Dodaj do ulubionych

Michal Walczak

23.07.04, 16:26
Hej! Czy ktos z Was mial okazje ogladac ktoras ze sztuk Michala Walczaka?
Jesli tak, to co o nich sadzicie? Pytam z czystej ciekawosci, bo chodzilam z
nim do jednej podstawowki na glebokiej prowincji ;-)
Pozdrawiam ;-)
Obserwuj wątek
    • Gość: NEOspasmin podstep? IP: *.acn.pl 23.07.04, 19:20
      Pytanie takie ,bez zadej opinii wlasnej,czy powolania chocby tytulow zamiast
      wspolnej piaskownicy kaze podejzewac raczej preludium do oskarzenia o
      pedofeelie czy zabor pudelka kredek anizeli wstep do dyskusji o dramaturgii.
      Zacznij, prosze z innego konca niz zabawa w doktora(tu nauk humanistycznych).
      pozdroovka
      m
      • mala_asia eee tam, podstep 23.07.04, 21:49
        Sluchaj, z tego, co mi wiadomo, w krakowie,gdzie sobie od dluzszego czasu
        pomieszkuje, ( a w sanoku to juz w ogole ;-) ) nie mozna bylo za bardzo
        zobaczyc niczego, co napisal, a nie mialam i nie mam ochoty wybierac sie
        do "stolycy" do teatru tylko opierajac sie na "wypocinach" krytykow ;-)
        ps. i powaznie nie chcialam wywolac tutaj zadnej akademickiej dyskusji ani
        niczego w tym rodzaju, pozdrowionka, asha
        • Gość: NEOspasmin nie molestowal? Wiec i ja tylko troszke :) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.07.04, 23:06
          Jesli nie o tworczosci to napisz chociaz o tworcy.
          Zwracalas na niego wtedy uwage?
          A on na ciebie?
          Moze byc bez szczegolow,ale musi byc ta oszalamiajaca bieszczadzka przyroda.
          I wy- dzieci gor na jej tle.:)
          Moze jeszcze gdzies Beksinski albo fabryka autobusow)albo zaklady miesne gdzie
          kiedys, tak z ciekawosci, przerobiono pijanego juhasa na krakowska sucha.Ponoc
          byla calkiem dobra gdyby nie te muszelki z kapelusza ktore wymagaly wiecznego
          popluwania.
          A tak powaznie-czy cos z tego co napisal przeczytalas czy taktujesz go jak
          papieza:niewazne co i jak mowi bo to przeciez ON?
          m.
          • Gość: brokatisdead Re: nie molestowal? Wiec i ja tylko troszke :) IP: *.chello.pl 23.07.04, 23:40
            neo-spastik, tak to co piszesz to bardzo kwieciscie, duze wrazenie ohah

asia, sa watki o piaskownicy i podrozy, wystarczy troch wysilku, nieduzo, zaufaj
          • mala_asia Re: nie molestowal? Wiec i ja tylko troszke :) 24.07.04, 11:00
            no slodki (slodka?)jestes...o kielbasie z juhasa nie slyszalam, ale na wszelki
            wypadek zapytam przy najblizszej okazji dziadka ;)
            ale tak na powaznienie: nie rozpoczelam tego watku po to, aby rozsiewac plotki
            albo oblewac hektolitrami jadu bogu ducha winnego goscia, wiesz? chcialam tylko
            uslyszec kilka opinii o tym, co mozna zobaczyc na scenie. a ze znajomoscia
            polskiego teatru ze mnie kiepsko, bo z wielu powodow siedze mam wieksze pojecie
            o tym, co dzieje sie w Niemczech, ot co.
            • Gość: NEOspasmin w enerde siedzisz czy erefen? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.07.04, 11:16
              bylas juz tam w teatrze?na czymkolwiek.
              Wedlug mnie tak sie nie da:przeczytaj najpierw jakis jego tekst(TEXT)a potem
              ciagnij innych za narzady(tu jezyki).
              Inaczej nie bedziesz widziala czy on,ten twoj Michal, jest tylko wielki boo
              wielki czy wielki bo ma cos do powiedzenia?
              A z krakowska sucha to byla polprawda bo to tak na prawde surowcem byla
              stukilowa ksiegowa.I nie muszelki tylko perloworozowy lakier z przednich i
              tylnych konczyn.I nie chrzescil ale zlowrogo swiecil spod ciemnej, kielbasianej
              skorki.
              A wszystko to w Sanooooooku.....
              • mala_asia Re: w enerde siedzisz czy erefen? 24.07.04, 11:54
                a co tacy wscibscy jestesmy, hę? dyplomatycznie powiem, ze siedzę na zgnilym
                zachodzie na garnuszku tutejszego podatnika i na razie sadomasochistycznie
                ogladam inscenizacje miejscowej klasyki. no i to koniec watku, oki?
                • Gość: NEOspasmin noch nichts! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.07.04, 12:43
                  to napisz co widzialas w teatrze a nie wiklaj sie w to co na to ten
                  biedny/wypasiony podatnik :)
                  Ty mi napiszesz tytuly sztuk a ja ci opdowiem co za podatnik za to placi i co
                  na rewersie ma to euro jakim placisz(np.jesli Brecht to na pewno prawie
                  enerde) :)
                  pozdreoovka
                  m.
                  • mala_asia doch doch 24.07.04, 13:00
                    No a jak Ci powiem, ze ostatnio widzialam pewne dzielko niejakiej pani Jelinek,
                    to chyba zgadniesz, w ktorym kraju eurolandu czesto bywam ;)
                    • Gość: NEOspasmin Musi co na Slunsku! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.07.04, 13:41
                      Ta Elfreide Jellinek to musi grajo w Kattowitz.
                      Albo w Volkshalle we Wroclaw.
                      Choc mogliby sie juz zlitowac nad kobieta i pozwolic jej spoczywac w pokoju.
                      Stac sie zasluzenie zapomniana....
                      m
                      • mala_asia oj nie bardzo nie bardzo 24.07.04, 14:18
                        Bo pani Elfryda jest przeciez wielka celebrity w Wiedniu i grywaja ja
                        regularnie np. w Burgtheater. no a na Slunsku nie bywam, bo daleko od Krakówka,
                        o Sanoku juz nie wspominajac. A ww. chyba lepiej wychodza powiesci
                        nizli "sztuki", no ale co zrobic, tak kobieta ma.
                        • Gość: NEOspasmin popiolem lysine po dredach posypujac IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.07.04, 15:10
                          To co jej widzialas?
                          I jakie bylo?Smaczne?
                          No,nie daj sie namawiac!Napisz choc troche.
                          m
                          • mala_asia . 24.07.04, 15:17
                            opowiem pozniej, teraz wybywam.
                            ciao ;-P
              • Gość: dziecko o rany IP: *.com.pl / 83.16.2.* 24.07.04, 18:11
                NEOspasmin, ty półgłówku sfrustrowany!!!
                • Gość: brokatisdead Re: o rany IP: *.chello.pl 24.07.04, 20:27
                  dziecko jea dajesz :)))))

Wasze komentarze o jelinek sa zalosne. a nie bede sie wdawac w dyskusje bo jak
                  na razie argumentow nie macie i wydaje mi sie ze sie na to nie zanosi
                • Gość: NEOspasmin polracja! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.07.04, 10:32
                  Wiesz,polowicznie masz racje.Sam jestem nawet dla siebie bardziej surowy i ide
                  dalej w tych ulamkach:nie 1/2glowek tylko 1/4inteligent.
                  Tyle ksiazek nie przeczytanych,tyle muzyki nie wysluchanej,tyle
                  filmow,sztuk,wystaw nie zobaczonych....
                  Trudno, wsiech nie prejebjosz,nawet tych piekniejszych... jak mowia Rosjanie.
                  Dzis ide na Wojtkiewicza choc wiem ze to moj ulameczek poprawi bardzo
                  nieznacznie.0,2500000000000000001inteligent.

Jesli chodzi natomiast o frustracje to zaraz po odczytaniu twej oceny mej osoby
                  zstapilem w glab glaba,inaczej przejzalem to co mam w glowie i nie znalazlem
                  ani odrobiny frustracji.Co wiecej:odkrylem ze tak szczesliwy,zadowolony z tego
                  co wokol,plodny(nie prokreacja!),wreszcie z nadziejami na przyszlosc i
                  przeszlosc to chyba jeszcze w zyciu nie bylem.
                  Czego i tobie zycze.
                  m.
                  • jasiek_natolin Re: polracja! 25.07.04, 11:52
                    To weź lepiej zacznij pisać jakiś pamiętnik internetowy,bo to jest - kurka
                    wodna - wątek poświęcony Walczakowi,a nie Twoim perspektywom życiowym.
                    To ciekawe - ile tu postów,w których piszecie o Walczaku?
                    • mala_asia no wlasnie 25.07.04, 12:02
                      No wlasnie. Porzucilam juz nadzieje na to, ze w tym watku pojawi sie jakis
                      post "na temat"...Moze wyjsciem byloby zalozenie kolejnego, tym razem pod wiele
                      mowiacym tytulem "Nie o Michale Walczaku"? ;) Pozdrawiam.
                      • Gość: NEOspasmin ale ze mne walczakolog! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.07.04, 12:07
                        sorry zapomnalem!ale to nie tyko ja meandrowalem!
                        I zadnych blogow!
                        Koniec,kropka,antylopka!
                      • jasiek_natolin Re: no wlasnie 25.07.04, 12:09
                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=509&w=9721727
                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=509&w=9663543
                        To może poczytaj sobie to,co wcześniej zostało napisane.
                        Widzisz - oszczędzam Twój czas!
                        • mala_asia Re: no wlasnie 25.07.04, 12:20
                          oj misio misio...
                          a maly wlos bylabym Ci dozgonnie wdzieczna...
                          ..gdyby nie to, ze watki te stanowia super przyklad obrzucania sie blotem i
                          obelgami w sieci, a nie o to mi chodzilo.
                          • jasiek_natolin Re: no wlasnie 25.07.04, 12:29
                            No to przynajmniej wiesz,czego się spodziewać na teatralnym forum.
                            I kto mówi,że do teatru chodzą kulturalni ludzie?
                            Pozdrowienia od misia,cha,cha.
                            • mala_asia wniosek jest prosty 25.07.04, 15:06
                              wniosek jest prosty. najlepiej warszaffskie tearty omijac szerokim lukiem i
                              oddac sie bardziej plebejskim rozrywkom;)
    • Gość: taki a taki Re: Michal Walczak IP: *.supernet.pl / *.3.pl 24.07.04, 01:32
      Słyszałem, że będzie w wawie bajka M.Walczaka wystawiana przez Montownię we
      wrześniu.Może być niezła jazda.....
      • axur Re: Michal Walczak 18.08.04, 13:54
        neospasmin, niestety, jesteś frustratem.

mala_asia, w Warszawie zdania nt. Walczaka są podzielone. Ale dwie sztuki na
        scenie, z czego jedna nie najlepiej zinscenizowana, a druga zdjeta z afisza, to
        maaaaało.

Może któryś teatr zrobiłby festiwal inscenizacji dramatów M.Walczaka?

Michał, a c ty na to, nasza gwiazdo jasniejąca?
        • Gość: walczak Re: Michal Walczak IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.08.04, 01:48
          Axur, może Ty się tym zajmij, co? Narodowa piaskownica Ci się nie podobała,
          Brutusie?

Mała Asia, ktoś Ty? Do której klasy chodziłaś?

Neospasmin, ciocię masz w Sanoku że się tak orientujesz?

Jasiek, chłopie, jesteś kurde forum tego sumieniem.
          • axur Re: Michal Walczak 20.08.04, 09:29
            no dobra

zinscenizowana nie najlepiej, ale za to świetnie zagrana

zawsze wiedziałam, że uważnie czytasz to forum
            • mala_asia Re: Michal Walczak 04.09.04, 16:01
              bylam zawsze o jedna klase niżej:), w ósemce i w pierwszym.
              pozdrawiam, asia
              • Gość: Leonor "Kopalnia" IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.09.04, 23:22
                Co sądzicie o "Kopalni"? Jak dla mnie, ciekawe, ale forma trochę trąci "Balladą
                o Zakaczawiu", język natomiast jakby przemielony przez maszynkę Masłowskiej...
                Dziwne, bo akurat Walczak chyba takich sztuczek robić nie musi, język jak dotąd
                i bez tego miał całkiem sprawny. A może to tylko moje złudzenie? Czyli,
                reasumując - jak Wasze wrażenia?
                L.
              • Gość: stokrotka Re: Michal Walczak IP: 212.244.155.* 21.09.04, 14:33
                no to Asiu uczylysmy sie w jednej szkole. A Michal? uroczo niesmialy-
                przynajmniej w stosunku do dziewczyn, ktore mu niczego nie ulatwialy a moze
                nawet utrudnialy (ale tylko troche)...;)
                • axur Re: Michal Walczak 21.09.04, 16:43
                  ale tu koleżanki o tobie piszą, Majkel, masz szalone powodzenie...
                  • Gość: stokrotka Re: Michal Walczak IP: 212.244.155.* 23.09.04, 13:51
                    nie wiesz axur, ze powodzenie u plci przeciwnej ( i nie tylko;) rosnie na ogol
                    wprost proporcjonalnie do popularnosci; takie zycie!!
    • Gość: boski pierwiastek Re: Michal Walczak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 11:50
    • Gość: boski pierwiastek Re: Michal Walczak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 12:08
      co wam powiem,to wam powiem,ale wam powiem,ze michcio jest dobry:)ciagle sie
      zastanawiam nad obecnoscia Sprzedawcy Coca-Coli w "Rzece",ale moze jego osoba
      nie musi niczego oznaczac(nareszcie!) po prostu jest..."Piaskownica"jest
      gites,jednak "kopalnia" to je dopiero...odrzucam zarzuty
      dotyczace"zmaslowczenia"jezykt tegoz utworu!jezyk Walczaka jest
      b.charakterystyczny,bo jest prosty-a widze,ze "inteligencja"ciagle rzada"rzadu
      dusz":)"kopalnia"jest dramatem na okreslony temat dotyczacy procesu likwidacji
      kopalni i zarazem dramatem zyciowym tamtejszych ludzi...Walczak byl tam i zyl
      troche z nimi-stad jezyk typowo walbrzyski,moglabym tak o
      naszym "batmanie"duuuzo jeszcze gadac,ale swedzi mnie stopa od patrzenia
      w "monitoring":)gorace i namietne buziaki-bo niezle ciacho z niego jest...
      • Gość: Krempas Re: Michal Walczak IP: *.chello.pl 04.03.05, 20:27
        Jak tam Jego dalsza kariera?
        • Gość: szu Re: Michal Walczak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.05, 00:41
          czy nadal grana jest "podroz do wnetrza" w powszechnym?
          • Gość: NEospasmin (bez)sennik IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 06.03.05, 01:01
            sprawdz,prosze na ich stronie :)
    • Gość: Justyna Spotkanie z Walczakiem IP: 217.153.179.* 07.03.05, 13:07
      Dzis w Teatrze Malym, po przedstawieniu (nie jego, wczoraj bylo jego - Nocny
      autobus ze Studia B@zart, niezle nawet), dzis wiec ok. 21.00.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka