Dodaj do ulubionych

CO TO ZA INFORMACYJNE RADIO... :-(

IP: *.ksiezyc.pl 14.05.04, 23:22
..jechałem samochodem i chciałem posłuchać co w sprawie premiera Belki (czy
jest premierem czy nie) a tu cisza jakieś bbc , powtórki żadnych komentarzy
no nic LUDZIE CO WY PRACUJECIE TAM TYLKO DO 18 I DO DOMKU W TAKI SPOSÓB TO
WY POWAŻNEGO RADIA INFORMACYJNEGO NIE ZROBICIE......... pozdrawiam p.Wanat
Obserwuj wątek
    • Gość: alx Re: CO TO ZA INFORMACYJNE RADIO... :-( IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.05.04, 10:53
      Gość portalu: gracek napisał(a):

> ..jechałem samochodem i chciałem posłuchać co w sprawie premiera Belki (czy
      > jest premierem czy nie) a tu cisza jakieś bbc , powtórki żadnych komentarzy
      > no nic LUDZIE CO WY PRACUJECIE TAM TYLKO DO 18 I DO DOMKU W TAKI SPOSÓB TO
      > WY POWAŻNEGO RADIA INFORMACYJNEGO NIE ZROBICIE......... pozdrawiam p.Wanat

Co to za radio informacyjne? Pierwsze! :) Faktycznie przydałoby się trochę elastyczności i w przypadku takich wydarzeń dać *przynajmniej* transmisję z obrad. Nie zawsze ma się dostęp do telewizji (akurat TVP3 dała chyba całą debatę) natomiast Radio Parlament to jedna wielka kpina. O godzinie 16 (a może 18, już nie pamiętam) kończą program, bo muszą zwolnić częstotliwość dla innej stacji! Jednym słowem w naszym kraju NIE MA możliwości wysłuchania CAŁEGO posiedzenia Sejmu przez radio, a telewizja pokazuje całość tylko wtedy, kiedy mamy do czynienia z jakimś nadzwyczajnymi wydarzeniami.

Ale za to mamy pierwsze radio informacyjne! :)
    • Gość: Jola Re: CO TO ZA INFORMACYJNE RADIO... :-( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.04, 14:58
      Bo to jest, kurcze, bardzo wygodne BBC i wystarczy.
      Brak kasy, czy chęci, chyba to drugie, bo chyba transmisja obrad, nie kosztuje
      wiele więcej niż angielski serwis.
      • Gość: Humpty Re: CO TO ZA INFORMACYJNE RADIO... :-( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.04, 22:38
        Dobrze wiemy, że w tym kształcie Tok jest tworem radiopodobnym :( Lansowanie
        hasła o radiu informacyjnym jest największym nieporozumieniem ekipy Wanat.
        Kto z kim i za co ma te informacje zbierać i przetwarzać? Końcówka PAPu,
        internet oraz kilku jąkających się pisarczyków Wyborczej z terenu - oto cały
        potencjał. I do tego bez serwisu całodobowego?
        A jeśli np. nowy premier przywali helikopterem o 18.23, to do rana już o tym się
        nie dowiemy?
        Możemy sobie tu pisać i nic. Z powodów róznych zabito ideę radia obywatelskiego,
        a w to miejsce nie wstawiono nowego, sensensownego profilu.
        Rozumiem jeszcze radio komentujące, analizujące, ale nie informacyjne! Nie z
        tymi ludźmi, nie za te pieniądze.
        • Gość: Toczek Re: CO TO ZA INFORMACYJNE RADIO... :-( IP: 62.233.153.* 16.05.04, 23:06
          moje ulubione radio nie jest już ani gadające
          ani informacyjne
          muzyka wypełnia długie dziury w ramówce
          informacja jest wtórna i minimalna
          został sentyment i nadzieja na zmianę
          została nadzieja, że To radio będzie znowu dla kogoś - dla nas
          • Gość: gracek Re: CO TO ZA INFORMACYJNE RADIO... :-( IP: *.ksiezyc.pl 16.05.04, 23:57
            zastanawiałem sie czesto dlaczego słucham tok fm , bo przeciez nie dla tego ze
            to jest dobre rsdio i znalazłem odpowiedz w wypowiedzi poprzednika : "został
            sentyment i nadzieja na zmianę została nadzieja, że To radio będzie znowu dla
            kogoś - dla nas" POZDRAWIAM I CZEKAM Z NADZIEJA -OBYM SIE DOCZEKAŁ...
            • nemoo Re: CO TO ZA INFORMACYJNE RADIO... :-( 14.06.04, 10:28
              Gość portalu: gracek napisał(a):
              > zastanawiałem sie czesto dlaczego słucham tok fm , bo przeciez nie dla tego ze > to jest dobre rsdio i znalazłem odpowiedz w wypowiedzi poprzednika : "został > sentyment i nadzieja na zmianę została nadzieja, że To radio będzie znowu dla > kogoś - dla nas" POZDRAWIAM I CZEKAM Z NADZIEJA -OBYM SIE DOCZEKAŁ...
              też czekam na świeże informacje i komentarze po obu stronach mikrofonu
              ale czy ktoś nas słucha?
    • Gość: lech Re: CO TO ZA INFORMACYJNE RADIO... :-( IP: 172.16.3.* 17.05.04, 11:28
      a ja sie nie zgadzam. tok informuje, dobrych kilka razy z niego dowiedzialem
      sie o rzeczach istotnych (zwlascza dla tzw.przecietnego kowalskiego np. o
      nowych przepisach, cenach itd) a i o belce i innych ruchach rzadzacych glabow
      tez informuja na bierzaco. to ze wieczorem nie ma serwisow jest rzeczywiscie do
      bani, ale wtedy ruszaja dzienniki w tv. dlaczego nie ma serwisow przynajmniej
      do powiedzmy 22?! nie wiem, ale to i tak poza trójka jedyne radio ktorego daje
      sie sluchac.
    • Gość: Jola Re: CO TO ZA INFORMACYJNE RADIO... :-( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.04, 21:34
      Przeciętny Kowalski może się i dowie, ale wyrazić swojej opinii, już nie może.
      Dlaczego tak się upierają nie dopuszczając słuchaczy na antenę. Wygląda to na
      celową robotę i ciągle nie mogę wyjść ze zdumienia, że Agora, główny
      właściciel, tak się boi wpuścic telefonów.
      DAJCIE TELEFONY, CHOCIAŻ DWIE GODZINKI DZIENNIE NA AKTUALNY TEMAT, OBOJĘTNIE O
      KTÓREJ GODZINIE. PROSZĘ!!!
      • Gość: michal Re: CO TO ZA INFORMACYJNE RADIO... :-( IP: 195.114.160.* 24.05.04, 14:38
        Mnie się bardzo podobają poranne audycje, niestety nie ma chyba powtórek
        wieczorem, a szkoda...
        • Gość: jestem Re: CO TO ZA INFORMACYJNE RADIO... :-( IP: 172.16.3.* 25.05.04, 11:20
          powtórki poranka są zawsze po północy :-)
      • Gość: barbra Re: CO TO ZA INFORMACYJNE RADIO... :-( IP: 62.233.153.* 30.05.04, 18:42
        Też brakuje mi tamtych czasów z głosami słuchaczy.
        To chyba nie jest aż takie drogie? Wystarczy jeden dyżurant wpuszcający na antenę no i niestety ktoś na antenie? może przynajmniej 1 godzinka na dobry początek? Czyli nie względy komercyjne więc kogo się boi Tokfm?

pozdrawiam starych słuchaczy
        • wilkstepowy7 Re: CO TO ZA INFORMACYJNE RADIO... :-( 01.06.04, 01:55
          Narzekacie, a w innych radiach jest jeszcze gorzej.
          Nie jest tak dobrze jak kiedyś, ale jako samotnik cieszę się, że jest jak jest. Co my możemy zmienić? Czy ktoś poza nami czyta forum?
    • toczek21 Re: CO TO ZA INFORMACYJNE RADIO... :-( 06.06.04, 17:24
      TOK FM -PIERWSZE INFORMACYJNE RADIO powtarza się co 15 minut
      -WŚCIEKAM SIĘ ZA KAŻDYM RAZEM
      PIERWSZE????????co za samochwalstwo, jakby inne radia nie nadawały informacji
      Od początku były nieudane dzingle, jakieś przydługie samochwalcze karambole słowne (moze ktoś z Was pamieta)
      Jezeli koniecznie chce się nazwać charakter radia -może wystarczy "informacyjne" jeśli już to słowo musi być
      pamiętacie mini-max? Minimum słów, maximum muzyki" w TRójce (prawdziwej)
      W tokfm w domyśle jest maximum słów, minimum muzyki
      znalazłam fajną mantrę, którą wprowadził do forum "ech"w wątku "poranek.."
      wiadomosci skrot wiadomosci wiadomosci skrot wiadomosci wiadomosci skrot
      wiadomosci wiadomosci skrot wiadomosci wiadomosci skrot wiadomosci wiadomosci
      skrot wiadomosci wiadomosci skrot wiadomosci wiadomosci skrot wiadomosci
      wiadomosci skrot wiadomosci wiadomosci skrot wiadomosci wiadomosci skrot
      wiadomosci wiadomosci skrot wiadomosci wiadomosci skrot wiadomosci wiadomosci
      skrot wiadomosci wiadomosci skrot wiadomosci wiadomosci skrot wiadomosci
      wiadomosci skrot wiadomosci
      PIERWSZE INFORMACYJNE RADIO skracające wiadomości do minimum
      ptoczek w nastroju bojowym
      jak to w niedzielę

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka