Dodaj do ulubionych

ZAMACH NA KASĘ WAŁBRZYCHA

IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.03, 07:12
prezydent miasta wałbrzycha roztrwonił pieniądze przyznane przez skarb
państwa które miały być przeznaczone w ramach programu "bieda szyby"gdzie
jest kasa panie prezydencie?
Obserwuj wątek
    • ledwozipie Re: ZAMACH NA KASĘ WAŁBRZYCHA 07.08.03, 07:18
      Ciekawi mnie o jakich pieniądzach ty mówisz? O tym nędznym ochłapie który
      Wałbrzychowi podarował J.E. Pierwszy Sekretarz Dyduch? Skąd masz
      takie "sensacyjne wiadomości" ? Pozdrawiam
      • Gość: prawdziwek Re: ZAMACH NA KASĘ WAŁBRZYCHA IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.03, 07:35
        ledwozipie napisał:

> Ciekawi mnie o jakich pieniądzach ty mówisz? O tym nędznym ochłapie który
        > Wałbrzychowi podarował J.E. Pierwszy Sekretarz Dyduch? Skąd masz
        > takie "sensacyjne wiadomości" ? Pozdrawiam
        dostał 3,5 bańki od Marszałka Gołębiewskiego.przelicz ile to przybada na
        jednego niby-górnika takiego co mu dali robotę.ci niby górnicy skierowani
        zostali do pracy w instytucjach które same ponosiły koszty zatrudnienia.np mpk
        zarabia jak twierdzi na niby- kontrolerach.
        • Gość: Majka Re: IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 07.08.03, 09:46
          Widziałam górników w czasie "prac interwencyjnych" - porządkowali park
          Sobieskiego, malowali w czasie wakacji szkoły. Nie sądzę, by pieniądze
          zmarnowano.
          • Gość: prawdziwek Re: IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.03, 06:18
            Gość portalu: Majka napisał(a):

> Widziałam górników w czasie "prac interwencyjnych" - porządkowali park
            > Sobieskiego, malowali w czasie wakacji szkoły. Nie sądzę, by pieniądze
            > zmarnowano.
            tak ale ci ludzie dostali marne wypłaty a w ogóle to park powinien zawsze być
            czysty i posprzątany i to nie z pieniędzy budżetu państwa ale miasta.
          • Gość: linndab Re: IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.03, 06:43
            Gość portalu: Majka napisał(a):

> Widziałam górników w czasie "prac interwencyjnych" - porządkowali park
            > Sobieskiego, malowali w czasie wakacji szkoły. Nie sądzę, by pieniądze
            > zmarnowano.
            ja widziałem w tv tych górników ale niestety część z nich to kierowcy z busików
            którymi dojeżdżałem do pracy,jakie pieniądze zarobią i konkretnie ilu górników
            a ilu i ile z tzw administracji ( l\kierownicy ,prezesi itp) ? Poiwnnini takie
            dane wywieszać na tablicach ogłoszeniowych miasta
    • Gość: Aleks Re: ZAMACH NA KASĘ WAŁBRZYCHA IP: *.norstn01.pa.comcast.net 09.08.03, 00:24
      Ilu ludzi pracowalo w parku, jak dlugo i ile im za to placono?
      Rachunek powinien byc prosty, bez szkalowania sie.
      • Gość: NIESKAPLIKOWANY Re: ZAMACH NA KASĘ WAŁBRZYCHA IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 09.08.03, 04:29
        Gość portalu: Aleks napisał(a):

> Ilu ludzi pracowalo w parku, jak dlugo i ile im za to placono?
        > Rachunek powinien byc prosty, bez szkalowania sie.
        ---------------------
        Aleks to nie twoja kawiarenka, tam nic nie jest proste
        trzeba wykarmic bande nierobow : radnych , urzednikow
        pewnie firma posrdniczaca tez byla,
        a bieda szyby nadal dzialaja he he
        a i o toyocie jakos nie slychac,
        co by chciala cosik pomoc
        • Gość: Aleks Re: ZAMACH NA KASĘ WAŁBRZYCHA IP: *.norstn01.pa.comcast.net 09.08.03, 05:13
          Niskaplikowany - wiem, ze nie lubisz ze mna dyskutowac ... wiec zmieniam to w
          monolog.

Miasteczko w ktorym mieszkam przeszlo przez bardzo podobna tragedie w latach
          60-tych, 70-tych. Bylo tu bardzo duzo przemyslu, piekne okolice i duzo pieknych
          domow z czasow prosperity. Ludzie zaczeli tracic prace a z tym scisle zwiazane
          bylo placenie podatkow i splacanie pozyczek . Kto mogl - uciekl na czas. Domy
          byly sprzedawane spekulantom za poldarmo. Oni zas, zmieniali je w male
          mieszkania i wynajmowali ludziom , ktorzy zyli z subsydiow panstwowych. Czesto
          to umyslowo chorym albo narkomanom. Male sklepy zniknely, zniszczone przez
          centra handlowe gdzie mozna bylo dotrzec tylko samochodem.
          Piekne kiedys miasto zmienilo sie z czasem w wyspe biedy i brudu.
          Ja tu mieszkam z rodzina od 17 lat.

Dzieki bardzo malej grupie ludzi i ich niezmordowanej, wolontarnej pracy -
          miasteczko zaczyna wracac do zycia. Ulice sa czyste, chodniki nowe, ladne
          swiatla i male sklepiki zaczely wracac, ofiarujac to, czego duze "super" sklepy
          nie maja.
          Moja kawiarenka istnieje tylko dlatego, ze mieszkamy nad nia i mamy pozyczke
          na ten dom na jeszcze tylko 15 lat. Polowa splacona. Czyli dom nalezy do banku.

Wypowiadam sie na tematy ekonomiczno - spoleczne, bo przeszlam przez prawie
          wszystkie fasy szybkiego upadku i bardzo powolnego "odrodzenia sie" mojego
          przeslicznego miasteczka, w ktorym wiekszosc ludzi ograniczala sie tylko do
          krytykowania absolutnie wszystkiego. A to - niestety nigdy zadnej zmiany nie
          przyniesie.

Nie naleze rowniez do malej grupy dobrze sytuowanych - wiec musze pracowac,
          zeby zachowac dach nad glowa , szacunek dla siebie i mozliwosc pomocy innym.

Problemy Walbrzycha sa blizkie mojemu sercu. Zawsze beda. I jak w czyms moge
          pomoc - napewno to zrobie w miarach moich mozliwosci.

• Gość: NIESKAPLIKOWANY SKAD TA PEWNOSC ZE MONOLOG ? IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 13.08.03, 07:12
            Nie podoba mi sie twoja pewnosc siebie, chyba ze to nie pewnosc? a........

-------------------------------

> Niskaplikowany - wiem, ze nie lubisz ze mna dyskutowac ... wiec zmieniam to
            w
            > monolog.
            >

> Miasteczko w ktorym mieszkam przeszlo przez bardzo podobna tragedie w latach
            > 60-tych, 70-tych. Bylo tu bardzo duzo przemyslu, piekne okolice i duzo
            pieknych
            >
            > domow z czasow prosperity. Ludzie zaczeli tracic prace a z tym scisle
            zwiazane
            >
            > bylo placenie podatkow i splacanie pozyczek .
            --------------------------------
            = Do tego momentu sie zgadzam

= Z reszta nie za bardzo

Kto mogl - uciekl na czas.

= Z Walbrzycha nikt nie ucieknie bo gdzie?

> Domy byly sprzedawane spekulantom za poldarmo. Oni zas, zmieniali je w male
            > mieszkania i wynajmowali ludziom , ktorzy zyli z subsydiow panstwowych.
            Czesto to umyslowo chorym albo narkomanom.

= Nie strasz tak ta narkomania,
            ten scenariusz w Walbrzychu jest niemozliwy,Dolny Slask to nie Pensylvania
            nie ma mody na male mieszkania, nadal modne sa wielopokoleniowe rodziny
            zwlaszcza te biedniejsze,mieszkania sa i tak male , a jak ktos ma dom to
            raczej go nie sprzeda bo w Polsce jest inna moda, ale jak musi to trudno,

> Male sklepy zniknely, zniszczone przez
            > centra handlowe gdzie mozna bylo dotrzec tylko samochodem.

= W Walbrzychu nie musisz miec samochodu, centra sa praktycznie w centrach
            zfundowali nam je, nasi radni
            wiec sklepy padna jeszcze szybciej niz w twym miasteczku

> Piekne kiedys miasto zmienilo sie z czasem w wyspe biedy i brudu.

= To juz niestety mamy

> Ja tu mieszkam z rodzina od 17 lat.

= Czyli przyjechalas na gotowe w 85r. w 15-25 lat po kryzysie
            Walbrzychu mamy wlasnie taki kryzys, jak tam u ciebie to bylo w latach 60-70

> Dzieki bardzo malej grupie ludzi i ich niezmordowanej, wolontarnej pracy -
            > miasteczko zaczyna wracac do zycia. Ulice sa czyste, chodniki nowe, ladne
            > swiatla i male sklepiki zaczely wracac, ofiarujac to, czego duze "super"
            sklepy nie maja

= Dopiero disiaj zaczyna wracac do zycia! w 30 -40 lat po kryzysie
            ja tego nie dozyje, do qrwy nedzy, gdzie ty mieszkasz, chyba nie w USA?

> Moja kawiarenka istnieje tylko dlatego, ze mieszkamy nad nia i mamy pozyczke
            > na ten dom na jeszcze tylko 15 lat. Polowa splacona. Czyli dom nalezy do
            banku.

= ja sie tak chwalisz to sie pochwal : jakie jest porocentowanie tego kredytu?
            ja napisze ci, jakie mozesz dostac w Walbrzychu - oprocentowanie

> Wypowiadam sie na tematy ekonomiczno - spoleczne, bo przeszlam przez prawie
            > wszystkie fasy szybkiego upadku i bardzo powolnego "odrodzenia sie" mojego
            > przeslicznego miasteczka, w ktorym wiekszosc ludzi ograniczala sie tylko do
            > krytykowania absolutnie wszystkiego. A to - niestety nigdy zadnej zmiany
            > nie przyniesie

= skoro przyjechalas tam w 85 roku to nie wiesz nic o upadku, bo od tamtych lat
            byl ciagly wzrost gospodarczy
            To fakt wiekszosc nazeka, ale jak tak wielu jest, tak swiatlych absolwentow,
            wladajacych piecioma jezykami, to kto tak nazeka na tym forum?
            nie ci z zawodowek,ani bezrobotni

> Nie naleze rowniez do malej grupy dobrze sytuowanych - wiec musze pracowac,
            > zeby zachowac dach nad glowa , szacunek dla siebie i mozliwosc pomocy innym.

= Tak jak wszyscy sadze

> Problemy Walbrzycha sa blizkie mojemu sercu. Zawsze beda. I jak w czyms moge
            > pomoc - napewno to zrobie w miarach moich mozliwosci.
            >
            = Qrwa mnie tez to miasto jest bliskie dlatego wracam i nie zostane tu.
            • Gość: Aleks Re: SKAD TA PEWNOSC ZE MONOLOG ? IP: *.norstn01.pa.comcast.net 21.08.03, 06:25
              Nie musi ci sie podobac - mozesz nie czytac. Demonstracja twojej ignorancji tez
              mi sie nie podoba - tez nie musze czytac. Moze PROZAK a moze wieczorowka by ci
              pomogla. Zachlystujesz sie swoja glupota , znajdujac przyjemnosc w obrazaniu
              innych. Coz - kazdy ma jakies hobby. Chwalenie sie prostactwem swiadczy o
              prawdziwym ubustwie. Niech ci Bog wybaczy
              • Gość: Nieskaplikowany A JEDNAK DIALOG! IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 24.08.03, 06:27
                A ja juz myslalem ze bedzie duysksja?
                ale ty nie lubisz dyskutowac z kims kto ma inne zdanie
                -----------------------------

> Nie musi ci sie podobac - mozesz nie czytac. Demonstracja twojej ignorancji
                tez
                >
                > mi sie nie podoba - tez nie musze czytac.
                ------------------------------
                ALE JEDNAK CZYTASZ I KLAPIESZ

> Moze PROZAK a moze wieczorowka by ci pomogla.
                --------------------------
                PRZECIEZ PISALEM ZE SIE UCZE ( czlowiek uczy sie cale zycie )
                NO Z MALYM WYJATKIEM.... ALEKS ( a moze tys nie czlowiek? )

> Zachlystujesz sie swoja glupota ,
                ------------------------------------
                JAK I TY
                A CO NIBY TWOJA MAM SIE ZACHLYSNAC ?

> znajdujac przyjemnosc w obrazaniu innych.
                ----------------------
                ZACYTUJ PROSZE?
                JUZ NIE O SOBIE PISZESZ, TYLKO O INNYCH?

> Coz - kazdy ma jakies hobby. Chwalenie sie prostactwem swiadczy o
                > prawdziwym ubustwie.
                -------------------------
                A TY MASZ SIE CZYM POCHWALIC?
                TE TWOJE RADY TO MOZNA BYLO W SMIETNIK WSADZIC np. szpital
                SIEDZISZ TU W AMERYCE I DAJESZ DOBRE RADY TYM CO W KRAJU ZOSTALI,
                PRZYJECHALAS TU DO USA W OKRESIE KIEDY NASTEPOWAL WZROST GOSPODARCZY,
                KAZDY KTO WTEDY TU PRZYJECHAL A MIAL OCHOTE PRACOWAC, MOGL SIE "DOROBIC"
                NIE WSZYSCY MIELI OCHOTE, WIDZIALEM TU STRASZNA BIEDE, WIEC ZAMIAST RADZIC TAM
                W KRAJU, POMOZ TYM W TWEJ NOWEJ OJCZYZNIE, twoje rady niestety nie przystaja
                do Polskiej zeczywistosci, nie wiesz co sie w kraju dzieje i osmieszasz sie
                chwalac sie swa uboga wiedza ( czyt. ubustwem ) na tematy np. ekonomiczne.

W KTORYM MOMENCIE CHWALILEM SIE PROSTACTWEM, MOZESZ ZACYTOWAC?

> Niech ci Bog wybaczy
                ----------------------
                DZIEKI ZA WSTAWIENNICTWO

> bo z ludzmi penie nie jest ci latwo.
                ------------------------------
                SPOKO........ NIE MAM KLOPOTOW Z LUDZMI
                NO Z MALYM WYJATKIEM CZEPIL SIE JAKIS ZWIERZ?

> Swoja droga co wieczor dajesz mi okazje do smiechu - za co ci dziekuje.
                Smiech to zdrowie.
                ---------------------------
                TO SIE SMIEJ A NIE SZCZEKAJ
                CHYBA... ZA JAK NAPISALEM WYZEJ TYS NIE CZLEK?

WIELE RAZY PROSILEM BYS MI ZACYTOWALA, CZYM CIE ( lub innych ) TAK OBRAZILEM,
                ALE ZAMIAST CYTATOW: CIAGLE CHCESZ POWIEDZIEC (przyklad wyzej)
                ZE JESTES MADRZEJSZA , A W CZYM JESTES TAKA?
                CIAGLE POD MOIM ADRESEM CZYTAM: PROSTAK, GLUPEK, UBOGI, NIESKAPLIKOWANY UMYSL,
                JA PRZYNAJMNIEJ SIE NIE POWTARZAM, ZA KAZDYM RAZEM COS INNEGO,
                WIEC KTO JEST UBOGI?

--------GLUPIA KOZO! ( cos nowego )

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka