Dodaj do ulubionych

Przystanek Woodstock po raz dziesiąty

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.04, 19:16
Ciekawe, czy Owsiak bedzie trzymał nerwy na wodzy, ilu dziennkiarzy obsmaruje
Woodstock, jak wielu młodych ludzie bedzie się narkotyzować i czy Ojceic
Dyrektor bedzie naciskał na ekskomunikę dla uczestników?......
Obserwuj wątek
    • Gość: Jacek Re: Przystanek Woodstock po raz dziesiąty IP: *.cs.ubc.ca 28.07.04, 19:42
      Ano ciekawe. Caly ten kraj jest ciekawy, organizowanie meczow pilkarskich,
      podczas ktorych lysi napieprzaja sie z policja nie wzbudza takich emocji, jak
      festiwal rockowy dla normalniejszej czesci mlodziezy.

No ale ma sie rozumiec, lepiej zamknac wszelkie takie imprezy, niech dzieci
      grzecznie pija piwo na lawkach a w niedziele do kosciolka.

Pozdro

J.
      • Gość: freemind Re: Przystanek Woodstock po raz dziesiąty IP: *.pkp.com.pl / *.tktelekom.pl 29.07.04, 08:12
        Owsiak i Rydzyk są jak stalinizm i faszyzm
        niby dwa bieguny a prowadzą do tego samego.
      • Gość: WIARA-NADZIEJA- Re: Przystanek Woodstock po raz dziesiąty IP: 81.15.246.* 30.07.04, 13:27
        -MIŁOŚĆ. DAJ PANIE BOŻE MĄDROŚĆ DLA WSZYSTKIEJ MŁODZIEŻY. KOCHANI PAMIĘ
        TAJCIE ,ŻE JEŻELI PAN BÓG U WAS JEST NA PIERWSZYM MIEJSCU -TO WSZYSTKO INNE
        BĘDZIE NA SWOIM MIEJSCU. CHCIEJCIE MYŚLEĆ – TO TAK MAŁO KOSZTUJE. KOCHAJCIE
        SWOJĄ OJCZYZNĘ.JEST, ONA JEDNA –JEDYNA I POTRZEBUJE MĄDRYCH MŁODYCH LUDZI.
        KOCHAJCIE TYCH KTÓRZY BŁĄDZĄ I UŚWIADAMIAJCIE ICH . PAN OWSIAK NIE JEST
        BOGIEM ,ON TYLKO JEST CZŁOWIEKIEM.WARTO BY POMYŚLAŁ ŻE TA CIĘŻKA JEGO PRACA-
        MOŻE PRZYNIEŚĆ W KOŃCU WIELKĄ KATASTROFĘ. TE GODZINY BEZMYŚLNEGO ZAPOMNIENIA
        SIĘ –OBY NIE ZAMIENIŁY SIĘ W „ SODOME I GOMORĘ”
    • Gość: tomek Re: Przystanek Woodstock po raz dziesiąty IP: 141.44.196.* 28.07.04, 20:23
      "ponadto pewnie zjawią się goście z Niemiec. Jeśli przyjadą, to Przystanek może
      stać się imprezą międzynarodową."
      Gratuluje sposrtzegawczosci i blyskotliwosci :D
    • Gość: rye Re: Przystanek Woodstock po raz dziesiąty IP: 5.2.* / *.chello.pl 28.07.04, 23:49
      won't you help to sing,
      these songs of freedom,
      cause all I ever have,
      redemption songs,
      redemption songs.
    • Gość: Kuba Re: Przystanek Woodstock po raz dziesiąty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.04, 00:13
      A co na to żona Owsika?
    • Gość: ziutejkziutek Re: Przystanek Woodstock po raz dziesiąty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 00:31
      tez cieakwe

www.wprost.pl/ar/?O=63876
      • Gość: Jacek Re: Przystanek Woodstock po raz dziesiąty IP: *.cs.ubc.ca 29.07.04, 02:22
        No niezle pan Rusak we Wprost pojechal po bandzie. Gratuluje luzu i tolerancji.
        Nie sadze, zeby Owsiak propagowal anarchie, lewctwo itd, raczej propaguje dobra
        zabawe w przyjazni i z usmiechem na ustach i tyle.

Swoja droga ciekaw jestem jak pan Rusak spedzil swoja mlodosc? Chyba planujac
        swoja kariere? Skad sie biora tacy spieci goscie

Jacek
        • Gość: marek dobra zabawa ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 07:18
          Nie mam nic przeciw zabawie, nie mam nic przeciw rockowi, wręczrock uwielbiam
          (ale ten dobry - prawdziwy, a nie bełkot). Ale mnie osobiscie się nie podoba,
          gdy pan (wtedy jeszcze pewnie towarzysz) Owsiak wszem i woboec z ekranu
          telewizora, do wszystkich dzieci, w jedynie słusznej (i jedynej) telewizji
          mówił: "Róbta - co chceta". Co to znaczy "co chceta"? Przecież większość ludzi -
          dzieci też - rozumuje dosłownie! No to "róbma"! "co chceta"! No i jest
          zabawa ... A teraz, zachęcając do udziału w tym spędzie, też nawołuje "co
          chceta"! No może trochę uważajta, nie pobijta kogo, piwa tylko troszkę pijta,
          narkotyki, no może nie wprost, bo za to byłby oskarzony, no ale wicie, żyjta na
          luzie, bo luz najważniejszy, kochani. Ale jak ty mi, parszywy handlarzu,
          wejdziesz w drogę (na swoim terenie!) i interes będziesz psuł - to won,
          wszarzu! Nie takie było znaczenie jego słów i czynów względem tego gościa z
          okularami? A jak tę dziewczynę z Kostrzynia potraktował? A ten pacan -
          dziennikarz z wybiórczej jak szybko i składnie zrobił kalkulację: w komitecie
          protestującym było 600 osób na 17 tys mieszkańców Kostrzynia! Reszta się
          zgadza! Chce - nawet wyje z rodości! Pewnie: rajcy miejscy - tak, bo część z
          nich ma bary, a część inne interesy, a część zięcia z barem.A co doludzi - nie
          wiem czy plebiscyt zrobiono. No to zobaczymy po fakcie - czy też będą się
          ciszyli. Może tak - prorokować nie będę, ale jeszcze zobaczymy, kto posprząta
          Vide: Berlin, parada się nie odbyła bo nie miał kto dać kasę na sprzątanie, a
          śmiecący nie chcieli ...bo róbca co chceta.
          A wracając do pana Owsiaka, ten człowiek reaguje tak jak reaguje człowiek,
          którego zwalniają z pracy: z wściekłością, bo traci źródło utrzymania. W tym
          przypadku - niezłe. A na Orkiestrę nie dam - bo nie chcę dawać na "przystanek",
          ani grosza, niech se chlapcy płacą sami.
    • Gość: MaciekS Jurek! Abyles choc w prawdziwym Woodstock?! IP: *.mad.east.verizon.net 29.07.04, 03:03
      Bo my tak i to kilkanascie tygodni temu. Zycie tetni. Galerie ciekawe. Muzyki...
      ni ma zbyt wiele.

Pozdrowienia z NJ/NY,
      M.

• Gość: makryba Re: Jurek! Abyles choc w prawdziwym Woodstock?! IP: 217.153.35.* 29.07.04, 10:39
        Nawet reportaż był o tym, przy okazji woodstock2...
      • Gość: Enola Gay co.uk Maciek!Zle postawiles pytanie,powinno byc NA... IP: *.in-addr.btopenworld.com 29.07.04, 11:43
        Pozdrawiam pana Macka z New Jersey,New York.Macku,zle zadales pyatnie.Powinno
        ono brzmiec:czy byles NA prawdziwym /festiwalu/ w Woodstock.Otoz smiem
        przypuszczac ,ze jestem jednym z bardzo nielicznych Polakow,ktorzy zaliczyli
        Festiwal przed 35 laty.Bylo to najwieksze wydarzenie muzyczne w historii.I
        najbardziej spektakularne.Cos absolutnie niesamowitego.
    • Gość: jankop precz z tym palantem i terrorysta Owsiakiem IP: *.chello.pl 29.07.04, 07:27
    • Gość: kris Re: Przystanek Woodstock po raz dziesiąty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.04, 07:47
      krytykowac można wszystko i wciaż to jest najprostrze tylko ilu z was zrobilo
      cos w zyciu- troche refleksji nad samym soba. co z wami jest potraficie tylko
      niszczyc pokażcie co sami zrobiliscie. jestescie wstretni
      • Gość: tomek Re: Przystanek Woodstock po raz dziesiąty IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 29.07.04, 07:53
        kris
        a gdzie H W G lalala???
        • Gość: Ja... Re: Przystanek Woodstock po raz dziesiąty IP: *.autocom.pl 29.07.04, 08:17
          a co to znaczy "a gdzie H W G lalala???"
    • Gość: freemind Rydzyk a Owsiak IP: *.pkp.com.pl / *.tktelekom.pl 29.07.04, 08:14
      Owsiak i Rydzyk są jak stalinizm i faszyzm
      niby dwa bieguny a prowadzą do tego samego.

• Gość: Agnieszka 22 Nie kumam was...;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 09:02
        Byłam na woodstock 2 razy, na IV i V Przystanku, jako małolata.
        Opowiadając o imprezie mówiłam o niej "trzy najlepsze dni w moim życiu",
        bawiłam się rewelacyjnie,( nawet napisałam o tym artykuł...swego czasu) ale
        bądź co bądź, jeżeli ktoś używa mózgu, wie co dobre co złe.., takie imprezy
        popieram. Okazja do „ululania się” (jak zwał tak zwał) może być równie dobrze
        na każdej innej.
        A klimat tam panujący...miodzio;) Na Houk (w 1998) mało się nie poryczałam ze
        szczęścia, że mogę zaśpiewać na takiej imprezie z Maleo „żyję w tym mieście” i
        hasać sobie w wielu innych reggae’owych rytmach, które kocham do dzis!
        Pozytywnie, tak podsumować mogę tą impre. Były „przypadki”które w inny sposób
        korzystały z takiej imprezy, ale to już kwestia- jaki człowiek a nie ,jaka
        impreza.
        Jurka nie hiperbolizuję, nie we wszystkim się zgadzam, ale tego, że udało mu
        się stworzyć taką masową imprezę, zaprosić tylu wyśmienitych wykonawców. Wyrazy
        uznania Jerzy;) masz ten upór i kre, która doprowadza, że realizujesz to co
        postanawiasz.

PS do gościa który pytał, czy Jurek był na prawdziwym amerykańskim Woodstock.,-
        był i stojąc pod sceną tamtego, wpadł na ten pomysł zorganizowania takiej
        impry tutaj i co ? Udało mu się.
        Pozrdrowionka :) i szczęścia Wam życzę ludziska;))
        Ag
        • Gość: jankop miałas pierwsze dupczenie IP: *.chello.pl 29.07.04, 21:04
          wtedy to pierwszy raz wydziobano cie w dupę i dlatego masz miłe wspomnienia
          • julia_c Re: miałas pierwsze dupczenie 03.08.04, 16:07
            brak komentarza bedzie najlepszym komentarzem...
    • Gość: maciejch Re: Przystanek Woodstock po raz dziesiąty IP: 62.87.130.* 29.07.04, 09:03
      Reakcja na Festiwal Ojca Grzybka i Radio "Ryja" jest kolejnym dowodem na poziom
      ww. oraz ludzi, którzy ich popierają...Ludzi kochających ciemnotę,
      zasciankowość i nienawidzących wszystkich którzy są inny od nich...a co do
      osiągnięć Owsiaka - pokażcie mi kogoś, kto zrobił dla polskich dzieci i młodych
      ludzi choć parę procent równie pozytywnych rzeczy....
      pozdrawiam i rzyczę trochę więcej wyważenia i obiektywizmy w wydawaniu sądów...
    • Gość: Reduta Ordona Jurek Owsiak i Kościół Katolicki IP: *.css.pl / 83.238.11.* 29.07.04, 09:19
      Mogło być dobrze, Jurek jest człowiekiem otwartym, więc nie robił by zapewne
      kościołowi problemów, gdyby ten wyraził chęć współpracy i ewangelizowania
      młodzieży podczas przystanku, a dzięki błędom mało zorientowanych w prawdziwej
      atmosferze "Łódzstoku" księży (czyt. Rydzyka) jest jak zwykle, czyli pół
      miliona widzów "Łódzstok" nabiera wrogiego stosunku do kościoła bo zostali
      przezeń zaatakowani. Na domiar złego Jurek ma wielki autorytet dobroczyńcy,
      więc atakując go kościół nadwyręża swoje dobre imię u kilkunasty milionów
      polaków popierających ideę organizacji przystanku. I po co? komu to było
      potrzebne i ile ten ktoś zarobi na tym???
    • erotica Re: Przystanek Woodstock po raz dziesiąty 29.07.04, 09:29
      Owsiak próbuje ożywić trupa, czyli atmosferę anarchii, wolnej miłości i
      nieodpowiedzialności.

Jerzy Owsiak to polski John Slyth Pemberton. Owsiak, podobnie jak słynny
      aptekarz z Atlanty, który stworzył recepturę coca-coli, całe dorosłe życie
      opracowywał i testował jeden patent - na organizację masowej imprezy. Pomieszał
      legendy, muzykę, sztafaż, atmosferę skandalu, zainteresowanie mediów oraz
      altruizm wypróbowany podczas Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy. Stworzył
      nie tylko masową imprezę, ale też polską quasi-komunę hipisowską. Moduł quasi-
      jest o tyle uzasadniony, że zarówno festiwal w Jarocinie, jak i Przystanek
      Woodstock są odległą czkawką po oryginalnym Woodstock. Tak jak kilkudniowe
      zgromadzenia są kopią kopii hipisowskich komun z Kalifornii z lat 70.
      Owsiak próbuje ożywić coś, co na Zachodzie już dawno jest trupem: atmosferę
      anarchii, wolnej miłości i zaplanowanej nieodpowiedzialności. Problemem jest
      to, że na Zachodzie pokolenie Woodstock niemal w całości porzuciło hipisowskie
      legendy i lewackie poglądy, zrobiło kariery i stało się konserwatystami. Jerzy
      Owsiak sugeruje natomiast, że anarchia i lewactwo symbolizowane przez Woodstock
      są jakimiś wyższymi wartościami. Inna rzecz, że przy okazji organizuje
      największy w Europie festiwal muzyczny. I chyba na tym powinien poprzestać, bo
      współcześni nastolatkowie wybierający się do Kostrzyna nad Odrą (a wcześniej do
      Żar) tylko odgrywają hipisowski teatr. I niejako na konto utopii Owsiaka
      przechodzą tam różnego rodzaju inicjacje. Co roku setki kompletnie pijanych
      młodych ludzi "oczyszcza się", tarzając się w błocie. Inni wyzwalają się,
      zażywając amfetaminę czy LSD. Jeszcze inni demonstrują seksualne wyzwolenie -
      jak dziewczyna, która dwa lata temu chodziła po polu namiotowym z kartką na
      szyi: "Oddam się za 5 zł".

Martwa legenda

Po odzyskaniu niepodległości i przywróceniu wolności w Polsce odbyły się tylko
      dwie edycje Jarocina, lecz okazały się porażką. - Gdy skończył się PRL, zniknął
      polityczny kontekst Jarocina i impreza stała się tylko kolejnym festiwalem. W
      dodatku bez pomysłu - mówi Robert Leszczyński, uczestnik Jarocina, obecnie
      rzecznik Przystanku Woodstock.
      Przystanek Woodstock nie jest w stanie odgrzać legendy Jarocina, tak jak
      organizatorom Woodstock bis (w 25. rocznicę imprezy) nie udało się wskrzesić
      legendy festiwalu z 1969 r. Również później, gdy zdecydowano się zorganizować
      powtórkę Woodstock dla współczesnej młodzieży, impreza okazała się klapą.
      Młodzi ludzie nie mieli ochoty przejmować się legendami swoich rodziców.
      Festiwal relacjonowała na żywo MTV a miliony osób mogły obejrzeć śmierć
      legendy.

Przystanek przeszłość

Jerzy Owsiak próbuje obecnemu pokoleniu młodzieży zaszczepić jakąś pokoleniową
      legendę, która byłaby kopią jego doświadczenia. Jest to jednak atrakcja głównie
      dla młodzieży z małych miast, która ma niewiele okazji do przeżywania atmosfery
      wielkiej imprezy. Uczestników festiwalu - jak zauważa dr Jacek Kurzępa,
      socjolog badający ich od kilku lat - cechuje "neoplemienna potrzeba
      identyfikowania się z osobami mającymi podobne blokady rozwojowe. Młodzież
      małomiasteczkowa jest sfrustrowana rzeczywistością i pozbawiona szans na
      ekspresję niepokojów w lokalnych społecznościach, więc uczestniczy w
      przystanku".

Można wątpić, czy uczestnicy Przystanku Woodstock stworzą swego rodzaju
      pokolenie. Czy zresztą próba znalezienia im jednoczącej ideologii przez Owsiaka
      ma sens? Młodych interesuje praca, kariera i ustawienie się na rynku. Jarocin
      czy Przystanek Woodstock to relikty poprzedniej epoki. Pozostaje więc tylko
      muzyka, tyle że większość rockmanów uważa imprezę Owsiaka za reklamę jego osoby
      i nie bardzo ma ochotę w tym uczestniczyć.
      • Gość: psycho narkotyki, Che i legenda IP: 217.97.139.* 29.07.04, 10:52
        RZYGAĆ mi się chce, gdy czytam po raz kolejny bzdury w rodzaju "Co roku setki
        kompletnie pijanych młodych ludzi "oczyszcza się", tarzając się w błocie. Inni
        wyzwalają się, zażywając amfetaminę czy LSD". Autorzy takich opinii to kanapowi
        domorośli socjologowie, którzy swe wyobrażenia na temat np. narkotyków wśród
        młodzieży budują na podstawie kilku zasłyszanych plotek, obiegowych opinii i
        fragmentów "sensacyjnych" doniesień mediów. Prawda zaś jest taka, że w ciągu
        jednego tylko weekendu w Polsce - w wielkomiejskich modnych klubach, jak i na
        wiejskich technodyskotekach - konsumuje się kilka razy więcej narkotyków, niż na
        całym Przystanku Woodstock.
        Nie wiem, gdzie mieszkasz Erotico, ale proponuję Ci wybrać się w najbliższą
        sobotę na jakąkolwiek dyskotekę w Twoim mieście. Założę się, że tylu naćpanych
        ludzi na metr kwadratowy nie zobaczysz nigdzie indziej. Zobaczysz rozszerzone
        źrenice, spływające potem ciała, nerwowo zaciskające się na gumie do żucia
        szczęki i wiele innych efektów zażycia ecstasy, kokainy, amfetaminy, kwasu -
        środków, jakie Przystankowicze (jak słusznie zauważyłaś, głównie z małych miast)
        znają tylko z opowiadań. Ich nie stać na kokainę za 200 zł, tak samo jak nie
        stać ich, żeby pojechać na festiwal do Roskilde czy Glastonbury. Owsiak daje im
        coś za darmo i to chyba tak wkurza wszystkich krytykujących jego imprezę.

Mylisz się, twierdząc, że na Przystanku panuje atmosfera "zaplanowanej
        nieodpowiedzialności" O dużo można posądzić Owsiaka, ale nie o
        nieodpowiedzialność. Jest dokładnie na odwrót, na kilkusettysięcznej, darmowej
        imprezie rockowej każde niedopracowanie organizacyjne, każdy błąd zaniechania,
        czy lekkomyślność oznaczałyby koniec imprezy i Owsiaka w ogóle. Owsiak wie
        doskonale, że na żadną pomyłkę i puszczenie sprawy na żywioł, nie może sobie
        pozwolić, bo media i opinia publiczna go rozszarpią.

Mylisz się, Erotico, twierdząc, że ktokolwiek przyjeżdża na Przystanek ze
        względu na sentyment do roku 69', umiłowania do hippisowskiej ideologii czy
        tamtej muzyki. Przyjeżdzają, żeby pobyć ze sobą. Po prostu. Nie ma w tym żadnej
        ideologii. Nie wiem na czym budujesz swe przekonanie o lewackiej ideologii
        lansowanej na Przystanku. Chyba tylko na podstawie koszulek z Che Guevarą
        chętnie noszonych przez młodzież. Pewnie wolałabyś, żeby nosili t-shirty z
        Romanem Dmowskim?

Mylisz się również, określając amerykański Woodstock 94' jako "śmierć legendy".
        Przeciwnie - impreza stała się punktem zwrotnym w karierze takich wykonawców jak
        Nine Inch Nails, Metallica czy Green Day.
        • Gość: ted Re: narkotyki, Che i legenda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.04, 15:00
          Gościu Psycho w całej rozciagłości popieram twoja wypowiedż.Jestem rocznik 1950
          i może najnowsza muzyka juz nie dla mnie ale na takie głupoty jak niektórzy
          opisują nie mozna byc obojetnym.
          Jest tez aspekt gospodarczy dla takiego małego miasteczka jak Kostrzyń.
          Nawet sprzatanie bałaganu po imprezie będzie nieżłym przypływem gotówki.
          A jeszcxze jedno .Tam gdzie jest zgromadzonych 300 tysięcy ludzi młodych z
          temoeramentem zawsze może dojśc do jakiejś awantury.
          Pozdrow
          • Gość: grzegorz Re: narkotyki, Che i legenda IP: 62.111.144.* 30.07.04, 05:44
            byłem na Woodstocku dwa razy. i co mi to dało? jestem nosicielem wirusa HIV, a
            pijani długowłosi młodzi terroryści zgwałcili moją dziewczynę. o tym pan Owsiak
            nie mówi. nie jedźcie tam.
            • Gość: wiara-nadzieja- Re: narkotyki, Che i legenda IP: 81.15.246.* 30.07.04, 13:37
              MIŁOŚĆ - DAJ PANIE BOŻE MĄDROŚĆ DLA WSZYSTKIEJ MŁODZIEŻY. KOCHANI PAMIĘ
              TAJCIE ,ŻE JEŻELI PAN BÓG U WAS JEST NA PIERWSZYM MIEJSCU -TO WSZYSTKO INNE
              BĘDZIE NA SWOIM MIEJSCU. CHCIEJCIE MYŚLEĆ – TO TAK MAŁO KOSZTUJE. KOCHAJCIE
              SWOJĄ OJCZYZNĘ.JEST, ONA JEDNA –JEDYNA I POTRZEBUJE MĄDRYCH MŁODYCH LUDZI.
              KOCHAJCIE TYCH KTÓRZY BŁĄDZĄ I UŚWIADAMIAJCIE ICH . PAN OWSIAK NIE JEST
              BOGIEM ,ON TYLKO JEST CZŁOWIEKIEM.WARTO BY POMYŚLAŁ ŻE TA CIĘŻKA JEGO PRACA-
              MOŻE PRZYNIEŚĆ W KOŃCU WIELKĄ KATASTROFĘ. TE GODZINY BEZMYŚLNEGO ZAPOMNIENIA
              SIĘ –OBY NIE ZAMIENIŁY SIĘ W „ SODOME I GOMORĘ”
      • Gość: 306 Re: Przystanek Woodstock po raz dziesiąty IP: *.ic.invar.com.pl 29.07.04, 10:57
        Tyle falszywych tez, to jeszcze nie widzialem...
        1)
        > Owsiak próbuje ożywić trupa, czyli atmosferę anarchii, wolnej miłości i
        > nieodpowiedzialności
        Sam zwrot "ozywic trupa" - 300 000 mlodych ludzi na imprezie, a Ty mowisz, ze
        cos jest martwe. Nawet nie wiem jakbym sie staral, to na taki poziom abstrakcji
        nie wejde hehe.
        Anarchia, wolna milosci i nieodpowiedzialnosc - yyy gdzie to slyszales/as?
        Z tego co wiem to Owsiak glosi haslo milosci, a nie wolnej milosci, sam ma zone
        i dzieci i otwarcie mowi, ze kocha swoja rodzine. Nigdy nie slyszalem, zeby
        Jurek chwalil sie, ze ciupcia na lewo i prawo. Anarchia? Bo kiedys
        krzyknal "robta co chceta"? A nie slyszalas/as, ze zawsze mowil rowniez o
        odpowiedzialnosci za to co sie robi? Ja slyszalem, no ale przeciez lepiej
        uczepic sie jakiegos haselka i galopowac na nim :) Nie slyszales/as zapewne
        rowniez o akcjach znakowania jaskin w Jurze Krakowsko-Czestochowskiej, akcji
        wspomagania tamtejszego GOPR, corocznych obozach szkoleniowych dla mlodziezy
        uczacej sie zasad pierwszej pomocy w wypadkach drogowych, ekologicznych
        splywach... To dotyczy tez nieodpowiedzialnosci, ale dodatkowo poczytaj
        regulamin Przystanku i znajdz tam slowo o nieodpowiedzialnosci.
        > Owsiak próbuje ożywić coś, co na Zachodzie już dawno jest trupem: atmosferę
        > anarchii, wolnej miłości i zaplanowanej nieodpowiedzialności
        Abstrahujac juz od tego, co Owsiak chce ozywic, to chyba na tym "zachodzie" nie
        bywasz, bo pleciesz straszne androny o obowiazujacych tam trendach :)

Tak sie czepiasz tych hipisowskich idealow... A coz jest zlego w gloszeniu
        przez Owsiaka milosci i pokoju? Jesli potepiasz takie hasla, to potep rowniez
        Dekalog...

2)
        > współcześni nastolatkowie wybierający się do Kostrzyna nad Odrą (a wcześniej
        > do Żar) tylko odgrywają hipisowski teatr
        A nie przyszlo Ci nigdy do glowy, ze oni sie zwyczajnie swietnie na tej
        imprezie bawia? Fajnie sie jest czasem wytaplac w blocie, wyspac pod
        gwiezdzistym niebem, pobiegac ze slonecznikami na glowie. Zapewniam Cie, ze 90%
        uczestnikow Przystanku doskonale zdaje sobie sprawe, ze to zabawa, ze za dwa
        dni wroca do rzeczywistosci, w ktorej panowie w bialych kolnierzykach okradaja
        ich w swietle prawa, ze beda sie od poniedzialku borykac z 20sto procentowym
        bezrobociem... Chca sie zwyczajnie dobrze poczuc - chociaz przez te dwa dni. I
        to nalyzy potepiac? Heh.

3)
        > Co roku setki kompletnie pijanych
        > młodych ludzi "oczyszcza się", tarzając się w błocie. Inni wyzwalają się,
        > zażywając amfetaminę czy LSD
        Sztampowe argumenty, dzieki ktorym mozna zakazac wszelkich zgromadzen mlodych
        ludzi. Byles/as kiedys na studenckich juwenaliach? Setki inteligentnych ludzi
        pijacych do nieprzytomnosci, bzykajacych sie po akademikach, narkotyki tez sa
        obecne... Tak bylo zawsze, jest i bedzie.
        > Jeszcze inni demonstrują seksualne wyzwolenie -
        > jak dziewczyna, która dwa lata temu chodziła po polu namiotowym z kartką na
        > szyi: "Oddam się za 5 zł".
        No coz - moge tylko powiedziec, ze dziewczyna sie nisko ceni... Ale poniewaz w
        ogole sie ceni, to nie ma nic wspolnego z seksualnym wyzwoleniem, a raczej z
        gospodarka towarowo-wymienna ;)

4)
        > Przystanek Woodstock nie jest w stanie odgrzać legendy Jarocina
        Przystanek nie musi odgrzewac zadnej legenty - sam juz jest legenda - swiadczy
        o tym chociazby ozywiona dyskusja na jego temat kazdego roku.

5)
        > Młodzi ludzie nie mieli ochoty przejmować się legendami swoich rodziców.
        > Festiwal relacjonowała na żywo MTV a miliony osób mogły obejrzeć śmierć
        > legendy.
        Hehehe, w dwoch swoich zdaniach sam/a podajesz argument obalajay gloszona teze
        o smierci legendy. Jesli miliony ogladaly w MTV, to fakt takiego duzego
        zainteresowania moze swiadczyc wlasnie o "niesmiertelnosci" zjawiska. I nigdy
        nie zastanawialas sie, czy przypadkiem to wlasnie dostepnosc mediow takich jak
        TV nie sprawia, z mlodzi ludzie wola usiasc z piwkiem przed ekranem i
        popstrykac sobie pilotem? No bo w przeciwnym razie trzeba by bylo gdzies
        jechac, tam jakos przezyc, a tak cala kase mozna wydac na dzialke amfy, piwo i
        sie ubzdryngolic w czterech scianach. I jeszcze nikt zlego slowa nie powie, bo
        przeciez zrobie to po cichu, a czego oczy nie widza, tego sercu nie zal...
        I tu wlasnie nalezy podziwiac Owsiaka, ze mimo wszystko potrafi sklonic mlodych
        ludzi do aktywnosci - radze to przemyslec.

6)
        > Jerzy Owsiak próbuje obecnemu pokoleniu młodzieży zaszczepić jakąś
        >pokoleniową legendę
        Niczego Owsiak nie chce zaszczepiac, a juz na pewno nie ideologie. Trzeba byc
        gluchym zeby tego nie slyszec. Owsiak jedynie chcial zaktywizowac mlodych
        ludzi. Do tego rowniez sluzylo niefortunne "robta co chceta". To nie bylo zadne
        lewackie haslo gloszace anarchie, a jedynie wolanie do mlodych ludzi, aby
        ruszyli dupska i zaczeli cos robic. Ale oczywiscie lepiej powiedziec, ze Owsiak
        to stary lewak i hipis - poczujemy sie wowczas usprawiedliwieni, ze sami tak
        niewiele robimy.

7)
        Pogarda dla mlodych ludzi z malych miast najlepiej swiadczy o "wysokosci"
        Twoich idealow. Osobiscie znam przynajmniej kilkunastu mlodych warszawiakow,
        ktorzy corocznie jezdza na Przystanek i mimo uplywu lat swietnie sia bawia.
        > małomiasteczkowa jest sfrustrowana rzeczywistością i pozbawiona szans na
        > ekspresję niepokojów w lokalnych społecznościach, więc uczestniczy w
        > przystanku".
        No i co? To daj tej sfrustrowanej mlodziezy jakas nadzieje, a nie potepiaj
        Owsiaka, bo to zakrawa na hipokryzje w czystej postaci.

8)
        > Można wątpić, czy uczestnicy Przystanku Woodstock stworzą swego rodzaju
        > pokolenie
        Wystarczy, ze zdrowo wyrosnie niejedno pokolenie uratowane dzieki akcji Owsiaka
        i zaangazowaniu w nia tych mlodych ludzi. Dla mnie nawet jedno uratowane
        dziecko dzieki WOSP czyni z tego pokolenia mlodych pokolenie wartosciowych
        ludzi. Pomysl o tym, moze to wyleczy Twoja pogarde.

9)
        Na koniec najwieksza bzdura:
        > Pozostaje więc tylko
        > muzyka, tyle że większość rockmanów uważa imprezę Owsiaka za reklamę jego
        > osobe i nie bardzo ma ochotę w tym uczestniczyć.
        Popatrz kto wystepowal na Przystanku i zobacz kto wystepuje rowniez na obecnym.
        To wystarczy aby obalic tak durna teze.
      • Gość: platini Re: Przystanek Woodstock po raz dziesiąty IP: 217.153.107.* 29.07.04, 14:01
        fe, nieladnie. przepisalas artykul z ostatniego Wprost. wypadalo by chociaz
        podac zrodlo, ze o zgodzie autora nie wspomne. zwykla kradziez.
      • Gość: kurgan Re: Przystanek Woodstock po raz dziesiąty IP: *.kon.tvknet.pl / *.tvknet.pl 29.07.04, 16:41
        Ile Ty masz lat cwaniaczku ? Kopia i podróbka,nieudane pomyje po Woodstocku i
        Jarocinie.Jakbym czytał wakacyjne wiadomości z lat 80 - tych w Trybunie (tamtej)
        Wiecznie niezadowolony z siebie malkontencie - czy miałeś kiedyś 16,18,20 lat ?
        Wątpię. Uczestnik Jarocina od 86 roku.
      • Gość: kawiusz Re: Przystanek Woodstock po raz dziesiąty IP: *.qdnet.pl 02.08.04, 13:22
        ten post to kiepski artykol przepisay z Wprost. Zycze wam wielu takich martwych trupow na ktore przyjezdza 200tys ludzi.
      • Gość: ... http://www.wprost.pl/ar/?O=63876 IP: *.ozarow.net / *.ozarow.net 03.08.04, 16:35
    • Gość: RYJ Re: Przystanek Woodstock po raz dziesiąty IP: *.jugow.sdi.tpnet.pl 29.07.04, 09:30
      REGULAMIN X PRZYSTANKU WOODSTOCK w Kostrzynie nad odrą 2004.

1/ Wnosimy i handlujemy wszystkimi narkotykami.
      2/ Okazujemy wszelką przemoc.
      3/ Wnosimy i handlujemy każdym alkoholem.
      4/Wnosimy niebezpieczne narzędzia,zagrażające zdrowiu i życiu.
      5/Wnosimy na teren koncertu wszystkie opakowania szklane.
      6/Na terenie festiwalu obowiązuje nakaz używania otwartego ognia oraz nakaz
      wnoszenia i przechowywania materiałów pirotechnicznych.
      7/Wszyscy wchodzimy na scenę i wszystkie i wszystkie zabudowania techniczne.
      8/Poruszmy się wszystkimi machanicznymi pojazdami po terenie koncertu.
      9/Nie zachowanie czystości wokół siebie i miejsca noclegu -wskazane.
      10/Złamanie zasad regulaminu wiąże się z wezwaniem do natychmiastowego
      opuszczenia festiwalu. A z resztą RÓBTA CO CHCETA !!
      • Gość: rs232 Re: Przystanek Woodstock po raz dziesiąty IP: 212.160.130.* 29.07.04, 10:36
        I do tego proponuje zeby ojciec-dyrektor Tadeusz-Maybach Rydzyk objal honorowy
        patronat nad Impreza.
    • Gość: T_A ZARAZ JADE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 10:51
      się będzie działo ~!
      POZDR
      T_A
    • Gość: Karaluch zabezpieczenie ? IP: *.253-136-217.adsl-fix.skynet.be 29.07.04, 11:26
      Co to za kryterium :"źle zabezpieczony na wypadek ataku terrorystycznego":
      Ludzie opanujcie sie, bo inaczej nie bedzie mozna organizowac zadnych imprez
      gdzie sie zbiera wiecej niz 20 osob.
    • Gość: GAntos Przystanek Woodstock po raz dziesiąty..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 11:57
      Jaka ciemnota...
      Bylam na woodtocku juz 4 razy i zyje,nie mam aids,nie ejstem uzalezniona od
      narkotykow,ani tez nie jestem alkoholiczka
      Chyba ze jestem jakims ewenementem...:):):):
      Ludzie bawcie sie dobrze!!!!Ja w tym roku nie jade ze wzgledu na brak $$$
      Ale pozdrawiam i sle powera mojej siostrze ktora dumnie podtrzymuje
      tradycje!!!!!!
    • Gość: F.Y.M Jurek POWODZENIA.- olej czarnych jak oni olewają IP: 217.96.48.* 29.07.04, 12:13
      Ciebie i rób swoje.
    • Gość: machiavelli Re: Przystanek Woodstock po raz dziesiąty IP: *.css.pl / 83.238.11.* 29.07.04, 14:15
      Należy ekskomunikować Rydzyka za działalność na szkodę kościoła katolickiego.
      • Gość: ted Re: Przystanek Woodstock po raz dziesiąty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.04, 15:11
        Ale kto to zrobi.:(
        • Gość: ech JAROCIN TO BYŁO COŚ.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.04, 16:18
    • Gość: rekontra Oświecony IP: *.pitow.wroc.pl 29.07.04, 16:48
      Już się więcej nie dam nabrać. Miało nie być Przystanku, więc dałem na
      Orkiestrę. Okazuje się, że Owsiaka słowo jest g... warte.
    • Gość: dobry aniol DEMON WYJAWIL SWE IMIE!!! read_RZECZPOSPOLITA IP: *.crowley.pl 29.07.04, 20:53
      uwazajcie!!! Strzeszcie sie wrozek, sekt, tarota, talizmanow!!!!!!!!
      www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_040728/publicystyka/publicystyka_a_1.html
    • preacher Świta Rydzyka 31.07.04, 00:56
      Świta Rydzyka uprawia demagogie woodstockowa. kogo obchodzi zdanie o woodstocku
      moerowych beretów Rydzyka. oni maja Radio, młodzież woodstock.
      młodziez jest jaka jest, ale powodem tego nie jest woodstock-gorzej jest na
      zwyklej dyskotece.
      boja sie o narkotyki?ze krotoszynska mlodziez wpadnie w szpony narkomanii? jak
      znam małe miejscowosc- dawno juz jest!
    • Gość: Dav85 Re: Przystanek Woodstock po raz dziesiąty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 21:22
      Ta cala ch..nia z woodstockiem to jeden wielki syf. Zgromadzenie je..ych
      nacpanych pedałów i wielu młodych dziwek. Na moje to powinni nawpie..c tam
      granatow i wyjebac w powietrze tych wszystkich brudasow. Ku.. jak wogole mozna
      sluchac tak poje..ej muzyki. Ch.. w dupe wszystkim brudasom!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka