Gość: zaniepokojona IP: *.adsl.inetia.pl 23.01.09, 14:09 słyszałam że na nowym projekcie zlikwidowali jedna zmiane.Czy to znaczy że zaczynają sie zwolnienia????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: no yellow Re: TOYOTA zwalnia!!!!!11 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.09, 14:47 myślicie że jesteście nietykalni i do usranej śmierci będziecie w tym obozie siedzieć!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: litty Re: TOYOTA zwalnia!!!!!11 IP: *.wlb.vectranet.pl 23.01.09, 15:16 Na tym tzw. nowym projekcie cały czas są dwie zmiany . Nie siej paniki kobieto !!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: TOYOTA nie zwalnia!!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.01.09, 16:43 Toyota jeszcze nikogo nie zwolniła i na razie nie ma takich planów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hevy Re: TOYOTA nie zwalnia!!!! IP: *.wlb.vectranet.pl 23.01.09, 16:55 Zgadza sie. Wiem bo sam tam pracuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: TOYOTA nie zwalnia!!!! IP: *.wlb.vectranet.pl 23.01.09, 17:52 ...jeszcze pracujesz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dido Re: TOYOTA nie zwalnia!!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.01.09, 18:28 I nadal będziemy pracować:-)Przedłużają umowy na stałe,lada chwila podwyżki a toyota obecnie jest absolutnym liderem na rynku motoryzacyjnym!Póki co nowy projekt musi nabrać"tempa"i są na razie dwie zmiany. Nie wiem kobieto skąd u ciebie tyle śmiesznej paniki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: TOYOTA nie zwalnia!!!! IP: *.wlb.vectranet.pl 23.01.09, 18:59 Z tym liderem trochę Cię poniosło. W 2008 roku Toyka zajęła 6-7 miejsce w Europie (bo Wasze produkciki sprzedajecie głównie tu), a na ten rok nie ma jeszcze rankingów sprzedaży, więc nie unoś się z socjalistyczną gadką. O ile pamiętasz liderem w rankingach ogólnoświatowych był GMC a pozamiatało go w dwa miesiące. Nie życzę Toyce źle, ale lepiej miejcie na uwadze, że apogeum kryzysu jest dopiero przed nami. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dido Re: TOYOTA nie zwalnia!!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.01.09, 19:03 To najnowsze info z przed godziny.Podano na tvn turbo.Toyota jest liderem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: figo-fago Re: TOYOTA nie zwalnia!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.09, 16:49 a to liderów kryzys nie dotyka ????? spoko powoli i wam sie dostanie po dup... OBYM SIE MYLIŁ bo jak narazie to na całej strefie szaleją ze zwolnieniami (: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulek Re: TOYOTA nie zwalnia!!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.01.09, 19:29 Ludzie co by nie mówić to Toyota to najlepszy pracodawca ze strefy. No taka prawda. Reszta firm to tragedia. Choć szkoda że nie ma w naszym mieście kopalni i polskiego przemysłu pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ,,, Re: TOYOTA nie zwalnia!!!! IP: *.wlb.vectranet.pl 27.01.09, 19:44 A pod jakim względem najlepszy? Bo zielony?:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddd Re: TOYOTA nie zwalnia!!!! IP: *.wlb.vectranet.pl 27.01.09, 19:50 Nie tylko naklepsza na strefie ale także w świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulek Re: TOYOTA nie zwalnia!!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.01.09, 20:09 najlepsza-najwięcej płacą, nie zwalniają i są firm-finalną marką- dostawcą Toyoty;-)). a w takich najlepiej płacą. U dostawcy zawsze gorzej, kierownice,fotele,zagłówki są marki finalnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wałbrzyszanin Re: TOYOTA nie zwalnia!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 01.02.09, 00:20 Gość portalu: ulek napisał(a): > Ludzie co by nie mówić to Toyota to najlepszy pracodawca ze strefy. > No taka prawda. > Reszta firm to tragedia. Choć szkoda że nie ma w naszym mieście > kopalni i polskiego przemysłu > pzdr No niestety mylisz się jest w Wałbrzychu polski przemysł. Jedna z najstarszych wałbrzyskich firm przemysłowych, dodatkowo ma się całkiem nieźle, spore inwestycje w wiekowe hale prod., inwestycje w nowe maszyny i nawet nie zwalniają pracowników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwalnia Re: TOYOTA zwalnia!!!!!11 IP: *.chello.pl 28.01.09, 09:25 własnie wywalili wszystkich, którzy nie maja umowy na stałe. A maja się wziąć za tych, którzy maja powyżej 30% chorobowego. w irmie jest nadwyżka około 100 osób także trzeba zrobić porządek. szkoda ludzi ale i toyotke dopadl kryzys.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulek Re: TOYOTA zwalnia!!!!!11 IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.01.09, 10:57 nikogo nie wywalili! ale róbcie propagandę jak chcecie! ja zawsze znajdę pracę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mig Re: TOYOTA zwalnia!!!!!11 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.09, 20:54 nie zwalniają tylko nie przedłużają umowy o prace!!!czyli jeden hu.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dido Re: TOYOTA zwalnia!!!!!11 IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.01.09, 07:14 Umowy na czas określony będą przedłużane co miesiąc ponieważ Ci pracownicy będą teraz podlegać pod firmę pośredniczą pracy tymczasowej,niestety...Ale lepsze to ,jak wywalanie pracowników za szlaban co robią wszystkie zakłady na strefie.Gościu!Ty na pewno pracujesz w tojce,że takie farmazony wypisujesz,że zwalniają? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaniepokojony Re: TOYOTA zwalnia!!!!!11 IP: *.gprs.plus.pl 31.01.09, 17:47 To co z tymi 100 osobami? Przecież nawet nie ma tylu wakatów w całej fabryce. Na hali T1 w każdym dziale jest komplet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dido Re: TOYOTA zwalnia!!!!!11 IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.01.09, 23:42 A TO CIEKAWE!Bo my z hali "E"zapier...do końca i ciągle mamy tzw.wsparcie.codziennie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
czarny.kama31 Re: TOYOTA zwalnia!!!!!11 01.02.09, 13:19 Sytuacja ma się tak że faktycznie nadwyżka 100 osób na CX jest.W momencie transferu tych osób na inne projekty będą zwalniani Ci co będą mieli umowy z podfirmy,by zrobić miejsce pracownikom z ze stałymi umowami.W tej sytuacji to nie Toyota będzie zwalniać a ta podfirma.Opinia Toyoty dalej będzie taka że "Toyota nie zwalnia".Dodatkowo osoby z absencją tez będą żegnane.Ponoć najgorsze ma dopiero nastąpić bo wszystko zależy od zamówień które lecą na pysk! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mistrz Re: TOYOTA zwalnia!!!!!11 IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.02.09, 22:17 to prawda zwolnienia dopiero przed nami Oczywiście,że jestesmy ostatnia firma z strefy która nie zwalniała ludzi na przełomie grudzień2008 styczeń 2009 Ale cóz będzie bardzo duzo zwolnień 'To dopiero sie zacznie Pan kryzys siega i Toyotę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dido Re: TOYOTA zwalnia!!!!!11 IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.02.09, 22:34 A niech zwalniają!A co to?Toyota moja miłość,moje życie?Pff...Zacznę pracę za nieco mniejsze pieniądze ale w swoim zawodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tata Re: TOYOTA zwalnia!!!!!11 IP: *.wlb.vectranet.pl 01.02.09, 23:05 ciekawe czy jakbys mial na utrzymaniu rodzine to tez bys robil pfffffffff Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yupiter Re: TOYOTA zwalnia!!!!!11 IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.02.09, 23:33 tak tak, już to biadolenie o rodzinie itp i dlatego wałbrzyszanie w d..e bici bo na wszystko sie godzą czy te firmy łaskę robią że tu ą? dostały dotacje i są w strefie i nie płacą podatków! zobowiązali się zatrudnić określoną liczbe ludzi! Jeżeli zwalniają to niech oddadzą dotacje! PS Kto z polskich firm dostaje dotacje zwolnienia z podatków itp. Skończcie z tym biadoleniem, na poczatku były kopalnie których Wch nie umiał utrzymać a teraz to miasto strefy marketów i banków. Otwórzcie oczy ten moment musi nastąpić strefa upadnie tak jak wykończono kopalnie Odpowiedz Link Zgłoś
setlers21 Re: TOYOTA zwalnia!!!!!11 03.02.09, 19:14 JAK CZYTAM NIEKTURE WYPOWIEDZI TO PRZYPOMINAJA MI SIE CZASY KOMUNY - PROGRAM PARTI PROGRAMEM NARODU ITP.-TYM TOWAZYSZOM CHYBA SIE POPRZEWRACALO OD ZIELONYCH LUB NIEBIESKICH CZAPEK W GLOWACH . NIE CHCA LUB NIE MOGA WIDZIEC TEGO CO SIE NAPRAWDE DZIEJE W TOYOCIE !TO TYLKO POCZATEK TEGO CO CZEKA PRACOWNIKOW TOYOTY . ALE I TAK DOWIEDZA SIE OTYM OSTATNI .CIEKAWE CZY NA TYM FORUM TEZ DZIALA CENZURA ?TOYOTA LIDER? CZU LIDER DAJE ZAROBIC 1700 ZL ?[ANGLIA 2000 EU -CZECHY 2500 ZL ] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no tak Re: TOYOTA zwalnia!!!!! IP: *.xdsl.centertel.pl 03.02.09, 20:53 ale tylko dzięki temu że zarabiacie 1700zł jeszcze Toyota w ogóle w Wałbrzychu istnieje, z tego co wiem Faurecia już się wynosi, bo już znalazła kraj gdzie jest taniej, więc dziękujcie że Toyota prowadzi taką politykę. Jasne że mogli by dać więcej wystarczy spojrzeć na roczne zyski korporacji, które co roku biły rekord, ale po co jak i tak za tyle robić będziecie, a jak się znajdzie ktoś kto zrobi to taniej to i tak się tam przeniosą. Jak wszystkie pionki z Toyoty na pewno zauważyły to proces technologiczny jest tak dopracowany że prawie małpę można tego nauczyć i jeszcze ciągle go SAMI udoskonalacie (te wasze Kaizeny) więc przenieść się w jeszcze większy ciemnogród jak Polska gdzie ktoś to zrobi taniej to żaden problem, a postawienie takiej blaszanej wiaty (w porównaniu do zysków) to żaden koszt. I to jest właśnie potęga Korporacji - Pozdrawiam wszystkich niewolników XXI wieku. P.S. Oni zawsze płacą tyle że: za mało żeby odłożyć i się od nich uwolnić, a za dużo żeby zdechnąć. A wiecie po co są nadgodziny ?(które tak wszystkie wielki korporacje i WY kochacie) po to żebyś nawet nie miał czasu nad tym się zastanowić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :/ Re: TOYOTA zwalnia!!!!! IP: *.wlb.vectranet.pl 04.02.09, 15:26 Święte słowa! Pracuję tam dosyć długo i to wszystko co piszesz to prawda. Flaki mi się gotują jak to wszystko widzę ale trzeba gdzieś pracować bo lekko nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klon Re: TOYOTA zwalnia!!!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.02.09, 19:25 Wszystko to prawda.Wydaje mi się że zwolnienia będą już wkrótce. Sa jednak inne tematy na które trzeba zwrócić uwagę na: Kto zatrudni tych "sformatowanych" pracowników? Co oni naprawdę umieją? Jakie wykształcenie ma statystyczny mistrz, brygadzista czy kierownik zmiany? To jedyna firma która na takie stanowiska , za taką kasę przyjmuje osoby bez wykształcenia -ludzi którzy nie chcieli się uczyć za młodu. Obserwuję to z boku i myślę że niedługo wszyscy się przekonają ile są warci na rynku pracy. A i wierzcie dalej że kryzys nie dotknie tej firmy! Jeszcze jedno ktoś dobrze napisał- zawsze można się przenieść do miejsca na ziemi gdzie jest taniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOSC Re: TOYOTA zwalnia!!!!!11 IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.08.09, 20:38 CZY KTOS MOGLBY SIE OBIEKTYWNIE WYPOWIEDZIEC O PRACY W TOYOCIE? CHODZI MI O PRACE BIUROWA. JAK CZESTO SA JAKIES PRZYJECIA? CZY ZAWSZE SA OGLOSZENIA W INTERNECIE NA TEMAT POSZUKIWANYCH OSOB NA DANE STANOWISKO? CZY W BIURZE CZESTO SIEDZI SIE PO GODZINACH? MACIE MOZLIWOSC JAKICHS DODATKOWYCH SZKOLEN? JAK WYGLADA PODPISANIE UMOWY? PIERWSZA NA OKRES PROBNY 3 MIESIACE? POTEM KOLEJNA I KOLEJNA NA CZAS OKRESLONY, TJ. ROK LUB DWA? CZY NA ROZMOWIE KWALIFIKACYJNEJ SA JAKIES TESTY, CZY W PRZYBLIZENIU JAK WYGLADA? DZIEKI ZA INFO. POZDRAWIAM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lesio Re: TOYOTA zwalnia!!!!!11 IP: *.wlb.vectranet.pl 05.02.09, 17:01 Nie martwcie się złotówka tak spada,że niedługo nie będzie tańszych pracowników niż wy- więc tu zostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no tak Re: TOYOTA zwalnia!!!!!11 IP: *.xdsl.centertel.pl 05.02.09, 21:36 nic pewnego, bo wszystkie waluty krajów europy wschodniej strasznie poleciały na mordę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to Re: TOYOTA zwalnia!!!!!11 IP: *.wlb.vectranet.pl 09.02.09, 19:15 to znaczy że ich auta powinny być taniej sprzedawane ale toyota nie chce popuścić bo myśli że robi cuda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dido Re: TOYOTA zwalnia!!!!!11 IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.02.09, 19:27 Idiota.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanka Toyoty Re: TOYOTA zwalnia!!!!!11 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.09, 21:59 Słyszałam, że Toyota zaczyna masowo przyjmowac ludzi do pracy , prawda to ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fanka 2 :) Re: TOYOTA zwalnia!!!!!11 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.09, 23:48 tak oczywiście a pierwszych trzystu dostanie zegarki .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość:))) Re: TOYOTA zwalnia!!!!!11 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.09, 23:54 zastanawiam się, kto takie głupoty wypisuje...Toyota na pewno nie przyjmuje, jeśli już to zwalnia...wszystko przez "kryzys", teraz wszyscy pracodawcy zasłaniają się kryzysem...jak coś się ruszy w tym temacie to będą zatrudniać ludzi za grosze, a ludzie będą się zgadzać aby mieć tylko prace. Żałosne to wszystko jest, odechciewa się żyć. Człowiek kończy studia, poświęca 5 lat i nic z tego nie ma, a o pracy zapomnieć można... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dido Re: TOYOTA zwalnia!!!!!11 IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.02.09, 19:53 Toyota...Jedyny zakład na strefie co ma pracowników z umową na stałe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romcer Re: TOYOTA zwalnia!!!!!11 IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.02.09, 20:00 Nie prawda w cersanicie też połowa załogi ma umowy na stałe i tam nie zwalniają wogóle. Który zkład jest teraz najlepszy? No chyba nie toyota. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: TOYOTA zwalnia!!!!!11 IP: *.wlb.vectranet.pl 12.02.09, 20:33 Ten Twój najlepszy zakład (cersanit) zmniejszył pensje o 20% od lutego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romcer Re: TOYOTA zwalnia!!!!!11 IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.02.09, 23:29 nie o 20% tylko o 10% ,ale nadal wszyscy pracują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dido Re: TOYOTA zwalnia!!!!!11 IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.02.09, 16:26 Połowa załogi cersanitu ma umowę na stałe...Dobre haha!A Toyota ma niemalże wszystkich pracowników na stałe.20 osób niestety podlega pod firmę pracy tymczasowej.A pracuje nas 2500tys.Jest różnica? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lobi Re: TOYOTA zwalnia!!!!!11 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.09, 20:46 Niech żyje Toyota w takim razie , wszyscy zwolnieni w strefie znajdą tam pracę . Czy jeszcze są jakieś zakłady, którym tak dobrze się wiedzie ? Szukam pracy ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość:))) Re: TOYOTA zwalnia!!!!!11 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.09, 23:00 niestety na strefie nie ma co szukać, przyjęć nie ma i nie będzie... ja też szukam cały czas pracy. To co się dzieje, to jakaś żenada!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uper Re: TOYOTA zwalnia!!!!!11 IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.02.09, 10:30 W T. z kim rozwiązują umowę to rozwiązują a kogo mieli czy maja awansować to awansują. Tak to jest. A sytuacja globalna nie jest ciekawa wiec sadze ze fala zwolnień się nasili i w T. i całej strefie. My W-szanie jesteśmy tylko od ciężkiej liniowej pracy a kaskę zarabiają przyjezdni. jak zaczną się zwolnienia to najpierw leci produkcja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B(i)orowiec Re: TOYOTA zwalnia!!!!!11 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.09, 13:35 Przestan Uper, Sam wiesz ze losy biura nie sa za ciekawe ale tez pewnie wiesz ze o losach produkcji stanowi getsudo... A nie przyjezdni. Pozdro Biurowiec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uper Re: TOYOTA zwalnia!!!!!11 IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.02.09, 16:43 Losy ludzi z Wch nie są ciekawe w T.;-))) Nie mowie o GL,TL,AM którzy złapali za nogi.... ale będzie jak będzie ja sie nie martwię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dido Re: TOYOTA zwalnia!!!!!11 IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.02.09, 17:57 uper- GL,TL,AM najpierw dostaną kopa,a potem my.Po co na każdej zmianie group leader?Po co do pilnowania 25-27 osób trzech zielonych?Ja też się nie martwię bo od zaraz mam pracę w swoim zawodzie.Za mniejsze pieniądze ale z satyfakcją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: link Re: TOYOTA zwalnia!!!!!11 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.09, 13:58 a gdzie ta praca ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dido Re: TOYOTA zwalnia!!!!!11 IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.02.09, 07:21 Do linka-w służbie zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: link Re: TOYOTA zwalnia!!!!!11 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.09, 19:21 A ile tam płacą ( bez nadgodzin oczywiście) A jak tam traktują ludzi ? No chyba , że jesteś doktorem - to cofam pytania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raidman Re: TOYOTA zwalnia!!!!!11 IP: *.wlb.vectranet.pl 17.02.09, 19:38 Sołowow stracił kupę kasy przez bessę na giełdzie a poza tym sezon rajdowy się zbliża, autko trzeba szykować to i pracownicy muszą się dołożyć szefowi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna A faureciia juz nie zwalnia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.02.09, 18:45 A w faurecii teraz podnieśli normę i na szczęcie wzrosły zamówienia Od maja beda przyjmować ludzi Tu się kryzys juz skończył bo na szczęście wzrosła produkcja aut Niemieckich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raidman Re: A faureciia juz nie zwalnia!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.wlb.vectranet.pl 17.02.09, 19:44 Najnowszy raport SAMAR za styczeń 2009 mówi iż Toyota zleciała z 2 na 5 miejsce w rankingu sprzedaży w Polsce i to chyba spadek o 40 % w stosunku do ubiegłorocznego stycznia. Natomiast niemieckie marki faktycznie zanotowały wzrost. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ,,. Re: A faureciia juz nie zwalnia!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.wlb.vectranet.pl 17.02.09, 19:52 W NSK też plany poszły znacząco w górę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg sekta toyota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.09, 16:36 toyota nawet daje podwyżki 0% dla zwykłych pracowników!!??? dla tych trochę więcej zarabiających jakieś 10tyś (AM,inż,itp.) jeszcze ponad 2%gratuluję a w kodeksie etyki napisali że wszyscy pracownicy są równi -jak podwyżki ??!!! Toyota to sekta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: von moltke Re: sekta toyota IP: *.wlb.vectranet.pl 20.02.09, 21:07 Odkąd mój kolega przyjął się do Toyoty jestem podobnego zdania - kiedy się spotykamy to praktycznie nie idzie porozmawiać o niczym innym tylko o jego wyjazdach do Japonii, jak niezawodny jest jego Yaris, że w Toyocie się nie zwalnia itd. itp. Moim zdaniem to chorobliwe ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: sekta toyota IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.02.09, 21:52 bardzo chorobliwe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dido Re: sekta toyota IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.02.09, 08:36 Oooo!!!Mamy na tym forum obcych,nie tojotanów...hehe:-)W waszych zakładach macie gospodarzy takich jakich macie.Nie wasza wina!Więc w czym problem?Zazdrościcie, że mamy umowy na stałe,nie zwalniają,kasę w miarę,bardzo dobre zaplecze socjalne,wyjazdy do Japonii...Tak?Ilu z was chciałoby tam pojechać?No??Chociażby po to żeby poznać inną kulturę,zobaczyć oazę shogunów,zobaczyć Hiroshimę...A który wasz prezes poda rękę i powie "cześć"?Na produkcji?Tak-powie cześć i wypier...bo już tu nie pracujesz.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: sekta toyota IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.02.09, 09:11 to wspaniały zakład dla AM i GL, MGRów po zawodówce, zaocznym technikum i tam się realizują gadając te swoje bzdury! To fabryka ludzi bez swojego ja i charakteru. Co będziesz umiał po T. jak cie zwolnią? Wyklejać tablicę...w UP żeby była bardziej kolorowa;-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: sekta toyota IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.02.09, 09:18 inż czy spec w T. nie zarabiają 10 tyś- to już pojechałeś. Wiem bo miałem epizod i "zaszczyt"tam pracować. Tam się przecież liczy robotnik klasy GLa,AMa,MGRa.ta firma przypomina mi ze wszyscy Ci co w młodości pili wino pod sklepem zamiast się uczyć mogą odnieść wielki sukces w życiu. To jest raj na ziemi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirka Re: sekta toyota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.09, 19:15 To prawda , że tam zwalniają za chorobowe i nie przedłużają umów ? Chciałabym się tam przyjąć ale nie wiem czy są jakieś szanse ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z zakładu obok Re: sekta toyota IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.03.09, 12:53 Prawda jest taka, że wszędzie zwalniają jedni oficjalnie jak NSK i Takata a inni udają , że jest dobrze jak toyota. Co z tego że macie nadgodziny jak wózkowy z 30 nadgodzinami zarobił tyle co ja bez nadgodzin (100 % fakt). Kombinują jak wszyscy (nieprzedłużenie umowy to też zmniejszenie stanu załogi), ale według władz toyoty nikt nie zostaje zwalniany. Obudźcie sie ludzie na zabój zakochani w toyocie kolegów wam zwolnili a wy z uporem maniaka ich bronicie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek Re: sekta toyota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.09, 18:28 Pranie mózgu spotkało parę osób, niektórzy są już nawet agresywni bo nagle stracili pracę w ,,ukochanej'' firmie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapewu Re: sekta toyota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.09, 23:25 Franek - sciemniasz. Nikt nie stracil pracy - nie puszczaj niesprawdzonych wiesci bo mącisz ludziom w glowach :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norek Re: sekta toyota IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.03.09, 00:06 Franek ma drzwi bez klamek...Okna też nie ma,o cholera:-)Nabrał ochoty,pieprzyć głupoty!Wnet przyjdzie doktor,da syropku i na dobranoc poklepie po "dziobku". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: von moltke Re: sekta toyota IP: *.wlb.vectranet.pl 21.02.09, 22:11 Hey toytoy z Madplanety :), a antenki też wam mocują na głowy i całodobowo monitorują wasze rozmowy ? Współczuję i rozumiem teraz czemu w nocy zamiast żony śni ci się banzai i kaizen. No ale cóż, skoro się nie ma wykształcenia to wydaje się że praca fizyczna w Toyocie jest wyspą szczęśliwości :). I co poza tym : zobaczyć raz Japonię, szklane ubikacje na ulicach i się podniecać tym do śmierci ? Nie dla wszystkich w Toyocie. A Hiroshimę to wam zrobią niedługo, kryzys samochodowy dopiero się rozkręca ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dido Re: sekta toyota IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.02.09, 00:13 Von moltke....wal się na mordę czarny białasie!Jaki twój nick to i taka chamowata kultura z ciebie wyłazi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zwolniony Re: TOYOTA zwalnia!!!!!11 IP: *.chello.pl 21.02.09, 12:06 Tak. Toyota Zwalnia!!!Zwalnia tych co chorowali i nie przedłuża umów,ale oficjalnie to nie są zwolnienia.ZAKŁAMANIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: TOYOTA zwalnia!!!!!11 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.09, 15:38 czyli jak takie praktyki stosuje Toyota to cacy, a jak inni to be ? Czy tam działają związki zawodowe ? I co to znaczy - zwalniać za chorobowe ? Zostaną w pracy tylko ,,cyborgi'' choroboodporne ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: TOYOTA zwalnia!!!!!11 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.09, 15:53 Zapytajcie ilu pracuje po studiach zeby sie pszyjac do pracy po prostu nie mowia ze sa po studich.Tam nie ma osub z wyszym wyksztalceniem takich sie nie pszyjmuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: profesor Re: TOYOTA zwalnia!!!!!11 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.09, 17:26 no pefno rze sa sami s wyszym! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dido Re: TOYOTA zwalnia!!!!!11 IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.02.09, 18:24 Prafo!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: finger Re: TOYOTA zwalnia!!!!!11 IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.02.09, 19:34 jezde tag fsrószony sze nie fiem co napisadź... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwolniony Re: TOYOTA zwalnia!!!!!11 IP: *.chello.pl 22.02.09, 19:52 Związki zawodowe są,ale nie mają siły przebicia tak jak wszędzie,namawiają skierować sprawe do sądu pracy.Zwalniają tych co chorowali powyżej 23dni w zeszłym roku.Nieuczciwość jest wszędzie w każdym zakładzie pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mr to Re: TOYOTA zwalnia!!!!!11 IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.02.09, 18:31 no i jak tam u was w T? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NickiCruz Re: TOYOTA zwalnia!!!!!11 IP: *.wlb.vectranet.pl 02.03.09, 11:59 Ano tak że w toyocie nie zabierają części wypłat tak jak na całej strefie.Fakt w tym roku nie ma podwyżek ale zostają wszystkie premie a tym którym mija kolejny rok precy dostaną więkrze stażowe.Może nie jest to wielki krok do przodu ale też nie cofamy sie.Co do zwolnień to dostali je pracownicy któży byli na okresie prubnym i to nie wszyscy bo były wyjątki np.ciężka sytuacja w rodzinie.Więc dalej śmiejcie sie z toyoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dido Re: TOYOTA zwalnia!!!!!11 IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.03.09, 15:48 NickiCruz...Oni się nie śmieją...Im po prostu w ch...strzyka(czytaj-szlag ich trafia)z zazdrości.U nas nadal można "dorobić "w nadgodzinach a u reszty to kop za szlaban albo rób za pół darmo, a jak nie to się zwolnij!Aby tylko zarząd spółki wyszedł na swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Re: TOYOTA zwalnia!!!!!11 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.09, 19:08 próbnym przez o z kreską , poza tym tak trzymać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T.M. Re: TOYOTA zwalnia!!!!!11 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.09, 20:21 Czy aby napewno tak jest jak piszecie wydaje mi się prawda jest inna ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezero Re: TOYOTA zwalnia!!!!!11 IP: *.gprs.plus.pl 02.03.09, 22:56 prawda jest nawet lepsza, bo nie zwolnili pracowników czasowych, oni dalej pracują normalnie, tylko przez Randstadt, i to za te same pieniądze. I z premiami. Polecieli tylko chorobowicze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwolniony Re: TOYOTA zwalnia!!!!!11 IP: *.chello.pl 10.03.09, 08:36 W Toyocie jest taki sam burdel jak na całej strefie,niby traktuja wszystkich równo a podwyszki dostali od mistrza w góre,pracownicy zero.Chorować nie wolno bo cie zwolnia,złam ręke,noge to ich nie obchodzi.To co robią jest nieetyczne,poniżej pasa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilo Re: TOYOTA zwalnia!!!!!11 IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.03.09, 21:29 Firma jak każda inna! Syf na maksa. Dokręcanie śrubki się zaczyna (dopiero). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moki Re: TOYOTA zwalnia!!!!!11 IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.03.09, 22:27 i jak tam -psychoza czy jest ok>? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: TOYOTA zwalnia!!!!!11 IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.03.09, 00:13 Fan...Zdanie zaczyna się z wielkiej litery.A poza tym,tak trzymaj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polonusista Re: TOYOTA zwalnia!!!!!11 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.09, 21:31 mowi sie "czymaj" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracus Re: TOYOTA zwalnia!!!!!11 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.09, 13:50 a mialo byc tak pieknie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dido Re: TOYOTA zwalnia!!!!!11 IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.03.09, 23:16 Nie tylko jest pięknie ale i jasnoróżowo.Od kwietnia popylamy produkcję w soboty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: produkcja Re:co myslicie o mistrzach w toyocie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.09, 13:59 prosze o konkretne nazwiska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dido Re:co myslicie o mistrzach w toyocie IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.03.09, 23:19 Produkcja...A może Ty pierwszy podasz konkretne nazwiska i się pod tym podpiszesz?Hmmm? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przestraszony Re:co myslicie o mistrzach w toyocie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.09, 22:34 wroblweszok typowa kanalia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: logistyka Re:co myslicie o mistrzach w toyocie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.09, 22:47 zly czlowiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Randstad Kryzys w toyocie ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.09, 18:27 Gdzie on jest może ktoś odpowie ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t.m. Re: Kryzys w toyocie ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.09, 20:51 słyszałam że na nowym projekcie zlikwidowali jedna zmiane.Czy to znaczy że zaczynają sie zwolnienia????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: idler73 Re: Kryzys w toyocie ???? IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.04.09, 19:02 Po przeczytaniu kilku wypowiedzi, widzę, że nadal wam robią wodę z mózgu. Toyota okłamuje swoich pracowników, robi to nad wyraz bezczelnie i systematycznie, od lat. Zwolnienia bez powodu i redukcja "najsłabszych ogniw" to szukanie oszczędności tam, gdzie święta matka Toyota miała ich nigdy nie szukać, czyli w was. Zacznijcie myśleć ludzie, choć dopóki nie zaczniecie, oni będą szczęśliwi. Bo w Toyocie myślący pracownik nie jest mile widziany przez kadry. Wszyscy, którzy myśleli odeszli dawno, nie mogli znieść zakłamania i obłudy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: silniki Re: Kryzys w toyocie ???? IP: *.walbrzych.vectranet.pl 28.04.09, 20:15 Święta racja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Kryzys w toyocie ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.09, 08:29 NIEPRAWDA!!!!!!!!!!!!!!!!!! BEZ POWODU NIE MA ZWOLNIEN. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mika Re: Kryzys w toyocie ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.09, 13:11 W I kwartale 2009 sprzedaż Toyoty drastycznie spadła.To jest FAKT.Chyba idzie gorsze............. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kondrad Re: Kryzys w toyocie ???? IP: *.walbrzych.vectranet.pl 02.02.10, 19:33 Na całym świecie sprzedaż spada a w tmmp produkcja przyśpiesza więc chyba nie będą zwalniać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toyo Re: Kryzys w toyocie ???? IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.02.10, 19:41 Zwalniać?A kto będzie za ciebie tyrkał?GL,TM? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t.m. Re: Kryzys w toyocie ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.09, 21:41 w3.intersource.pl/to-randstad.pl/ts01/rt_oferta.php?typ=r&lang=pl&nrref=PP/TOY/05/09&oddzial=walbrzych-mazowiecka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Operator Re: Kryzys w toyocie ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.09, 21:32 Za dobrą prace po 12 miesiącach w nagrodę Toyota przyjmie jako pracownik tymczasowy ,gdyby mi to powiedzieli w dniu przyjęcie nigdy w życiu nie podjąłbym pracy w tym zakładzie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rox Re: praca przez ???? IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.05.09, 10:44 rozumiem ze jak pojde przez rand.. toyota mnie nie przyjmie a w gruncie po 3 msc moga mi nie przedluzyc umowy? Wlasnie sie nad tym zastanawiam bo przegladalem oferte rand i maja przyjac 100 osob, nie wiem jak to wyglada od srodka jesli ktos moze to poprosze o opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Kryzys w toyocie ???? IP: 195.177.83.* 03.07.09, 16:57 Współczuję Ale podejrzewam że gdyby w tym dniu wiedzieli o nadchodzoącym kryzysie w ogóle byś pracy nie mial Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Kryzys w toyocie ???? IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.09.09, 12:17 no co tam się dzieje w firmie? spokojnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasjonat motoryzac Re: Kryzys w toyocie ???? IP: 79.162.158.* 05.09.09, 13:58 Pomału kończy się jechanie na opinii że Toyoty są niezawodne, moim zdaniem psują się jak każde inne, za to koszty naprawy są na pewno wyższe, dowód poniżej (FIAT wyprzedził Toyotę!)Tekst linka . Poza tym te auta nie są wcale takie ekologiczne (to drugi chwyt marketingowy Toyoty), a już na pewno nie Prius, już bardziej Aygo. No a poza tym Toyoty (choć to pewnie kwestia gustu) są zwyczajnie brzydkie i brak im stylu.. acha i jeszcze ta ciekawa opinia o ludziach jeżdżących Toyotami ;) (choć to też raczej jakiś stereotyp). W efekcie sprzedaż spada, a to odbije się również na pracownikach, Ci którzy jeszcze tam pracują raczej nie są normalni i najwyraźniej brak im szacunku do samego siebie ... więc bardzo dobrze, YOSH :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tojotan Re: Kryzys w toyocie ???? IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.09.09, 14:29 Nieżle jesteś pojebany...Zazdrość i żal ci ch... odgryzie panienko! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toyotowiec Re: Kryzys w toyocie ???? IP: *.walbrzych.vectranet.pl 05.09.09, 15:13 Jasne "pasjonacie"! Lepiej być dziadem i mieć swój honor. Dozgonny szacun honorniaku zatem hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasjonat motoryzac Re: Kryzys w toyocie ???? IP: 79.162.158.* 05.09.09, 15:25 uuuu widzę że zabolało :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tojotan Re: Kryzys w toyocie ???? IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.09.09, 16:24 No mocno cię zabolało!Tyrkasz na wulkanizacji w trelle,że tak reklamujesz w W-chu fiata? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasjonat motoryzac Re: Kryzys w toyocie ???? IP: 79.162.158.* 05.09.09, 17:18 Ale po co mam reklamować ? Przecież ludzie już wybrali ... Spredaż nowych samochodów 2009 ranking marek Ojjjjjjj Toyotka strasznie poleciała .... Fiat Panda jest liderem sprzedaży w Europie w swoim segmencie - Źródło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pozalsieboze Re: Kryzys w toyocie ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.09, 17:38 W zaj...stym kiedunku ten watek zmierza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tojotan Re: Kryzys w toyocie ???? IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.09.09, 21:17 Silniki,które montują w W-chu po raz trzeci są na pierwszym miejscu w świecie.Najwyrażniej nie jesteś w temacie więc wyjaśniam...Montaż aut jest w Kolinie.I odczep się od nas zacznij leczyć hemoroidy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasjonat motoryzac Re: Kryzys w toyocie ???? IP: 79.162.128.* 06.09.09, 10:13 Jak już zacząłeś o nagrodach za silnik to silniki Fiata MULTIJET zdobyły nagrodę International Engine of the Year 2005 Źródło Ale co kogo obchodzą jakieś nagrody za silnik przyznawane przez wąskie grono tzw. ekspertów. Silnik sam nie jedzie. Ranking sprzedaży jest chyba ciut bardziej miarodajny. Tym kończę bo jak ktoś słusznie zauważył wątek był na zupełnie inny temat. Chciałbym tylko by niektórzy zeszli trochę na ziemie, bo jeśli myślą że pracują w prestiżowej firmie najlepszej na świecie to są daaaaaleko od prawdy - no ale cóż to tylko Wałbrzych i coś trzeba robić - więc przepraszam jeśli kogoś wcześniej uraziłem. YOSH ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no idiot Re: Kryzys w toyocie ???? IP: *.walbrzych.vectranet.pl 06.09.09, 12:04 ciekawe jak ktoś by wiedział kto składa te silniki czy skrzynie w wałbrzyskiej toyocie, jakieś nałogi z ulicy z randstadu czy by kupił w ogóle ten samochód Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Kryzys w toyocie ???? IP: *.walbrzych.vectranet.pl 06.09.09, 13:22 Dokladnie tak jest. Pracuje na silnikach i moge to potwierdzic. Zaczelo sie to jeszcze przed "kryzysem". Wtedy Adecco i Randstad przyjmowali wszystkich jak popadnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asa Re: Kryzys w toyocie ???? IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.09.09, 16:27 Co maci do ludzi pracujących u podwykonawcy? Myślicie ze tacy mądrzy jesteście bo pracujecie w tej firmie? Podbudowujecie się nazwą czy co? brak mi slow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Kryzys w toyocie ???? IP: *.walbrzych.vectranet.pl 07.09.09, 00:30 Nic nie mam do ludzi pracujacych u podwykonawcy. Chodzi mi o to ze ze 2 / 3 lata temu oni przyjmowali ludzi do zakladu. Potem po jakims czasie toyota ich brala pod swoje skrzydla. Tak bylo przez dluzszy czas. Teraz powraca moda na podfirmy w toyocie. Mi chodzilo o to co bylo wtedy a nie teraz. Widze ze ludzie z tematem sa na bakier... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tojotan Re: Kryzys w toyocie ???? IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.09.09, 18:51 Najwyrażniej wszyscy nie związani z Toyotą są zainteresowani Toyotą.Konkurencję szlag trafia?Nie radzi sobie?Oj...Wypisujcie obelgi na swoich forach zakładów,na swoich pracodawców.Przecież oni dają wam na miskę strawy...może i dla dziecka starczy ale niekoniecznie.Jesteście śmieszni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gtw Re: Kryzys w toyocie ???? IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.09.09, 17:38 Moim zdaniem nie chodzi o ludzi pracujacych przez podwykonawce a same agencje pracy. Zgodze sie, ze jesli chodzi o weryfikacje pracownikow to sa kiepscy pod tym wzgledem. Znam kogos kto skladal przez agencje na stanowisko biurowe papiery, spelnial wszystkie wymagania, a nawet wiecej, i nikt do niego nie zadzwonil. Pewnie przyjeli kogos po znajomosci, i by na tle innych kandydatow nie wypadl najgorzej wzieli sobie pierwszych lepszych na rozmowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tojotan Re: Kryzys w toyocie ???? IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.09.09, 19:41 A to już inny obrazek.Trafiają się naprawdę tacy co są mądrzejsi od wynalazcy silnika i skrzyni, pracują 2 mies.i wiedzą więcej niż naukowcy fizyki odkryli.Agencja pracy...też wiele do życzenia!My dostaliśmy kasę w piątek a Tymczasowi jeszcze nie mają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: nie ma kryzysu w toyocie IP: *.opera-mini.net 13.09.09, 11:36 A co tam silniki czy skrzynie pracowałem tu i tu i jest ok a jak wam praca nie pasuj to kupcie mamie kwiatki i ja przeprosćie ze jak kazała sie uczy to sie nie uczyliście.praca jest ciezka ale to nic ludzie sa porabani to ze pracują dluzej niz niektórzy to myślą ze sa najlepsi jest jedna walnieta osoba ktora pracuje poza linia kto pracuje toyocie to wie o czym pisze uważa sie za najlepszą a Wogole sobie nie radzi i jeszcze do tego chodzi i donosi na kolegów do GL a na dodatek jest to dziewczyna jednym słowem jest rabnieta i dodatku puszcza sie na prawo i lewo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toytoy Re: nie ma kryzysu w toyocie IP: *.walbrzych.vectranet.pl 13.09.09, 16:59 jakies konkrety? ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: nie ma kryzysu w toyocie IP: *.opera-mini.net 13.09.09, 18:22 Konkrety to ze jej maz jest GL to myśli ze jej wszystko wolno robi sobie co chce i nic do niej nie dociera i tak praca nie wykańcza jak tacy ludzie jak ona.a czemu pytasz wiesz o kogo Chodzi bo ja sie Domyslam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: nie ma kryzysu w toyocie IP: *.opera-mini.net 13.09.09, 18:25 No wlasnie jak to nie ma kryzysu z toyocie a kto tak sie puszcza u was w mojej firmie by na to nie pozwolili pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bąk Re: nie ma kryzysu w toyocie IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.09.09, 07:00 Puszczają się i błąkają twoje śmierdzące pierdy prosto z twojej firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: nie ma kryzysu w toyocie IP: *.opera-mini.net 16.09.09, 15:23 Nie ma co sie tak unosić prawda zawsze boli a nie jest tak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbych Re: nie ma kryzysu w toyocie IP: *.18.42.lan.e-wab.pl 17.09.09, 01:18 "No wlasnie jak to nie ma kryzysu z toyocie a kto tak sie puszcza u was w mojej firmie by na to nie pozwolili pozdrawiam" hahah ! a co ma "kryzys" do "puszczania sie" ? idac tym tokiem myslenia... "kryzys" powstal przez puszczanie sie w firmach ? hahaha :D smiech na sali pozdrawiam Ciebie i ta Twoja firme, w ktorej by na to nie pozwolili :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bąk Re: nie ma kryzysu w toyocie IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.09.09, 07:14 A skąd ty "Gościu"wiesz,że w toyocie się puszczają?Pracowałeś tam jako lachociąg?Puść sobie bąka co ci się w gaciach błąka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: do bąka IP: *.opera-mini.net 17.09.09, 18:37 Tak pracowałem i wiem co tam sie dzieje a ty pracujesz ze sie tak unosisz to moze o ciebie chodzi czy o moze to twoja znajoma bliska ze tak ja bronisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bąk Re: Do Gośćia IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.09.09, 07:02 I co,puszczali się wszyscy jak nadrobili ponad takt time jakieś 5 sec.i się grzmocili na linii,czy jak??Żeby się odlać trzeba mieć zastępcę...Co Ty w ogóle piszesz??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Do Bąka IP: *.opera-mini.net 18.09.09, 19:20 Tu nie chodzi o wszystkich przeczytaj poprzednie wpisy to rozumiesz ze tu chodzi tylko o jedna osobę a cos sie tak złościsz chodzi o twoja znajomą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qert Toyota czy Colgate IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.11.09, 16:45 jaka firma lepsza (kasa , atmosfera itp.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niemiec Re: Toyota czy Colgate IP: *.xdsl.centertel.pl 12.12.09, 02:13 szybko,schnell-im szybciej tym mniej czasu na błąd -yochi,jakosć i bezpieczeństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qert Re: Toyota czy Colgate IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.12.09, 12:35 Toyota czy Colgate? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sas Re: Toyota czy Colgate IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.01.10, 16:04 i to i to to samo;-))) a jak tam w T, były awanse od nowego roku? jest już więcej zarządzających niż pracujących;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toyo Re: Kryzys w toyocie ???? IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.02.10, 19:20 Noo...W Ameryce. Odpowiedz Link Zgłoś