Gość: jane IP: 62.87.160.* 12.06.09, 15:19 Proszę powiedzcie mi jak oduczyć szczeniaka sikania w mieszkaniu?Powiem jeszcze że wychodzimy z nim co 2 godziny ale to na nic, dziękuję za porady Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: M.. Re: szczeniaczek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.09, 15:24 nie wiem jak długo go uczycie, ale zapewniam że to nie potrwa tydzień czy dwa, ale znacznie dłużej. Mój pies uczył się ok 2 miesięcy i mam spokój, trzyma 8 godzin bez problemu. Wychodzilismy z nim co 2 -3 godziny, nawet w nocy. Jak tylko na dworze zrobił siku albo kupę, to dostawał pochwałę albo ciasteczko. Nie bilismy go jak narobił w domu, ale stanowczym głosem mówiliśmy fe! . nie wolno! Dobrze jest złapać psa kilka razy na gorącym uczynku, i od razu go wynieśc na dwór. Poza tym pamiętaj o podstawach, czyli pies chce zazwyczaj się załatwić po spaniu, po jedzonku, jak się energicznie bawi, to za chwilkę też może chcieć. Powodzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: szczeniaczek IP: 62.87.160.* 12.06.09, 15:46 U mojego jamniczka tez to trwalo ok 2 mc.tak juz jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: onaa Re: szczeniaczek IP: *.17.34.lan.e-wab.pl 12.06.09, 18:46 Moj piesek dosc szybko sie oduczyl jak sie zsikal to go wolalam i pokazywalam i mowilam patrz co zrobiles no powachaj, tego nie wolno robić- mowilam to zwyklym tonem, nie wolno krzyczec i przy nim wycieralam, co narobil i jakos zrozumial to szybko i sikal mi w domu tylko przez 3 dni, potem juz mialam luz. Zycze Ci szczescia w oduczaniu pieska :) Odpowiedz Link Zgłoś