Dodaj do ulubionych

Z ostatniego notowania LP3

11.09.04, 01:13
- Black Eyed Peas z nagraniem "Let's get it started", udało się jedynie
obronić 47. pozycję. To, jak twierdzą niektórzy radiowi prezenterzy, «jeden z
największych przebojów tego lata» (jeśli «przebój» to teraz
synonim «nagrania często odtwarzanego w radiu» to w istocie tak było). Na
LP3 to nagranie w każdym razie nie dotarło nawet do górnych rejonów
poczekalni.
- Formacja 411 z utworem "On my knees", grająca równie uciążliwie co Black
Eyed Peas, spada na 50. Jej szczytowym osiągnięciem na LP3 było miejsce 40.
- Poza pięćdziesiątkę wypada w tym tygodniu stękająca Kelis z "Trick me".
Wokalistka przyjeżdża na koncert do Warszawy, w ciągu dnia jest w Trójce
usilnie promowana, a tu taki afront ze strony słuchaczy LP3. Poza poczekalnią
także inni rapujący ulubieńcy dziennej Trójki - Cassidy i R. Kelly
śpiewający (?) o hotelu, czy najnowszy Usher.
- Za to, nie wiedzieć czemu, najwyżej notowaną nowością w tym tygodniu jest
zespół Blackfield z nagraniem o takim samym tytule. Debiut aż na 16.
miejscu. Największy skok w poczekalni (z 45. na 31.) notuje trójmiejski
zespół eM i nagranie "Kilka wyjść", a najwyżej notowaną nowością w poczekalni
(na 38.) jest najnowszy singiel Maroon 5 "She will be loved". Dziwnym
zbiegiem okoliczności w tych trzech nagraniach, również często w Trójce
odtwarzanych, nikt nie stęka, a mimo to szybko pną się w górę. Ciekawe
dlaczego właśnie te? I jakie wnioski można wyciągnąć z tych wyników?

Obserwuj wątek
    • Gość: jarek Re: Z ostatniego notowania LP3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.04, 08:40
      >I jakie wnioski można wyciągnąć z tych wyników?

- że trzeba zlikwidować LP! :-)
    • Gość: zakłopotana Re: Z ostatniego notowania LP3 IP: 195.245.217.* 11.09.04, 10:21
      Nie wierzę, że jesteś takim głąbem.

Nie wszystkie piosenki mogą być na pierwszym miejscu, albo najwyżej awansować.
      To nie jest możliwe.
      Podpowiem ci, że tak jest od początku listy przebojów Trójki i nie tylko.
      Ta zasada sprawdza się na każdej liście.

Przyznaj sie, że udajesz kretyna, żeby zdyskredytować starych słuchaczy
      Programu Trzecieg.
      • Gość: Cukrownik Re: Z ostatniego notowania LP3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.04, 10:34
        Chyba koleżanka niezbyt kumata. Przeczytaj ponownie (najlepiej na głos, albo
        poproś kogoś), może zrozumiesz...
    • Gość: zakłopotana Re: Z ostatniego notowania LP3 IP: 195.245.217.* 11.09.04, 11:41
      Ty jesteś burak, a nie cukrownik!
      Gdyby wszystkie piosenki były bez stękania, to i tak jedne piosenki byłyby
      niżej a inne wyżej.
      • Gość: martin Re: Z ostatniego notowania LP3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.04, 11:44
        Kłamiesz! Wtedy wszystkie piosenki byłyby w pierwszej dziesiątce, a połowa z nich na pierwszym miejscu! Balcerowicz musi odejść!

;)
        • Gość: Cukrownik Re: Z ostatniego notowania LP3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.04, 11:47
          Ale jesteście przesiąknięci polityką:-( to przez Pieńkowską? :-))
          • Gość: zakłopotana Re: Z ostatniego notowania LP3 IP: 195.245.217.* 11.09.04, 12:08
            Już dostatecznie sie skompromitowałeś.
            Idź i nie pisz więcej.
            • Gość: Cukrownik jestem skompromitowany:-( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.04, 12:25
              > Idź i nie pisz więcej.
              Błogosławieni, którzy zostali i ciągle piszą:-)))
          • Gość: P-77 Re: Z ostatniego notowania LP3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.04, 12:11
            Mnie bardziej ciakawiło ostatnie notowianie gdzie ni stąd ni zowąd
            utwór "Broken" awansował z miejsca 16 na 1. Oraz zastanawia obecność Anastacii
            w pierwszej 10 (ostatnio na miejscu 6). Inna ciekawostka to Sting - najpierw
            długo nie mógł wyjść z piosenką o kradzionym samochodzie z poczekalni a teraz
            nagle ścisła czołówka.
            Wygląda jakby głosowanie było dość chaotyczne.
            A-ha no i co to za jedni zespół Happysad (wczoraj 19 miejsce). Strasznie głupi
            tekst( "Miłośc to nie pluszowy miś"), ale chyba o to chodziło.
            Poza tym chciałęm zauważyć, że w "50" są dwie wersje piosenki "Charlie,
            Charlie" - w oryginale wokalistka "The Cardigans, śpiewa "It happened 4th
            September last year" a u Ani Dąbrowskiej jest "To zdarzyło się latem, rok
            wstecz", no, zgoda 4 września to astronomiczne lato, ale nie jest to tak
            oczywiste.
            Pojawiła się wczoraj na liście laureatka ostatniego "Idola", Monika Brodka z
            piosenką, której chyba nikt inny nie gra.
            • Gość: zakłopotana Re: Z ostatniego notowania LP3 IP: 195.245.217.* 11.09.04, 12:43
              Nie wiem, czy dobrze rozumiem... ale chyba nie ma to sensu za wiele,
              bo znaczenia żadnego. Dziś lista jest programem autorskim i nie odzwierciedla
              rzeczywistości. Nie jest miarodajna.
              • Gość: gosc Re: Z ostatniego notowania LP3 IP: *.jeleniag.cvx.ppp.tpnet.pl 14.09.04, 20:18
                zwracam sie z uprzejma prosba do pani z polskiego radia o nieumieszczanie
                takich zalosnych postow na tym forum. a przynajmniej nie z firmowego komputera
                bo to nie przystoi. forum czytam codziennie, rzadko sie wypowiadam ale jak
                pojawiaja sie takie rzeczy to mnie krew zalewa. jak slucham trojki tez.
            • Gość: martin Re: Z ostatniego notowania LP3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.04, 13:24
              > Mnie bardziej ciakawiło ostatnie notowianie gdzie ni stąd ni zowąd
              > utwór "Broken" awansował z miejsca 16 na 1. Oraz zastanawia obecność Anastacii
              > w pierwszej 10 (ostatnio na miejscu 6). Inna ciekawostka to Sting - najpierw
              > długo nie mógł wyjść z piosenką o kradzionym samochodzie z poczekalni a teraz
              > nagle ścisła czołówka.

Ciekawi cię bo tak ludzie zagłosowali, czy nie masz na dziś żadnej afery żeby się nią nakarmiń, więc szukasz oszustwa nawet w radiowych listach przebojów?
              • Gość: P-77 Re: Z ostatniego notowania LP3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.04, 21:17
                > Ciekawi cię bo tak ludzie zagłosowali, czy nie masz na dziś żadnej afery żeby
                s
                > ię nią nakarmiń, więc szukasz oszustwa nawet w radiowych listach przebojów?
                Po prostu jestem zdziwiony.
                Wiele lat temu jak byłem mały lubiłem słuchając LP3 tworzyć zasady, które były
                trochę nielogiczne, a;e dość często się sprawdzały.
                Sam Marek N. nazwał awans piosenki "Broken" sensacyjnym a w wypadku Stinga
                mówił o niespodziance.
    • to.ya Re: Z ostatniego notowania LP3 11.09.04, 15:02
      Mała rzecz, a cieszy:
      32 ZDROWY KOLLATAJ - Leszek Mozdzer (ARMS Records)

Dawno Leszka M. nie słyszałam w "3" (inna sprawa, że od dawna słucham tylko
      wtedy, gdy mnie budzi i czasami w nocy, ale i tak sporadycznie)
      • Gość: aaa Re: Z ostatniego notowania LP3 IP: 217.153.131.* 11.09.04, 18:50
        zakłopotana napisała:
        Dziś lista jest programem autorskim i nie odzwierciedla
        rzeczywistości. Nie jest miarodajna.

Przecież to brednia jakaś!!! Jaka audycja autorska? Przecież to ludność głosuje
        a nie Niedźwiedź układa! zakłopotana - palnij się w łeb! i nie pisz już z
        radiowego kompa tylko weź się do roboty!
        • Gość: nieufny a skąd ta pewność ? IP: *.postinfo.com.pl 14.09.04, 15:56
          Ja tam wcale nie jestem pewien. Może listę układa ta Pani z "radiowym" głosem ?
          Albo jakie koncerny ( nie koniecznie paliwowe ;-p) ?
          I pomyśleć, że był taki czas kiedy się w sobotę kamieniem siedziało przy
          głośniku...
          To se ne vrati :-(
          • Gość: annonim Re: a skąd ta pewność ? IP: *.acn.waw.pl 14.09.04, 17:54
            Zakłopotana, ty lepiej telefony odbieraj, paczki pakuj, za to ci płacą!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka