Dodaj do ulubionych

hydraulika

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.09, 19:03
mam pytanie ile w walbrzychu kosztuje podlaczenie wody lub grzejnika liczy
sie jako punkt wiec moje zapytanie jest ile kosztuje punkt i czy jest roznica
w cenie miedzy montażem na wierzchu a wkutym w sciane
Obserwuj wątek
    • Gość: Ja Re: hydraulika IP: *.chello.pl 06.05.09, 08:04
      około 150 zł za punkt,jeżeli jest ktoś zainteresowany mogę zrobić za 80 zł
      kolczyk210@wp.pl
      • Gość: Kava Re: hydraulika IP: *.opera-mini.net 06.05.09, 08:08
        hahaha no w sumie to promocję zrobiłeś.. Robisz takie instalacje na trzeźwo czy przy piwku? Bo jak na trzeźwo to 80zł jest rozsądną ceną. Znajdą się tacy co za 50 od punktu liczą. Pozdro
        • Gość: Ja Re: hydraulika IP: *.chello.pl 06.05.09, 08:18
          oczywiście że robię na trzeźwo :),pewnie że się znajdą i tacy co zrobią za 50
          ale co z tego że zrobią jak będzie się lało jak z sita,ja na swoją robotę daje
          gwarancję i gwarantuje że będzie dobrze zrobione:) pozdrowienia
          • Gość: . Re: hydraulika IP: *.chello.pl 06.05.09, 19:19
            ...
            • Gość: Dorota Re: hydraulika IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.05.09, 19:50
              Dobry hydraulik liczy 100 zł od punktu i tu nie ma co oszczędzać, bo
              jak Ci wywali zakafelkowaną rurę to kłopot będzie spory. Mam namiary
              na solidnego fachowca
              • Gość: Ja Re: hydraulika IP: *.chello.pl 06.05.09, 19:58
                Jak po sprawdzeniu nie będzie się lało to później tym bardziej,no chyba że ktoś
                ją będzie wyrywał ze ściany,drożej nie znaczy lepiej.U mnie jest tanio i dobrze
                ci co u nich robiłem nie narzekają.
                • Gość: Ja Re: hydraulika IP: *.chello.pl 23.05.09, 08:09
                  nie ma chętnych na tanią instalacje???
                  • Gość: ing Re: hydraulika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.09, 10:21
                    Uczciwy wykonawca na całą instalacją przedstawia KOSZTORYS.Bez umów na gębę.Za
                    kosztorys się płaci około 3% ogólnej jego wartośći .Mając coś takiego trudno dać
                    się oszukać bo wszystko jest na papierze, tj koszt materiału i robocizny oraz
                    przewidywany czas wykonania.Z mojego doświadzcenia wykonawcy często rzucaja cenę
                    a potem podwyższają albo sabotują robotę.
                    Na małe roboty oczywiscie kosztorys jest zbędny.Ale cała instalacja to juz spory
                    koszt, więc warto go zarządać lub brać kogos sprawdzonego do roboty.Tanio nie
                    znaczy dobrze.
                    • Gość: Ja Re: hydraulika IP: *.chello.pl 23.05.09, 18:32
                      Wiesz co zastanawia mnie twoja wypowiedź i śmiem twierdzić że masz coś z
                      głową,każdy potrafi liczyć i sam może policzyć punkty,sabotować
                      robotę???oszukiwanie???jak można oszukać kogoś na kosztach są
                      paragony,faktury.Robiąc rozpoznania z miejsca można wycenić jaki będzie
                      koszt(robocizny).Zresztą nie rzucam się na budowanie domu Ing.10 punktów 800zł,5
                      punktów 400zł.Filozofia???mało rozgarnięty/a???
                      • Gość: hydro Re: hydraulika IP: *.sattom.pl 14.06.09, 01:31
                        Ja!!! Jesteś dnem a nie hydraulikiem!!! Jak punkt bedzie 30 cm obok drugiego to wezmiesz 80 i jak 20 metrow dalej tez wezmiesz 80 wspolczuje Ci Nie polecam go bo nie ma pojecia jest bezrobotnym co sie wszystkiego lapie
                        • Gość: Ja Re: hydraulika IP: *.chello.pl 14.06.09, 10:38
                          Hahahaha idź dziecko pooglądać lalki bez głowy na giełdzie a nie bzdury
                          wypisujesz,dla twojej wiadomości mam bardzo dobrą prace i nie narzekam na brak
                          zajęcia,może ty lepiej robisz za 150zł i jeszcze naciągasz na dodatkowe
                          koszty,żal,nie znasz się to się nie wypowiadaj specjalisto od dzwonków gazowych.
                          • Gość: duzykrzys Re: hydraulika IP: *.chello.pl 14.06.09, 17:38
                            wizdę że tutaj sami fachowcy w takim razie proszę o wstępną wycenę
                            mieszkanie w Szczawnie 100m2 4 pokoje , kuchnia , 2 łazienki , piec
                            tradycyjny tylko proszę nie pisać że najpierw trzeba zobaczyć i
                            takie tam bla bla jak jesteście fachowcami ze stażem
                            to powinniście wiedzieć minej więcej z doświadczenia ile jest punktów
                            i w jakiej kwocie za robociznę powinienem się zamknąć
                            • Gość: ing. Re: hydraulika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.09, 19:32
                              Jak Pan chce to mogę w miarę moich możliwości czasowych odpłatnie sporządzić
                              kosztorys tzw.inwestorski-zajmuję się tym profesjonalnie.Wystawiam
                              faktury.Srednią cenę robocizny i materiałów biorę z cennika Sekocenbud.Z takim
                              czymś żaden wykonawca nie jest Pana w stanie zaskoczyć ani omamić.Potrzebna mi
                              tylko cena pieca bo te są dość zróżnicowane, chyba że już jest kupiony, oraz
                              określenie czy instalacja Cu czy stal ocynk.
                              Powtarzam: uważać bo diabeł tkwi w szczegółach.
                              pozdrawiam
    • Gość: ja Re: hydraulika IP: *.adsl.inetia.pl 14.06.09, 21:07
      Zazwyczaj to 150 zł od punktu. Mogę zaoferować 130 i gwarancję na wykonaną usługę 2 lata, faktura lub paragon. Firma mniej nie weźmie chyba, że domowi fachowcy ; )

nie_ma@tlen.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka