Gość: tyran Re: TrUjka- Mam dość słuchania! IP: *.ksiezyc.pl 05.03.04, 13:48 nikt cie nie zmusza... jak nie podoba ci sie trÓjka to nie słuchaj .. powoli zaczyna mnie wku***ć to wasze wieczne narzekanie: " zepsuli trUjke o jezu ... jacy sa straszni..." ....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: divad Re: TrUjka- Mam dość słuchania! IP: 193.0.117.* 05.03.04, 14:05 zdecydowanie sie zgadzam jako zapewne jedna z niewielu osob na tym forum. rozumiem rozzalenie sluchaczy ze trojka sie zmienia i to niekoniecznie w kierunku jaki sobie wymarzylismy. ale niestety takie sa trendy obecnie. nie sadze ze w polsce jest nadal szansa ze 'ambitna' trojke bedzie sluchalo wiecej niz 10% sluchczy. jednak mozna znalezc cos wartosciowego do posluchania w tym programie przez caly dzien. przynajmniej ja potrafie. a jesli ktos porownuje trojke do poziomu rmfu albo zetki to chyba nie sluchal tych programow! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: TrUjka- Mam dość słuchania! IP: *.pkp.com.pl / *.tktelekom.pl 05.03.04, 14:26 > a jesli ktos porownuje trojke do poziomu rmfu albo zetki to chyba nie sluchal tych programow! A jeśli ktoś porównuje Trójkę do trUjki? mk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lesiek Re: TrUjka- Mam dość słuchania! IP: 80.51.231.* 05.03.04, 15:46 zdecydowanie sie zgadzam jako zapewne jedna z niewielu osob na tym forum. > rozumiem rozzalenie sluchaczy ze trojka sie zmienia i to niekoniecznie w > kierunku jaki sobie wymarzylismy. ale niestety takie sa trendy obecnie. nie > sadze ze w polsce jest nadal szansa ze 'ambitna' trojke bedzie sluchalo wiecej > niz 10% sluchczy. A nieambitnej ile słucha? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MArCello Re: TrUjka- Mam dość słuchania! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.04, 15:55 > zdecydowanie sie zgadzam jako zapewne jedna z niewielu osob na tym forum. > rozumiem rozzalenie sluchaczy ze trojka sie zmienia i to niekoniecznie w > kierunku jaki sobie wymarzylismy. ale niestety takie sa trendy obecnie. ...sęk w tym, że nie musimy się na to godzić, że idzie ku gorszemu...(pardon, już doszło) > nie > sadze ze w polsce jest nadal szansa ze 'ambitna' trojke bedzie sluchalo wiecej > niz 10% sluchczy. jednak mozna znalezc cos wartosciowego do posluchania w tym > programie przez caly dzien. ...ta, wczoraj w dzień w trUjce słyszałem kawał o mężu i żonie...tego nawet w ermefie nie da się usłyszeć... > przynajmniej ja potrafie. a jesli ktos porownuje > trojke do poziomu rmfu albo zetki to chyba nie sluchal tych programow! ...chyba nikt tu nie pisze, że i w tej chwili nie można w trUjce/Trójce znaleźć nic ciekawego, tylko dlaczego Trójka zaczyna się dopiero wieczorem (a nawet nocą), kiedy w śp. PR3 można było przez cały bity dzień... pozdr, MArCello Odpowiedz Link Zgłoś
atomowy Re: TrUjka- Mam dość słuchania! 05.03.04, 19:16 Gość portalu: MArCello napisał(a): > ...sęk w tym, że nie musimy się na to godzić, że idzie ku gorszemu...(pardon, > już doszło) jasne że nie... ale to tez nie oznacza że musiscie się żalić... ja też wszystkiego nie mam czego bym chciał... ale nie wyleawam swoich łez byle gdzie. > ...ta, wczoraj w dzień w trUjce słyszałem kawał o mężu i żonie...tego nawet w > ermefie nie da się usłyszeć... Qrcze... ty chyba słuchasz dwóch raozgłości naraz... wiesz co leci w RMF a co w Trójce... zdecyduj się na coś. > nic ciekawego, tylko dlaczego Trójka zaczyna się dopiero wieczorem (a nawet > nocą), kiedy w śp. PR3 można było przez cały bity dzień... Żal mi Ciebie... u mnie Trójka gra całą dobę ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jureek Re: TrUjka- Mam dość słuchania! IP: 212.20.131.* 15.03.04, 18:02 atomowy napisał: > Gość portalu: MArCello napisał(a): > > > ...sęk w tym, że nie musimy się na to godzić, że idzie ku gorszemu...(pard > on, > > już doszło) > > jasne że nie... ale to tez nie oznacza że musiscie się żalić... ja też > wszystkiego nie mam czego bym chciał... ale nie wyleawam swoich łez byle gdzie. Jeśli nie byle gdzie, to gdzie? Zdradzisz nam, gdzie jest godne miejsce do wylewania Twoich łez? Jura Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vapor Re: TrUjka- Mam dość słuchania! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.04, 17:55 "ale niestety takie sa trendy obecnie" - co to znaczy takie sa trendy, a kto te trendy ustala i wyznacza, jak nie ludzie. A my nie jestesmy ludzmi? jak beda "trendy", ze nalezy nosic czerwone koszule, to wszyscy je beda musieli nosic? Trojka jest radiem publicznym, czesciowo finansowanym z abonamentu. nalezy drastycznie poprawic sciagalnosc tego abonamentu i zadbac o ciekawy, dynamiczny, AMBITNY program. Jesli bedzie go chcialo sluchac 4% Polakow to trudno, swiadczyc to bedzie o poziomie narodu (sondaze polityczne pokazuja jaki mamy "madry" narod). Ale moze powoli to radio zacznie uczyc i wychowywac kolejnych ludzi i za jakis czas okaze sie, ze i sluchalnosc fajna i narod madrzejszy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lesiek Re: TrUjka- Mam dość słuchania! IP: 80.51.231.* 05.03.04, 15:48 Ale jakie "wasze"? Zauważ, że to ciągle nowe osoby narzekają. Ja już od dłuższego czasu nie mam tego problemu ;). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jokasty Do Lesiek'a IP: 212.14.60.* 05.03.04, 17:02 Jesli miales na mysli rowniez moj watek o Kydrynskim to przypominam ze tylko do niego mam pretensje. Generalnie lubie PR3 (i tak nie ma nic lepszego..) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: Do Lesiek'a IP: *.zabki.net.pl / *.zabki.net.pl 05.03.04, 18:11 Gość portalu: Jokasty napisał(a): (i tak nie ma nic lepszego..) U mnie jest. Wywalilem nawet trujkę z pierwszej szóstki w samochodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lesiek Re: Do Lesiek'a IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.04, 20:14 Miałem na myśli różne osoby. W każdym razie to nie jest tak, że te same osoby narzekają co parę lat temu. Narzekają nowe. Aha. moje imię się odmienia normalnie. Lesiek, Leśka, Leśkowi itp. Odpowiedz Link Zgłoś
gazman Re: TrUjka- Mam dość słuchania! 06.03.04, 14:04 A mnie wkurza pianie z zachwytu niektórych kolesi nad "supertrÓjką":-( a trujki NIE SŁUCHAM - bo nie jest tego warta:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tekisk Re: TrUjka- Mam dość słuchania! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.04, 21:02 do Leśka widocznie wciąż tęsknisz za TRÓJKĄ , skoro birzesz udział w dyskusji na jej temat ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lesiek Re: TrUjka- Mam dość słuchania! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.04, 15:41 W gruncie rzeczy nie wiem. Często zastanawiałem się, co by było, gdyby nagle wróciła Trójka z czerwca 2000 - czy teraz, po tych czterech już prawie latach, bym jej ponownie zaczął słuchać. I wcale nie jestem pewien. Moje oczekiwania, moje gusty się zmieniły, odzwyczaiłem się od słuchania radia i nie wiem, czy potrafiłbym się przyzwyczaić do niego z powrotem. A na forum Radio jestem trochę z przyzwyczajenia, trochę z wewnętrznego obowiązku przypominania, o co w tym wszystkim chodziło i kto w największym stopniu odpowiada za to, że stało się jak się stało. A pewnie trochę i z tęsknoty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: TrUjka- Mam dość słuchania! IP: *.lublin.mm.pl 15.03.04, 18:21 > W gruncie rzeczy nie wiem. Często zastanawiałem się, co by było, gdyby nagle > wróciła Trójka z czerwca 2000 - czy teraz, po tych czterech już prawie latach, > bym jej ponownie zaczął słuchać Ja wolny jestem od tego rodzaju rozterek. Natychmiast bym wrócił. mk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tekisk Re: TrUjka- Mam dość słuchania! IP: *.bielsko.dialog.net.pl 11.04.04, 17:45 a ja nadal słucham , ale tylko wybranych audycji . Przez większą część dnia , nie da się słuchać tej sieczki . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Preslaw Re: TrUjka- Mam dość słuchania! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 11.04.04, 20:58 Sięgając do historii, to uczciwie trzeba powiedzieć, że dawnny Program III nigdy nie był idelany i to z kilku powodów. Byli w nim ludzie, którzy się tam nie nadawali jak i w ogóle do radia, były audycje mniej lub bardziej ciekawe, muzyka też nie zawsze, wbrew powszechnemu przekonaniu nie była najwyższej jakości(taki na przykład Limalh). Ale dawna Trójka potrafiła jakimś sposobem zgromadzić niepowtarzalne osobowości i wykreować formy radiowe oryginalne i wartościowe, takie które wejdą na zawsze do kultury masowej a i też wysokiej (ot, choćby znakomita rozrywka). W dawnych czasach Trójka dawała wytchnienie ludziom zmęczonym siermięgą systemu i pozwalała na kontakt z kulturą, szczególnie muzyczna Zachodu. Czym jest Trójka dzisiaj, co takiego ważnego tworzy. Niechby była to chociążby komercaja z prawdziwego zdarznia, ale niestwty w tym względzie nowa Trójka wysiada przy tym co robi RMF czy radio Zet. Nie umieją robić dobrej komercji i nie umieją robić przyzwoitego radia publicznego. Nowa Trójka to takie nie wiadomo co, ani w jedną ani w drugą stronę, trochę tego, trochę tamtego. Lepiej by było, gdyby się zdecydowali kim chcą być, albo się zlikwidować Teraz nie pozostaje nic innego, przynajmniej ja tak to odbieram, jak słuchać wybranych audycji. Może zresztą tak należy radia słuchać. Sam już czaem nie wiem, może ci wzyscy, ktrzy nie mogą pogodzić się nową Trójką i zalewem komercji nie rozumieją nowych czasów i są w mniejszości. Tak, to prawda, czasy tworzą ludzie, ale ci co są w większości. A jacy teraz są w większości? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martka Re: TrUjka- Mam dość słuchania! IP: *.duna.pl / 217.98.70.* 11.04.04, 22:09 Sam już czaem nie wiem, może ci wzyscy, ktrzy nie mogą pogodzić się > nową Trójką i zalewem komercji nie rozumieją nowych czasów i są w mniejszości. > Tak, to prawda, czasy tworzą ludzie, ale ci co są w większości. A jacy teraz są > > w większości? Ludzie, którzy nie mogą się pogodzić ze zmianami w Trójce pewnie i są w mniejszości, bo znakomitej większości jest to w sumie zupełnie obojętne. TrUjka może i przyciągnie ich na moment, ale jak inne radio będzie miało głośniejszą i bardziej rzucającą się w oczy reklamę to się bez wahania przełączą. Mają zresztą prawo. Nie przesadzałabym natomiast z kreowaniem wizerunku starych, rozczarowanych nową trUjką słuchaczy, piszących tu na forum jako reliktów z minionej epoki, którzy nie rozumieją nowych czasów. Przecież są to w większości młodzi ludzie, którzy nie mają specjalnych powodów, by tęsknić za PRL-em. Po prostu są to ludzie inteligentni, których wrażliwość i poczucie wspólnoty wykreował stary dobry Program 3. Tamtego radia już nie ma: opiniotwórcze radio, kształtujące postawy i światopoglądy zamieniło się (w znakomitej większości) w playlistową sieczkę. Nawet jeśli Naprawdę Inteligentnego Radia, jakim był PR3 potrzebują nieliczni, to tak naprawdę ja w dalszym ciągu nie mogę zrozumieć, dlaczego nie możemy takiego publicznego, abonentowego radia mieć. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martka Re: TrUjka- Mam dość słuchania! IP: *.duna.pl / 217.98.70.* 11.04.04, 22:40 Wszystkich, którzy dostrzegli niezgodność podmiotów zdań między pierwszym a drugim zdaniem mojego poprzedniego postu i zjedzenie dwóch literek w słowie "abonamentowy" przepraszam. Powinno być jakoś tak: Ludzie, którzy nie mogą się pogodzić ze zmianami w Trójce pewnie i są w mniejszości, bo znakomitej większości jest to w sumie zupełnie obojętne. TrUjka może i przyciągnie na moment jakąś część tej znakomitej większości, ale jak inne radio będzie miało głośniejszą i bardziej rzucającą się w oczy reklamę, to ci słuchacze bez wahania przełączą. Jeśli u co uważniejszych forumowiczów wzbudziło to podejrzenia co do mojej kryptotargetowej prowienencji, spieszę donieść, że niestety są w błędzie;) Choć czasem wolałabym być częścią takiego bezproblemowego targeciku, który kieruje się tym, żeby było miło, łatwo i przyjemnie... pzdr:) Odpowiedz Link Zgłoś
trollllll Re: TrUjka- Mam dość słuchania! 07.11.04, 21:10 DOŚĆ!!! To tragedia polskiej radiofonii!!! Kto za to odpowiada??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: TrUjka- Mam dość słuchania! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 21:12 nigdy nie mam dość sluchania trójki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: TrUjka- Mam dość słuchania! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 21:45 > DOŚĆ!!! > To tragedia polskiej radiofonii!!! > Kto za to odpowiada??? Witek Laskowski- w naszych, ludzi trzymających władzę, kręgach postać już kultowa. Odpowiedz Link Zgłoś