IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.09, 10:14
Wiatm, moja mama przedłużała ostatnio umowe z Orange, wybrala nowy telefon no i zaczela sie ''bajka''... model to lg secret ( zdecydowanie odradzam) no i wiecej czasu byl w serwisie niz rekach mojej mamy. '' Naprawiany'' byl juz kilka krotnie i dziala jedynie do momentu rozladowania sie po odebraniu z salonu orange..;/ Kobieta w salonie powiedziala, zeby napisc podanie o zmiane telefonu ale odp ani widu ani slychu. W gwarancji jest napisane, ze po 3 naprawie wymieniaja na nowy, ale jak to okreslila pani w firmowym salonie orange ''naprawiaja do skutku'' - paranoja. ehh, co mozna zrobic w takim przypadku?
Obserwuj wątek
    • Gość: xxx Re: orange IP: *.walbrzych.vectranet.pl 26.08.09, 14:02
      pomyslec nastepnym razem i nie brac LG :-)
      • Gość: bartek Re: orange IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.09, 17:22
        to juz akurat wiem ;-)
    • Gość: raks Re: orange IP: *.walbrzych.vectranet.pl 26.08.09, 19:38
      faks
    • Gość: gość Re: orange IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.09, 21:03
      witam. pracowalam w tym salonie i niestety nie mam dobrych wieści.telefon bedzie
      rzeczywiscie naprawiany do skutku. telefon jest wymieniany na nowy ale w
      przypadku gdy w serwisie stwierdzą ze koszt naprawy telefonu jest zbyt duzy i że
      bardziej oplaca sie dac klientowi nowy telefon. pracowalam tam 2 lata i w tym
      czasie tylko 1 klient doczekał sie tego. ja bym proponowala robic cały czas w
      salonie zadyme o ten telefon i moze cos kierowniczka ruszy w tej sprawie.trezba
      im tak dupe truć zeby stwierdzili że łątwiej bedzie załątwic klientowi nowy
      telefon. pozdrawiam
      • Gość: xyz Re: orange IP: *.19.204.lan.e-wab.pl 31.08.09, 21:13
        skoro w umowie jest napisane TAK a robione jest INACZEJ
        to chyba wiesz co możesz zrobić ;)
        • Gość: gość Re: orange IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.09, 09:11
          Umowa nie ma tu nic do tego. Umowa jest jak mi wiadomo na świadczenie usług
          telekomunikacyjnych a nie na aparat. Aparat się kupuje w promocyjnej cenie a gdy
          coś się z nim dzieje to roszczenia do serwisu LG a nie do salonu Orange. Zasady
          odnośnie awarii aparatu określa karta gwarancyjna. Takie są zasady. Sam miałem
          kiedyś podobny problem i niestety nie udało mi się nic wywalczyć.
          Pozdrawiam.
          • Gość: Luki Re: orange IP: *.walbrzych.vectranet.pl 01.09.09, 19:28
            Powiedzcie w salonie, że korzystacie z rękojmi za wady z tytułu niezgodności
            zakupionego towaru z umową. Dowodem zawarcia umowy sprzedaży telefonu jest
            paragon/ faktura. Do tego dorzućcie utracone korzyści z racji tego, że nie
            możecie skorzystać z telefonu i normalnie dzwonić. Myślę, że federacja
            konsumentów powinna Wam tutaj pomóc.
        • Gość: anka Re: orange IP: *.chello.pl 01.09.09, 18:34
          a mi chcieli wymienić baterie w nokii :P i chcieli za to 150 zł a w dodatku na
          raporcie co było robione był jedynie kod usterki a nie jasno i wyraźnie co w
          sumie zdechło ;p miłego wożenia się z orange a właściwie to nie z orange tylko
          ich chorym serwisem o nazwie sacel. na Twoim miejscu próbowała bym przez jakiś
          np. komis spróbować wysłać telefon do innego serwisu może Ci się uda.
          pozdrawiam
          • Gość: lukasz Re: orange IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.09, 19:36
            mam tam abonament 5 lat i za miesiac konczy mi sie umowa.i ani dnia
            wiecej u nich.
            • Gość: marcin Re: orange IP: *.centertel.pl 21.10.09, 23:11
              a mnie się kończy umowa za dwa dwa miesiące i przedłuże, tylko
              poczekam na ostatni dzwonek niech mi coś zaproponują. Na ostatnia
              chwile zawsze sa lepsze oferty. Fajna teraz maja dziewczyne na
              informacji w firmowym salonie to moge tam pochodzic kilka razy.
              Kierowniczka nie chce sie umowic na kawe to moze chociaz pani z
              informacji mniam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka