Gość: Prawdziwek IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.03, 07:12 prezydent miasta wałbrzycha roztrwonił pieniądze przyznane przez skarb państwa które miały być przeznaczone w ramach programu "bieda szyby"gdzie jest kasa panie prezydencie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ledwozipie Re: ZAMACH NA KASĘ WAŁBRZYCHA 07.08.03, 07:18 Ciekawi mnie o jakich pieniądzach ty mówisz? O tym nędznym ochłapie który Wałbrzychowi podarował J.E. Pierwszy Sekretarz Dyduch? Skąd masz takie "sensacyjne wiadomości" ? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawdziwek Re: ZAMACH NA KASĘ WAŁBRZYCHA IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.03, 07:35 ledwozipie napisał: > Ciekawi mnie o jakich pieniądzach ty mówisz? O tym nędznym ochłapie który > Wałbrzychowi podarował J.E. Pierwszy Sekretarz Dyduch? Skąd masz > takie "sensacyjne wiadomości" ? Pozdrawiam dostał 3,5 bańki od Marszałka Gołębiewskiego.przelicz ile to przybada na jednego niby-górnika takiego co mu dali robotę.ci niby górnicy skierowani zostali do pracy w instytucjach które same ponosiły koszty zatrudnienia.np mpk zarabia jak twierdzi na niby- kontrolerach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 07.08.03, 09:46 Widziałam górników w czasie "prac interwencyjnych" - porządkowali park Sobieskiego, malowali w czasie wakacji szkoły. Nie sądzę, by pieniądze zmarnowano. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawdziwek Re: IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.03, 06:18 Gość portalu: Majka napisał(a): > Widziałam górników w czasie "prac interwencyjnych" - porządkowali park > Sobieskiego, malowali w czasie wakacji szkoły. Nie sądzę, by pieniądze > zmarnowano. tak ale ci ludzie dostali marne wypłaty a w ogóle to park powinien zawsze być czysty i posprzątany i to nie z pieniędzy budżetu państwa ale miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: linndab Re: IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.03, 06:43 Gość portalu: Majka napisał(a): > Widziałam górników w czasie "prac interwencyjnych" - porządkowali park > Sobieskiego, malowali w czasie wakacji szkoły. Nie sądzę, by pieniądze > zmarnowano. ja widziałem w tv tych górników ale niestety część z nich to kierowcy z busików którymi dojeżdżałem do pracy,jakie pieniądze zarobią i konkretnie ilu górników a ilu i ile z tzw administracji ( l\kierownicy ,prezesi itp) ? Poiwnnini takie dane wywieszać na tablicach ogłoszeniowych miasta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aleks Re: ZAMACH NA KASĘ WAŁBRZYCHA IP: *.norstn01.pa.comcast.net 09.08.03, 00:24 Ilu ludzi pracowalo w parku, jak dlugo i ile im za to placono? Rachunek powinien byc prosty, bez szkalowania sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIESKAPLIKOWANY Re: ZAMACH NA KASĘ WAŁBRZYCHA IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 09.08.03, 04:29 Gość portalu: Aleks napisał(a): > Ilu ludzi pracowalo w parku, jak dlugo i ile im za to placono? > Rachunek powinien byc prosty, bez szkalowania sie. --------------------- Aleks to nie twoja kawiarenka, tam nic nie jest proste trzeba wykarmic bande nierobow : radnych , urzednikow pewnie firma posrdniczaca tez byla, a bieda szyby nadal dzialaja he he a i o toyocie jakos nie slychac, co by chciala cosik pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aleks Re: ZAMACH NA KASĘ WAŁBRZYCHA IP: *.norstn01.pa.comcast.net 09.08.03, 05:13 Niskaplikowany - wiem, ze nie lubisz ze mna dyskutowac ... wiec zmieniam to w monolog. Miasteczko w ktorym mieszkam przeszlo przez bardzo podobna tragedie w latach 60-tych, 70-tych. Bylo tu bardzo duzo przemyslu, piekne okolice i duzo pieknych domow z czasow prosperity. Ludzie zaczeli tracic prace a z tym scisle zwiazane bylo placenie podatkow i splacanie pozyczek . Kto mogl - uciekl na czas. Domy byly sprzedawane spekulantom za poldarmo. Oni zas, zmieniali je w male mieszkania i wynajmowali ludziom , ktorzy zyli z subsydiow panstwowych. Czesto to umyslowo chorym albo narkomanom. Male sklepy zniknely, zniszczone przez centra handlowe gdzie mozna bylo dotrzec tylko samochodem. Piekne kiedys miasto zmienilo sie z czasem w wyspe biedy i brudu. Ja tu mieszkam z rodzina od 17 lat. Dzieki bardzo malej grupie ludzi i ich niezmordowanej, wolontarnej pracy - miasteczko zaczyna wracac do zycia. Ulice sa czyste, chodniki nowe, ladne swiatla i male sklepiki zaczely wracac, ofiarujac to, czego duze "super" sklepy nie maja. Moja kawiarenka istnieje tylko dlatego, ze mieszkamy nad nia i mamy pozyczke na ten dom na jeszcze tylko 15 lat. Polowa splacona. Czyli dom nalezy do banku. Wypowiadam sie na tematy ekonomiczno - spoleczne, bo przeszlam przez prawie wszystkie fasy szybkiego upadku i bardzo powolnego "odrodzenia sie" mojego przeslicznego miasteczka, w ktorym wiekszosc ludzi ograniczala sie tylko do krytykowania absolutnie wszystkiego. A to - niestety nigdy zadnej zmiany nie przyniesie. Nie naleze rowniez do malej grupy dobrze sytuowanych - wiec musze pracowac, zeby zachowac dach nad glowa , szacunek dla siebie i mozliwosc pomocy innym. Problemy Walbrzycha sa blizkie mojemu sercu. Zawsze beda. I jak w czyms moge pomoc - napewno to zrobie w miarach moich mozliwosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIESKAPLIKOWANY SKAD TA PEWNOSC ZE MONOLOG ? IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 13.08.03, 07:12 Nie podoba mi sie twoja pewnosc siebie, chyba ze to nie pewnosc? a........ ------------------------------- Gość portalu: Aleks napisał(a): > Niskaplikowany - wiem, ze nie lubisz ze mna dyskutowac ... wiec zmieniam to w > monolog. > > Miasteczko w ktorym mieszkam przeszlo przez bardzo podobna tragedie w latach > 60-tych, 70-tych. Bylo tu bardzo duzo przemyslu, piekne okolice i duzo pieknych > > domow z czasow prosperity. Ludzie zaczeli tracic prace a z tym scisle zwiazane > > bylo placenie podatkow i splacanie pozyczek . -------------------------------- = Do tego momentu sie zgadzam = Z reszta nie za bardzo Kto mogl - uciekl na czas. = Z Walbrzycha nikt nie ucieknie bo gdzie? > Domy byly sprzedawane spekulantom za poldarmo. Oni zas, zmieniali je w male > mieszkania i wynajmowali ludziom , ktorzy zyli z subsydiow panstwowych. Czesto to umyslowo chorym albo narkomanom. = Nie strasz tak ta narkomania, ten scenariusz w Walbrzychu jest niemozliwy,Dolny Slask to nie Pensylvania nie ma mody na male mieszkania, nadal modne sa wielopokoleniowe rodziny zwlaszcza te biedniejsze,mieszkania sa i tak male , a jak ktos ma dom to raczej go nie sprzeda bo w Polsce jest inna moda, ale jak musi to trudno, > Male sklepy zniknely, zniszczone przez > centra handlowe gdzie mozna bylo dotrzec tylko samochodem. = W Walbrzychu nie musisz miec samochodu, centra sa praktycznie w centrach zfundowali nam je, nasi radni wiec sklepy padna jeszcze szybciej niz w twym miasteczku > Piekne kiedys miasto zmienilo sie z czasem w wyspe biedy i brudu. = To juz niestety mamy > Ja tu mieszkam z rodzina od 17 lat. = Czyli przyjechalas na gotowe w 85r. w 15-25 lat po kryzysie Walbrzychu mamy wlasnie taki kryzys, jak tam u ciebie to bylo w latach 60-70 > Dzieki bardzo malej grupie ludzi i ich niezmordowanej, wolontarnej pracy - > miasteczko zaczyna wracac do zycia. Ulice sa czyste, chodniki nowe, ladne > swiatla i male sklepiki zaczely wracac, ofiarujac to, czego duze "super" sklepy nie maja = Dopiero disiaj zaczyna wracac do zycia! w 30 -40 lat po kryzysie ja tego nie dozyje, do qrwy nedzy, gdzie ty mieszkasz, chyba nie w USA? > Moja kawiarenka istnieje tylko dlatego, ze mieszkamy nad nia i mamy pozyczke > na ten dom na jeszcze tylko 15 lat. Polowa splacona. Czyli dom nalezy do banku. = ja sie tak chwalisz to sie pochwal : jakie jest porocentowanie tego kredytu? ja napisze ci, jakie mozesz dostac w Walbrzychu - oprocentowanie > Wypowiadam sie na tematy ekonomiczno - spoleczne, bo przeszlam przez prawie > wszystkie fasy szybkiego upadku i bardzo powolnego "odrodzenia sie" mojego > przeslicznego miasteczka, w ktorym wiekszosc ludzi ograniczala sie tylko do > krytykowania absolutnie wszystkiego. A to - niestety nigdy zadnej zmiany > nie przyniesie = skoro przyjechalas tam w 85 roku to nie wiesz nic o upadku, bo od tamtych lat byl ciagly wzrost gospodarczy To fakt wiekszosc nazeka, ale jak tak wielu jest, tak swiatlych absolwentow, wladajacych piecioma jezykami, to kto tak nazeka na tym forum? nie ci z zawodowek,ani bezrobotni > Nie naleze rowniez do malej grupy dobrze sytuowanych - wiec musze pracowac, > zeby zachowac dach nad glowa , szacunek dla siebie i mozliwosc pomocy innym. = Tak jak wszyscy sadze > Problemy Walbrzycha sa blizkie mojemu sercu. Zawsze beda. I jak w czyms moge > pomoc - napewno to zrobie w miarach moich mozliwosci. > = Qrwa mnie tez to miasto jest bliskie dlatego wracam i nie zostane tu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aleks Re: SKAD TA PEWNOSC ZE MONOLOG ? IP: *.norstn01.pa.comcast.net 21.08.03, 06:25 Nie musi ci sie podobac - mozesz nie czytac. Demonstracja twojej ignorancji tez mi sie nie podoba - tez nie musze czytac. Moze PROZAK a moze wieczorowka by ci pomogla. Zachlystujesz sie swoja glupota , znajdujac przyjemnosc w obrazaniu innych. Coz - kazdy ma jakies hobby. Chwalenie sie prostactwem swiadczy o prawdziwym ubustwie. Niech ci Bog wybaczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nieskaplikowany A JEDNAK DIALOG! IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 24.08.03, 06:27 A ja juz myslalem ze bedzie duysksja? ale ty nie lubisz dyskutowac z kims kto ma inne zdanie ----------------------------- Gość portalu: Aleks napisał(a): > Nie musi ci sie podobac - mozesz nie czytac. Demonstracja twojej ignorancji tez > > mi sie nie podoba - tez nie musze czytac. ------------------------------ ALE JEDNAK CZYTASZ I KLAPIESZ > Moze PROZAK a moze wieczorowka by ci pomogla. -------------------------- PRZECIEZ PISALEM ZE SIE UCZE ( czlowiek uczy sie cale zycie ) NO Z MALYM WYJATKIEM.... ALEKS ( a moze tys nie czlowiek? ) > Zachlystujesz sie swoja glupota , ------------------------------------ JAK I TY A CO NIBY TWOJA MAM SIE ZACHLYSNAC ? > znajdujac przyjemnosc w obrazaniu innych. ---------------------- ZACYTUJ PROSZE? JUZ NIE O SOBIE PISZESZ, TYLKO O INNYCH? > Coz - kazdy ma jakies hobby. Chwalenie sie prostactwem swiadczy o > prawdziwym ubustwie. ------------------------- A TY MASZ SIE CZYM POCHWALIC? TE TWOJE RADY TO MOZNA BYLO W SMIETNIK WSADZIC np. szpital SIEDZISZ TU W AMERYCE I DAJESZ DOBRE RADY TYM CO W KRAJU ZOSTALI, PRZYJECHALAS TU DO USA W OKRESIE KIEDY NASTEPOWAL WZROST GOSPODARCZY, KAZDY KTO WTEDY TU PRZYJECHAL A MIAL OCHOTE PRACOWAC, MOGL SIE "DOROBIC" NIE WSZYSCY MIELI OCHOTE, WIDZIALEM TU STRASZNA BIEDE, WIEC ZAMIAST RADZIC TAM W KRAJU, POMOZ TYM W TWEJ NOWEJ OJCZYZNIE, twoje rady niestety nie przystaja do Polskiej zeczywistosci, nie wiesz co sie w kraju dzieje i osmieszasz sie chwalac sie swa uboga wiedza ( czyt. ubustwem ) na tematy np. ekonomiczne. W KTORYM MOMENCIE CHWALILEM SIE PROSTACTWEM, MOZESZ ZACYTOWAC? > Niech ci Bog wybaczy ---------------------- DZIEKI ZA WSTAWIENNICTWO > bo z ludzmi penie nie jest ci latwo. ------------------------------ SPOKO........ NIE MAM KLOPOTOW Z LUDZMI NO Z MALYM WYJATKIEM CZEPIL SIE JAKIS ZWIERZ? > Swoja droga co wieczor dajesz mi okazje do smiechu - za co ci dziekuje. Smiech to zdrowie. --------------------------- TO SIE SMIEJ A NIE SZCZEKAJ CHYBA... ZA JAK NAPISALEM WYZEJ TYS NIE CZLEK? WIELE RAZY PROSILEM BYS MI ZACYTOWALA, CZYM CIE ( lub innych ) TAK OBRAZILEM, ALE ZAMIAST CYTATOW: CIAGLE CHCESZ POWIEDZIEC (przyklad wyzej) ZE JESTES MADRZEJSZA , A W CZYM JESTES TAKA? CIAGLE POD MOIM ADRESEM CZYTAM: PROSTAK, GLUPEK, UBOGI, NIESKAPLIKOWANY UMYSL, JA PRZYNAJMNIEJ SIE NIE POWTARZAM, ZA KAZDYM RAZEM COS INNEGO, WIEC KTO JEST UBOGI? --------GLUPIA KOZO! ( cos nowego ) Odpowiedz Link Zgłoś