Gość: justynka IP: *.chello.pl 29.05.08, 11:00 witam chciała bym usłyszeć wasze opinie na ten temat jestem w 8 miesiącu ciąży i zastanawiam sie w którym szpitalu rodzic? proszę o wasze opinie z góry dziękuje i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja Re: szpital w wałbrzychu czy w świebodzicach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.08, 11:23 Wszędzie tylko nie w Ś-cach, ale w Ś-cy podobno jest dobra opieka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamusia Re: szpital w wałbrzychu czy w świebodzicach? IP: *.wlb.vectranet.pl 29.05.08, 13:10 Ja rodziłam w szpitalu w Wałbrzychu.Szpital jak szpital,opieka fachowa i ogólnie byłam zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: szpital w wałbrzychu czy w świebodzicach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.08, 14:18 Poniewaz rodzi sie u nas coraz mniej dzieci wiec kazda mama w Wchu jest traktowana jak krolowa:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojciec Re: szpital w wałbrzychu czy w świebodzicach? IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.05.08, 15:12 Wałbrzych. Szpital po remoncie rok temu, nowy sprzęt, fachowa obsługa personelu (tak, aż się zdziwiłem, że tak może być w szpitalu). Do tego pokój rodzinny, szkoła rodzenia. No i najlepsi lekarze ginekolodzy pracują w Wałbrzychu. Odpowiedz Link Zgłoś
arc-en-ciel Re: szpital w wałbrzychu czy w świebodzicach? 29.05.08, 22:07 ja mam dwoje dzieci i pierwsze rodzilam w Ś-cach, drugie w W-chu, w tym pierwszym szpitalu jest lepsza opieka polożnych, bardziej kameralna atmosfera, ale lekarze do bani, w W-chu czulam sie troche malo komfortowo ze wzgledu na masowy charakter tego szpitala, ale lekarze, zarowno ginekolodzy jak i pediatrzy o klase wyzej, a to chyba wazniejsze, gdybym miala wybierac, mimo wszystko bylby to Wałbrzych, szczesliwego rozwiazania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary Re: szpital w wałbrzychu czy w świebodzicach? IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.05.08, 22:15 Pierwsze dzieci rodziliśmy w Wałbrzychu i kląłem jak cholera. Grzyb na scianach, syf, tylko patrzeć jak cała ta buda się zawali. No to przy trzecim pojechaliśmy do Świebodzic - różnica była spora - oczywiście na plus. No ale w lutym, gdy przyszedł czas na kolejne, zrobiliśmy mały wypadzik po szpitalach. Pogadaliśmy z personelem i zdecydowaliśmy się na Wałbrzych. Powiem szczerze - bez porównania z wszystkim co jest w okolicy! A wiem co mówię. Życzę powodzenia Szczęśliwy i zmaltretowany Ociec Bandy Czworga ;) Odpowiedz Link Zgłoś
asia7667 Re: szpital w wałbrzychu czy w świebodzicach? 03.04.09, 12:47 polecam świebodzice,niedawno tam rodziłam,jestem bardzo zadowolona!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patka. Re: szpital w wałbrzychu czy w świebodzicach? IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.01.10, 18:47 Świebodzice, chyba że chcesz aby po paru latach okazało sie że dziecko ma gronkowca. Jednak musisz byc Świadomo że jakby się coś z dzieckiem działo to i tak pojedzie do Wałbrzycha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malena Re: szpital w wałbrzychu czy w świebodzicach? IP: *.wlb.vectranet.pl 24.06.08, 21:43 mniej dzieci???? ja rodziłam 10 maja i przez sam weekend przyszło na świat 27 dzieci i to jest mało??? siostry miały pełne ręce roboty, ale na opiekę nie narzekam - wręcz przeciwnie - była rewelacyjna :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patka Re: szpital w wałbrzychu czy w świebodzicach? IP: *.eranet.pl 29.05.08, 22:46 Zdecydowanie polecam Wałbrzych.Ja przyjechałam tu rodzić aż z Wrocławia.Ponoć tam szpitale są super (no nie wiem w którym miejscu).Ten szpital polecam też pod innym względem.Mianowicie ma swój własny oddział intensywnej opieki nad noworodkiem.W razie jakichkolwiek komplikacji to jest bardzo ważne.Poza tym sala do cięć cesarskich jest po przeciwnej stronie sal porodowych,a to też jest szalenie ważne.Wiem to z doświadczenia.Lekarze i położne są super.Miłe,doświadczone.Dużo pomagają.Polecam szkołę rodzenia w tym szpitalu (ostatnie piętro w tym budynku).Polecam dlatego,że są dni otwarte na porodówkę i każda słuchaczka wraz z tatusiem może zobaczyć każdą salę i trochę się oswoić z personelem i atmosferą.A położne,które prowadzą zajęcia są suuuper i uspokoją nawet największą panikarę :) przed porodem.Szczególnie polecam p.Marżolenkę.Ja jestem zachwycona i następne też z całą pewnością nigdzie indziej jak tylko w Wałbrzychu.Pozdrawiam i życze szczęśliwego rozwiązania!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lalla Re: szpital w wałbrzychu czy w świebodzicach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.08, 01:03 Wałrzych zdecydowanie a najlepsza położna to wyżej wspomniana Marżolena, odbierała mój drugi poród i uważam, że jest to jedna z niewielu położnych z powołania, jej spokój i fachowość zadziwiłby nawet najbardziej wymagające pacjentki. Lekarze też rewelacyjni, polecam z pełną świadomością i szczęśliwego rozwiązania życzę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hopex Re: szpital w wałbrzychu czy w świebodzicach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.08, 07:28 Świdnicę omijaj szerokim łukiem, tam są tacy fachowcy, że bałbym się wezwać ich do rodzącej krowy a co dopiero zawieźć tam żonę. Żdecydowanie polecam Wałbrzych, tam przyszły na świat nasze dzieci (byłem przy porodzie córeczki). Życzę szczęśliwego rozwiązania :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heban Re: szpital w wałbrzychu czy w świebodzicach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.08, 21:37 Zdecydowanie Wałbrzych!!Ja się szykuję na lipiec i dlatego tak myślę.W świebodzicach nie ma oddziału noworodkowego a jeśli chodzi o komfort to Wabrzych poprawił się-dostał ten szpital nawet wyróżnienie w rankingu Rodzić po Ludzku.Do tego specjaliści anestezjolodzy wykonują na życzenie znieczulenie zewnątrzoponowe.Poziom wyższy niż w świebodzicach to jest pewne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: szpital w wałbrzychu czy w świebodzicach? IP: *.wlb.vectranet.pl 07.06.08, 16:53 Ja rodzilam w Swiebodzicach. polozne bez zarzutu, przemile, troskliwe, dawaly mi wielkie poczucie bezpieczenstwa. Gorzej z opieka nad noworodkliem. Wiekszosc pielegniarek (ale nie wszystkie) oschle, nieprzyjemne. Za to neonatolog - fachowy i przemily. W sumie jestem zadowolona, ale moglo byc lepiej... Ale moze to tylko poje odczucia, bo do Swiedodzic przyjezdzaja rodzic laski ze swidnicy a nawet Wroclawia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malena Re: szpital w wałbrzychu czy w świebodzicach? IP: *.wlb.vectranet.pl 24.06.08, 21:41 Witam, nie mam porównania, bo rodziłam po raz pierwszy a rodziłam w Wchu i polecam ten szpital z całego serca. Pierw bylam 3 dni na oddziale patologii, bo byłam już po terminie, potem trafiłam z bólami na porodówkę, a skończyło się na cięciu cesarskim w środku nocy. A potem to już sama przyjemność na oddziale poporodowym z córeczką u boku :) Z wszystkich "odwiedzonych" przeze mnie oddziałów wychodziłam z uśmiechem na twarzy. Cały pobyt w szpitalu (w sumie 7 dni) wspominam bardzo miło: bardzo fachowa obsługa, bardzo miła i sympatyczna mimo strasznego nawałów porodu (przez weekend 9-11.05.08 urodziło się 27 dzieci - więc wszyscy, a zwłaszcza pielęgniarki na poporodówce miały ręce pełne roboty. następne dziecko też tam będę rodzić :) Naprawdę polecam :))) i pozdrawiam wszystkich ze szpitala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: szpital w wałbrzychu czy w świebodzicach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.08, 00:08 Tylko Walbrzych Personel klasa swiatowa :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katarzyna Re: szpital w wałbrzychu czy w świebodzicach? IP: *.wlb.vectranet.pl 25.06.08, 09:08 Justyna! też niedawno miaam taki dylemat! tylko W-ch, maja świetny sprzęt dla noworodków! Personel OK, czysto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Podzamczanin Re: szpital w wałbrzychu czy w świebodzicach? IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.06.08, 19:30 Poziomy referencyjne szpitali to: * I poziom - szpitale udzielające świadczeń zdrowotnych w podstawowych specjalnościach m.inn. położnictwa i ginekologii * II poziom - szpitale wojewódzkie, udzielające, m.inn świadczeń z patologii ciąży i noworodka, * III poziom referencyjny obejmuje szpitale kliniczne, jednostki badawczo-rozwojowe Min. Z (Instytut Centrum Zdrowia Matki Polki w Łodzi, Instytut - Centrum Zdrowia Dziecka w Międzylesiu). Jak chcesz porównywać szpital I poziomu w Świebodzicach ze szpitalem III poziomu gdzie pracuja profesorowie , doktorzy habilitowani, prawie wszyscy z II stopniem specjalizacji a takim jest Szpital Ginekologiczno_Połozniczy w Wałbrzychu zwany złośliwie przez zazdrosnych wrocławian "klinika wałbrzyską" ? Przecież tu trafiją najtrudniejsze przypadki takie jak niedawno uratowany najmiejszy niemowlak w Polsce, a jest ich wiele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klebisella Re: szpital w wałbrzychu czy w świebodzicach? IP: *.swidnica.mm.pl 29.06.08, 05:55 szpital w Wałbrzychu nadaje sie tylko do urodzenia a potem trzeba szybko uciekać przed bakteriami;nawał pracy,przereklamowanie,wypychanie do domu.radze dziecko zawieźć później gdzieś na kompleksowe badania bo tam nie mają czasu nawet dla wcześniaków...wpisują "stan dziecka dobry" i zero zaleceń, choć krótkiej rozmowy.moje dziecko wypisane zostało z bardzo groźną bakterią,choć pediatra wiedziała(!!!),że jest chore!ani słowa!prawdopodobnie oddam sprawę do sądu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewka Re: szpital w wałbrzychu czy w świebodzicach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.08, 10:47 ....tylko Swidnica Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aniusia Re: szpital w wałbrzychu czy w świebodzicach? IP: *.adsl.inetia.pl 06.01.09, 14:16 Uwazam ze szpital w walbrzychu jest najlepszy, osobiscie rodzilam synka i jak dla mnie to pelne profesjonalne podejscie do pacjentki! Nie wiem jak moja polozna miala na nazwisko ktora odbierala moj porod ale jestem jej wdzieczna, ze byla tak mila i spokojna mimo to ze ja nie bylam za bardzo wspolpracujaca ALW NAPRAWDE POLECAM GORACO! teraz spodziewam sie drugiego dziecka na lipiec i bez watpienia bede rodzila tam:) Pozdrawiam wszystkie polozne i szczesliwych rozwiazan zycze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: claudia Re: szpital w wałbrzychu czy w świebodzicach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.09, 05:39 Oczywiście,że w Świebodzicach.Nawet sie nie zastanawiaj.Jesli cała twoja ciaza przebiega prawidłowo i dziecku nic nie zagraza to bez zadnego zastanowienia wybrałabym ten szpital. Byłam przez chwile pacjetka w szpitalu w Wałbrzychu i zrobie wszystko zeby tam nie wrocic,natomiast w swiebodzicach było naprawde duzo lepiej pod wzgledem wszystkiego!!!! polecam !!! Jestem teraz w drugiej ciazy w 9 m-cu i tez bede rodziła w swiebodzicach.Życze wszystkiego najlepszego!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: szpital w wałbrzychu czy w świebodzicach? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.09, 09:04 Witam. Mogę się wypowiedzieć tylko o szpitalu w Wałbrzychu, rodziłam tam troje dzieci. Każe wychodziło ze szpitala z bakterią- bakteria w moczu i kale, był także gronkowiec. Faktem jest że personel jest wykwalifikowany i oddział jest odnowiony ale jeżli któraś z was dobrze się czuje, ciąża nie jest zagrożona to rodzcie w innym szpitalu, ja niestety nie miałam tego wyjścia moje dzieci przyszły na świat za wcześnie i wymagały fachowej opieki. Zastanawiałam się kiedyś czy z tego szpitala wyszło kiedyś całkowicie zdrowe dziecko? bez żadnej bakterii? bez kataru? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iloncia Re: szpital w wałbrzychu czy w świebodzicach? IP: *.walbrzych.vectranet.pl 03.04.09, 10:07 Witam, moja córeczka "wyszła" ze szpitala zdrowiutka, i jestem pewna, ze nie tylko ona bo wiele moich znajomych tam rodziło i były zadowolone. W maju tez się wybieram rodzić w Wałbrzychu pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tylko walbrzych Re: szpital w wałbrzychu czy w świebodzicach? IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.04.09, 12:45 no w walbrzychu sa dobrzy specjalisci i dobrze wyposazone sa gabinety walbrzyskie szpitale sa najlepsze na dolnymslasku zaraz po wroclawiu a swidnica to odradzam a tym bardziej swiebodzice Odpowiedz Link Zgłoś
agar2208 Re: szpital w wałbrzychu czy w świebodzicach? 17.05.09, 00:08 A Ja miałam rok temu cc w Świebodzicach i bardzo sobie chwalę ten szpital. Bardzo miłe położne. Cc robił mi mój lekarz prowadzący. Odpowiedz Link Zgłoś
wiesia1307 Re: szpital w wałbrzychu czy w świebodzicach? 11.08.09, 20:35 odradzam świebodzice.wg mnie brak jest dobrych lekarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
wania79 Re: szpital w wałbrzychu czy w świebodzicach? 11.08.09, 22:31 Najlepiej rodź w kosmosie! "Nasze babki" rodziły w domach, porody odbierały akuszerki, a Ty pytasz jaki szpital?! Puknij sie w główkę "kobitko" Jak Cię "zabierze", nie będziesz mała czasu na dojazd. A jak Cię "Złapie" na spacerze, a karetka nie zdąży dojechać?(czego nie życzę), to byle jaki szpital Wam pomoże.Ważne tylko by dzieciątko zdrowe było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: szpital w wałbrzychu czy w świebodzicach? IP: *.walbrzych.vectranet.pl 12.08.09, 14:05 Sama się puknij w głowę! Na szczęście czasy naszych babek minęły i teraz rodzimy w normalnych warunkach i możemy wybierać i przebierać nawet w szpitalach! A wszystko po to właśnie, aby nasze dzieci urodziły się zdrowe! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goś Re: szpital w wałbrzychu czy w świebodzicach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.09, 21:53 Ja polecam Wałbrzych.Moja niunia wyszła zdrowiutka i nie odczułam, żenie przeprowadzają badań dzidziusom - wręcz przeciwnie! Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: szpital w wałbrzychu czy w świebodzicach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.09, 22:24 to nie od szpitala zależy czy dziecko będzie zdrowe.w wałbrzychu jest neonatologia,gdyby wystąpiły jakieś komplikacje u dziecka Odpowiedz Link Zgłoś
wania79 Re: szpital w wałbrzychu czy w świebodzicach? 12.08.09, 22:29 Do"x" - nie pisałam do Ciebie, tylko do"justynki", która to założyła ten wątek, więc się odp**rdol ode mnie. Nie zareagowałabym, gdyby to Ona"justynka" mi tak odpisała,nie miałabym nic przeciwko temu, Ja wyraziłam Swoje zdanie do Niej, Ona może wyrazić Swoje do Mnie, ale Tobie"x" nic do tego, co do Niej piszę. Zabrałaś głos na forum, nie odpowiadając na Jej pytanie, wygląda na to, że Ją zlekceważyłaś. Wszystko w tym temacie. Nie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: szpital w wałbrzychu czy w świebodzicach? IP: *.walbrzych.vectranet.pl 12.08.09, 22:43 Oj oj oj... nie musisz tak ostro... Tak się składa, ze rodziłam w Wałbrzychu miesiąc temu i jestem bardzo zadowolona! Polecam! Lekarze bardzo mili, panie położne również! Odpowiedz Link Zgłoś
ewa10-0 do wania79 14.08.09, 23:01 Hej ty,wania79! A skąd u ciebie takie okropne słownictwo?Dopiero pisałaś w swoim wątku o Madonnie,że jesteś"jeb*nięta,a tu teraz wyzywasz innych? Naprawdę coś nie tak masz z głową.Pewnie jak się rodziłaś,lekarz dał ci klapsa w głowę,zamiast w dupę. Proponuję ci iść do przychodni psychiatrycznej,tam ci pomogą,o ile nie jest za późno. NIE POZDRAWIAM! Odpowiedz Link Zgłoś
ewa10-0 do wszystkich 14.08.09, 23:08 Czy nikt nie widzi daty wątku Justynki? To było w maju 2008 r.Była wtedy w 8 miesiącu ciąży. To dzieciątko ma już ponad roczek,a Wy moje mamuśki jeszcze debatujecie nad tym,gdzie Justynka ma rodzić. Nawet taki głąb jak wania79 się odezwała słownictwem nie pasującym do kobiety. Pozdrawiam wszystkie szczęśliwe mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justynka Re: do wszystkich IP: *.walbrzych.vectranet.pl 15.08.09, 09:31 tak kochana moje dzieciatko ma roczek i 4 dni :-) rodzilam w w-ch Odpowiedz Link Zgłoś
ewa10-0 do justynki 15.08.09, 13:15 I jak poszło?Bez obaw?Ja rodziłam w Wałbrzychu,ale ponad 34 lata temu.Moja wnusia też się urodziła w tym samym szpitalu.Dzieciaki zdrowe,jak rydze.Jeżeli ma dziecko zachorować zaraz po porodzie,albo coś się ma dziać w czasie porodu,to może przytrafić się każdej rodzącej i nowonarodzonemu dzidziusiowi,bez względu na to,czy opieka była nadzwyczaj super. Życzę Ci wszystkiego co najlepsze,a twojemu dzidziusiowi dużo zdrówka. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justynka Re: do justynki IP: *.walbrzych.vectranet.pl 16.08.09, 12:52 porod wspominam dobrze ale pozniejsza opieka nad niemowlakiem pozostawia wiele do zyczenia :-( Odpowiedz Link Zgłoś
ewa10-0 Re: do justynki 16.08.09, 15:11 Jeżeli możesz napisać,to opieka w szpitalu po porodzie była do niczego,czy już jak poszłaś do domu opieka akuszerki? Przepraszam,że pytam,ale interesuje mnie to,bo niedługo ma iść rodzić córka mojej koleżanki.Po prostu chciałabym ją uczulić na to,co i jak jest po porodzie.Ona niestety nie ma dostępu do internetu. Zawracam Ci głowę,ale zawsze od innych można coś dobrego i ciekawego się dowiedzieć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justynka Re: do justynki IP: *.walbrzych.vectranet.pl 16.08.09, 21:23 opieka nad dzieckiem ktore zachorowalo na zoltaczke i zostalo w szpitalu tragedia,po 2 dniach zachorowalo na zapalenie drog moczowych,w dniu wypisu pani pielegniaraka stwierdzila ze dzicko ma delikatnie odparzona pupe co sie czesto u niech zdarza po powrocie do domu okazalo sie ze dziecko bylo tak odparzone ze na pupie mialo wielkie strupy i przez ponad 3 tyg wracal do zdrowia... pediatra stwierdzila ze nie odparzenia sa gorsze niz odlezyny u starszych ludzi...szkoda tylko dziecka :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megiix Wałbrzych moim zdaniem nie IP: *.walbrzych.vectranet.pl 05.01.10, 13:07 Ja również jestem z Wałbrzycha. Córcie urodziłam w sierpniu 2007r. Zdecydowaliśmy się na Świebodzice, ale los sprawił że musieliśmy z Mężem pojechać do szpitala w W-chu. Owszem sprzęt nowoczesny.Dostałam aparature do ktg bez pasów, więc mogłam też chodzić. Byłam w tym dniu jedną z wielu z rodzących jak mnie przyjmowali na izbie przyjęć. Położna widziałam na pierwszej zmianie ze 2 razy, dopiero następna mi dużo pomogła na zmianie nocnej.Ale ten pierwszy okres porodu przeżyłam lężąc sama, może przez to było wiele kobiet. Ale najgorsze jest to że po 16 godz. urodziłam Córkę i nie oddychała, była owinięta pępowina ;( widziałam tylko sine plecki i pupę. To było straszne, pytałam lekarza tego co zszywał mi krocze, ale on od tego nie był. Po pewnym czasie przyszedł lekarz który zabrał Myszkę i powiedział że zabierają Malucha na patologię na obserwację. Córkę ur. o 20.45 dziecka nie widziałam nastepnego dnia, kiedy przyszła rańsza zmiana zapytałam się pielegniarek co z moja Córeczką i co zbywali mnie, a to że one są od maluchów na oddziale, a to że te zajmują sie matkami, jedna mi powiedziała co pani się marwi po obiedzie pójdzie pani na oddział i się dowie co i jak. A najgorsze było to że ten lekarz co odbierał mi Małą przy porodzie przyszedł rano do dzieci na salę więc ja się go zapytałam co z moim Dzieckiem, on na to ze on zajmuje się dziećmi na salach poporodowych a niewie co z moim Maleństwem ;( że koleżanka się nią zajmuje. Niewytrzymałam rozpłakałam się i myślałam w pewnej chwili o najgorszym, nikt mi nic nie mówił ja pytałam, nawet naciskalam. Dziecko przynieśli mi po obiedzie. Żeby było mało robili jej badania bo była żółciutka za bardzo, złapała tam infekcje dróg moczowych bo wcześniejsze badania nic nie wykazaly, przelezała 2 tyg. Chcialam zapłacić za łóżko żeby byc z nią ale stwierdzili ze nie mają łóżek. Jezdziłam tam 3 razy dziennie zawoziłam pokarm w słoiczkach miałam go za dużo. Przez 2 tyg. miałam raz Dziecko na karmieniu, bo lekarza nie było bo obchód i wogóle. Widziałam Ją tylko przez szybę Po powrocie do domu, Mała miała problem z trzymaniem piersi mimo że pokarmu miałam b. dużo, nie umiała trzymać jej niestety nawet położna która przychodziła do domu stwierdziła że butelka będzie jedynym rozwiązaniem. Dobrze że noce mi przesypiała;) teraz jestem w ciąży z drugim Maluszkiem i zastanawiam się nad Świebodzicami lub Świdnicą. Ale jednak Świebodzice ;) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamusia Re: szpital w wałbrzychu czy w świebodzicach? IP: *.19.5.lan.e-wab.pl 13.08.09, 08:26 Witam!!!!Ja mam złe wspomnienia co do szpitala w wałbrzychu!!!Niby wszystko bylo dobrze,wypisali nas do domu w stnie dobrym a po niecalym miesiacu moje dziecko trafilo na dwa tygodnie do szpitala bo okazalo sie ze ma bakterie w moczu i gronkowca w kale!!!przez prawie dwa lata nie moglam mu tego wytepic az w koncu sie udalo i teraz juz mam z tym spkoj!!!Uwazam ze szpital moze jest i wyremontowany ale bakterie w murach pozostaly i nie zdecydowalabym sie drugi raz tam rodzic!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mee zdecydowanie wałbrzych IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 17.08.09, 11:21 Mam bardzo ciepłe wspomnienia :) Gdyby cała opieka medyczna była na takim poziomie, cały kraj... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: netka Re: zdecydowanie wałbrzych IP: *.walbrzych.vectranet.pl 17.08.09, 16:49 wałbrzych- nie. polecam Latawca w świdnicy. zreszta, rodzic mozna wszędzie tak naprawdę. nie ma o sie kierować tym co kto mówi / pisze. zdania sa jak zawsze podzielone. jednej pasuje tu, drugiej tam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mamusia Re: zdecydowanie Świebodzice IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.12.09, 23:20 Gorąco polecam szpital w Świebodzicach, fantastyczna atmosfera, kameralnie, położne bardzo życzliwe i ciepłe. Mój poród był tak sprawnie i szybko przeprowadzony, że sama nie mogłam uwierzyć w to,że już po wszystkim - niecałe 3 godziny. Pierwsze dziecko rodziłam kilkanaście lat temu w Wałbrzychu i byłam tam bardzo źle potraktowana. Kolejnym plusem Świebodzic jest to, że podczas porodu można chodzić, siedzieć, leżeć, bujać się na piłce, co bardzo przyspiesza poród. Nie ma obowiązku golenia krocza i wykonywania lewatywy. Można też prosić o ochronę krocza i wtedy położna nas nie nacina. Czułam się tam naprawdę zaopiekowana. Lekarze naprawdę bardzo zaangażowani i profesjonalni. Opieka na miarę prywatnej kliniki. Godna polecenia również szkoła rodzenia, którą prowadzą dwie położne, które pracują na codzień na oddziale i odbierają porody. Oddział można obejrzeć razem z grupą ze szkoły rodzenia, albo indywidualnie. Generalnie bardzo serdecznie polecam ten szpital! Odpowiedz Link Zgłoś
megiix Wałbrzych moim zdaniem nie!!!!!!!!!! 05.01.10, 13:20 Ja jestem z Wałbrzycha. Córcie urodziłam w sierpniu 2007r. Zdecydowaliśmy się na Świebodzice, ale los sprawił że musieliśmy z Mężem pojechać do szpitala w W-chu. Owszem sprzęt nowoczesny.Dostałam aparature do ktg bez pasów, więc mogłam też chodzić. Byłam w tym dniu jedną z wielu z rodzących jak mnie przyjmowali na izbie przyjęć. Położna widziałam na pierwszej zmianie ze 2 razy, dopiero następna mi dużo pomogła na zmianie nocnej.Ale ten pierwszy okres porodu przeżyłam lężąc sama, może przez to było wiele kobiet. Ale najgorsze jest to że po 16 godz. urodziłam Córkę i nie oddychała, była owinięta pępowina ;( widziałam tylko sine plecki i pupę. To było straszne, pytałam lekarza tego co zszywał mi krocze, ale on od tego nie był. Po pewnym czasie przyszedł lekarz który zabrał Myszkę i powiedział że zabierają Malucha na patologię na obserwację. Córkę ur. o 20.45 dziecka nie widziałam nastepnego dnia, kiedy przyszła rańsza zmiana zapytałam się pielegniarek co z moja Córeczką i co zbywali mnie, a to że one są od maluchów na oddziale, a to że te zajmują sie matkami, jedna mi powiedziała co pani się marwi po obiedzie pójdzie pani na oddział i się dowie co i jak. A najgorsze było to że ten lekarz co odbierał mi Małą przy porodzie przyszedł rano do dzieci na salę więc ja się go zapytałam co z moim Dzieckiem, on na to ze on zajmuje się dziećmi na salach poporodowych a niewie co z moim Maleństwem ;( że koleżanka się nią zajmuje. Niewytrzymałam rozpłakałam się i myślałam w pewnej chwili o najgorszym, nikt mi nic nie mówił ja pytałam, nawet naciskalam. Dziecko przynieśli mi po obiedzie. Żeby było mało robili jej badania bo była żółciutka za bardzo, złapała tam infekcje dróg moczowych bo wcześniejsze badania nic nie wykazaly, przelezała 2 tyg. Chcialam zapłacić za łóżko żeby byc z nią ale stwierdzili ze nie mają łóżek. Jezdziłam tam 3 razy dziennie zawoziłam pokarm w słoiczkach miałam go za dużo. Przez 2 tyg. miałam raz Dziecko na karmieniu, bo lekarza nie było bo obchód i wogóle. Widziałam Ją tylko przez szybę Po powrocie do domu, Mała miała problem z trzymaniem piersi mimo że pokarmu miałam b. dużo, nie umiała trzymać jej niestety nawet położna która przychodziła do domu stwierdziła że butelka będzie jedynym rozwiązaniem. Dobrze że noce mi przesypiała;) teraz jestem w ciąży z drugim Maluszkiem i zastanawiam się nad Świebodzicami lub Świdnicą. Ale raczej Świebodzice;) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasha Re: szpital w wałbrzychu czy w świebodzicach? IP: *.walbrzych.vectranet.pl 05.01.10, 22:32 ja rodzilam w swiebodzicach jakies 3 lata temu, poczestowano tam moje dziecko jakas bakteria i mial zapalenia drog moczowych wiec spedzilam tam ok 2 tygodni, przez ten czas opieka byla super ale caly czas sie zastanawiam czy w w-chu doszloby do zakazenia...? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megiix do Sashy;) IP: *.walbrzych.vectranet.pl 06.01.10, 13:38 Ja rodziłam właśnie w wchu i tam Myszka moja złapała to świństwo przeczytaj moją wypowiedz wyżej. Bo dużo tu pisać. Pozdrawiam serdecznie;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hjoe Re: do Sashy;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.10, 16:24 Nie wiem jak na ginekologii, ale lezałem w szpitalu w Świebodzicach na chirurgii, i jestem bardzo zadowlony. Przede wszystkim, krótszy czas oczekiwania niż w Wałbrzychu na operacje.. Troszke się bałem z poczatku, bo myslalem, ze skoro 3 miesiace czeka sie na operacje w Swiebodzicach a w Wałbrzychu pol roku, to Swiebodzice są slabe.. Ale zaryzykowalem. Dzis mija juz 3 miesiac po operacji. Jestem bardzo zadowlony- baardzo mila obsluga, lekarze super. A szpital jest prywatny i ma podpisana umowe z NFZ. Polecam. Ale jak mowie- nie wiem jak na ginekologii jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podzamczanin Re: do Sashy;) IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.01.10, 19:57 Świebodzice to szpital I stopnia, Świdnica to szpital II stopnia, Wałbrzych to szpital III stopnia. O stopniu szpitala decyduje wyposażenie, wykształcenie i liczba lekarzy (neonatolodzy, profesorowie, doktorowie habilitowani, specjaliści z II stopniem specjalizacji...). Zatem proste porody moga odbywać się na izbie podowej w Świebodzicach. Trudne, skomplikowane porody szpital I stopnia musi odesłać do szpitala II stopnia. Stany zagrażające życiu może uratować tylko specjalistyczna obsługa ze specjalnym wuyposażeniem - tylko Klinika we Wrocławiu lub Specjalistyczny szpital w Wałbrzychu. Takie przypadki lekarze nie mają prawa pozostawiać w takich izbach porodowych jaka jest w Świebodzicach bo grozi to życiu matki i dziecka ze względu na brak specjalstów i odpowiedniego sprzętu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: szpital w wałbrzychu czy w świebodzicach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.10, 10:41 Rodziłam w Świebodzicach i niestety nie polecam kobietom które są już po terminie, lekarze mało kompetentni, nie informują o tym co dzieje się z dzidziusiem. Odpowiedz Link Zgłoś
pikaczmalutki Re: szpital w wałbrzychu czy w świebodzicach? 31.10.13, 10:25 Ja bym rodziła w Świebodzicach. Znajoma rodziła w Mikuliczu i sobie chwaliła klik! Odpowiedz Link Zgłoś