Dodaj do ulubionych

Trójkowy Karp 2014

23.12.14, 10:32
Jak się Wam podoba tegoroczny Karp? Od kilku nikt nawet słowa na ten temat tutaj nie zamienił.

Obserwuj wątek
    • mediabrowser Re: Trójkowy Karp 2014 23.12.14, 10:41

Oczywiście w poprzednim poście zabrakło słowa lat:
      Od kilku lat nikt nawet słowa na ten temat tutaj nie zamienił.

Przepraszam za zamieszanie.

Korzystając z okazji proponuję zobaczyć - Trójkowy Karp 2014 czyli "Duża Ryba":
    • airborell Re: Trójkowy Karp 2014 23.12.14, 12:56
      Bo karp już dawno przeskoczył rekina?
      • m.p.3 Re: Trójkowy Karp 2014 23.12.14, 13:01
        Pierwsze dwa-trzy Karpie były najfajniejsze, potem z roku na rok jakby mniej klimatyczne, świąteczne.
        • airborell Re: Trójkowy Karp 2014 23.12.14, 14:14
          Bo pierwsze Karpie - jeszcze te Strzyczkowskiego - to był autentyczny spontan i zabawa. Te Andrusowe (z całym szacunkiem dla niego jako autora) to jest odfajkowywanie obowiązku.
          • airborell Re: Trójkowy Karp 2014 23.12.14, 14:17
            Edit: widzę, że Andrus od dawna już Karpi nie pisze. Co w niczym nie zmienia podstawowej tezy - to w tej chwili jest odfajkowywanie obowiązku.

(Najbardziej żenujące jest coroczne windowanie Karpia na LP3...)
          • mediabrowser Re: Trójkowy Karp 2014 24.12.14, 02:04
            Zgadzam się całkowicie: pierwsze trzy Karpie z moim wskazaniem na pierwszego Karpia (2000 rok?). Ta inicjatywa z "patronatem" pana Kuby była najlepsza-faktycznie wyczuwało się spontan i autentyzm. Podobała mi się także piosenka (także grana u K. Strzyczkowskiego), która zaczynała się od słów Mikołaju, Święty Mikołaju.... Pocztówka do Świętego Mikołaja też mi się podobała. Szukałem jej w sieci (tej pierwszej piosenki), ale nie znalazłem. Poszukam jeszcze, ale może ktoś wie gdzie jej szukać?
            • mediabrowser Re: Trójkowy Karp 2014 24.12.14, 02:28
              Ze spraw okołokarpiowych bardzo dobrze wspominam popołudniowe wigilijne Zd3 prowadzone na przełomie lat 80-tych i 90-tych przez K. Strzyczkowskiego. Po audycjach pana Kuby autentycznie czułem magię świąt. Pamiętam, że sztandarowym punktem tych audycji była piosenka Mechanika "Tak lubię święta"
    • mediabrowser Re: Trójkowy Karp 2014 27.12.14, 22:12
      Przesłuchałem troszkę Karpiowej historii w święta. Naszło mnie kilka wniosków: edycja 2004-2006 to straszliwa mizeria, a 2005 to klapa kompletna. Sięgnąłem także do Karpia Alternatywnego nagranego przez słuchaczy wiernych dobrej tradycji radiowej Programu Trzeciego - po tylu latach pozostaje on wciąż aktualny (zrobiony prawdopodobnie amatorskimi środkami i przez amatorów-co należy docenić).
      Przesłuchując Karpie z czasów K. Skowrońskiego doszedłem do wniosku, że ktoś (nie wiem kto-może Skowroński) wtedy się starał zrobić coś fajnego (imponująca lista uczestników)-co doceniam, ale do Karpia 2000 dzieli nas nadal przepaść.
      Przejdźmy do tegorocznego Karpia i zasadniczego pytania-dlaczego niektórzy z redaktorów śpiewają po dwie zwrotki? Zabrakło chętnych do śpiewania? Jakoś nie broni się ten tegoroczny Karp, podobnie zresztą Karpie od 2009 do 2013 (lata 2009-2014 wkładam do jednego worka).
      W związku z stale obniżającym się poziomem Karpia sądzę, że lepiej byłoby go już nie męczyć i przynajmniej zawiesić na kołku na jakiś czas ten pomysł. Ale to być może szerszy problem, bo Trójka w całości nadaje się do przeorganizowania...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka