Dodaj do ulubionych

Uważajcie na promocje w OBI

IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.10.08, 14:26
PROMOCJA, czerwone litery... a w kasie... już 3 raz usiłowali mnie
naciąć, chyba pożegnam się z OBI, bo nawet porady dostać, ani
sprzedawcy się doprosić
Obserwuj wątek
    • Gość: bywam w obi Re: Uważajcie na promocje w OBI IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.10.08, 17:13
      fakt, tam doprosić się jakiegoś sprzedawcy, który mógłby udzielić
      jakieś informacji graniczy z cudem. pozdrawiam
      • Gość: ico Re: Uważajcie na promocje w OBI IP: *.sattom.pl 06.03.10, 17:37
        zgadzam sie z wami w castorama jest taniej i miła obsuga
    • Gość: dekiel Re: Uważajcie na promocje w OBI IP: *.centertel.pl 28.10.08, 18:29
      swieta racja! chodza jak nacpani,do roboty przychodza
      chyba z przymusu.A otrzymac tam jakas fachowa porade
      graniczy z cudem. czesc
    • Gość: ZiBi Re: Uważajcie na promocje w OBI IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 28.10.08, 20:54
      A co to jest OBI?

;)
      • Gość: OBI Re: Uważajcie na promocje w OBI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.08, 21:09
        A co to jest ZiBi

;)
        • Gość: jk Re: Uważajcie na promocje w OBI IP: *.wlb.vectranet.pl 29.10.08, 00:24
          W Castoramie jest fachowość i kultura, może lepiej płacą
          • Gość: ZiBi Re: Uważajcie na promocje w OBI IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 29.10.08, 07:15
            Może, nie wnikam... Ostatnio w OBI zachciało mi się 10 metrów
            przewodu sieciowego... czekałem 20 minut na przybycie kogoś. Jak
            udało mi się wcześniej zaczepić jakąś osobę to nie jej dział i zaraz
            kogoś poprosi ;-) No cóż, może dlatego że to był weekend.
            • Gość: Arkadi Re: Uważajcie na promocje w OBI IP: *.wb.energiapro.pl 29.10.08, 09:33
              Witam
              Kupiłem około 2 miesiace temu w OBI 3 kowektory elektryczne w
              PROMOCJI za 75 zł/szt!
              Miesiąc później byłem w OBI i te same grzejniki bez promocji
              kosztowały już 60 zł i to nie była wysprzedaż!
              Czy tak powinna wygladać promocja??
              Uważajcie na promocje, pozdrawiam.
              • Gość: hhfghf Re: Uważajcie na promocje w OBI IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.10.08, 09:49
                Obi jest kiepskie, ale Castorama to tez żadna rewelacja. Tak samo ciężko jest
                doprosić się o pomoc. W jednym i drugim przypadku ceny zarówno te na półkach ja
                i promocyjne są dziwne. Obserwując ceny jako w pewnym sensie jakaś tam
                konkurencja, wiem że ktoś kto je ustala nie ma zielonego pojęcia o cenach
                rynkowych. Raz są takie, że nikt w kraju po takiej cenie danego towaru nie
                sprzeda, a Castorama sprzedaje, innym razem cena dowalona tak, że aż nie chcę
                się w to uwierzyć. Ceny na półkach nieraz wiszą takie same od 3 lat (a wiadomo,
                że producenci często zmieniają ceny fabryczne). Poza tym w Castoramie na półkach
                leżą produkty wycofane ze sprzedaży przed 4-5 latami, w zasadzie jest już zakaz
                ich sprzedaży.
                • Gość: dsaffsda do hhfghf IP: *.wlb.vectranet.pl 29.10.08, 14:57
                  nie wiem na jakim dziale takie produkty widziales. moze napiszesz skad w ogole wiesz ile one tam leza?
                  • Gość: vvv Re: do hhfghf IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.10.08, 15:24
                    Dany produkt jest przez producent wycofany ze sprzedaży przed kilkom laty,a u
                    Was na półce cały czas leży, ile razy jestem to z ciekawości zaglądam czy dalej
                    to sprzedajecie i cały czas to samo. Nie było w tym czasie kontroli???
                    • Gość: ddsaasd Re: do hhfghf IP: *.wlb.vectranet.pl 29.10.08, 20:37
                      powtarzam pytanie: na jakim dziale widziales, albo najlepiej podaj konkretny artykul. dwa, po czym sadzisz ze pracuje tam? a trzy to gdzie jest zakaz sprzedazy towaru wycofanego z produkcji? :)
                  • azza4 Re: do hhfghf 31.10.08, 13:07
                    Cos w tym jest.Chcialam zakupic kafelki i nie dosc,ze nie bylo tych
                    marnych 3 m2,to jeszcze pan poinformowal mnie,ze nie mozna
                    sprowadzic.To po jakiego grzyba tam wisza?!!! Ktos sobie moze
                    planuje robote,wybiera to i tamto,wie,ze tam dostanie to co upatrzyl
                    a tu taka lipa.Niby jest a nie ma i nie bedzie(???????!!!!!)
                    Moze polowa towaru to takie zapchaj dziury ,dekoracje???Nie rozumiem
                    tego:(
                    • Gość: ZiBi Re: do hhfghf IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 31.10.08, 13:27
                      Ależ w Castoramie jest dokładnie to samo.
                      Podobały mi się panele Krono Original serii Castello Stoneline. Do
                      tego są dedykowane listwy przypodłogowe. Były 3 listwy z czego 2
                      uszkodzone, potrzebuję cztery. Ok, zamawiają. Po półtorej miesiąca
                      łażenia i przypominania się (naprawdę? może szef zapomniał.. itp)
                      zmuszony byłem kupić te 3 sztuki a czwarta innego odcienia koloru za
                      szafy gdzie nie widać. Cięcia na szczęście wyszły w miejscach
                      uszkodzonych. Ogromny niesmak z olewania klienta został.

PS. czemu nie kupiłem gdzie indziej? bo wszędzie na tym zadupiu i
                      dookoła jest to towar na zamówienie i okres oczekiwania 21 dni.
                      Wrocław zresztą podobnie mi zaśpiewał. Gdybym wiedział że Castorama
                      Wałbrzych spuści mnie jak gó... spłuczką to bym u nich nie zamawiał.
                      Nie mogłem dłużej czekać.

Pozdrawiam.
                • Gość: dgfsbf Re: Uważajcie na promocje w OBI IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.12.08, 08:53
                  Z przykroscia musze stwierdzic ze NIE masz pojecia o czym piszesz
                  Jezeli znajdziesz produkt wycofany z rynku i uznany za niebezpieczny
                  to zglos to Inspekcji Handlowej
              • Gość: Kasia Re: Uważajcie na promocje w OBI IP: 195.177.83.* 29.10.08, 17:32
                Taki sposób promowania towarów jest normalnym zjawiskiem od wielu
                lat.Zdefiniowano tą sytuację w Polsce już w latach 1995-1996, więc
                nie jest to dla mnie nowością.

Pozdrawiam
              • Gość: ładzia Re: Uważajcie na promocje w OBI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.08, 13:24
                A no to jest taki chwyt-Jeśli coś ciężko sprzedać,można wywiesić tabliczkę z napisem PROMOCJA i dać wyższą cenę !!! I ludzie często na to idą (-;
    • Gość: massa Re: Uważajcie na promocje w OBI IP: *.wlb.vectranet.pl 29.10.08, 14:36
      Chciałem kiedys kupic w OBI kilka metrów lancucha,niestety nie doprosiem sie
      zeby ktokolwiek mi odcioł,niewiem jak w innych miejscowosciach,ale w WAŁBRZYCHU
      to jest szok.Tak olewania ludzi to jeszcze nie spotkalem
      • Gość: Dag Re: Uważajcie na promocje w OBI IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.10.08, 11:53
        ja kupiłem ostatnio w OBI 3 oczka łańcucha, czekanie na sprzedawcę
        15 min, cięcie 5 sek., a przy wypisywaniu kartki ubaw po same pachy,
        tylko czekałem, żeby kazał mi schować ten kawałek łańcucha do
        kieszeni
        • Gość: OBI Re: Uważajcie na promocje w OBI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.08, 12:07
          jaka płaca taka praca!!!!
          • Gość: qqq Re: Uważajcie na promocje w OBI IP: *.wlb.vectranet.pl 25.12.08, 13:32
            nie, jaka praca taka płaca
        • Gość: klijent Re: Uważajcie na promocje w OBI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.08, 12:08
          ok zrozumiałem.....
          • Gość: pryw Re: Uważajcie na promocje w OBI IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.10.08, 13:44
            Obi ??? Kto w ogóle robi tam zakupy jeśli chodzi o budowlankę jedynie castorama
            to polecam i z ego korzystam jak na razie w pełni zadowolony
            • Gość: Piter Re: Uważajcie na promocje w OBI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.08, 12:09
              W castoramie maja poprostu wiecej pracownikow niz w OBI i W Casto'
              pracownicy zazwyczaj nie maja wiele do robienia (dokladanie towaru,
              ukladanie na polkach, sprawdzanie cen) bo cala robote zwalaja na
              serwisantow, ktorzy zatrudniani sa przez zewnetrzne firmy, sa oni
              odpowiedzialni tylko za "swoj" towar, ale i tak musza robic wszystko.
              • Gość: gringo Re: Uważajcie na promocje w OBI IP: *.41.196.142.sub.mbb.three.co.uk 25.12.08, 00:48
                up
              • Gość: ss Re: Uważajcie na promocje w OBI IP: *.wlb.vectranet.pl 25.12.08, 10:36
                @piter gowno wiesz o pracy w Castoramie, wiec sie nie wypowiadaj.
                • Gość: Piter Re: Uważajcie na promocje w OBI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.08, 11:52
                  No akurat tak się składa że niestety trochę wiem o pracy w Casto...
                  • Gość: ss Re: Uważajcie na promocje w OBI IP: *.wlb.vectranet.pl 25.12.08, 14:39
                    jezeli wiesz jak sie pracuje w casto i piszesz w ten sposob co post wyzej, to jedynie gdzie mozesz pracowac to na dekoracjach jako firma zewnetrzna. to jest jedynie specyfika tego dzialu, ze towar 'schodzi' z polki na biezaco, a nie jak na innych dzialach gdzie wydawany jest z magazynu.

fakt, castorama ma wiecej pracownikow niz obi, ale rowniez wiecej klientow, ktorzy coraz czesciej niezbyt pochlebnie wypowiadaja sie o obi i przyjezdzaja do casto. dlatego nie pisz, ze pracownicy nie pracuja, a cala czarna robote musza za nich zalatwiac 'serwisanci'. uwierz mi, jest co robic.

jesli Ci sie nie podoba praca w casto, to zawsze mozesz ja zmienic. o ile jeszcze tego nie zrobiles... ;)
                    • Gość: Piter Re: Uważajcie na promocje w OBI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.08, 14:46
                      No i dokładnie to zrobiłem ;) A z działem to trafiłeś idealnie, no ale cóż było
                      minęło i nie ma sensu o tym gadac :P
                      • Gość: mrbestia Re: Uważajcie na promocje w OBI IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.12.08, 14:58
                        Piter nie wiesz co piszesz inne dzialy maja zajazd jak cholera a na dekoracjach
                        prawda jest taka ze serwisanci robia za nich wiele
                        • Gość: Piter Re: Uważajcie na promocje w OBI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.08, 21:00
                          No tak i właśnie o to mi od samego początku mi chodziło, ale się nieodpowiednio
                          wyraziłem.
        • Gość: ewfefef Re: Uważajcie na promocje w OBI IP: *.acn.waw.pl 01.02.10, 10:36
          złodziej
      • Gość: K.M. Re: Uważajcie na promocje w OBI IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.10.09, 19:04
        TO FORUM POLECAM TRZEM DYREKTOROM Z OBI ,BO CHYBA NIE WIEDZĄ KOGO ZATRUDNIAJĄ .POZWALNIALI FAJNYCH I PRACOWITYCH LUDZI A LENIE ZOSTALI.
        • Gość: PRACOWNIK OBI Re: Uważajcie na promocje w OBI IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.12.09, 22:16
          TAK MOŻE WŁAŚNIE CIEBIE ZWOLINILI CO? ZA NIERÓBSTWO SIĘ ZWALNIA
          LUDZI. A DOBRYCH PRACOWNIKÓW ZOSTAWIA!!!
    • Gość: bunia Re: Uważajcie na promocje w OBI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.08, 22:04
      Ja ostatnio kupywałam rzecz w obi i na stoisku była cena 54zł a przy kasie była
      o 10zł wyższa więc wróciłam na dany dział i okazało się że nastąpiła pomyłka i
      ten przedmiot kupiłam po takiej cenie jaka była na sklepie,a nie w kasie.
      Dla mnie to jest jedno wielkie oszustwo.
      • Gość: majster Re: Uważajcie na promocje w OBI IP: *.gprs.plus.pl 28.12.08, 14:22
        Niespodzianka cenowa przy kasie to jeszcze nic. Kiedy podszedłem do kasy w OBI w Wałbrzychu kasjerki opowiadały sobie przeżycia z knajpy i nie były zainteresowane mnie skasować dopiero ochrona dała sygnał,że jest klijent przy kasie. Kasjerka wzięła do ręki sekator do skasowania i pyta się mnie: A po co to panu ? może chce pan obciąć tym komuś pazurki hi, hi , hi jakbym usłyszał Dodę. Doszedłem do wniosku że musiała być pijana. Obsługa gorsza niż w PRLu .Polecam market Obi we Wałbrzychu jak ktoś chce się dobrze ubawić i dziewczynki przy kasie .
      • Gość: nick Re: Uważajcie na promocje w OBI IP: 85.158.196.* 24.01.09, 11:21
        Ptracuję dość długo w OBI i nigdy nie widziałem ceny 54 pln bo
        takich cen tu nie ma
        • Gość: kris Re: Uważajcie na promocje w OBI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.09, 23:53
          Najgorsi w OBI to sa ochroniarze a szczegolnie ta panienka, łażą za człowiekiem i patrzą na ręce , aż się odechciewa cokolwiek oglądać bo czuc oddech i wlepiony wzrok takiej pipy. Zero taktu, poprostu prostaki...
          • Gość: Kadan Re: Uważajcie na promocje w OBI IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.01.09, 08:58
            To jest aktorka grająca rolę kamerki,grająca bezszelestnie,bez głosu.
            • Gość: gość Re: Uważajcie na promocje w OBI IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.01.09, 09:56
              wałbrzyskie OBI to jedno wielkie nieporozumienie i ogromna
              niekompetencja
              • Gość: lena Re: Uważajcie na promocje w OBI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.09, 10:39
                O, tak chyba nie ma osoby która będąc w Obi nie przezyła
                przykrych ,stresujacych sytuacji.Ja naciełam się okrutnie ,przy
                pomocy pracownika Obi na promocję.Mam dużą powierzchnię podwórka i
                drogi dojazdowej do odśnieżania,postanowiłam kupić odśnieżarkę.Jest
                na promocji!!!!z 1699 obnizona cena na 799zł.Proszę sprzedawcę o
                uczciwą ocenę czy sprawdzi się ?,czy ta cena to przypadkiem nie mówi
                o jakości ?i najwazniejsze czy ja kobieta tam sobie radę z tą
                machiną od strony technicznej.oczywiscie usłyszałam że towar w pełni
                wartosciowy,nieskomplikowany w montażu i obsłudze, że spokojnie dam
                radę.Wiec mam to cudo za pół ceny-transport poza Wałbrzych-50zł.I w
                domu szok.Instrukcja obsługi:przykręcić tą część z tą częśćią jak to
                zrobić ani na piśmie ani na rysunku-żadnego schematu,żadnych
                logocznych informacji.Nie pozostało nic innego jak jechać po
                pracownika Obi z prośbą by pomógł-całkiem prywatnie.
                Przyjechał,poskręcał, odpalił,-euforia.Zapłaciłam za pomoc odwiozłam
                człowieka do Wałbrzycha.I pełnia szczęścia trwała 15 min-nie
                odśniezyłam jeszce połowy podwórka, odleciał komin,gałka od biegów
                śróbki zostały w śniegu.I stoi to cudo w komórce.zgłaszając
                reklamację muszę odwieść ten bubel do sklepu,a więc kolejne
                50zł.dziś mam rozmowę z kierownikiem działu -ciekawa jestem jak to
                się dalej potoczy....Reasumując dołożyłam do tego interesu ponad
                200zł,a Obi nie ponosi zadnej odpowiedzialnosci.Może ktoś mi doradzi
                co dalej?Zapomniałam dodać że po otwarciu opakowania brakowało
                drobnych cześci do montażu.Mogę tylko apelować omijajcie dużym
                łukiem Obi!!!
                • Gość: maja Re: Uważajcie na promocje w OBI IP: 79.162.181.* 24.02.09, 10:59
                  Ależ ponosi odpowiedzialność! Tylko pamiętaj żeby złożyć reklamację do
                  sprzedawcy ( a nie do gwaranta czy kogokolwiek innego tylko bezpośrednio do OBI)
                  z tytułu niezgodności towaru z umową na podstawie ustawy z dnia 27 lipca 2002
                  roku o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej. Zgodnie z tą ustawą
                  możesz żądać wymiany towaru na nowy lub naprawy i to Ty decydujesz czy ma to być
                  wymiana czy naprawa. Często sklepy próbują narzucić naprawę ale Ty masz prawo
                  nie zgodzić się na to! w myśl ustawy nieodpłatność naprawy i wymiany oznacza, że
                  sprzedawca ma również obowiązek zwrotu kosztów poniesionych przez kupującego, w
                  szczególności kosztów demontażu, dostarczenia, robocizny, materiałów oraz
                  ponownego zamontowania i uruchomienia. Tak więc masz prawo ubiegać się dodatkowo
                  o te 50 zl!
                  • Gość: koniczynka Re: Uważajcie na promocje w OBI IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.02.09, 19:58
                    Pojechaliśmy z mężem kupować kabinę z brodzikiem.Łazienka niewysoka,więc zadałam
                    panu z obsługi (po długich poszukiwaniach jak już do nas przyszedł)jaka jest
                    wysokość rzeczonej kabiny,dodam ,że te 15 minut oczekiwania na obsługę nie
                    wpłynęły korzystnie na krążenie męża.Pan z obsługi lekko się zatchnął na tak
                    "głupie "pytanie.Po czym uniósł rękę na wysokość głowy męża i powiedział "tak o
                    ,będzie dotąd"PRZYSIĘGAM TO SIĘ ZDARZYŁO NAPRAWDĘ!!!!!mąż zrobił się sino
                    zielono koperkowy,a ja poszłam w regały bo morderstwo zawisło w
                    powietrzu!!!Dodam,że kabinę kupiliśmy w innym sklepie a do OBI pod groźbą
                    rozwodu mam zakaz wstępu.Polecam ten market żądnym nietypowych wrażeń
                    • Gość: gość Re: Uważajcie na promocje w OBI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.09, 10:05
                      Wkrętów do drewna na wagę trzeba kupić więcej niż 10 dkg ponieważ waga nie jest
                      przystosowana do ważenia mniejszych ilości...SZOK!!!!
                      • Gość: gringo Re: Uważajcie na promocje w OBI IP: *.41.163.152.sub.mbb.three.co.uk 27.02.09, 20:50
                        ... Podobno najlepsze promocje są w OBI, w...... NairOBI...

Pozdrawiam, jak zawsze z posterunku, gringo
                  • Gość: lena Re: Uważajcie na promocje w OBI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.09, 10:40
                    Dziękuję za komentarz Maju-teoretycznie masz racę,ale praktycznie??
                    Nadal mam bubel w komórce.przedstawiciel Obi był u nas, oglądał,
                    wziął felerny komin ze sobą dwukrotnie już obiecał przyjechać z
                    serwisantem i nic....a zapowiadają powrót zimy.Wydzwaniam do Obi i
                    ciągle nikogo nie ma -nikt na dziale ogród nie podnosi słuchawki,a
                    przez centralę też nie mogę się połączyć .Pani łączy,ja czekam,po
                    dłuższym milczeniu sygnał zajętej linii.Już zaczynzm podejrzewać że
                    mój numer jest na cenzurowanym!!Chyba zostanie mi tylko skarga do
                    federacji konsumentów.Pozdrawiam.
                    • Gość: sprzedawca Re: Uważajcie na promocje w OBI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.09, 20:49
                      to, że ktoś na dziale nie podnosi słuchawki jest spowodowane dwoma czynnikami,
                      albo na jednego sprzedawce przypada ok 6 klientów, albo seria idiotycznych
                      telefonów po których człowiek unika podnoszenia tej nieszczęsnej słuchawki bo ma
                      już po prostu dosyć ...
                      • Gość: Treser małp Re: Uważajcie na promocje w OBI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.09, 21:03
                        Nie jesteś od oceny klienta ale - jak dupa od s.rania - do pomocy i
                        podnoszenia słuchawki. Za to ci płacą.
                        A jak masz dość to idź na bezrobocie i ustąp miejsce innym.
                        • Gość: krzysztof Re: Uważajcie na promocje w OBI IP: *.walbrzych.vectranet.pl 04.05.09, 21:38
                          Telefon jest po to zeby dzownil ;). Jak sie ma czas to sie go odbiera, jak sie go nie ma, to sie nie odbiera. Proste jak p... Klient nie zajac, nie ucieknie, a jak ucieknie to zadna strata dla marketu.
                          • Gość: j.w. Re: Uważajcie na promocje w OBI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.09, 22:10
                            Z takiego łba to powinieneś zrobić wychodek publiczny. Nieźle byś
                            zarabiał na s.raniu Ci czerep.
                            • Gość: krzysztof Re: Uważajcie na promocje w OBI IP: *.walbrzych.vectranet.pl 05.05.09, 00:14
                              Po pierwsze - kup sobie slownik albo wracaj do podstawowki, naucz sie pisac poprawie i logicznie, a po drugie jakbys zabarail tak jak oni po 800 zl to bys w dupie mial tych klientow i wszystkie te telefony.
                        • Gość: emrodo Re: Uważajcie na promocje w OBI IP: *.acn.waw.pl 01.02.10, 10:31
                          Co ty kutasie możesz wiedzieć o pracy w OBI i obowiązkach pracowników?
                • Gość: 1gorzów wlkp. Re: Uważajcie na promocje w OBI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.09, 00:37
                  W Gorzowie to samo , krętacze i oczuści. Nieźle dobrana ekipa.
                  sprzedają sprzęt a jak trafia do serwisu to serwis w szopce na wsi,
                  wraca zdyzelowany, w zamian podstawiaja nastepna atrapę i won
                  kliencie. Koszty olejów i paliwa wlewany w sprzęt , który zabierają
                  przepada. SAME STRATY I BRAK URZĄDZENIA. OMIJAJCIE TE SKLEPY
                  SZEROKIM ŁUKIEM.
      • Gość: konsument Re: Uważajcie na promocje w OBI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.09, 19:58
        I postąpiono słusznie, jeśli podana cena towaru na stoisku jest
        niższa, a przy kasie okazuje się być wyższa, masz prawo domagać się
        sprzedaży tego towaru po cenie ze stoiska. Wkładając towar do
        koszyka zaakceptowałeś cenę uwidocznioną przy towarze i po takiej
        cenie masz prawo go kupić. W tym wypadku prawo stoi po Twojej
        stronie.
    • Gość: nigdy w OBI Re: Uważajcie na promocje w OBI IP: 94.254.207.* 04.05.09, 22:34
      ja u nich w promocji drzwi kupiłem-brak słow.mieli mi przywiezc za dwa dni o
      9tej do 10 tej rano.Zamówiłem chłopa wywalił mi stare drzwi z ościeżnicą o
      8:30(no bo o 9tej mają przywieżć nowe)o 10:30 zaczynam dzwonić na numer podany
      jako kontaktowy i dodzwaniam sie o zgrozo o 11:30 pani(nie wiem czy słusznie czy
      niesłusznie)dostaje takie z.j.e.b.y za drzwi i za szybkie odbieranie że odrazu
      obiecuje zadzwonić do kierowcy i oddzwonić do mnie gdzie on sie znajduje.Gdy tel
      milczy do godz 12:30 postanawiam zadzwonić ja!Moja reprymenda na temat nie
      odbierania telefonu nie dała oczekiwanych efektów.Gdybym miał w domu drzwi to
      bym zamknął i do nich pojechał,tylko niemam!Faceta od drzwi nie znam to go w
      chacie nie zostawie. o 14stej facet mówi że zaraz idzie bo o 17stej musi być w
      domu,a teraz to już i tak nie zdąży.Wybłaguje go (co mnie kosztuje 50zł extra)
      żeby został.dodzwaniam sie o 14:20 i wyładowuje swoje frustracje na co słysze że
      mam nie krzyczeć bo ona sie rozłączy,bo ona dopiero na 14stą do pracy przyszła
      i nie zna sprawy i nikt jej nie przekazywał nic!Nie zgadzam sie na propozycje
      oddzwaniania czekam na wyjaśnienia na linii(około 8/10 min z komórki)w końcu
      dowiaduje sie że auto sie zepsuło i czekają na drugie.Biore od nich nr. do
      kierowcy jednego i drugiego auta to co oni wygadują sie wogóle nie pokrywa z tym
      co mówią mi w OBI.Szkoda gadać.Przywożą mi drzwi o 16:30.Pan z daleka informuje
      mnie że transport i wniesienie mam za to gratis(drzwi powinny być gratis).facet
      montował do 19stej zatynkował,wszystko ekstra, 3 dni schło,pomalowałem ściane w
      koło i zdejmuje folie ochronną a drzwi pofalowane jakby ktoś po nich
      chodził.pojechałem do nich a pan poinformował mnie że to chińskie drzwi i one są
      tak tandetnie wykonane że wszystkie są takie pofalowane.Ciekawe dlaczego model
      pokazowy nie jest pofalowany. Totalna żenada i poniewierka klienta.Nigdy wiecej
      w OBI!
      • Gość: ... Re: Uważajcie na promocje w OBI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.09, 23:33
        Skłamałbym pisząc, że nie ubawiłeś mnie tą historią. Toż to gotowy
        scenariusz dla kabaretu najwyższych lotów.
        Okazuje się, że nie tylko w polityce ale i w OBI mamy wesołków, że
        palce lizać.
      • Gość: aaa Re: Uważajcie na promocje w OBI IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.05.09, 13:43
        a ja tylko powiem ze to nie pierwsza i pewnie nie ostatnia taka
        sytuacja... niestety
        • Gość: sprzedawca Re: Uważajcie na promocje w OBI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.09, 21:44
          jezeli towar jest trafiony to nie wina obi tylko dostawcow , jezeli towar jest
          zle wydany to owszem wtedy wina sprzedawcy, a co do wypowiedzi "tresera malp" ,
          tak jestem jak dupa od srania do obslugi klienta i wole biegac po dziale
          oblsugujac klientow niz stac przy tej zasranej informacji i czekac az jakis
          pacjent zadzwoni z kolejnym debilnym pytaniem na ktore odpowiedz mu i tak nic
          nie da bo po prostu dzwoni z nudow ...
      • Gość: KTOŚ Re: Uważajcie na promocje w OBI IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.12.09, 22:31
        tak to jest jak się kupuje drzwi za 359 zł chce się zaosczedzić 200
        zł, a tak po za tym to trzeba był najpierw mieć drzwi nowe w domu a
        dopiero rozbierać stare, ja tak zrobiłem i było wszystko ok :)
    • Gość: 1gorzów wlkp. Re: Uważajcie na promocje w OBI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.09, 00:22
      W gorzowie WLKP.to dopiero krętacze, oddając urządzenie do
      reklamacji otrzymacie zdyzelowane i niekompletne a niby w zamian
      dadzą drugĄ atrapę a potem zakrzyczą że co sobie wyobrażasz oni mają
      procedury. Omijajcie te sklepy SZEROKIM ŁUKIEM.
    • Gość: JJ Re: Uważajcie na promocje w OBI IP: 78.9.88.* 17.08.09, 19:07
      OBI ŚMIERDZI!!!
      • Gość: jarek Re: Uważajcie na promocje w OBI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.09, 10:38
        Ludzie nie przesadzajcie w sklepach pracują sprzedawcy a ich fachowość ma
        polegać na tym by nam coś wcisnąć - fachowcy nie pracują za takie grosze w
        sklepie tylko mają własne firmy lub pracują gdzieś gdzie płacą lepiej.
        • Gość: Ja Re: Uważajcie na promocje w OBI IP: *.chello.pl 30.08.09, 12:59
          Obi to wielka żenada,robiąc remont zabrakło mi kilka rzeczy z racji że mieszkam
          na piaskowej nie miałem ochoty tarabanić się w brudnych ciuchach do
          Castoramy,więc wyskoczyłem do bobra,nie dość że nie mogłem znaleźć nikogo kogo
          mógłbym się poradzić,to jeszcze ochroniarz prawie mnie dotykał pisiorem(cień)nie
          było miejsca gdzie by za mną nie poszedł,nie wytrzymałem i tu cytuje moje
          słowa"Jak szukasz chłopaka to źle uderzasz bo jestem hetero"zawinołem z Obi i
          pojechałem do Castoramy gdzie jest fachowa obsługa,człowiek nie czuje się
          prześladowany,towar można zawsze zwrócić ceny o wiele niższe niż w Obi,pełna
          profesionalka od tamtej pory nawet jak potrzebuje kołek rozporowy to jadę do
          Castoramy gdzie wiedzą jak zadbać o człowieka i nie podnosić ciśnienia.
          • zawsze-hektor87 Re: Uważajcie na promocje w OBI 08.10.09, 20:50
            Jak tak czytam wasze wypowiedzi to dochodze do wniosku ze to nie na sprzedawce
            powinniscie naciskac zeby was obsluzyl tylko na ich kierownika gdyz to wlasnie
            ich wina ze nie maja czasu na obsluge klienta gdzie na klienta schodzi mu okolo
            10-20 min ja sam pracuje w praktikerze i niestety musze tutaj wam przyznac racje
            ze z obsluga w tych marketach jest kiepsko, w casto jest lepiej bo ich kadra
            kierownicza wie jak sie sprzedaje towar i potrafia przekonac swoich przelozonych
            o dodatkowych zatrudnieniach i dobrych placach dla sprzedawcow, kiedy to w
            marketach typu praktiker obi , sprzedawca musi wykonywac obowiazki za kierownika
            bo on nie umie a musi miec to gotowe na jutro bo ma tam zebranie z dyrektorem
            (krotkow mowiac kadry kierownicze i dyrektorskie sa nie przeszkolone sa to
            ludzie glownie bez wyksztalcenie ze nawet excela czy worda nie potrafia sprawnie
            obslugiwac, dyrektorzy biegaja po markecie i szukaja sprzedawcow ktorzy potrafia
            angielski bo do niego jakis e-mail przeszedl po angielsku od prezesa, a on nie
            umie czytac po angielsku) najgorzej sprzedawca ma w weekend gdyz nie dosc ze
            jest najwiecej klientow to jeszcze wydzwaniaja (najczesciej) klienci zeby
            podawac im cene danych artykowl gdzie zaden czlowiek nie jest w satnie nauczyc
            sie okolo 700 artykolow gdzie ceny ulegaja zmianie po miesiacu czasu, co 5
            telefon jest jakis bardziej konkretny polegajacy na jakies powaznej sprawie, do
            tego jeszcze ciagle dostawy ktore trzeba natychmiast rozkladac bo w alejce towar
            nie moze stac a magazyn jest za maly aby mogl cokolwiek magazynowac, dochodza do
            tego jeszcze bieganie od swojego dzialu do informacji glownej bo ktos cos zwraca
            albo jakas reklamacja, to oczywiscie nie wszystko bo sa jeszcze ciagle
            przebudowy. Raz mialem sytuacje ze przyjechaly trzy palety cementu na palecie 60
            workow niestety palety bylu polamane (za duzy ciezar na tak slabe palety)
            przyszedl kierownik i kazal to przelozyc na palety EURO i tak zrobilem zajelo mi
            4h w tym czasie jeszcze obslugujac klientow, kiedy skonczyle kierownik przyszedl
            z dyrektorem ktory powiedzial ze te palety sa strasznie brudne i ze takie palty
            nie powinny byc na sklepie kazal mi cement przelozyc na nowe palety ( ktore
            znalazlem pod stosem innych brudnych palet ze sie tak wyraze) po godzinie
            przekladania palet w koncu wydobylem piekne biale , czyste palety EURO i znow
            zaczelem przekladac cement z palty na palete niestety popoludniu zrobil sie
            straszny ruch i nie dalem rady przelozyc 2 palet cementu gdy przyszedlem na
            drugi dzien uslyszalem ze to bylo tylko godzina roboty i jak moglem nie dac rady
            tego przelozyc i ze taka sytuacja ma miejsce ostatni raz, niestety kierownictwo
            nie umie sie wczyc w miejsce sprzedawcy a jak zobacza ze na chwile staneles zeby
            zlapac odechh albo poprawic buta ( trzeba chodzi w bardzo nie wygodnych butach
            sanitarnych wypelnionych blacha nad palcami) to natychmiast wstawiaja upomnienie
            takiemu pracownikowy 3 takie upomnienia za byle co i sie wylatuje sam bylem przy
            zwolnieniu 2 takich chlopakow pracowali niedlugo bo 6-8 miesiecy, rotacja jest
            bardzo duza i niestytey pracownik nie ma czasu aby dobrze poznac towr ktorym
            handluje a szkolen tak naprawde nie ma, wiem ze dosyc dluzo maja w liroy merlin
            i casto ale tam tez niezle placa i zatrudniaja ludzi naprawde inteligentnych na
            wyzysz stanowiskach.
            Dlatego tez apeluje do was nie miejcie pretensji do sprzedawcow ktorzy pracuja
            po 4-5 miesiecy i kierownicy codziennie przynasza im kilka kartek A4 z zadaniami
            na dsiejszy dzien po czym ich wymienia bo robia sie klotliwi i staraja sie
            wprowadzic zmiany zeby robilo sie przyjemniej i szybciej.
            • Gość: pracownik obi Re: Uważajcie na promocje w OBI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.09, 19:40
              no nie do konca sie zgodze ze pretensje maja byc kierowane do kierownikow , ja
              sie staram przekazywac swoim sprzedawca ze najwazniejszy jest klient ale to
              dyrekcja wywiera presje i niewazne ze sie zwalnia ludzi i tak naprawde jest
              minimum obslugi i nie ma komu wykladac towaru wg dyrekcji to ze ludzi jest mniej
              to nie zmienia faktu ze ma byc porzadek ...
              • Gość: pracownik Re: Uważajcie na promocje w OBI IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.12.09, 22:10
                Jeśli chodzi o kierowników to powinno być najwięcej takich
                kierowników jak Pan "P.B" to jest osoba do rany przyłóż, jak coś
                trzeba załatwić wolne czy pomoc w pracy to z tą osoba nie ma
                problemu. Więcej powinno być takich kierowników, a nie takich "ja tu
                jestem kierownikiem i będziesz robić tak jak ja chce"
                PAN P.B JEST NAPRAWDĘ PRAWDZIWYM KIEROWNIKIEM I TAKICH LUDZI TRZEBA
                WIĘCEJ!!!!!!!!!!
                • Gość: Hanna Re: Zadowolona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.09, 23:15
                  Przychylam sie do powyższych opinii ale mysle iz nalezy pochwalic
                  Pana który przycina płyty.Bardzo miły i pomocny. Miałam juz nigdy
                  nie zawitać do OBi ale jak po deski i ich przyciecie to tylko do
                  OBI , raz ze gratis /w Castoramie płatne/ to jeszcze obsługa
                  bardzo miła. Nie wiem jak ma Pan na imię,/wysoki, szczupły chłopak -
                  troche taki pocieszny/ ale jego obsługa przysłoniła mi wszelkie
                  niedoskonałosci jakich zaznałam w OBI
                  • Gość: pracownik obi Re: Zadowolona IP: 78.8.138.* 28.12.09, 22:45
                    Już Pani odpowiem Pan Maciek M. bardzo dobry kolega i tak jak Pani
                    zdążył zauważyć dobry pracownik, lecz nie doceniany :(
                    • Gość: kierman Re: Zadowolona IP: *.walbrzych.vectranet.pl 04.01.10, 14:11
                      jak w tej plugawej miescinie nie bylo zadnego marketu,jezdzilem do
                      wrocka do casto i tylko tam choc bylo tez obi.Parszywy market mial
                      griil stalowy za 17,99 gdzie stacja paliw miala IDENTYCZNY za 15.00
                      a casto za 11.99 zl.Takie same produkty w casto i zapchlonym bobrem
                      roznia sie znacznie cenowo na niekozysc Obi.
    • Gość: chowana Re: Uważajcie na promocje w OBI IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.01.10, 23:26
      troszeczkę przesadzasz...
    • Gość: budowalnec Re: Uważajcie na promocje w OBI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.10, 10:26
      ja juz od dawna tam nie jeżdżę, szkoda gadać
    • gacekogrodniczy Re: Uważajcie na promocje w OBI 23.05.16, 16:43
      dlatego już od dość dawna, jak nie muszę, to kupuję w wyspecjalizowanych małych firmach. Dosyć miałem czekania na obsługę, wciskania kitu i braków na półkach. Po radę, zwracam się do ludzi którzy sie na tym znają; nie sięgam po radę sprzedawców którzy nie zawsze są obiektywni. Korzystam coraz częściej z wybranych e-sklepów; np. w eArmet kupiłem tyle wkrętów ile chciałem, z wkręt-met a nie z nie wiadomo skąd.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka