Dodaj do ulubionych

Szpitale w Wałbrzychu

IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 11.10.03, 07:55
Słyszałem że w "Górniczym" dużo się zmienia. Podobno ruszył oddział
onkologiczny, a nie będzie neurochirurgii (to chyba tam założyli zdrowej
kobiecie zastawkę?:))
Obserwuj wątek
    • Gość: KIBIC Re: Szpitale w Wałbrzychu IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 13.10.03, 21:26
      Może Nieskaplikowany leży w "Górniczym" i dlatego jest tak cichy?A może
      wszczepili Nieskaplikowanemu jakąś zastawkę i zrobił się łagodny?
    • Gość: Justyna Re: Szpitale w Wałbrzychu IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 19.10.03, 07:22
      Ja slyszalam , ze teraz przynosi zyski.Tak samo jak ten na Paderewskiego.
      • Gość: art Re: Szpitale w Wałbrzychu IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 19.10.03, 19:50
        Wydaje mi się, że w szpitalach nie chodzi głównie o generowanie zysków.
        Chodzi o zapewnienie możliwie najlepszej opieki dla pacjentów.
        • Gość: Justyna Re: Szpitale w Wałbrzychu IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 19.10.03, 22:13
          Chodziło mi o to , że nie przynoszą strat jak większość szpitali w Polsce.
          • Gość: Lepszy Kibic KIBIC - kiepski z Ciebie kibic IP: *.proxy.aol.com 20.10.03, 07:54
            Nieskaplikowany jest za wielka woda.
            Chyba nie chcesz powiedziec ze przeniesli tam Szpital Gorniczy?
            • Gość: KIBIC Re: KIBIC - kiepski z Ciebie kibic IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 20.10.03, 18:53
              Do tej pory nie byłem kibicem Nieskaplikowanego,ale teraz jestem/dopóki będzie
              za wielką wodą/!
          • Gość: art Re: Szpitale w Wałbrzychu IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 20.10.03, 10:55
            Z tego co się orientuję (a orientuję się nieźle) to propaganda w lokalnych
            mediach. Pan dyrektor zapewne uważał na kursach PR i docenia rolę opinii
            publicznej. Prawda jest taka, że owszem, zadłużnie nie rośnie tak dramatycznie
            jak w niektórych szpitalach, ale odbywa się to kosztem bezpieczeństwa
            pacjentów i kosztem pracowników szpitala. Myślę, że jeszcze jakiś czas na tej
            propagandzie dyrektor ppociągnie a potem szpital się sypnie. Ale to już nie
            będzie zmartwieniem dyrekcji; do tego czsu zadziała trampolina i Pan dyrektor
            znajdzie posadkę we władzach województwa (a ambicje ma przeogromne :)).
            • Gość: Żulietta Re: Szpitale w Wałbrzychu IP: *.satkabel.com.pl / *.walbrzych.dialog.net.pl 20.10.03, 18:19
              Cos Wam opowiem!! Byłam na badaniach (WR, HBS, morfologia, mocz...) skierowanie
              miałam z prywatnego gabinetu. Lekarz powiedział mi abym poszła na Browarną. Hmm
              nie wiem czy Wy ale ja pamietam jeszcze czasy gdzy na Ip. tego pomieszczenia
              były kilometrowe kolejki. Sugerujac sie minionymi latami (dobrobytu;))
              pojechałam tam na godz. 7,15 !! Niestety (albo stety) przeniesiono laboratorium
              na II p. Weszłam, wszedzie ciemno, zapaliłam swiatło ... grzyb na suficie
              myslałam, ze spadnie mi zaraz na czoło ;), szłam dalej kretym korytarzem - na
              koncu moim oczom ukazała sie tabliczka z informacja- lab. czynne od 7,30. Ok -
              poczekałam (byłam pierwsza !!). Ale to nie koniec mojego szoku. Pielegniarka
              zobaczywszy prywatne skierowanie powiedziała, ze to beda płatne badania
              (pomijam fakt, iz pracuje i jestem przeciez ubezpieczona). Badania zostały
              wykonane i zapłaciłam !! 52 zł. !!
              Teraz wiem, dlaczego tam juz nie ma takich kolejek i dlaczego grzyb wisi z
              sufitu ... ;)
              Pozdrawiam
    • Gość: Sanitariusz Re: Szpitale w Wałbrzychu IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 21.10.03, 20:53
      Z tego co ja wiem, a tez troche wiem, to z neurochirurgii odchodzi 4 z 6
      pracujacych tam lekarzy. Powód? Zabranie kasy za dyżury w celach oszczednosci
      przez pana Romana Sz. Na takie warunki pracy nie zgodzi sie ZADEN lekarz spoza
      W-cha,a zeby bylo smieszniej, bez neurochirurgii nie moze dzialac oddzial
      ratunkowy, ktory obecnie jest w fazie organizacji i mial byc oczkiem w glowie
      pana dyrektora :) Panie dyrektorze ! Czy przewidzial pan taki rozwoj rzeczy?
      Neurochirurgia musi zostac !!!
      • Gość: Sanitariusz Re: Szpitale w Wałbrzychu IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 24.10.03, 17:45
        Neurochirurgia zostaje :) To dobra wiadomość dla tych, co mają namieszane w
        głowie ;)
        • Gość: art Re: Szpitale w Wałbrzychu IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 24.10.03, 18:39
          Skąd masz takie informacje?. Podobno po odejście 3 czy 4 lekarzy nie ma
          chętnych którzy chcieliby tak pracować.
          • Gość: Sanitariusz Re: Szpitale w Wałbrzychu IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 25.10.03, 13:30
            Nie mogę zdradzić swojego informatora ;) W kazdym razie chodzą słuchy, ze ma
            zostac sciagnietych 2 lekarzy na kontrakt czy jak to sie tam nazywa...No i
            prawdopodobnie neurochirurgia ma byc remontowana !!!
            • Gość: art Re: Szpitale w Wałbrzychu IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 25.10.03, 15:46
              Myślę że to jednak plotki. Nie wierzę by dyrektor chciał wyłożyć dużo wieksze
              pieniądze na ściągnięcie lekarzy z "Polski". Sądzę tak dlatego bo wiem że
              płace zatrudnianych tam lekarzy (bez dyżurów) były niskie a i warunki pracy
              kiepskie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka