad w mp3. Przy obecnych transferach bułeczka z masłem.

Powiem więcej! Żadną rewelacją nie byłoby nawet transferowanie sesji rady miasta
            "na żywo" (radio/winamp) za pomocą serwerów shoutcast. Dziś nawet dzieciaki z
            domowych pecetów "organizują" internetowe radia. Żadne wymagania ani sprzętowe
            (zwykły mikrofon, łącze internetowe i jakiś pecet/laptop :) ani programowe (w
            większości darmowe oprogramowanie dostępne w sieci).
            • cyryll Re: sesja i komisje w internecie 06.06.07, 01:02
              A skoro o "rewelacji" w postaci mp3 było, ten kto kuma wie, że mp3 to może i
              obecny standard, ale dziś, to już "technologiczny przeżytek" zarówno jakości
              (zdecydowanie lepszy Ooo Vorbis :), jak i objętości pliku :). Niebawem przed
              nami pliki audio 10x lżejsze od mp3 ;)
              palmtop.pl/view.php?news_id=11096
              • cyryll Re: sesja i komisje w internecie 06.06.07, 01:03
                Ogg Vorbis - rzecz jasna.
            • Gość: Pani z kiosku Re: sesja i komisje w internecie IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 06.06.07, 11:48
              cyryll napisał

> kilka godzin sesji (abstrah..ąc, że ...

Co, cenzura ? Od kiedy ten wyraz jest be?
              • cyryll Re: sesja i komisje w internecie 06.06.07, 13:46
                Spokojnie :). To akurat robi automat sieciowy analizując zbitki literowe. A że
                tutaj niefortunnie trafiło na taki wyraz... Roboty nigdy nie były doskonałe :)
                • Gość: Pani z kiosku Re: sesja i komisje w internecie IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 06.06.07, 14:43
                  Zwlaszcza ze ch.. pisze sie przez ch :)
      • Gość: tutu Re: sesja i komisje w internecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 10:22
        Innym jakoś się udaje
        www.bip.lubon.pl/content.php?cms_id=1035
        A miasteczko chyba mniejsze od W-cha.
        • Gość: snajper Re: sesja i komisje w internecie IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 06.06.07, 10:47
          widzisz chyba że Pon Radny do sejmu chce to i tam drapie zamiast patrzeć co na
          sąsiednich podwórkach jest
    • Gość: Rebel Yell Re: sesja i komisje w internecie IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 06.06.07, 12:46
      Czekamy z niecierpliwoscia.
    • Gość: a Re: sesja i komisje w internecie IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 09.06.07, 20:37
      No Panie Pawle, został Pan wywołany do tablicy więc niech Pan odsłoni rąbek
      tajemnicy i ujawni kto jest pomysłodawcą tego przedsięwzięcia. Tak będzie
      uczciwie.
      • Gość: Paweł Szpur Re: sesja i komisje w internecie IP: *.centertel.pl 09.06.07, 21:24
        Gość portalu: a napisał(a):

> No Panie Pawle, został Pan wywołany do tablicy więc niech Pan odsłoni rąbek
        > tajemnicy i ujawni kto jest pomysłodawcą tego przedsięwzięcia. Tak będzie
        > uczciwie.

proszę jaśniej? interpelacje pisałem osobiście, a o tym pomyśle dyskutował cały
        klub LiD, czyżby był ktoś jeszcze, o kim nie wiem lub zapomniałem?
        • Gość: do randego Szpura Re: sesja i komisje w internecie IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 09.06.07, 23:46
          Wez sie bracie do roboty
          • Gość: zgryźliwy Re: sesja i komisje w internecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.07, 10:20
            Gość portalu: do randego Szpura napisał(a):
            > Wez sie bracie do roboty

Do jakiej Twoim zdaniem? Mszę ma zorganizować? kolejny krzyż postawić,
            czy konkurs na piosenkę przedszkloną zrobić pod patronatem mściwie nam
            panującego? A miasto niech szlag trafi.
            Lewico, do roboty! Pogońcie tych prawicowych nieudaczników i oszołomów.
            I nie pisz gościu, że czerwoni ukradli obwodnicę, bo po sukcesach Ziobry
            widać na czym polegają wasze obsesje.
            Panie Szpur - dawać te transmisje, zobaczymy prawicowych geniuszy w akcji.

• Gość: lalala Re: sesja i komisje w internecie IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 10.06.07, 10:33
              > I nie pisz gościu, że czerwoni ukradli obwodnicę, bo po sukcesach Ziobry
              > widać na czym polegają wasze obsesje.

cała przewrotność czerwonych, za dwa lata okaże się ze to Ziobro ukradł
        • Gość: a Re: sesja i komisje w internecie IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 10.06.07, 12:11
          chyba zapomina Pan o swoich korzeniach. Oj brzydko.
    • Gość: a Re: sesja i komisje w internecie IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 12.06.07, 22:16
      Panie Pawle odwagi. Błądzić jest rzeczą ludzką. Podtrzymuję wątek, żeby nasz
      Radny miał czas na odpowiedź. Później mógłby nie znaleźć wątku w tym gąszczu
      wpisów
      • Gość: Paweł Szpur Re: sesja i komisje w internecie IP: *.centertel.pl 12.06.07, 22:30

> Panie Pawle odwagi. Błądzić jest rzeczą ludzką. Podtrzymuję wątek, żeby nasz
        > Radny miał czas na odpowiedź. Później mógłby nie znaleźć wątku w tym gąszczu
        > wpisów

Proszę precyzyjnie określić pytanie... na co mam odpowiedzieć?
        Ponieważ już za bardzo nie rozumiem?
        • Gość: a Re: sesja i komisje w internecie IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 14.06.07, 20:32
          Proszę bardzo. Cytuję pytanie z 2 wpisu:
          "Zapowiada się ciekawie, brawo inicjatorzy!
          A czyj to pomysł? Bo cóś nie wierzę, że koalicji.

Może Stowarzyszenie OBYWATEL włączy się w monitoring naszych władz?.
          Jest tutaj pytanie: cytuję: A czyj to pomysł?
          Czyb teraz jest już wystarczająco jasno?
          • Gość: Paweł Szpur Re: sesja i komisje w internecie IP: *.centertel.pl 15.06.07, 19:39
            Na początku kadencji Rady Miejskiej 2006-2010 klub radnych Lewica i Demokraci
            często dyskutował na temat upublicznienia sesji Rady. Chciałem aby zamontowano
            system kompatybilny z obecnym systemem, który monitoruje zapis foniczny i
            rejestruje go na CD. W tym celu rozmawiałem z informatykami z Urzędu Miasta.
            System taki kosztowałby ponad 150 tyś PLN!!! Uważam, że to za droga zabawka jak
            na nasz budżet!!! Klub Radnych Lewica i Demokraci był na tyle zdeterminowany by
            zakupić kamerę cyfrową i nagrywać zapis na płycie, a następnie "wrzucać" go do
            internetu. Niestety krótki czas nagrywania- a jedna kamera nie przyniosłaby
            żadnego efektu. Dlatego pomyślałem, że po najmniejszej linii oporu można byłoby
            umieszczać zapis dźwiękowy z sesji na stronie Urzędu Miejskiego.
            Sam napisałem interpelację w tym celu i jestem autorem tego pomysłu!
            Serdecznie pozdrawiam Radny Paweł Szpur
            P.S.
            czasy pospolitego ruszenia umarły wraz z trzecim rozbiorem Polski
            dlatego dajcie sobie spokój z tym stowarzyszeniem "obywatel"- z całym
            szacunkiem, ale to jest żenada, nikt nie naprawi świata, a tym bardziej
            Wałbrzycha przez pospolite ruszenie!

> Proszę bardzo. Cytuję pytanie z 2 wpisu:
            > "Zapowiada się ciekawie, brawo inicjatorzy!
            > A czyj to pomysł? Bo cóś nie wierzę, że koalicji.
            >
            > Może Stowarzyszenie OBYWATEL włączy się w monitoring naszych władz?.
            > Jest tutaj pytanie: cytuję: A czyj to pomysł?
            > Czyb teraz jest już wystarczająco jasno?

Poza tym co chcecie monitorować - wypowiedzi radnych?
            Od monitorowania rządzących jest komisja rewizyjna.....
            Jedynie pozostaje poczekać na przebudowę strony, na wzór "sejmowej"
            i wówczas będzie można sprawdzić jak dany radny pracuje...
            szczerze - ja na to czekam....

• Gość: strafarius Re: sesja i komisje w internecie IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 15.06.07, 23:45
              > Sam napisałem interpelację w tym celu i jestem autorem tego pomysłu!

kłamiesz pan jak z nut, pomysł był mój rzucony publicznie w grudniu, a
              interpelację złożyłeś pan w styczniu

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=168&w=53548990&v=2&s=0
              • Gość: Paweł Szpur Re: sesja i komisje w internecie IP: *.centertel.pl 16.06.07, 00:00
                Co było pierwsze kura czy jajko?
    • Gość: a Re: sesja i komisje w internecie IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 15.06.07, 21:40
      Oj Panie Radny. Na prosto zadane pytanie "Kto jest pomysłodawcą" rozwija Pan
      polityczną paplanię o spotkaniach dyskusjach na łonie partii itp. pierdoły.
      Jestem konsekwentny w podtrzymywaniu tego wątku, gdyż nie odpowiedział Pan na
      pytanie konkretnie. Nigdy nie jest tak, że pomysł rodzi się w łonie partii.
      Pomysłodawcą jest człowiek lub kilku ludzi z imienia i nazwiska. Pytam, bo wiem
      z kim Pan wymyślił ten projekt, z kim rozmawiał Pan o technicznych
      możliwościach wprowadzenia go w życie i z tego co wiem nie było to "partyjne
      łono LiD". Za całym szacunkiem dla osób udzielających się w tym łonie, mają one
      wiele zalet, ale brakuje im jednej ważnej cechy: kreatywności i pomysłowości.
      Rozumiem, że w ramach propagandy sukcesu dobrze jest przedstawiać klub do
      którego się należy w samych superlatywach, ale idąc do Rady Miejskiej szedł Pan
      z hasłem prawdomówności na ustach. teraqz waśnie jest test tej prawdomówności.
      Warto pamiętać przy okazji, że człowiekiem się jest- radnym się bywa.Przypomnę
      tylko, że pomysł ten powstał, zanim został zawiązany klub LiD w Radzie
      Miejskiej Wałbrzycha
      Pozdrawiam
      • wielgus71 Re: sesja i komisje w internecie 15.06.07, 22:59
        Gość portalu: SZPUR napisał(a):
        >system kompatybilny z obecnym systemem, który monitoruje zapis foniczny i
        >rejestruje go na CD. W tym celu rozmawiałem z informatykami z Urzędu Miasta.
        >System taki kosztowałby ponad 150 tyś PLN!!!

Prosze powiedzieć, który to, z imienia i nazwiska, as polskiej informatyki
        zatrudniony w UM, wycenil zainstalowanie takiego systemu na 150 tys. (nie tyś.
        sic!, Panie Radny!!!) złotych polskich. Czy pytanie zadane wystarczająco jasno,
        zeby na nie odpowiedziec?
        • Gość: Paweł Szpur Re: sesja i komisje w internecie IP: *.centertel.pl 15.06.07, 23:18
          wielgus71 napisał:
          > Prosze powiedzieć, który to, z imienia i nazwiska, as polskiej informatyki
          > zatrudniony w UM, wycenil zainstalowanie takiego systemu na 150 tys. (nie tyś.
          > sic!, Panie Radny!!!) złotych polskich. Czy pytanie zadane wystarczająco jasno,
          > zeby na nie odpowiedziec?

A ...nogi mi się ugięły z wrażenia, tak mną wstrząsnęło.
          wielgus71 - mam cichą nadzieję, że wiesz jaki system jest obecnie używany do
          pracy na sesji, łącznie z elektronicznymi kartami radnych?
          część "telewizyjna" jest modułem tego systemu, która składa się między innymi z
          kilku kamer, które reagują na zalogowanie się osoby, która będzie się wypowiadać
          kamery są obrotowe i ustawiają się w kierunku osoby wypowiadającej się w danym
          momencie.... tak mi to przedstawiono, i podobno ten moduł wraz z całym sprzętem
          kosztuje 150 000 pln i produkowany jest na Słowacji.W tym temacie tyle się
          dowiedziałem... pozdrawiam Paweł Szpur
      • Gość: Paweł Szpur Re: sesja i komisje w internecie IP: *.centertel.pl 15.06.07, 23:03
        LiD nie jest partią! Ja nie jestem członkiem żadnej partii politycznej!!!
        To po pierwsze.
        Po drugie - o ile sobie przypominam o sprawach technicznych rozmawiałem z
        wieloma osobami, a przede wszystkim trojgiem osób.
        Oraz kilkoma dziennikarzami.
        Jeżeli to takie ważne?
        Najpierw zapytam Te osoby o zgodę, czy mogę wpisać ich nazwiska?
        Jeżeli się zgodzą -to podam je na forum....
        jeżeli nie -to bardzo mi przykro...
        Pozdrawiam Paweł Szpur
        • wielgus71 Re: sesja i komisje w internecie 15.06.07, 23:27
          hehehe ...dooobre

pierwej pan radny raczyl powiedziec:
          "...W tym celu rozmawiałem z informatykami z Urzędu Miasta. System taki
          kosztowałby ponad 150 tyś PLN!!! ..."

zeby chilke mala potem zmienic zdanie i oznajmić:
          "...o ile sobie przypominam o sprawach technicznych rozmawiałem z wieloma
          osobami, a przede wszystkim trojgiem osób. Oraz kilkoma dziennikarzami."

Najpierw informatycy z UM.. potem osoby i dziennikarze... Boje sie zadac
          nastepne pytanie, zeby w sprawe nie zostali wmieszani WSZYSCY mieszkancy
          miasta... heheh - oj panie radny - motasz sie pan i to bez pomyslu, jak z tego
          wybrnac. Lepiej nie mow juz pan nic, bo bijesz pan piane, a na zadne pytania
          nie odpowiadasz pan. A czytac ze zrozumieniem to juz w szkole podstawowej ucza,
          wiec argument, ze nie wiesz pan o co spoleczenstwo w kilku postach pyta nie
          wystawia to panu najlepszego swiadectwa. Koncze swoj udzial w tym watku, bo
          niczego poza bredzeniem od pana nie uslysze...
          • Gość: Paweł Szpur Re: sesja i komisje w internecie IP: *.centertel.pl 15.06.07, 23:35
            A ja z Panem nie będę wchodził więcej w polemikę, bo nie przystoi mi zniżać się do
            takiego poziomu!
          • Gość: pan nikt Re: Wielgus niedowartościowany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.07, 08:37
            Odczep się Wielgus od człowieka i nie zawracaj doopy
            technicznymi szczegółami. Pojawił się pierwszy radny,
            który chce się podzielić tajemnicami sesji, to już
            wszyscy na niego. Panie Pawle, rób Pan swoje, czekam
            z niecierpliwością na popisy kryształowych prawicowców.
            • Gość: Rebel Yell Re: Wielgus niedowartościowany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.07, 09:07
              Prosze przestac polemikowac tylko w koncu zrealizowac.
          • Gość: informatyk Re: sesja i komisje w internecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.07, 18:11
            Masz tu informacje o przetargu
            miasto.walbrzych.sisco.info/?przetargi=1&rok=2007&mc=6&eid=356
    • Gość: Paweł Re: sesja i komisje w internecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.07, 09:48
      Co znaczy "Pojawił się pierwszy radny,
      który chce się podzielić tajemnicami sesji, to już wszyscy na niego." Czy sesje
      są tajne? Panie "pan nikt" trafne określenie, jak się nazwałeś takim jesteś.
      Przyjdź zainteresuj się i posłuchaj. Drzwi na wszystkie sesje i komisje są
      zawsze otwarte. Wiec nie czekaj "z niecierpliwością na popisy kryształowych
      prawicowców." Tylko włącz się w działanie. Gadać na kanapie przed telewizorem to
      każdy potrafi i jest na dodatek wygodnie.Nie musisz się pokazywać.
      • Gość: General_Lee Re: sesja i komisje w internecie IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 16.06.07, 10:31
        krótko i na temat, tylko te lewactwo zawsze przenicuje wszystko bo słomkę w oku
        bliźniego łatwiej zauważyć niźli belkę w swoim
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka