Gość: xxx IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.09, 13:00 jaki ekspres ciśnieniowy do kawy polecicie? Jestem zielony w tym temacie. Prosze o radę Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: msr Re: ekspres ciśnieniowy do kawy IP: *.sattom.pl 10.02.09, 13:21 W internecie jest specjalne forum na ten temat. Wpisz w google "forum kawa". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwonk Re: ekspres ciśnieniowy do kawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.09, 16:49 Ja przeteestowałam kilka zanim udało mi się wybrać odpowiedni. Pierwszy mój zakup ze względów finansowych był DeLonghi- odradzam. Głośny, kawa niezbyt dobra a do tego umyc go - masakra poprostu. Kolejny postanowiłam wydać więcej i co? Padlo na krupsa - tyle że mój egzemplarz był z gó...anego plastiku i kawa pięknie nim pachniała. Nie pomagało nic na ten cudny plastikowy zapach. Ale pod innymi względami był OK. Kolejny i już ostatni to Saeco Nina Cappucino. Ten ma minus za wielkość ale wszystko inne na wielki plus. Napewno musisz zadac sobie pytanie, na ile czasu go kupujesz za jakie pieniądze i ile kaw będziesz pił. Teraz modny jest Krups Dolce Gusto - tylko w moim przypadku mozliwośc robienia kawki z kapsułki dość droga sprawa. W tym saeco możliowość parzenia kawki mielonej oraz w saszetkach. Wybór pozostawiam Tobie. Pozdrawiam Aaaaa i ceny na allegro dość roznią się od sklepowych wiec warto to tez wziąć pod uwagę. Ja zakupilam na allegro wszystkie 3. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arecki Re: ekspres ciśnieniowy do kawy IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.02.09, 17:40 Witaj! W tej chwili mam właśnie DeLonghi (zwykla wersja kolbowa) - tani i fajny..oraz od niedawna Nivona 620 i wlasnie ten w szczególności polecam (rozsadna cena przy wysokiej jakosci) ! Jesli chcesz dolozyc jeszcze troszkę to mocno polecaną marką jest JURA.. krupsy i saeco odradzam..kiedys fajne, dzis tandetne i wadliwe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lena Re: ekspres ciśnieniowy do kawy IP: *.isp.tvkg.net 10.02.09, 18:06 ja mam AEG elektrolux i jest super Odpowiedz Link Zgłoś
wladyslaw_grabski Re: ekspres ciśnieniowy do kawy 10.02.09, 20:39 Sprecyzuj kwotę jaką dysponujesz i jaki rodzaj preferujesz: ręczny czy automatyczny ? Odpowiedz Link Zgłoś
jevick Re: ekspres ciśnieniowy do kawy 10.02.09, 21:56 wg mnie musi miec mlynekdo kawy.iodpowiednie cisn pary.ja mam saeco-incanto de luxe.polecamz czyystymsumieniem. p,s, obawiamsie ze nizej 2kafli porzadnego nie najdziesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Re: ekspres ciśnieniowy do kawy IP: *.adsl.inetia.pl 11.02.09, 04:28 Tu masz wszystko pieknie napisane www.caffeprego.pl/phpBB2/index.php Osobiscie polecam AEG Elektroluxa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: ekspres ciśnieniowy do kawy IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.02.09, 10:58 W najbliższym markecie w Niemczech, Philips senseo ok. 82Euro, saszetki z kawą wychodzą po 2gr(w dziale spożywczym), kawa jest dobra z pianką, jest mnóstwo gatunków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: ekspres ciśnieniowy do kawy IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.02.09, 11:01 www.caferene.pl/index.php?k=katalog&d=1#produkt29 strona po Polsku dla informacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wincenty Pol Do Grabskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.09, 21:49 Kretynie, ty na wszystkim się znasz, widziałeś kiedyś expres ciśnieniowy ręczny. Jesteś matoł, już ci to pisałem parę tygodni temu internetowy matole. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka Re: Do Grabskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.09, 22:52 Gość portalu: Wincenty Pol napisał(a): > Kretynie, ty na wszystkim się znasz, widziałeś kiedyś expres > ciśnieniowy ręczny. Jesteś matoł, już ci to pisałem parę tygodni > temu internetowy matole. lol głupku są automaty i są manualne (ręczne) :D Odpowiedz Link Zgłoś