mckartofel 02.03.09, 11:40 miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,35751,6332585,Do_rady_w_nagrode_za_przejscie_z_PiS_do_PO.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kniprode ale wstyd!!!! IP: *.centertel.pl 02.03.09, 18:26 Radny województwa Julian Golak, który z PiS przeszedł do PO, został członkiem rady nadzorczej w spółce Avista Media, należącej do Dialogu Fot. Natalia Dobryszycka / AG Jarosław Charłampowicz, szef klubu PO w sejmiku, zaprzecza, że nominacja radnego Golaka była nagrodą za przejście z PiS do Platformy SERWISY Polityka SONDAŻ Czy wierzysz, że absolwent studium teologicznego był najlepszym kandydatem na członka rady nadzorczej call center? Czemu nie? Nie znamy innych kandydatów na to stanowisko Owszem. I całkiem przypadkowo przeszedł z niesłusznego PiS do słusznej Platformy. Jako członek PO nadaje się na każde stanowisko Golak wszedł do sejmiku z listy PiS. Z członkostwa w partii zrezygnował w marcu ubiegłego roku wraz z grupą ok. 50 osób, które sprzeciwiały się autorytarnym rządom Waldemara Wiązowskiego, ówczesnego szefa partii w Wałbrzychu. Do klubu PO w sejmiku dołączył pół roku temu wraz z trójką radnych, wybranych z listy Lewicy. Dzięki temu Platforma ma stabilną większość w sejmiku. Natomiast dzięki dwóm innym radnym powstał w sejmiku odrębny klub PSL, który jest w koalicji z Platformą. Wstąpił do niego Marek Dyduch, były sekretarz generalny SLD, oraz Józef Pawlak, wybrany do sejmiku z listy Samoobrony. REKLAMY GOOGLE Rada nadzorcza Efektywny nadzór właścicielski 38h, Kurs dla członków RN www.irb.pl Co się dzieje w KGHM? Sprawdź najnowsze wiadomości z KGHM Przejrzyj komentarze, dodaj opinię www.wnp.pl Konkurs 10 000 zł Wypełnij ankietę udział w Konkursie Wejdź i zobacz jakie to proste! www.kwestionariusz.pl Krótko po tym radni, którzy znaleźli się w nowych klubach, zaczęli otrzymywać posady w spółkach i instytucjach zależnych od Skarbu Państwa. Elżbieta Zakrzewska została dyrektorką szpitala MSWiA w Jeleniej Górze. Dyduch stał się członkiem rady nadzorczej Walcowni Metali Nieżelaznych w Gliwicach, spółki zależnej od państwowego KGHM. Eric Alira, który był co prawda od początku członkiem klubu PO, ale miał wątpliwości co do udzielenia poparcia nowemu marszałkowi Markowi Łapińskiemu, dostał pracę w klubie sportowym Zagłębie Lubin (potem z niej zrezygnował). Julian Golak jest członkiem rady nadzorczej spółki Avista Media [call center obsługącego klientów Dialogu i Plus GSM - przyp. red.] należącej do Dialogu, który z kolei jest własnością KGHM). Ma średnie wykształcenie, skończył trzyletnie Archidiecezjalne Studium Teologiczne. Golak zaprzecza, że pracę zawdzięcza przejściu do klubu PO. - Po prostu wysłałem podanie i zostałem przyjęty. Znam się na tej branży, jestem członkiem stowarzyszenia, które wydaje gazetę regionalną "Ziemia Kłodzka" [spółka, w której pracuje, nie zajmuje się mediami, ale obsługą konsultancką firm - przyp. red.]. Jarosław Charłampowicz, szef klubu PO, zaprzecza, że nominacja Golaka była nagrodą za przejście do Platformy. - Nic mi nie wiadomo na temat tego, w jakich spółkach zasiadają radni mojego klubu. Podobnie jak nie mam wiedzy na temat tego, dlaczego w radach nadzorczych spółek Skarbu Państwa zasiadają radni PiS - mówi Charłampowicz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arturrro Re: ale wstyd!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.09, 22:40 sprzedal sie za platfusowe srebrniki.... Odpowiedz Link Zgłoś