djapanazy 19.08.07, 11:35 "Kto pod kim dołki kopie" ten smażyć się będzie w piekła ukropie. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
azaheca Re: Dołki 19.08.07, 11:39 ...kto przy kopaniu ciężko pracuje ból kręgosłupa sobie funduje.. Odpowiedz Link
djapanazy Re: Dołki 19.08.07, 11:43 Kto pod kim dołki kopie, ten będąc na urlopie, zaleje mu mieszkanie i nie usłyszy w życiu słowa "kochanie". Odpowiedz Link
azaheca Re: Dołki 19.08.07, 11:59 Słowa "kochanie" także nie słyszę chyba bardziej wolę ciszę niż "kochanie" fałszywe chociaż słodkie,to kłamliwe.. Odpowiedz Link
cymanon Re: Dołki 19.08.07, 12:02 Ja też od słów, to bardziej wolę czyny. Znacznie więcej jest warte to co robimy, niż to co mówimy. Odpowiedz Link
azaheca Re: Dołki 19.08.07, 12:20 Słowo często czynom zaprzecza taka natura bywa człowiecza..;-( Odpowiedz Link
devil.ka Re: Dołki 19.08.07, 12:25 kto w dołek wpadnie smutny jest przesadnie tak jak ja ma humor marny i wszystko widzi w kolorze czarnym ( serduszko boli w straszliwej niedoli Odpowiedz Link
cymanon Re: Dołki 19.08.07, 12:44 Co ci jest kochana Devilka? Niefart zazwyczaj to tylko chwilka. Chociaż zawsze wiecznością się zdaje, dobry los szybko go zastępuje, i co najważniejsze, nikogo nie udaje. Odpowiedz Link
azaheca Re: Dołki 19.08.07, 12:57 Devil.ce serce pękło na pół? stąd humor marny,głęboki dół Odpowiedz Link
devil.ka Re: Dołki 19.08.07, 13:03 azaheca napisała: > Devil.ce serce pękło na pół? > stąd humor marny,głęboki dół > pękło na tysiąc kawałków i milion innych różnych odłamków Odpowiedz Link
cymanon Re: Dołki 19.08.07, 13:06 Jeden z odłamków też trafił w me serce. Czy od tej pory będę żyła w poniewierce? Odpowiedz Link
devil.ka Re: Dołki 19.08.07, 13:13 cymanon napisała: > Jeden z odłamków też trafił w me serce. > Czy od tej pory będę żyła w poniewierce? Mam nadzieję, że to ból chwilowy nie zaprzątaj sobie tym głowy bo bym sobie nie darowała żem serce twoje rozerwała Odpowiedz Link
cymanon Re: Dołki 19.08.07, 13:21 Nie obwiniaj siebie, tylko dary, które Ci dano, gdy byłaś jeszcze w niebie. Odpowiedz Link
devil.ka Re: Dołki 19.08.07, 12:58 Licze na to Cymanonko że los pozwoli zapomnieć szybko lecz serce nie jest sługą oby nie skończyło się to moją zgubą zauroczyło się niepotrzebnie i nie słucha się mnie wredne Odpowiedz Link
cymanon Re: Dołki 19.08.07, 13:02 Stań się cyniczna. Będziesz jeszcze bardziej śliczna. Odpowiedz Link
azaheca Re: Dołki 19.08.07, 13:07 Nie namawiaj do cynizmu to dodaje dramatyzmu nie przystoi wszak kobiecie być cyniczną,sami wiecie Odpowiedz Link
devil.ka Re: Dołki 19.08.07, 13:10 Staram się dystans mieć do wszystkiego lecz kiedy sama zostaję - nie wiem już niczego to tak jak u Trtmajera rozum czasami serce wypiera "szukam cię, a gdy cię widzę udaję, że cię nie widzę" spoglądam tylko ukradkiem "zginę przez ciebie - nim zginę krzyknę, że ginę przypakiem" Odpowiedz Link
azaheca Re: Dołki 19.08.07, 13:14 Piękny fragment zacytowałaś czy na pamięć go umiałaś? Odpowiedz Link
cymanon Re: Dołki 19.08.07, 13:18 "szukam cię, a gdy cię widzę udaję, że cię nie widzę" Też lubię takie udawanki, ale zbyt jestem narwana, gdy odnajdę wreszcie swoje kochanki*), to co miałam w zamyśle, migiem przepada. *) Chodzi o rym. Podoba Ci się Rzym? Odpowiedz Link
cymanon Re: Dołki 19.08.07, 13:23 A ja nie znam żadnego "Trtmajera", ani o podobnej nazwie jakiegokolwiek frajera Odpowiedz Link
azaheca Re: Dołki 19.08.07, 13:28 Każdy popełnia literówki niepotrzebne te wymówki..;-( Odpowiedz Link
cymanon Re: Dołki 19.08.07, 13:31 Co pisał Tetmajer, ktoś mi powinien powiedzieć, albo lepiej, czy to wypada, czy nie wypada wiedzieć. Odpowiedz Link
cymanon Re: Dołki 19.08.07, 13:33 Czy nie było mu również 'Kazimierz Przerwa"? Proszę mi wybaczyć, teraz będzie dłuższa przerwa. Odpowiedz Link
devil.ka Re: Dołki 19.08.07, 13:41 cymanon napisała: > Co pisał Tetmajer, ktoś mi powinien powiedzieć, > albo lepiej, czy to wypada, czy nie wypada wiedzieć. Możesz zerknąć w linka www.zbaszyn.com/poezja/tetmajer/tetmajer.htm to jego sztuki drobinka Odpowiedz Link
devil.ka Re: Dołki 19.08.07, 13:36 cymanon napisała: > A ja nie znam żadnego "Trtmajera", > ani o podobnej nazwie jakiegokolwiek frajera Faktycznie ja tez nie znam takiego ale wierszyka napisał całkiem fajnego Odpowiedz Link
azaheca Re: Dołki 19.08.07, 14:11 Tyś Tetmajera wielbicielka choć w zapomnieniu,to sztuka wielka tego poety a ja piszę tylko bzdety niestety..;-( Odpowiedz Link
devil.ka Re: Dołki 19.08.07, 14:20 Lubie czytać poezję czasami na tym chowałam się latami ale nie jestem alfą i omegą nie znam poetów co do jednego lubię niektórych wybranych sobie np Twardowskiego ksiądza wiersze lubię bo jego słowa mają przesłanie i sa ponadczasowe niesłychanie Pawlikowska-Jasnorzewska mnie tez urzekła gdy o miłości tak oto rzekła "Nie widziałam cię już od miesiąca. I nic. Jestem może bledsza, trochę śpiąca, trochę bardziej milcząca, lecz widać można żyć bez powietrza!" Odpowiedz Link
azaheca Re: Dołki 19.08.07, 14:41 Demarczyk pięknie to zaśpiewała cudowna była jej płyta cała występowała "Pod Baranami" lecz ta epoka jest już za nami Demarczyk śpiewać chyba przestała publiczność o niej zapomniała.. Odpowiedz Link
devil.ka Re: Dołki 19.08.07, 17:19 Siedzę w domu bez zajęcia żadnego i mam doła potwornego Odpowiedz Link
azaheca Re: Dołki 19.08.07, 17:35 To może pieska weź na spacerek albo zafunduj sobie rowerek jazda podobno relaksuje a dodatkowo mięśnie masuje.. Odpowiedz Link
devil.ka Re: Dołki 19.08.07, 17:47 nie powinnam wam marudzić i smutkiem po forum brudzić ;/ Dziś już z kompem się rozstaję Gdyż do niczego się nie nadaję Odpowiedz Link
azaheca Re: Dołki 19.08.07, 17:55 Forum jest do marudzenia też do śmiechu,do bredzenia tu ktoś czasem robi jaja inny smutno coś zagaja także twoje marudzenie jest w wysokiej tutaj cenie.. Odpowiedz Link
devil.ka Re: Dołki 20.08.07, 11:32 Takie dołki pod sobą kopię bo jestem na urlopie i nie mam co zrobić ze sobą jestem w pomysły ubogą Odpowiedz Link
djapanazy Re: Dołki 20.08.07, 11:58 Ja zaś "tryskam" pomysłami, bo szalenie lubię rozmawiać z Wami. Odpowiedz Link
djapanazy Re: Dołki 20.08.07, 12:01 Zakopiemy wszystkie dołki na czas naszej rozłąki. Gdy się ponownie zejdziemy ponownie kłócić się będziemy. Odpowiedz Link
djapanazy Re: Dołki 20.08.07, 14:03 "Kto pod kim dołki kopie" i ma z tego radochę, ten nie znajdzie w słońcu cienia, ten nie ugasi pragnienia. Odpowiedz Link
azaheca Re: Dołki 20.08.07, 22:03 A jak z Dżazym przestanę się kłócić? czy gotów wtedy forum porzucić? Dżazy kocha adrenalinę i chyba z prawdą się nie rozminę że to wszelkich smutków przyczyna jak myśli Dżazy,czyja to wina? Odpowiedz Link
djapanazy Re: Dołki 21.08.07, 03:17 I poszłabyś na to, żebym ja z łopatą, odszedł stąd o suszy, zakopać się gdzieś w głuszy? Odpowiedz Link
azaheca Re: Dołki 21.08.07, 20:18 Odchodzić z łopatą? przecież ciągle mamy lato przyda pewnie się łopata gdy nastanie koniec lata a gdy przyjdzie zima sroga odśnieżona będzie droga bardzo cenna jest łopata więc nie wywoź jej do brata.. ----- Wierszyki Nie-Poważne forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=48377 Słońce w głowa chyba pizło.Bestoż mi się to wyślizło..autor:Broneknotgeld Odpowiedz Link
djapanazy Re: Dołki 21.08.07, 09:46 Kto pod kim kopie dołki, temu rozsuwają się rozporki i wystaje brudna bielizna lub pryszczata golizna. Odpowiedz Link
liczili Re: Dołki 24.08.07, 22:06 O!to Djazy jest ze wsi że mu się stodoła śni siano pokosem leży! W ręke Djazy niech grabie chwyta i do roboty rwie z kopyta Siano trzeba przewrócić Stodołe plonami zapełnić Zaraz przyjdą słoty kto się wtedy wezmie do roboty? A Djazy się tu wałkoni i leni wydaje mu się że znajdzie jeleni.) Co mu morgi obrobią Czy Djazy coś dzierżawi? Myślę tu o pracach polowych nie o biologicznej odnowie Odpowiedz Link
azaheca Re: Dołki 24.08.07, 22:10 Liczili Dżazego zna? informacje o nim ma nawet zna jego stodołę w jednej wsi kończyli szkołę? Odpowiedz Link
liczili Re: Dołki 24.08.07, 22:26 Jego stodoła stoi na górce przy takiej małej obórce. Wszyscy ją we wsi znają Tam myszy hare wyprawiają Do szkoły z nim nie chodziłam ja na baczność pod stół wchodziłam kiedy on w szkole na boisku grywał. tam myszy Odpowiedz Link
azaheca Re: Dołki 24.08.07, 22:33 Czyli rozmawiam z panienką młodą pewnie poraża swoją urodą a stary Djapanazy czasem rozdawał bolesne razy kiedy jabłka z sadu kradła Azaheca pewnie zgadła? Odpowiedz Link
liczili Re: Dołki 24.08.07, 22:44 O to trzeba zapytać Djazego nie mogę odpowiadać za niego. Odpowiedz Link
alice0553 Re: Dołki 24.08.07, 22:56 Liczi to psotnica mała co Djazego podglądała bo z pannami w tej stodole były harce i swawole gdy ją Djazy raz przyłapał mało oczu nie wydrapał sprał po dupie podglądaczkę aż ze strachu miała sraczkę dlatego takie o nim ma zdanie to zemsta Liczi za tamto lanie. Odpowiedz Link
azaheca Re: Dołki 26.08.07, 17:51 Liczili utknęła w dołku? gdzie się podziewasz,nasz aniołku? może boisz się Djazego jego gniewu okrutnego on już dawno ci wybaczył nic nie wspomniał gdy zobaczył twój znajomy przecież nick a więc wracaj do nas mig Odpowiedz Link
cymanon Re: Dołki 26.08.07, 17:57 Pocałunek śmierci gazeta temu forum złożyła? Wyróżniając, dotąd piszących - przegoniła? Ino ja się zostałam, mimo że pożegnać się z innych powodów chciałam? Odpowiedz Link
azaheca Re: Dołki 26.08.07, 18:17 "pocałunek śmierci"....merci,merci... dobrze brzmi,mersi,mersi,mersi... Odpowiedz Link
cymanon Re: Dołki 26.08.07, 18:20 No, przecież nie ja to wymyśliłam, sycylijskim powiedzeniem się posłużyłam, a na celu miałam bym innych zawstydziła. Taka już ze mnie małpa. Wewnętrznie rozdarta. Odpowiedz Link
cymanon Re: Dołki 26.08.07, 18:00 A Djapanazy jakby przewidział rozwój wydarzeń. "Dołki" wątek zakładając, brzydkie nasze przywary w pamięci mając. Odpowiedz Link
cymanon Re: Dołki 26.08.07, 18:02 A może ja się mylę okrutnie? Może w niedzielę piszą tylko takie jak ja, trutnie. Odpowiedz Link
cymanon Re: Dołki 26.08.07, 18:05 Może wieczorkiem lub od poniedziałku rozbuja się Forum. Będzie tętnić życiem i będzie więcej niż quorum. Odpowiedz Link
liczili Re: Dołki 26.08.07, 18:18 Cymanono kochana ty się nie smuć od rana gdybym tylko mogła zawsze bym Ci pomogła ale ja nie wiem co ciebie dręczy co serduszko twoje dręczy? Wszystko jest tak enigmatyczne trudno znajść tutaj wytyczne.) Odpowiedz Link
cymanon Re: Dołki 26.08.07, 18:22 Zajmij się sobą Liczili. Życzę Ci futra z szynszyli, Ale w dobre Twe intencje nie wierzę, jakem przecież LUDZKIE zwierzę. Odpowiedz Link
liczili Re: Dołki 26.08.07, 18:44 Cymanono ja też nikomu nie wierzę ale nie może tak być żeby człowiek sam musiał być Więc mimo wszystko kłód rzucanych pod nogi wierzę że nie wszyscy chcą mi podkładać nogi. Są na świecie dobre ludziska co dobro z serca im tryska. Usmiech i humor im dopisuje taki złościć się nie umie. Pocieszy,pogłaska powie... uspokój się do diaska! Odpowiedz Link
cymanon Re: Dołki 26.08.07, 18:07 I Alis, siostrzyczka Cię na pewno nie zawiedzie, jeśli, oczywiście odbyła już drzemkę po sutym obiedzie. Odpowiedz Link
azaheca Re: Dołki 26.08.07, 18:31 Siostrzyczka nigdy nie zawodzi czy Cymanona z forum odchodzi? taka bywa demoniczna często złośliwa i cyniczna czarnego trzeba tu charakteru a najlepiej królowej eteru takiej Alexis diabolicznej oczywiście bardzo ślicznej.. czy ktoś zastąpi Cymanonę? bo jeśli nie-we łzach utonę..;-( Odpowiedz Link
cymanon Re: Dołki 26.08.07, 18:38 Nadeszła chwila opamiętania. Zostaję tu, szkoda więcej gadania. Odpowiedz Link
alice0553 Re: Dołki 26.08.07, 18:46 Po obiedzie drzemka była a przed chwilą powróciłam i usiadłam do kompika sprawdzam, czy tu gra muzyka i widzę, że Cymanona w samotności z nudów kona mężuś pewnie hula sobie Aza po psach plamy skrobie a Devil.ka wcina lody pod jabłonką dla ochłody Liczi ćwierka jak skowronek bo uroczy miała dzionek Bronek ciągle się wczasuje Mario w Dąbkach się kuruje Adela się nie odzywa Al tu raczej rzadko bywa Korek może jeszcze wpadnie i nam porymuje ładnie ale ja w to mocno wierzę że się towarzystwo zbierze no i wieczór się rozkręci trzeba tylko dobrych chęci. Odpowiedz Link
azaheca Re: Dołki 26.08.07, 19:34 Plamy wszelkie pozmywane dość ogólnie posprzątane Ruda także wykąpana była nieco wytarzana w dość wątpliwych aromatach teraz cała tonie w kwiatach szamponik użyty był rumiankowy on daje włosa zapach miodowy odżywka na koniec jeszcze owsiana i znowu pachnie Ruda kochana Odpowiedz Link