Dodaj do ulubionych

Ratujmy Pierwszy Program Polskiego Radia

23.05.14, 16:39
Zapraszam:
www.petycje.pl/petycja/10526/ratujmy_pierwszy_program_polskiego_radia!.html
Obserwuj wątek
    • airborell Re: Ratujmy Pierwszy Program Polskiego Radia 24.05.14, 17:55
      Może napiszcie to po polsku?
    • mediabrowser Re: Ratujmy Pierwszy Program Polskiego Radia 19.11.14, 21:22
      Znamienne jest tutaj jak łatwo ludzie łapią kompletnie bez zastanowienia to co im ktoś podsunie. Autorzy protestu skłaniają się przeciwko obecnemu dyrektorowi K. Dąbrowie, wskazując na niszczenie tradycji, likwidację hejnału itp. Nie zauważyli jednak, że nie wiadomo dlaczego używają składni: "Pierwszy Program Polskiego Radia" wprowadzonej przez K. Dąbrowę na zasadzie: "pomalujmy Wawel na różowo, bo brzydko wygląda". Przypominam-radiowa Jedynka to: Program Pierwszy Polskiego Radia (Program I Polskiego Radia). Absurdalna składnia wprowadzona przez K. Dąbrowę w nazwie Jedynki to kolejny temat do zmiany.
      • 82adrian Re: Ratujmy Pierwszy Program Polskiego Radia 20.11.14, 13:55
        Witam serdecznie. Jestem autorem tego protestu bo nie podoba mi się co wyrabia pan Kamil Dąbrowa z Programem Pierwszym Polskiego Radia. Co do zmiany tytułu radia to nie napisałem tych informacji niestety. Przeniesienie audycji ''Słodkie Radio Retro'' a właściwie zdegradowanie tej audycji i prowadzących z trzech godzin do kwadransa o godz. 3:00 do główny postulat w tym skrócenie z 4 do 1 zwrotki Hejnału z Wieży Mariackiej w Krakowie bo wg. Kamila Dąbrowy ''odstrasza słuchaczy''. BZDURA!.

Ja bym chciał m.in. powrotu innych audycji ''zdegradowanych'' Danuty Żelechowskiej i Jana Zagozdy w tym powrotu hejnału, Teatru Polskiego Radia o 21 i powrotu ''Zagadek Literackich''. Za rok kadencja pana prezesa Siezieniewskiego się kończy, więc wraz z tym może pan Kamil Dąbrowa pożegna się ze swoim stołkiem dyrektorskim radiowej ''Jedynki''.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka