Dodaj do ulubionych

Do Kierownictwa Euro RTV-AGD obok Tesco

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.09, 12:34
Witam miałem ostatnio przyjemnosc albo i nie :) byc w Euro
RTV AGD w Wałbrzychu KOMPLETNA PARODIA !!!
Nie wspominam o cnach bo bedac handlowcem wiem ze przy takiej
lokalizacji powiezrchni i tylu pracownikach konieczne
jest "TRZYMANIE CEN " Chodzilem po sklepie dobre 30 minut
interesujac sie tylko Lodowkami i Tv przez 30 min nie
zainteresowal sie mna zaden z pracowników a gdy poprosilem kogos o
pomoc uslyszalem od pracownika Ja jestem zajety tam -----> gdzies
jest kolega .... Kolegi oczywiscie nie znalazlem ....

Ciekaw jestem ile zarabia taki kierownik w tej sieci sklepów za tak
marna prace ......

Jakie jest wasze odczucie dotyczace konkretnie tego sklepu ??

Nie podam nazwy sklepu któwry prowadze zeby niezostac posadzony o
reklame czy tepienie konkurencji dodam tylko ze pracuje poza W-ch

Pozdrawiam Łukasz
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Re: Do Kierownictwa Euro RTV-AGD obok Tesco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.09, 13:45
      juz był ten temat na forum .poszukaj i poczytaj .zgadzam sie z toba tam tak jest nie od dzis pozdrawiam
      • Gość: gość Re: Do Kierownictwa Euro RTV-AGD obok Tesco IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.06.09, 14:08
        Potwierdzam, beznadziejna obsługa.
        Miałem kiedyś kiepską przyjemność zwrócić uwagę samemu kierownikowi w pewnej
        kwestii bezpieczeństwa (dłuższa historia, chodziło o drzwi wejściowe nie
        prawidłowo zabezpieczone) na co otrzymałem odpowiedź: "wzruszenie ramionami".
        Od tamtej pory już tam nie byłem.
    • Gość: marysia Re: Do Kierownictwa Euro RTV-AGD obok Tesco IP: 87.105.201.* 01.06.09, 15:13
      Obsługa w tym sklepie to porażka. Klienci to im tylko przeszkadzają.
      Niestety nie mam dobrej opini. Zakupy zrobiłam raz (i to z
      konieczności) i więcej mnie tam nie zobaczą.
    • Gość: kontroler Re: Do Kierownictwa Euro RTV-AGD obok Tesco IP: *.152.149.47.dsl.dynamic.eranet.pl 02.06.09, 00:08
      może nie ma tam konkretnego nadzoru w tym sklepie i pracownicy czują
      się jak u cioci na pączkach.powinni wywalić na zbity pysk
      kierownika ,który dopuścił do takiej sytuacji.
      • Gość: pinezka Re: Do Kierownictwa Euro RTV-AGD obok Tesco IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.06.09, 21:46
        Niestety obsługa w tym sklepie to istny koszmar, nie ma nikogo kto
        znałby sie na tym na czym powinien czyli na sprzęcie AGD & RTV.
        Kilka razy miałam nieprzyjemnośc tam byc i mam następujące wnioski:
        obsługa to totalna banda nie douczonych , znudzonych ludzi ,
        traktujących klienta jak zło konieczne. Wiedzy fachowej brak , nawet
        kierownik opowiada wierutne bzdury np na temat kuchenek
        elektrycznych.
        Moja rada panie kierowniku , proszę zmobilizowac siebie i swój
        zespół bo jka tak dalej pójdzie to będzie zielona trawka i co
        wtedy...? A Regionalny napewno czyta te nasze opinie i nie pominie
        ich przy ocenie pana Pracy.
    • Gość: ania Re: Do Kierownictwa Euro RTV-AGD obok Tesco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.09, 01:00
      dwa razy tam kupowałam, za każdym razem musiałam ganiać za sprzedawcami, w sumie
      to wyglądało jakby im nie zależało-kupi nie kupi, poszłam tam tez kiedyś po
      ładowarkę, zapytałam się o coś takiej młodej dzierlatki, a ona na to - ja nie
      wiem zawołam kolegę
      • Gość: A@a Re:Fahofcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.09, 08:01
        Ja byłem w tym sklepie z zamiarem kupna lodówki. Po paru minutach zainteresował się mną ktoś z obsługi. Polecał mi rózne lodówki różnych producentów, trochę zaczął się w tym gubić ale ja cierpliwie słuchałem. Na moje pytanie czy mają lodówki NO FROST usłyszałem odpowiedź, że lodówek takiej firmy nie mają.
        • Gość: dido Re:Fahofcy IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.06.09, 08:02
          DOBRE!!!
    • Gość: Łukasz Re: Do Kierownictwa Euro RTV-AGD obok Tesco IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.09, 08:57
      Czytam panstwa wypowiedzi i widze ze nie tylko Ja odbieram tak zle
      obsluge w tym sklepie ... Zapraszam do dalszego wypowiadania
      sie ....Mam pomysl jak to zmienic ...
      • Gość: XXX Re: Do Kierownictwa Euro RTV-AGD obok Tesco IP: *.walbrzych.vectranet.pl 02.06.09, 09:28
        Ja tez sie przylaczam do niezadowolonych klientow.Kupowalam zmywarke w tym
        sklepie.masakra.Nikt nie wiedzial jakie ma funkcje.Wiec stalam na srodku sklepu
        i czytalam sobie instrukcje obslugi:))))
    • Gość: kika Re: Do Kierownictwa Euro RTV-AGD obok Tesco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.09, 09:50
      Nie twierdze ze ludzie tam pracujacy są z założenia źli tylko ktoś
      się tam pogubił albo kierownik nie daje sobie rady z załogą albo
      mają do d.. system obsługi klienta albo w koncu mają do d... samego
      klienta nie wiem ale fakt pozostaje taki że kupowałam tam dwa razy i
      o ile za pierwszym myślałam że to inydent taka obsługa to za drugim
      i niestety napewno ostatnim twierdze ze to u nich prawidłowość.Nie
      znaja zasobów magazynowych u siebie tzn nie wiedzą co mają na
      magazynie gdzie ja sprawdzilam wczesniej w internecie ich sklep i
      wiedzialam ze takie cos jest i im to na sklepie udowodniłam po
      drugie nieznajomość towaru po trzecie byle jaka obsługa w stylu..
      tam lezy niech sobie pani obejrzy...po czwarte w koncu niemożność
      doproszenia sie kogoś z obsługi do pomocy o kierowniku nie wspomne
      bo on jest kompletnie nieuchwytny...ost razem czekalam na niego przy
      regale dobre 20min i zrezygnowałam.Coś mi sie wydaje ze ktoś tam
      pracuje bo musi i robi łaske ...
      • Gość: mlody21 Re: Do Kierownictwa Euro RTV-AGD obok Tesco IP: *.as.kn.pl 02.06.09, 10:10
        s ja bym sie tam zatrudnil i bym podniosl morale pracownikow ;) oraz zadbal bym
        dobrze o klientele :) bo tak byc nie moze.. z tego czo czytam tutaj (
      • Gość: kolpitacja stolca Re: Do Kierownictwa Euro RTV-AGD obok Tesco IP: *.net.telkonet.pl 16.07.09, 23:28
        te czasy juz minely ze klient nasz pan! nie traktujcie sprzedawcy jak wroga
        (ostrzegam) bo to sie zle odbije na waszym zakupie. Jezeli w sklepie pracuje 5-7
        osob a wejdzie 20 i wszyscy cos chca to wybaczcie.
        w euro sprzedawcy sa od wszystkich dzialow, nie ma tak jak w media ze jest 20
        sprzedawcow i kazdy jest od czegos innego. Wiec darujcie sobie i zastanowcie sie
        czy wy byscie wiedzieli wszystko na temat wszystkich sprzetow w sklepie ktorych
        jest okolo 5000 jak nie wiecej?! kolejna sprawa wybaczcie sprzedawca ze nie
        chcetnie podchodza do klienta ktory bedzie sie wypytywal jaki ten okap ma
        funkcje?! zal zal zal i jeszcze raz zal!!! a co do kolegi co pisal o NO Froscie
        to dobre :D kolega po fachu sie musial poplątać:D ale zwróccie uwage na to o co
        wy czasem pytacie :D
        pozdrawiam
    • Gość: Łukasz RTV i AGD Re: Do Kierownictwa Euro RTV-AGD obok Tesco IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.09, 12:20
      Do : "mlody" Witam ja rowniez mam pomysl jak zrobic z tego sklepu
      naprade dobry punk rtv agd.
      Majac tak duzo miejsca ekspozycja , lokalizacje przy najwiekszym
      markecie Tesco (dobra lokalizacja ) ,dzialajac pod tak duza sieca
      handlowa jaka jest EURO RTV AGD mozna by robic naprawde duzy obrot
      dajac klenta markowy sprzet i zadowolenie bo jak narazie spotykam
      sie z samymi negatywnymi opiniami
      • Gość: on Re: Do Kierownictwa Euro RTV-AGD obok Tesco IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.06.09, 12:48
        Mój kolega pracował kiedyś w tym sklepie i opowiadał mi o co tam chodzi. Oni
        generalnie jak widzą klienta to uciekają przed nim by go nie obsługiwać bo im
        się nie opłaca. Mają jakiś dziwny system premiowania, zbierają punkty za
        sprzedany jakiś tam produkt. Jeżeli sprzedadzą coś innego, to te punkty im
        szkodzą itp. nie wiem do końca bo to idiotyczne było co on mi tłumaczył.
        Spróbujcie w tym sklepie załatwić coś przy tym stanowisku gdzie się płaci,
        załatwia kredyt ... trzeba zażyć środek uspakajający i najlepiej pójść z żoną,
        dziewczyną czy przyjacielem by z nim gadać czekając na obsługę bo będąc samemu
        można z nudów i nerwów oszaleć.
        • balbina24 Re: Do Kierownictwa Euro RTV-AGD obok Tesco 02.06.09, 12:55
          Przychylam się do negatywnych opinii, byłam tam tylko raz i nie
          było atmosfery, która zachęcałaby do ponownych zakupów...
    • Gość: zzzzz Re: Do Kierownictwa Euro RTV-AGD obok Tesco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.09, 09:01
      swieta racja tragedia
      • Gość: nika Re: Do Kierownictwa Euro RTV-AGD obok Tesco IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.06.09, 09:40
        Byłam w paru sklepach tej sieci w różnych regionach Polski wszedzie
        jest generalnie żle obsługa właściwie żadna mamy kryzys może tego
        typu sieci wreszcie zbankrutują czego im z całego serca życzę.
    • Gość: aaa Re: Do Kierownictwa Euro RTV-AGD obok Tesco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.09, 11:35
      kierownictwo wymaga od pracowników aby do zakupionego towaru wciskać
      jeszcze inne rzeczy np. do aparatu fotograficznego pokrowiec, kartę
      pamięci, gwarancję itp. Dlatego pracownicy uciekają przed klijentami
      bo im mniej sprzedadzą mają mniej minusów za niewcisnięte duperele.
      Paranoja, ale dla pracownika sprzedanie telewizora za np. 15000 zł
      bez gwarancji to murowany opier....
      • Gość: zawiedziona klient Re: Do Kierownictwa Euro RTV-AGD obok Tesco IP: 87.105.201.* 04.06.09, 07:41
        Takie duperele (oni to nazywają akcesoriami) proponują jako gratis
        np. za zapłate gotówką. Ale uwaga.... za ten gratis się płaci na
        odrębnym rachunku który wystawiają przy kasie. Z jednej strony
        obniżają rachunek np. za pralkę o 50 zł a wciskają Ci patelnie za
        49.90. No i masz gratis - 10 gr. Przeżyłąm na własnej skórze, a
        zwrócenie uwagi kierownikowi aby douczył się co oznacza
        słowo "gratis" zostało skwitowane "jak Pani nie chce to niech Pani
        nie kupuje, żaden przymus." No i nie kupiłam....
    • Gość: Łukasz RTV i AGD Re: Do Kierownictwa Euro RTV-AGD obok Tesco IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.09, 12:01
      Niebardzo wiem co chciales przekazac piszac o sprzedanym Tv za 15000
      bez gwarancji ?? Kazdy produkt sprzedawany w tej sieci sklepów
      objety jets 2 letnia gwarancja ..... zachecam do dalszego
      komentowania obslugi w tym sklepie Euro rtv agd (obok TESCO)
      • Gość: Adam Re: Do Kierownictwa Euro RTV-AGD obok Tesco IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.06.09, 13:07
        Zupełnie nie wiem, o czym piszecie. Ile razy zaglądam do tego sklepu
        aby sobie najczęściej nasycić wzrok elektronicznymi gadżetami
        (rzadko coś tam kupuję), to po chwili jestem wręcz osaczony
        natrętnymi moim zdaniem sprzedawcami. Może w czymś pomoc? Może cos
        wybrac? Ple ple ple. I to ich natręctwo nie bardzo mi pasuje, a
        raczej przeszkadza. A wy tu mówicie, że oni olewaja klientów? Cos tu
        nie gra.
        • Gość: Łukasz do Adam Re: Do Kierownictwa Euro RTV-AGD obok Tesco IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.09, 13:21
          Hmmm .... Nie spotkalem sie tam jeszcze z pomoca ewentualnym
          zaoferowaniem pomocy doradctwem itd zekłbym ze Oni uciekaja przed
          klientem ......Coz moze akurat miałes to szczescie ze wzbudziles
          zainteresowanie pracownika :D
          • Gość: on Do Łukasz IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.06.09, 14:12
            Niebardzo wiem co chciales przekazac piszac o sprzedanym Tv za 15000
            bez gwarancji ?? Kazdy produkt sprzedawany w tej sieci sklepów
            objety jets 2 letnia gwarancja .....

Koledze chodziło chyba o to, że oni tam proponują jakieś dodatkowe usługi do
            zakupu. To, że masz normalnie 2 lata gwarancji to ok, ale tam Ci proponują np 4
            letnią gwarancję za którą musisz zapłacić. Kupujesz np. telewizor, to musisz
            sprzedać ściereczkę do wycierania kurzu, kupujesz ekspres do kawy to naciągają
            Cię na jakąś ekstra kawę, kupujesz aparat to Cię cisną na pokrowiec - te
            dodatkowe rzeczy są bardzo drogie. Gdy oni tego nie sprzedadzą to się z tego
            tłumaczą i koło się zamyka.
          • Gość: aaa Re: Do Kierownictwa Euro RTV-AGD obok Tesco IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.06.09, 14:14
            a ja tam kiedys kupilem sluchawki. mozna rzec ze kupilem bo nie mialem innego
            wyjscia. kiedy chcialem je posluchac ja jakims sprzecie to owszem pozwolono mi,
            tylko szkoda ze na radiu hah... spytalem sie czy mozna jakas plytke puscic bo na
            radiu to gowno uslysze. plytki juz nie odtworzyli.
        • Gość: łuki Re: Do Kierownictwa Euro RTV-AGD obok Tesco IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.09, 14:32
          Wznawiam temat
      • Gość: zawiedziona Re: Do Kierownictwa Euro RTV-AGD obok Tesco IP: 87.105.201.* 04.06.09, 07:44
        Oni proponują przedłużenie gwarancji na sprzęt za dodatkową zapłatą,
        np. z 2 lat do 5 lat. Taki jakiś dziwny produkt...
        • Gość: Ari Re: Do Kierownictwa Euro RTV-AGD obok Tesco IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 04.06.09, 09:54
          Chciałem dokonać u nich zakupów na ok 6tys,niestety-lecewazący
          stosunek obsługi,brak zainteresowania klientem mi to uniemożliwił i
          wybrałem inny sklep.Stałą praktyka RTV AGD jest posiadanie
          pojedynczej sztuki towaru,tej ekspozycyjnej,magazyny puste,najpierw
          trzeba zamówić a nastepnie oczekiwać i odebrac.Takie rozwiązanie
          jest bez sensu,po pierwsze,mnie nie interesuje sztuka
          ekspozycyjna,po drugie,jezeli mam pieniądze i się decyduję na zakup
          czegos w okreslonym dniu to kieruję sie swoim czasem wolnym i towar
          chcę miec odrazu w celu np.zainstalowania go itp.Oczekiwanie 3 dni
          na jakąś pralkę mnie jako klienta nie satysfakcjonuje,to sklep czy
          punkt zamówień?Chcąc zamówić produkt z RTV AGD nie muszę wcale
          odwiedzać ich sklepow,wystarczy,że wejdę na ich stronę internetową i
          dokonam zamówienia, towar mi dowiozą do domu bez pośrednictwa ich
          sklepu.A zatem jaki jest sens istnienia takiego sklepu w którym nie
          mozna niczego kupic?
          • Gość: Asia Re: Do Kierownictwa Euro RTV-AGD obok Tesco IP: *.walbrzych.vectranet.pl 04.06.09, 10:54
            Kupowalam tam telefon komorkowy.Kupolam go na raty.Pytam sie czy w telefonie
            jest karta pamieci."No niestety nie ma musi pani dokupic"no to kupilam.wracam do
            domu pokazuje telefon mezowi on go otwiera i mowi ze przeciez w srodku w
            zaetawie jest taka sama karta jaka kupilam.Wiec po co mi dwie.Wracam do sklepu
            zeby ja oddac i co słysze?no niestety towar jest na raty wiec ciezko bedzie
            zwrocic pani pieniadze prosze sobie wybrac cos innego na taka sama kwote.no i
            wzielam sluchawki ktore i tak mi nie sa potrzebne.A tem nieduczony pracownik jak
            mnie zobaczyl to uciekl na zaplecze.Masakra.
            • Gość: Ari Re: Do Kierownictwa Euro RTV-AGD obok Tesco IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 05.06.09, 09:30
              Jednak małe sklepy są pod tym względem o wiele lepsze,ja dokonałem
              zakupu w mniejszym,os wejscia się mną zainteresowano i
              doradzono.Uganianianie się za pracownikiem skleu jest upokarzające
              dla klienta,takie rzeczy maja miejsce we wspomnianym tu
              sklepie.Człowiek przychodzi z kasą,chce dokonać zakupu sprzętu za
              konkretną kwotę,zaczyna od szukania sprzedawcy,traci godzine i sie
              na koniec dowiaduje,że itak nie ma danej pralki czy lodówki,bo
              trzeba zamówić i czekać aż z Wrocławia z centralnego magazynu
              dowiozą.
              • Gość: Lukasz Re: Do Kierownictwa Euro RTV-AGD obok Tesco IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.09, 12:50
                wznawiam temat
                • Gość: gosc Re: Do Kierownictwa Euro RTV-AGD obok Tesco IP: *.centertel.pl 09.06.09, 13:51
                  Za kazdym razem kiedy bylem wczesniej w tym sklepie (teraz juz go
                  olewam z gory na dol), to musialem ganiac po sali za sprzedawca.
                  Nikogo nie obchodzilo to, ze ogladam sprzet kilka-kilkanascie minut,
                  kiedy chcialem sie dowiedziec czegos wiecej o towarze, to nikt nie
                  wyszedl z inicjatywa, zeby podejsc do mnie i porozmawiac.
                  Zauwazylem, ze to jest nagminne i klienci, ktorzy chca cos kupic, to
                  lataja jak barany po sklepie w poszukiwaniu sprzedawcy-hrabiego,
                  ktory z litosci moze zechce im cos pokazac.
                  • Gość: Ari Re: Do Kierownictwa Euro RTV-AGD obok Tesco IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 09.06.09, 13:59
                    No i dlatego właśnie sklep traci,ja wychodze z założenia,że dokonuję
                    zakupu za taka kase,że nie powinienem się uganiac za sprzedawcą i
                    czekać aż łaskawie ktos przywiezie towar z Wrocławia czy
                    Warszawy,który jest wystawiony na ekspozycji jako dostępny w
                    Wałbrzychu..Wole odżałować i pojechać do Media do Wrocka i tam sobie
                    kupić bez żadnej łaski i wyścigami za sprzedawcą.
                    • Gość: aaa Re: Do Kierownictwa Euro RTV-AGD obok Tesco IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.06.09, 14:22
                      Ja już dawno robię tak: Jeżeli chcę coś kupić, to czytam i poszukuję wszelakich
                      informacji o danym sprzęcie w internecie, opinie użytkowników, dane techniczne,
                      realfoto i takie tam. Co tylko mnie interesuje. Wtedy bez żadnych obaw itp. idę
                      do sklepu i proszę o właśnie taki model. Żaden inny. Wcześniej zawsze obczajam
                      allegro, czy czasem taniej tam nie kupię. Wtedy taka beznadziejna obsługa koło
                      ch-uja mi lata. Uderzam prosto do kasy
                      • Gość: Bożydar Re: Do Kierownictwa Euro RTV-AGD obok Tesco IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.09.09, 01:55
                        Ja już też tak robię, ale miałem okazję poznać "obsługę" tej sieci w wielu
                        miejscach i wszędzie taka sama. Kręcą, kombinują, uciekają od klienta/olewają a
                        zamiast pomóc, to ew. lukają, czy nic nie chcesz buchnąć;/

Sytuacja: Chcę kupić aparat cyfrowy...cena w RTV AGD- 1899,- z miejsca mówię, że
                        wezmę pod warunkiem, że dostanę rabat (przysługuje mi ok. 5%, gdy płacę gotówką)
                        pierwsze, że nie mogą, później wołają kierownika...10-15 min. zjawia się w/w,
                        słucha i przedstawia swoją wizję rabatu: kupuje pan aparat za 1899,- i do tego
                        torbę za 99,- a gratis karta pamięci 1gb za 39,- gratis!!! Wyśmiałem go, bo ten
                        aparat w MM był już po 1699,- torba w auchan 39,- a karta po 13,- na allegro!!!
                        Ostatecznie Kupiłem przez neta w Fotojokerze w Kauflandzie za...1349,- torba z
                        Auchan 39,- i karta 8gb (sklep komputerowy wrocław- 60zł!) I targuj się tu z takim;P
          • Gość: ZiBi Re: Do Kierownictwa Euro RTV-AGD obok Tesco IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 09.06.09, 19:39
            Ok, ekspozycja, ale ładna niepopalcowana strasznie, to ok, biorę.
            Proszę zapakować...
            ...no nie mamy kartonów bo nie ma gdzie trzymać... zawiniemy w folię.

:]

Zamówiłem nową niepaluchaną. I już nic od tamtej pory nie kupiłem w
            tym sklepie.

Dzis połaziłem ze 30 minut miedzy lodówkami... chyba jakbym wziął
            jedna na paleciaka i wyjechał też by nikt problemu nie robił.
    • Gość: b Re: Do Kierownictwa Euro RTV-AGD obok Tesco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.09, 16:21
      Wrzuciłem wątek o innym RTV AGD (przy Wieniawskiego) i moderator usunął, czyżby
      konkurencja w tej samej sieci? Jedzie tu szambem.
      • Gość: b Re: Do Kierownictwa Euro RTV-AGD obok Tesco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.09, 16:23
        Przepraszam moderatora, wróciło.
        • Gość: Ari Re: Do Kierownictwa Euro RTV-AGD obok Tesco IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 09.06.09, 18:16
          Ja tez robie podobnie z wyborem towaru,jednak wchodze do RTV AGD i
          słysze NIE MA na naszym magazynie i trzeba czekać,więć po jaką
          cholerę stoi na ekspozycji i jest zamieszczony w gazetkach
          reklamowych.Mi sprzedawca do konsultacji nie jest raczej potrzeby
          lecz poprostu do sprzedazy,jednak znalezienie go graniczy z cudem,na
          dodatek nikt z personelu nie jest zainteresowany klientem i ma go
          gdzieś.
          • Gość: gosc Re: Do Kierownictwa Euro RTV-AGD obok Tesco IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.09, 12:25
            wontek aktualny wznawiam
    • Gość: TAMARA Re: Do Kierownictwa Euro RTV-AGD obok Tesco IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.06.09, 21:50
      MY SOBIE A KIEROWNICTWO SOBIE
    • Gość: olka1234 Re: Do Kierownictwa Euro RTV-AGD obok Tesco IP: *.adsl.inetia.pl 21.06.09, 11:14
      Ciekawy wątek więc też się wypowiem.
      Ostatnio miałam mały problem ze sprzętem i udałam się do tego sklepu w ramach
      reklamacji aparatu, aparat nie był kupiony w tym sklepie jednak wg. reklamacji
      mogłam oddać go w każdym punkcie euro, tak wynikało z ulotki. Wszystko było
      fajnie do puki kierownik taki wysoki facet nie zaczął wołać kogoś żeby spisał tą
      reklamację, ktoś podszedł i po chwili dowiedziałam się, że aparat mogę oddać
      tylko w sklepie w którym był kupiony, zdenerwowałam się bo kupiłam go we
      wrocławiu i nie chciało mi się jechać specjalnie żeby go oddać. Powiedziałam że
      przecież mogę oddać go w każdym punkcie, po czym uzyskałam odpowiedź, żebym
      jechała do punktu w którym go kupiłam bo nie przyjmie, był strasznie arogancki i
      nie chciał w ogóle mi pomóc. Pojechałam do wrocławia i przyęli bez problemu.
      • Gość: as Re: Do Kierownictwa Euro RTV-AGD obok Tesco IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.06.09, 12:00
        Nie wiem po co ciągni9ecie ten temat. Ja się raz zraziłem i od tego czasu tam
        nie kupuję. W innych sklepach z rtv agd tez nie jest lepiej ale ten sklep
        przekracza wszystkie granice. Jeżeli spadnie mu obrót to sami się nauczą, a
        jeżeli mają klientów to mają zysk i wasze biadolenie nic nie da.
        Fakt, ze ostatnio nawet sklepy internetowe stały się mało konkurencyjne
        • Gość: łUKASZ Re: Do Kierownictwa Euro RTV-AGD obok Tesco IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.09, 14:41
          Wznawiam watek na temat sklepu niebawet wyniki sondy i
          link do forum zostanie przekazanay komu trzeba Zachecam do
          dodawania opini negatywnych ale tez i tych pozytywnych jesli takie
          sa Pozdrawiam ŁUKASZ
          • Gość: Marcin Re: Do Kierownictwa Euro RTV-AGD obok Tesco IP: *.walbrzych.vectranet.pl 25.06.09, 16:10
            Punkt przy Billi - taka sama sytuacja. Moim zdaniem nie ma co dalej
            ciagnac tematu. Jaki cel ma w tym autor tematu?
          • Gość: kolpitacja stolca Re: Do Kierownictwa Euro RTV-AGD obok Tesco IP: *.net.telkonet.pl 16.07.09, 23:34
            ty cioto!!!!
    • Gość: harman Re: Do Kierownictwa Euro RTV-AGD obok Tesco IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 10.07.09, 00:22
      kompletna porażka!
      poszedłem tam po aparat cyfrowy, plus że ktoś się zainteresował i zapytał czy
      pomóc, minus że ten ktoś kompletnie się nie znał na tym...
      do aparatu oczywiście chcieli mi wcisnąć pokrowiec za ponad 100zł (w tesco
      kupiłem za 30 :)). Chciałem kupić ładowarkę do baterii do tego aparatu,
      powiedziano mi że aparat jest na dwie baterie i dali mi ladowarke na dwie
      baterie. W domu jaka mila niespodzianka gdy okazalo sie ze aparat jest na 4
      baterie ;| myslalem ze wyjde z siebie... Ci pracownicy wiedza jak utrudnic zycie...
      • Gość: . Re: Do Kierownictwa Euro RTV-AGD obok Tesco IP: 194.156.48.* 17.07.09, 10:55
        ..
        • Gość: przemson Re: Do Kierownictwa Euro RTV-AGD obok Tesco IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.08.09, 16:49
          co wy ludzie pier..... jak potrafi się rozmawiac ze sprzedawcą to
          zawsze będziesz zadowolony z obsługi. dla mnie obsługa w tym sklepie
          jest ok. kupowałem wiele razy i nie byłem zawiedziony. a jeśli
          pierwsze wasze słowa przy zakupie to: "czy dostaniemy rabat" to
          wybaczcie każdy sprzedawca was oleje. więc nie gadajcie bzdur tylko
          sami weźcie sie za siebie. pozdro
          • Gość: Bożydar Re: Do Kierownictwa Euro RTV-AGD obok Tesco IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.09.09, 02:03
            kolego..."dobry" sprzedawca umie zachować się w każdej sytuacji, niezależnie od
            tego, od czego zaczyna klient rozmowę. Każdy ma swoje priorytety. Klient chce
            sprzętu i zaoszczędzić kasę i jeśli się wypniesz do niego za to d...ą to sorry,
            ale EURO nie jest jedynym sklepem w okolicy...sęk w tym, że nie mają tu tak
            ostrej konkurencji jak we Wrocławiu, wtedy by może ruszyli (chociaż i tam
            obsługa zlewa klientów). Ale poczekajmy, niech skończą Galerię, pojawi się
            Media-expert, Komputronik i Sferis;) Jakby tak jeszcze MM zrobili...ech;P
    • Gość: karolina Re: Do Kierownictwa Euro RTV-AGD obok Tesco IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.08.09, 20:22
      a ja wam powiem,że wczoraj byłam właśnie w euro rtv agd i nie mam
      żadnych zastrzeżeń!Obsługiwał mnie bardzo miły siwy pan(z plakietki
      wiem,ze miał na imię Rafał),na którego zainteresowanie wcale nie
      musiałam długo czekać..Potrafił doradzić i wybrać odpowiedni
      sprzęt.Wyszłąm bardzo zadowolona zarówno z obsługi jak i z
      telewizora,który pomógł mi wybrać!Chętnie tam wrócę ponownie:)
      • Gość: lustereczkopowiedz Re: Do Kierownictwa Euro RTV-AGD obok Tesco IP: *.chello.pl 31.08.09, 21:20
        byłam tam z ojcem jakiś tydzień temu po odkurzacz i uwaga z zegarkiem w ręku
        45min czekałam aż szanowny pan ubrany na czarnoniebiesko poda nam wybrany
        odkurzacz i tak samo jak ktoś już wspomniał podał wreszcie ten odkurzacz i za
        chwile dodaje "a woreczki pan ma " "a może specjalne zapachy do filtra ?" nie
        wiem czy oni mają za mało pracowników czy jaki grzyb ale też uznaliśmy że coś
        nie tak jest z tą obsługą...
    • Gość: gość 1975 Re: Do Kierownictwa Euro RTV-AGD obok Tesco IP: 94.254.141.* 31.08.09, 22:46
      Witam wszystkich maruderów. Czy wy tak naprawdę nie macie nic do roboty i pozostaje wam tylko narzekanie na kogoś. Może sami macie kiepską pracę, nieudane życie prywatne i nikt was nie docenia, że piszecie cokolwiek byle tylko zaistnieć. Nieważne co byle, tak jak wszyscy.
      To tak jak z baranem, który wychodzi pierwszy na pastwisko, a za nimi reszta. A może to chodzi o to, że skoro mi jet źle, to ktoś musi mieć jeszcze gorzej? To jak będziemy obsłużeni w ogromnej mierze zależy od nas samych. Wystarczy się uśmiechnąć, miło zagadać, a potem to już z górki, sprzedawca podchwyci dobry klimat i naprawdę będzie OK. Nie traktujcie nikogo jak służącego i nie patrzcie na kogoś z góry bo nasz rozmówca to zauważy i atmosfera będzie niefajna. Więcej luzu, zrozumienia, a na pewno zakupy w tym czy innym sklepie będą udane, czego sobie i wam życzę. Od czasu do czasu robię tam zakupy i generalnie jestem zadowolony. Sklep nie świeci pustkami, towar ładnie wyeksponowany, a że czasami trzeba poczekać na sprzedawcę? Dookoła nas są większe problemy...
      • Gość: Bożydar Re: Do Kierownictwa Euro RTV-AGD obok Tesco IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.09.09, 02:14
        Miałeś na myśli malkontentów (ew. marudy?;) Tu nie chodzi o marudzenie ale o
        zwracanie uwagi na nieprawidłowości! Skoro jest obsługa/doradcy, to jej zadaniem
        jest obsłużyć klienta i mu doradzić. Fachowiec będzie umiał poradzić sobie nawet
        z tępymi pytaniami klientów i wybrnąć z sytuacji. Padł tu przykład "okapu
        kuchennego", że klient zadał pytanie o funkcje...i jak pracownik zareagował?
        "żal,żal,żal". To tak chyba należy reagować na takiego pseudo doradcę, bo ja np.
        powiedziałbym klientowi, że np. ten okap posiada własne podświetlanie, wymienny
        filtr gąbkowo-węglowy, 3-stopnie prędkości wentylatora i możliwość podłączenia
        do komina wentylacyjnego budynku!!! Jeśli się pan zdecyduje na zakup, to otrzyma
        pan dziś rabat 30% na dodatkowy wymienny wkład filtracyjny!!! Ale trzeba tylko
        chcieć!
        • Gość: gość Re: Do Kierownictwa Euro RTV-AGD obok Tesco IP: *.adsl.inetia.pl 01.09.09, 13:14
          Obsługa tego sklepu jest fatalna łącznie z panem kierownikiem, który
          na zwróconą uwagę reaguje smiechem i ignoruje klienta.
    • Gość: ania Re: Do Kierownictwa Euro RTV-AGD obok Tesco IP: *.centertel.pl 01.09.09, 14:23
      Personel i obsluga to kpina.Klient to dla nich natret ktory
      przychodzi i przeszkadza w 'smiesznych rozmowach'.Co do kfalifikacji
      tez mam watpliwosci.Ja to sadze ze takich ludzi na pol s=roku na
      strefe na produkcje i szanowal by ta prace i klientow zea az!!!!Tak
      mi udzielili informacji zebym skorzystala z internetu.Skorzystalam i
      co?Tam obsługa szybka mila ale znow przywiezli mi ze sklepu obok
      tesko.NOOOOOOO ten dostawca to wogole ma pretensje ze zyje tylko o
      tym ile do reki by chcial dostac to umie mowic.Reklamacja-nie ma
      gdzie zlozyc bo to jedna wielka spychologia.I dlatego pracuja jak
      pracuja bo nie ma na nich kary i konsekwencji nie ponosza.
      Kupijcie w innych sklepach
    • Gość: ania Re: Do Kierownictwa Euro RTV-AGD obok Tesco IP: *.walbrzych.vectranet.pl 01.09.09, 18:56
      jakiś czas temu kupiłam odkurzacz w tym sklepie i jednoczesnie chciałam zakupić
      do tego odkurzacza worki, pracownik najpierw powiedział mi ze są one
      nieosiągalne (dot. odkurzacza firmy samsung) później powiedział że w euro rtv
      ich nie ma, co było dla mnie nie zrozumiałe dlaczego nie ma wyposażenia do
      sprzętu, który jest w sprzedaży. Poprosiłam pracownika (eksperta) żeby sprawdził
      w systemie czy na pewno ich nie mają, pan podszedł do komputera i usilnie
      próbował nie znaleźć tych worków. sama odnalazlam je na półce ( było ich tam
      pełno) a sprzedawca po chwili zakomunikował mi ze tak jak mówił nie posiadają
      worków tej firmy:)
      Kolejne spotkanie z fachową obsługą miałam podczas zakupu suszarki do włosów :D
      zakupiony sprzet przestał działać po 4 dniach od daty zakupu, więc udałam się
      do sklepu aby oddać wadliwy sprzęt. W sklepie usłyszałam że suszarka idzie na
      serwis.... oczywiscie nie zgodziłam się na to. Dopiero telefony do głównej
      siedziby EURO RTV AGD bodajże w Warszawie dały jakiś rezultat, nie ważne dla
      nich było to ze gwarancji nie zdążyłam podbić i ze serwis mnie nie interesuje
      tylko zwrot gotówki bądź wymiana sprzętu na inny. co lepsze w EURO RTV AGD przy
      Bili na podzamczu powiedzieli ze bez problem by mi wymienili ale nie mieli tego
      sprzetu na stanie, więc o co chodzi??? Idąc do tego sklepu trzeba uzbroić się w
      anielską cierpliwość i najlepiej nie korzystać z pomocy obsługi która i tak nie
      ma pojęcia o tym co mówi na temat sprzedawanych sprzętów. Po prostu niema to jak
      fachowa obsługa EURO RTV AGD w TESCO. polecam wszystkim EURO przy markecie Bila,
      tam takich problemów nie mają ;)
      • Gość: czasem kupujący... Re: Wymienić personel.......... IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.09.09, 10:12
        Przy TESCO mają większy wybór,najlepiej zamienić personel,prosta
        sprawa,inaczej nic się nie zmieni.
        • Gość: stama Re: Wymienić personel.......... IP: *.walbrzych.vectranet.pl 03.09.09, 22:10
          kilka dni temu byłem w tym sklepie,kupiłem pralkę i lodówkę,
          pracownik który mnie obsługiwał był bardzo kompetentny przedstawił
          mi kilka modeli pralek i lodówek. Zakup był udany napewno tam wrócę
          po telewizor...
    • Gość: olo Re: Do Kierownictwa Euro RTV-AGD obok Tesco IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.09.09, 22:15
      RACJA! Ale ciesz się, że nie byłeś w Świdnicy. Tam pracuje taki
      koleś, który totalnie lekceważy klientów (głupkowatą mina, cwaniacki
      uśmieszek...porażka). Z resztą oni są bardzo niekompetentni,
      udzielają sprzecznych informacji...
      • Gość: klient. Re: Do Kierownictwa Euro RTV-AGD obok Tesco IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.09.09, 22:26
        "Stama"nie jesteś czasem z grona tego personelu?
        • Gość: bimbo A jaki cel ma w tym Łukasz AGD i RTV? IP: *.walbrzych.vectranet.pl 03.09.09, 23:20
          Euro to sklep do dupy - każdy kto choć trochę interesuje się sprzętem RTV to
          powie (AGD nie oceniam bo się na tym nie znam). Jest drogo, wybór wbrew pozorom
          wcale nie jest duży a wszelkie "promocje" to pic na wodę i fotomontaż. Media
          Markt bije ten sklep na głowę - cenami i jakością obsługi.

Ale wracając do tematu - jaki masz w tym cel Łukaszu? Jak chcesz zmienić ten
          stan rzeczy skoro pracujesz w innym sklepie? No i po co chcesz to zmienić? Masz
          z tego jakąś kasę czy raczej robisz to dla zasady i dla dobra klienta?

Nie naskakuję na Ciebie ale jestem zwyczajnie ciekaw. Euro to sklep do kitu ale
          konsumenci głosują swoimi portfelami. Po co więc podtrzymywanie tego wątku?
          • Gość: klient. Re: A jaki cel ma w tym Łukasz AGD i RTV? IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.09.09, 10:36
            "Bimbo" wystarczy konkurencyjny market i mają pozamiatane,bo teraz z
            ilością towaru wiodą prym.Chodziły słuchy o "Media Markt" w
            pobliżu"Castoramy",ale sprawa ucichła.
        • Gość: stama Re: Do Kierownictwa Euro RTV-AGD obok Tesco IP: *.walbrzych.vectranet.pl 04.09.09, 11:05
          nie, jestem normalnym klientem który zrobił tam zakupy i niekiedy
          czytam takie portale
    • Gość: klientka Re: Do Kierownictwa Euro RTV-AGD obok Tesco IP: 89.108.253.* 04.09.09, 23:45
      Jakiś czas temu kupiłam w tym sklepie ekspres. Po uruchomieniu okazało się że
      posiadał wadę. Poszłam złożyć reklamację. Bez żadnego odsyłania mnie do serwisu
      wymieniono mi na nowy. Po kilku miesiącach ekspres się zepsuł więc oddałam go do
      sklepu do reklamacji. Po kilkunastu dniach zaproponowano mi wymianę na nowy. Za
      zgodą kierownika mogłam wybrać sprzęt innej marki, innego rodzaju. Tak też
      zrobiłam i ekspres wymieniłam na inny towar. Jestem bardzo zadowolona z takiego
      rozwiązania. Panie Łukaszu, a może Pan tam kiedyś pracował, nie powiodło się, a
      teraz za pomocą tego forum próbuje Pan oskarżać ludzi o to co w ogóle nie ma
      miejsca???
      Jeśli tak jest, to proszę poczytać na innych forach co socjologowie myślą o
      takich jak Pan. Przyjemnej lektury.
      • Gość: ooo Re: Do Kierownictwa Euro RTV-AGD obok Tesco IP: 94.254.241.* 23.09.09, 13:07
        Podbijam temat:)

ostatnio miale zaszczyt byc w rtv euro agd w tesco no i :

- kompletny brak wiedzy sprzedawcow- wg nich logitech to słaba firma
        - wciskają jakieś badziewia , jak już łaskawie podejdą do klienta( bo są zajęci
        rozmowami za samymi sobą)
        - zmuszają ludzi do rat z nieobowiązkowym ubezpieczeniem ( z pełna premedytacja)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka