Dodaj do ulubionych

STARE TOK FM

IP: *.nsm.pl 03.06.04, 15:19
NIE JESTEM CZĘSTYM GOSCIEM TEGO FORUM I MOGĘ BYC NIEDOINFORMOWANY,ALE JESTEM
CIEKAW CZEMU NIKT NIE DOMAGA SIĘ POWROTU NA ANTENĘ STARYCH PROWADZĄCYCH
AUDYCJE W NASZYM RADIU.CO SIĘ DZIEJE TERAZ Z WALDKIEM,JACKIEM,DARKIEM ORAZ
SUŁTANAMI NOCY,CZYLI MACKIEM I IGOREM.ICH POWRÓT DO RADIA NA PEWNO POMÓGŁBY
STACJI W ODBUDOWANIU DAWNEJ POZYCJI.
Obserwuj wątek
    • Gość: pokrybala Re: STARE TOK FM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.04, 21:36
      Nie chciało ci się zerknąć do archiwum. Domagaja się tutaj, domagają. Na
      szczęście nikt ich nie słucha. Bo wystarczy zadać pytanie: skoro taka była
      fantastyczna pozycja starego TOK, to dlaczego ten stary TOK FM poniósł taką
      fantastyczną klęskę. Spisek antysjonistów?
      • Gość: alx Re: STARE TOK FM IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.06.04, 20:09
        Gość portalu: pokrybala napisał(a):

> Nie chciało ci się zerknąć do archiwum. Domagaja się tutaj, domagają. Na
        > szczęście nikt ich nie słucha. Bo wystarczy zadać pytanie: skoro taka była
        > fantastyczna pozycja starego TOK, to dlaczego ten stary TOK FM poniósł taką
        > fantastyczną klęskę. Spisek antysjonistów?

A skąd pomysł, że teraz odnosi sukcesy? Słuchalności raczej większej nie ma, a ~90% reklam kupuje Agora. Odnoszę silne wrażenie, że TOK FM znajduje się w takiej samej sytuacji, co przed sierpniem 2001 roku. Z tym wyjątkiem, że Agora zapewnia płynność finansową.
      • Gość: Jeannette Re: STARE TOK FM IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 18.10.04, 14:22
        Tok fm nikt nie slucha, bo nie moze. Nie wiem jak jest w innych regionach, ale
        w Krakowie odbiera bez problemu wlasciwie tylko W centrum, na Hucie i w
        kierunku Kudrwanowa. A w tych rejonach, poza centrum, dla wielu sluchaczy Radio
        Z jest za ambitne. Tam gdzie mieszkaja inni ludzie radio albo odbiera slabo,
        jest zagluszane przez inne stacje, albo strasznie przerywa. To odzwyczaja od
        sluchania, zwlaszcza w samochodzie.
    • fijat Re: STARE TOK FM 04.06.04, 11:10
      Domagamy się
      ale to se ne wrati
      trzeba zastanowić się nad nową formą
      wyciagnać wnioski ze starej i błedów tej
      ale tamtej na górze się nie chce
      lubi doprowadzac nas do białej gorączki
      warunek 1 naprawy TOKUfm zmiana szefa stacji
      • Gość: control Re: STARE TOK FM IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.06.04, 11:56
        a kto jest szefem?
        • Gość: marcin Re: STARE TOK FM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.04, 00:05
          stare tok fm =======================>wróć!
          • jakub_zol Re: STARE TOK FM 15.07.04, 11:51
            Słusznie - domagamy się powrotu starego TOKu.
            Do nowego nic nie mam, ale jest smutasowaty straszkliwie.
            Nie to, co tamten z Jackiem Sobalą, Waldkiem Ogińskim czy Igorem i Maćkiem
            (choć ten ostatni to nie jestem wcale pewien, czy wróciłby do radia, nawet,
            gdyby się odrodziło, a to ze względu na obecność w pewnym debilnym programie
            TV). Ale niestety z tego, co pamiętam to akcje przywrócenia starego TOKu
            podejmowane były już dawno i - jak widać nic z tego nie wyszło, dlatego chyba
            przestaję w to wierzyć :( A co do szefostwa TOK-FM to (nie wiem jak teraz), ale
            kiedyś przynajmniej szefem był - o ile dobrze pamiętam Andrzej Szozda. STARE
            TOK FM WRÓĆ !!!!
            • Gość: marcin Re: STARE TOK FM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.04, 23:06
              poszukuje linnków do starych nagrań tokfmu , np.Waldemara Ogińskiego czy Jacka
              Sobali oraz innych.
              • sita_atlantis Re: STARE TOK FM 17.07.04, 01:29
                JA SIĘ DOMAGAM!! I również poszukuję starych nagrań.......
                • Gość: stary słuchacz Re: STARE TOK FM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.04, 18:49
                  I ja się domagam!
                  • Gość: ech Re: STARE TOK FM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.04, 13:20
                    ja też chcę... a ktoś wogole to ma ?
                    ogiński rulez
                    • Gość: mana Re: STARE TOK FM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.04, 17:59
                      stare TOK FM było ciekawe, wspaniali prowadzący (oczywiście Sobala, Ogiński,
                      Maruszeczko, Czarnecka, Bugalski (wspaniały, ciepły głos - teraz chyba w
                      Trójce), dobry numer z Ubunakuki-zmyłka kompletna, coś się działo i komu to
                      przeszkadzało?
                      obecne Tok przewidywalne, coraz rzadziej słucham, ranne z gwiazdami
                      dziennikarstwa od wtorku do piątku i Rybińskiego (pozostałych sobie daruję,
                      panią Podolską, oczywiście doktor Sumińską i Piotra Adamczewskiego. I to by
                      było na tyle.
                      Drażnią mnie kometarze do wypowiedzi komentatorów, zwłaszcza Kuby
                      Janiszewskiego.Głosuję na stare TOK TM!
                      • Gość: Marcin Re: STARE TOK FM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.04, 15:56
                        a gdzie cześć tych przezenterów się podziewa ?
                        wiem ze igor pracuje w radiu kolor
                        maruszczko w tvnie

a co z resztą?????
                        • Gość: Buba Re: STARE TOK FM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.04, 21:27
                          A czy ktoś pamięta jak to radio powstawało? Już nie pamiętam, który to był rok,
                          ale to był styczeń/luty, miałam ciężką grypę i słuchałam naokrągło. to było
                          info-radio. Może nazwa nie najlepsza, ale tok fm - jeszcze gorsza. Od początku
                          myślałam (i dalej tak myślę), kto im robi cały wizerunek, bo to ktoś kiepski.
                          Radio raczej nie jest dla bardzo młodych osób - ci słuchają muzyki, raczej dla
                          dojrzalszych, a i przerywniki i muzyka, doprowadzała mnie nie raz do szału. I
                          też słucham tej stacji coraz mniej. Najwyżej rano pół godziny jak jadę do
                          pracy, a wieczorem, jak już mam trochę czasu, to nic nie ma... Najlepiej
                          wspominam Bugalskiego. Był naprawdę wspaniały. Aha, i jeszcze od początku
                          wydawało i się bez sensu podawać informacje co 15 min. Co pół godziny, to góra.
                          Bo jak ktos interesuje się audycją, przeważnie godzinną, to go wkurzają co
                          chwila te same aktualności, po których (razem z ramówką - beznadziejną zresztą,
                          powtarzaną co chwila, jakąś hardrockową - nie mam nic przeciw hard rockowi, ale
                          ta mnie po prostu odrzucała) zostawało 7 minut na rozmowę. Kto to wymyślił?.
                          Jak wiadomości mają być co chwila, to niech radio będzie innego typu, a
                          nie "rozmawiane", gdzie można zadzwonić, pogadać, czego bym oczekiwała i
                          informacje przeszkadzają. No, ale się nagadałam, mam nadzieję, że ktoś z tok fm
                          to przeczyta, bo dawno mi to leżało na sercu. Myślałam, że to będzie radio dla
                          mnie, ale nic z tego.
                          Buba
                          • Gość: Constr Re: STARE TOK FM IP: *.chello.pl 04.08.04, 13:05
                            No niestety, to radio jest całkowicie przewidywalne, wystarczy wejść na
                            www.gazeta.pl i wiadomo o czym i w jakim świetle będą komentarze...
                            Jasne punkty to dr. Sumińska, audycja w sobotę o 9:00 i potem audycja
                            podróżnicza, Ziemkiewicz, Zakowski "z kamandą" i to by bylo na tyle.
                            Niestety, coraz rzadziej wszelkich słucham audycji po 9:08.

Jestem samochodzarzem, ale audycje w czwartek po 18:00 ostatnio sprowadzają się
                            do wyliczania co panowie juz testowali i co beda. Poza tym, totalna
                            kryptoreklama i narcyzm.

Tok niestety pikuje, nie zdobywa (chyba) nowych sluchaczy a traci dotychczasowych.
                            Glowna przyczyna to to samo co w "trujce", czyli zapatrzenie sie w "polityke"
                            wzgledem szefostwa a nie sluchanie sluchaczy...
                            • Gość: ewka Re: STARE TOK FM IP: *.acn.waw.pl 04.08.04, 13:47
                              No tak, ale czy zauważyliście, że jednak ludziom w nowym Toku podobają się
                              różne rzeczy. Jeden pisze o Rybińskim, drugi o Ziemkiewiczu i Żakowskim, ja
                              osobiście nie przepadam za wychwalaną dr Sumińską (nie tyle za nią osobiście,
                              tylko tematyka audycji mnie nie interesuje). Stare TokFm stało się moim zdaniem
                              dużo bardziej monotonne i przewidywalne niż dzisiejsze. Skład ludzki miało
                              gorszy. "Ogiński" pokazał co potrafi w telewizji Puls - człowiek nie umiejący
                              słuchać innych. Dariusz Bugalski występuje w Trójce i zaniża
                              poziom "Klubu"(gdzie mu tam do Jerzego Sosnowskiego, chociaż jest bez wątpienia
                              bardziej strawny dla masowego odbiorcy). Anna Maruszeczko i Jacek Sobala byli
                              sympatyczni i rozrywkowi, ale Anna Laszuk im nie ustępuje. Sułtani Nocy to był
                              etap przejściowy, audycja bardziej pasująca do lokalnej rozgłośni studenckiej -
                              nie dałoby się tego i tak dłużej ciągnąć (choć dzisiejsza "studencka" audycja"
                              w czwartki jest o niebo gorsza i w tym przypadku rzeczywiście stary Tok okazuje
                              się lepszy).
                              Mnie osobiście najbardziej przeszkadzają wiadomości co 15 minut - często
                              wyłączam przez to radio. Słucham dla Żakowskiego i Ziemkiewicza - w dawnym Toku
                              nie było nikogo tej klasy.
                              • Gość: ewka PS IP: *.acn.waw.pl 04.08.04, 13:50
                                Szkoda mi jeszcze Krzysztofa Alkoholika, mogliby czasem go nadać.
                                • Gość: AA Re: PS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 23:15
                                  Krzysiu Ankohlyk sie teraz spowiada na falach rozgłosni 94fm...
                                  • Gość: POLO ARTY Re: PS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 23:26
                                    Jak to dobrze, że żeś nas ośiecił, pewnie jesteś stałym słuchaczem.
                              • Gość: mimi Re: STARE TOK FM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 22:08
                                Sułtani nocy mieli wlasnie miec charakter mlodziezowej audycji....to byly
                                czasy,calkowita prowizorka, ale jak sie okazuje, tej naszej prowizorki dalo sie
                                sluchac, sciskam Chlopakow!!!!
    • Gość: Zula Re: STARE TOK FM IP: *.gdynia.sdi.tpnet.pl 04.08.04, 15:58
      Podobnie czuje i równiż bardzo bym chciała powrotu dawnej tokfm, ja bardzo
      lubię słuchać radia, ale niekoniecznie tej beznadzejnej rąbanki
      muzycznej.Denerwuje mnie że komentarze to tylko 5 min z 15, a reszta do
      wuciszenia
    • Gość: Jola Re: STARE TOK FM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.04, 11:11
      Co tu gadać, ciągle tęsknię za wszystkim co było w starym Tok Fm, wcześniej w
      Inforadiu. Słuchałam go domu, w drodze do pracy, w pracy i znowu w domu. To
      były najlepsze radiowe czasy dla mnie. Może to trąci dziwactwem, po prostu
      lubię gadane radio.
      A teraz tylko popłuczyny.
      Szczególnie brakuje mi starego radia po 20.00.
      • Gość: zainteresowana Re: STARE TOK FM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.04, 09:57
        Słuchajcie,mnie też okrutnie brakuje dawnego tok fm.Wszystkie stacje radiowe są
        tak samo beznadziejne-prawie wszystkie...A co nalezałoby zrobic,żeby uruchomić
        takie info-radio i ile trzeba na to mieć kasy?Czy może kto wie?
        • zabytek Re: STARE TOK FM 20.08.04, 10:35
          Na początek - opłata koncesyjna ( tańsza jeśli na 1 miasto, drozsza jesli na
          więcje), sprzęt, nadajnik, studio, opłaty za częstotliwośći, zaiks,
          zatrudnienie etc. etc - jakieś 2,5 - 3 miliony Euro ( to na dość skromne
          radio) potem roczne utrzymanie radia gadanego, które nie przynosi reklam - ok 1
          mln. euro rocznie. Życzę powodzenia
        • zabytek Re: STARE TOK FM 20.08.04, 10:35
          aha, i jeszcze drobiazg - nigdzie juz nie ma wolnych częstotliwości
    • Gość: Mimikra Re: STARE TOK FM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.04, 18:25
      To dzisiejsze Radio też mi się podoba - słucham go w pracy na okrągło, z małą
      przerwą na "Aktualności" w "Radiu Maryja" po 13-stej. Jednak niestety można
      zauważyć szersze zjawisko wycofywania się mediów z udostępniania swoich anten
      tzw. "zwykłym ludziom". Jak tak dalej pójdzie, to pomimo istnienia Internetu,
      będziemy coraz bliżej komuny. Będzie mała grupka osób mających prawo głosu, a
      reszcie przypadnie rola jednostek statystycznych w badaniach opinii publicznej.
      • Gość: Jacek Re: STARE TOK FM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.04, 12:03
        Troszkę się opóźniam ze swoim zdaniem. Wybaczcie koleżanki i koledzy. A propos
        starego TOK-u odsyłam do mojej odpowiedzi "Leszkowi" w "komentarzach" (nr 8).
        Jeśli chodzi o koszt utrzymania starego, powtarzam starego TOK-u to sam Dziak
        (Ogiński) pytał słuchaczy przed końcem gdzie zdobyć 1 mln zetełów na miesięczne
        utrzymanie stacji (rozszalała się wtedy burza telefonicznych deklaracji
        słuchaczy co do miesięcznych, dobrowolnych składek na rzecz programu). Cholera,
        serce bym wtedy wydarł z siebie, ale stac mnie na melona nie było! Zwolennicy
        starego TOK-u (zawsze wiedziałem, że to dzięki Amerykanom miało być TALK
        FM "ino" nasza ustawa o języku zabroniła) trzymajmy się razem! I tu chylę czoła
        przed zarządcami obecnego TOK-u za udostępnienie tego forum
        wszystkim "tokowcom" (i radzie "starszych" i "kotom") JA ZE SWOJEJ STRONY -
        DZIĘKUJĘ, PANI EWO! . Zainteresowanym zaprzeszłymi linkami mogę
        zaproponować "tylko" reklamowe CD z nagraniami głównych prezenterów starego,
        dobrego TOK-a (nieźle to zabrzmiało, jak "stary, dobry rock"!). Pozdro
        wszystkim, którzy to przeczytają (nawet adwersarzom).
        • genialnazwyboru Re: STARE TOK FM 17.10.04, 08:38
          > zaproponować "tylko" reklamowe CD z nagraniami głównych prezenterów starego,
          > dobrego TOK-a (nieźle to zabrzmiało, jak "stary, dobry rock"!). Pozdro
          > wszystkim, którzy to przeczytają (nawet adwersarzom).

To ja sobie to od Ciebie jakoś wezmę.
          • Gość: Jacek Re: STARE TOK FM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.04, 09:06
            Jacek>GENIALNAZWYBORU. OK, przewale to na twardziela i daj mi znac na yak@o2,pl.
            • genialnazwyboru Re: STARE TOK FM 17.10.04, 10:37
              Już
              • genialnazwyboru Re: STARE TOK FM 17.10.04, 10:44
                Błąd przy wysyłaniu listu:
                Wystąpiły problemy z serwerem - kod błędu: A200039.
                Spróbuj wysłać wiadomość ponownie za kilka minut.

Cholera, nie już jednak...taki komunikat się mi pojawia, nie wiem czy to wina
                Twojego konta czy mojego...

Poczekamy zobaczymy.
                • genialnazwyboru Re: STARE TOK FM 17.10.04, 10:45
                  Wysyłam z konta

toktok@pf.pl

• Gość: Jacek Re: STARE TOK FM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.04, 12:17
              J>GzW. spróbuj na yak1@o2.pl (w pierwszym adresie wrzuciłem przez pomyłkę ","
              zamiast"."
    • Gość: Jacek Re: STARE TOK FM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.04, 12:09
      J>GzW. Nie mam wiadomości na yaku, ale bardzo wolno zaczął mi chodzić komp.
      Spokojnie trzeba sprawdzić co się dzieje. Mamy czas.
      • genialnazwyboru Re: STARE TOK FM 17.10.04, 12:26
        przecinek zauwazyłam od razu, przecież ja genialna jestem:)

Ale ja teraz mam w folderze WYSŁANE, te listy, teoretycznie powinny były dojść?!

• Gość: Jacek Re: STARE TOK FM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.04, 12:27
      J>GzW. Właśnie przemyślałem, że moje działanie może być nielegalne, więc
      odchodzimy od tego sposobu. Ale mam inne wyjście. Znalazłem DWA oryginalne
      egzemplarze tego CD-ka. Czekam na kontakt.
      • genialnazwyboru Re: STARE TOK FM 17.10.04, 18:55
        Nie odpisuję Ci już, bo mi listy wracaja teraz,ze niby jakiś Mailer Daemon,
        na Twoje tlenowe konto, w ramach "odpowiedz"
        Może masz zapchane?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka