kasiask 19.07.05, 14:11 Byłam dzisiaj na usg. Jednak nie będzie to dziewczynka, ale kolejny, czwarty z kolei chłopak. No cóż... najważniejsze, żeby był zdrowy. No i ciuszki po Antku się przydadzą... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lula11 Re: Jednak będzie chłopak. 19.07.05, 14:51 Super, mamo chłopców!!!!!!!!!!!! Agata, mama trzech dziewczynek. Odpowiedz Link
mama68 Re: Jednak będzie chłopak. 19.07.05, 14:59 Kasiu! za piątym razem bedzie dziewczynka tak bylo u mnie Jak patrzę na swoja gromadke to wydaje mi sie ze lepiej chowaja sie chłopcy, Wika przez to że jest" jedynaczką"jest rozpuszczona okropnie! Widze ze będzie Maks Maksymilian czy Maksym? Odpowiedz Link
pata3 Re: Jednak będzie chłopak. 19.07.05, 15:13 cześć! Tu pati mama 3 chłopców-Patryk 6l,Bartek 5l, Maciek 1,6m. Jestem szczęśliwa , chłopaki zdrowe,fajne,mądre ale mam jedno niespełnione marzenie-cóka.Może jakby ktoś dał gwarancje na 4 to bedzie ona to.... Czasem jak patrze na dziewczynki to ogarnia mnie żal . Dużo zdrówka dla wszystkich pata3 Odpowiedz Link
glupiakazia Re: Jednak będzie chłopak. 19.07.05, 16:03 Kurcze, babki, jak wy to robicie (tzn. nie "to" tylko chlopcow)) ja mam 3 dziewuchy... czasem mysle dokladnie tak jak pata, ze jakbym miala gwarancje, ze 4 bedzie chlopak, tobym sprobowala nasze corki cudne sa i w ogole super, ale tak bym czasem chciala wiedziec, jak to jest miec synka... Odpowiedz Link
pata3 Re: glupiakazia 19.07.05, 16:16 hej !Jak zrobić córkę!!!!!! jak chcesz pogadać to wal gg 4975525. Skąd jesteś? Jak pomyślę o tych spineczkach dobieranych do koloru sukienek, o warkoczykach, o sukni do komuni i pięknej pannie młodej , i wnukach nie ma to jak swoja mama/ Odpowiedz Link
mama68 Re: glupiakazia 19.07.05, 16:31 Dziewczyny! Kiedyś słyszałam takie powiedzenie"jak forma na pustak to cegla nie wyjdzie",ale się nie martwcie czasami te cegielki wychodzą Odpowiedz Link
kalina1 Chłopców łatwiej się wychowuje 20.07.05, 07:57 Oj dziewczyny .....mam 17 letnią i 7 letnią corkę i jedna i druga o kokardach i sukieneczkach słyszeć nie chce , jeszcze jak starsza akurat w humorze [po otrzymaniu gotowki od rodzicow ] to młodszą przekabaci ładnie uczesze i namowi na sukienke, ale to zaczęsto sie nie zdaża , a tak ogolnie to połowa problemow mniej z chłpakami a wiem co mowie ,bo mam dwoch studentow 21 i 20 lat .... Odpowiedz Link
barbie-torun Re: Chłopców łatwiej się wychowuje 20.07.05, 08:11 mam córkę 8 lat i 2 synów 6,5 i 5 lat córa rzadko zakłada sukienki, najczęściej z nich wyrasta, za to często bije sie z braćmi, łazi po płotach, nogi ma poobijane, ostatnio palec zmiażdżony przez drzwi, taka chłopczyca tylko spinki nosi-sama czesze się w jedną kitkę tylko w niedzielę pozwala mi założyć sukienkę , uczesać warkoczyki ale tylko na 1 godz. czyli mszę św. w kościele oczekuję czwartego bobaska-termin 1 grudnia, babcia kolezanki wróży córkę, zobaczymy jaka będzie Odpowiedz Link
glupiakazia Re: glupiakazia 20.07.05, 09:17 pata, dzieki, ale nie mam gg w-wa. jak zrobic corke? bardzo prosto a chlopa tez bardzo prosto w teorii to ja jestem dobra, bosmy z mezowskim rozne podreczniki studiowali, a w praktyce wyszlo jak zawsze) Odpowiedz Link
marzek2 Re: glupiakazia 20.07.05, 09:42 No właśnie Kaziu, ja myślę, że jeśli chodzi o moment pojawiania się dzieci, ich płeć, charakter, temperament itp - idealnie nadaje się przysłowie "człowiek strzela, a Pan Bóg kule nosi" )) Odpowiedz Link
glupiakazia Re: glupiakazia 20.07.05, 09:48 "człowiek > strzela, a Pan Bóg kule nosi" )) ))))) Marzek, zawsze wszystkim to powtarzam, takze jesli chodzi o ilosc dzieci (hmm, to macie juz trojke, a kiedy nastepne?). Odpowiedz Link
jotka34 Re: Jednak będzie chłopak. 20.07.05, 23:12 Witaj Ja mam czterech chłopaków. Nie jest źle. Już się przyzwyczaiłam do męskiego towarzystwwa. Co ciekawe, u mnie w rodzinie moja mama ma same córki w liczbie 5, a teraz samych wnuków (bez wnuczki) w liczbie 8. Widocznie tak ma być. Po coś tak jest. Na wszystkie pytania odpowiedzi nie znajdziemy, ale ja wierzę, że to ma jakiś sens. Odpowiedz Link
kaja302 Re: Jednak będzie chłopak. 21.07.05, 10:34 Witam wszystkie mamusie Dziewczyny ja wiem jak zrobic dziewczynke a jak chlopca)))) Awiec dziewczynke robimy 2 dni przed dniami plodnymi i w 1 dzien plodny a chlopca w drugi i trzeci))Tak przeczytalm w ksiozkach i powiem wam ze dwa razy mi sie sprawdzilo mam 10 letnio corcie i 8 letniego synka teraz jestem w 28 tyg ciozy i ma byc corcia .A wiem ze z ksiozki powinnien byc chlopakbo tak delikatnie mowioc zaryzykowalismy z mezem w ostnim dniu z zabezpieczniem i teraz czekamy na mlutko Nikole .Zycze wszystkim upragnionych corek i synkow pozdrawim Kaja i Nikola Odpowiedz Link
jotka34 Re: Jednak będzie chłopak. 21.07.05, 12:17 Pierwszych trzech chłopców "robiliśmy" około owulacji i są chłopcy, ale ostatniego właśnie przed dniami płodnymi i też myślałam, że może być dziewczynka, ale jednak chłopak. Odpowiedz Link
liliana22 Re: Jednak będzie chłopak. 22.07.05, 14:05 Jeżeli chodzi o szczegóły, to przeanalizowaniu wstecz (chcieliśmy po prostu mieć dzieci) to moi chłopcy powinni być dziewczynkami (szczególnie Andrzejek), a Basia cóż - ona względem owulacji miała niby największe szanse być chłopcem... Marzek ma rację o tym noszeniu kul... Odpowiedz Link
gagaw Re: Jednak będzie chłopak. 28.07.05, 23:16 Witamj w klubie Mama czterech chłopców- marząca o dziewczynce P.S.Ale właśnie po czwartym naprawdę i szczerze stwierdziłam, że chłopaczki są naprawdę fajne! Odpowiedz Link
akve Re: Jednak będzie chłopak. 03.08.05, 23:56 Kasiu, ja spieszę z gratulacjami. Jesteś jak królowa wsród swoich panów. Będą Cie na rekach nosić ( koniecznie ich tego naucz). Co do dziewczynek to myślałam ,ze Zosia będzie taka słodką,delikatną istotką...A to dziewucha z charakterem, która juz potrafi sie rzucić na podłogę i ryczeć wniebogłosy jak coś chcę.Ciągnie za włosy i drapie. W sukienkach na razie chodzi, bo jeszcze nie umie sciagnać Prawdziwie delikatny to jest mój trzeci syn.Z urody i natury. Odpowiedz Link
nata76 Re: Jednak będzie chłopak. 04.08.05, 06:34 a ja na razie mam dwie córki i...pewnie kolejne też,bo...ja jakoś tak BOJĘ SIĘ mieć syna.nie wiem dlaczego.......czy jestem szurnieta????pozdrawiam,nata Odpowiedz Link
kasiask Re: Jednak będzie chłopak. 04.08.05, 20:33 A ja się boję mieć corkę! Przyzwyczaiłam się już do chłopców i zupełnie bym nie wiedziała jak sie zabrać za dziewczynkę! Odpowiedz Link