Dodaj do ulubionych

Autolans to podstawa

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 19:22
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • Gość: Ja Re: Autolans to podstawa IP: *.hcm.com.pl / *.hcm.com.pl 27.01.05, 09:35
      A co mówią lekarze ?
      • Gość: DOKTOR MUREK Wisniewski nauczyl sie od Lisa IP: 195.205.132.* 27.01.05, 09:54
        wlosy tego samego koloru, zawirowanie medialne te samo - Lis był pierwszym
        lansiarzem w telewizji
        • Gość: odp Raczej "japis" - K. Ibisz IP: *.man.bydgoszcz.pl 27.01.05, 10:22
          prowadził kiedyś klub Yapis w TV, teraz sie z takich japis smieją, ale to on
          wprowadzał te mode :)

---
          pozdro4all
          www.zobacz.glt.pl

• Gość: pomyslowy dobromir To malo oryginalny pomysl. IP: *.chello.pl 28.01.05, 00:38
            Wedlug mnie ci "malarze" maja zamiar zaistniec i chca zrobic kariere na
            popularnosci Wisniewskiego. Malo oryginalny pomysl. I tak nikt ich nie zauwaza
            na tym forum, tylko wszyscy mowia o Wisniewskim. Hhahahahahha
      • Gość: Zdzicha Re: Autolans to podstawa IP: *.home1.cgocable.net 27.01.05, 12:20
        Aeroplan, najpiekniejszy ptak bialy
        leci w oddal, ponad chmur szarzyzne-
        Ma skrzydla jak szarancza. Jest jak orzel smialy.
        A oczy ma i serce mezczyzny.

Maria Pawlikowska-Jasnorzewska
    • Gość: hanka Re: Autolans to podstawa IP: 195.136.92.* 27.01.05, 10:22
      Cytowany wiersz to "Aeroplan' M. a- Jasnorzewskiej. Czy wiśniewski twierdzi, że
      jest jego autorem?!
    • Gość: Pilot Re: Autolans to podstawa IP: *.toya.net.pl 27.01.05, 10:47
      Zaraz, zaraz - a ten wiersz o lotniku - czy to nie aby Maria Pawlikowska-
      Jasnorzewska napisała? Nie mam tekstów przed sobą, ale mogłabym się założyć.
      Stefan Jasnorzewski (mąż nr 3) był lotnikiem, wtedy latanie było tak czadowe
      jak obecnie kosmonautyka, lotnicy byli owiani aurą romantyzmu i bohaterstwa.
      Kto ma tomik - niech sprawdzi! - ale ja na pewno znam od dawna ten tekst. Nie
      od Wiśniewskiego żadnego.
      • Gość: mentos Re: Autolans to podstawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.05, 11:31
        to na pewno jest wiersz Pawlikowskiej-Jasnorzewskiej... ale mnie to nie dziwi że
        wiśniewski podaje się za jego autora... w końcu jego osobą i tfuuu-rczościom
        interesują się tylko całkowite miernoty intelektualne i równie dobrze mógłby
        zacząć jechać Mickiewiczem a jego fani i tak by myśleli że to on jest
        autorem... a poza tym - to już przecież nie pierwszy pański plagiat...prawda
        panie wiśniewski??
        • Gość: post autorka do bani IP: *.tpi.pl 28.01.05, 01:06
          Co by nie mówić to na oficjalnej stronie Michała W. przy wspomnianym utworze
          wymienione jest nazwisko Pawlikowskiej-Jasnorzewskiej (zresztą Szekspira
          również).

Raczej autorka zrobiła z siebie idiotkę:) cytując ten fragment jako tekst
          Michała Wiśniewskiego.
          ... ale cóż, zdarza się każdemu:)
    • Gość: nocnik Obrazy super ale facet jak Babcia klozetowa.... IP: 195.84.153.* 27.01.05, 10:54
    • pokoleniowski Michał jest mistrzem marketingu personalnego 27.01.05, 12:13
      "..wszystko jest sztuką,
      wystarczy tylko ubrać To
      w odpowiedni marketing"

Misza Pokoleniowski

www.pokolenieX.pl
    • Gość: dyletant De gustibus non dispuntantum est IP: *.pwr.legnica.pl 27.01.05, 12:26
      ... więc używając określenia Liroya: mnie to wali, co kto lubi. Byleby nie
      próbowali mi na siłę "przez rozum przechodzić".
    • Gość: śmieszka jak nazwać takie zjawisko ? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 27.01.05, 13:00
      Jeżeli autorem jest Jasnorzewska - a to wielka poezja, ale jeśli autorem byłby
      Wiśniewski to najgorszy kicz. Chciałabym wiedzieć, kto decyduje co jest
      kiczem, a co dziełem artystycznym. Dlaczego jelenie na rykowisku są kiczem a
      jakieś inne zwierzątka nie?! Gdyby Wiśniewski namalował piękny obraz byłby on
      już naznaczony, ale byle mazgroły ktoś nazywa dziełem ! Kto zdecydował, że
      Wiśniewski jest kiczowaty a np(bez urazy-tylko przykład) Anna M.Jopek czy
      Natalia Kukulska nie?! Czy to aby nie chora zawiść środowiska tzw artystów,
      chorujących na manię wielkości, nie mogących znieść ,że inni mają większą
      popularność(i pieniądze oczywiście) To środowisko znane jest z takich zachowań
      a uznanie wg nich jest jakby dziedziczne, no a krytycy również mają respekt
      przed takimi klanami. Najlepiej zatem zaatakować kogoś znikąd, można bezkarnie
      poniżać i bojkotować, wyrzucić kogoś poza "nawias", ale przy każdej sposobności
      w mediach pokazywać tę drugą twarz dobrego , głęboko wierzącego, wrażliwego
      itd! Tylko czy to się godzi ?! Tak więc i dziennikarze i niektórzy
      pseudoartyści z przerostem ambicji powinni niektóre sprawy głęboko przemyśleć
      zanim bezmyślnie zaatakują. W końcu to ludzie i tak oceniają i nie ma co
      wymuszać zmiany opinii na siłę!
      • Gość: bubu Re: jak nazwać takie zjawisko ? IP: *.acn.waw.pl 27.01.05, 14:45
        w zachowaniu wiśniewskiego jest zbyt duzo pretensjonalności i nawet nie kiczu, a tandety. Podniosły ton, łzy na pokaz, mentalność iście radziecka. A przede wszystkim Wiśniewski jeszcze nigdy nie trafił nawet w oldschool, tylko w irytujący archaizm. Wiśniewski to konserwa stylistyczno-konceptualna, tani manipulator, który trafia w gusta motłochu.
    • Gość: ad Gdyby Wiśniewski był profesorem, byłby oryginalny IP: *.novartis.com 27.01.05, 13:01
      ale, że nie jest to mówi się, że jest kiczowaty.
    • Gość: komentator sztuka w GW IP: *.eranet.pl 27.01.05, 13:40
      Gazeta komentuje kazdy syf jesli tylko mozna mu podpiąc etykietke "mloda sztuka
      nowoczesna". Wystawe widziałem - oceniam wartosc i znaczenie na marginalne,
      otwarcie, zwane wernisażem - żenujące. Smieszne, ze autorem notatki w GW w dniu
      otwarcia wystawy byl jej autor - czy to jest obiektywizm?? Także to ze Raster
      przygotowywuje dobre materiały prasowe to nie powod, by je bezkrytycznie
      przepisywac w Gazecie. A ciekawe wystawy u Szydłowskiego, Nowickiego czy
      Bocheńskiej są ignorowane przez Gazetę. A szkoda, bo bardziej niż opinia co
      lubi Pani Jarecka interesuje mnie co się ciekawego dzieje w sztuce w Warszawie.
    • Gość: gość Autolans to podstawa IP: 217.153.181.* / 217.153.181.* 27.01.05, 14:02
      Rany julek czego to dla forsy nie wymyślą boć to nie o KULTURę chodzi. A
      te czerwone włoski na glowie tegoż niby artysty patrzeć zgroza to nie chłop
      tylko pajac.!
      • Gość: MMM Re: Autolans to podstawa IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 27.01.05, 14:17
        JAK SIE MA DZIECINSTWO PRZERYPANE TO ZOSTAJE SIE PAJACEM ,A CI CO SIE NIM
        FASCYNUJA TO JEGO BRACIA .ZATRUDNIE GO DO TESTOWANIA PRALEK -
        • Gość: ONDSKAPSFULL Re: Autolans to podstawa IP: 85.89.206.* 27.01.05, 16:57
          JA NATOMIAST ZAPROPONOWALBYM MU UDZIAL W REKLAMIE PASTY DO ZEBOW DLATEGO ZE MA
          W KACIKACH UST BIALA PIANE , TAKZE TYLKO SZCZOTECZKA DO REKI I SZURU-
          BURU :NATOMIAST WYNAGRODZENIE PRZEZNACZYLBYM NA KONTO KLUBU "AA" . A TO DLATEGO
          ZE W PRZYSZLOSCI SAM MOZE BYC JEGO CZLONMIEM.
    • Gość: maciej., To jest kwintesencja polskiej transformacji... IP: *.z064220066.okc-ok.dsl.cnc.net 27.01.05, 14:32
      Kicz do kwadratu. Maniera malarska tego typu plakatow - to juz bylo. Sam
      bohater - to postac z niemieckiego komiksu o Wicku i Wacku.
      • Gość: Ania Że niby socrealizm to dopiero była Sztuka? IP: *.chello.pl 27.01.05, 15:17
        A po transformacji, to już zero? Zresztą co tu ma do rzeczy transformacja (jak
        mniemam, ustrojowa)? Kto wtedy tworzył Sztukę, tworzy ją teraz (tym bardziej
        teraz!), a kicz jest wszechobecny. A jeśli już jakaś epoka zabijała sztukę, to
        była to właśnie komuna.
        • Gość: ji Re: Że niby socrealizm to dopiero była Sztuka? IP: *.presscd.pl 27.01.05, 18:13
          Aniu, socrealizm skonczyl sie wedlug Ciebie w 1989?
    • Gość: gość po słowie IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 27.01.05, 14:40
      Kicz to mało powiedziane, to tylko sposób na forsę , na pewno nie drugi Degas
      czy van Gog. Jejki , jejki . śmiech i tyle!
      • Gość: Kot Re: po słowie IP: 195.136.71.* 27.01.05, 15:25
        Wiśnieski jest płytki podobnie jak jego piętnastoletnie fanki.Ale na szczęście
        z tego rodzaju głópoty się wyrasta.Kiedyś te dzieci wyrobią w sobie smak i
        gust,a narazie no cóż...
        • __jw Re: po słowie 27.01.05, 15:44
          Autorka się nie połapała, że to nie Wisniak jest autorem i wali po całości,
          że "z potoku słów gwiazdora"... itp. itd.

To przykre, moim zdaniem pani Dorota Jarecka się skompromitowała tym artykułem.

Inna sprawa, jak już wspominali niektórzy, że jeśli to słowa Wiśniaka to wtedy
          mamy kicz a jesli Maria Pawlikowskiej-Jasnorzewskiej to już broń boże....
    • Gość: ... hm? IP: *.mim.pl 27.01.05, 16:00
      nie jestem jakims ekspertem jezeli chodzi o wiedze o literaturze ale czy villon
      pisal cos o aeroplanach? moze nie uwazalem na polskim ale to chyba inna epoka.
      albo go pomylilem z jakim innym villonem to przepraszam bardzo:)
      a po drugi: te wiersz jest okropny niezlaeznie czy napisal go wisniewski czy
      pawlikowska jasnorzewska.
      • pomme Re: hm? 27.01.05, 16:12
        VILLON to był taki łobuz z literackim zacieciem i pisała o kobietach rozpuście
        stryczku i tym podobnych bo sam tak żył. Owszem był rewolucyjny jak na swoje
        czasy ale nie aż tak żeby zaraz o aeroplanach:-)
        • Gość: ... Re: hm? IP: *.mim.pl 27.01.05, 16:15
          no tak mi sie wlasnie wydawalo:)no i pilot nie bylby mezczyzna jak sadze:)

pozdrawiam!
    • Gość: zwykłałumen byznesłumen jarecka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.05, 18:32
      Jarecka zajmuje sie reklamowaniem
    • Gość: żenua zdrada Kopik i Radziszewski , zdrada IP: *.hbz.pl 27.01.05, 18:33
      i csw też zdrada. a Ty absolwencie asp ... juz płacz i łzy nie pomogą... Ja
      rozumiem że kicz i że jaja ale mimo wszystko, kurde , artystyczny tvn..
    • dzemu WISNIEWSKi 27.01.05, 19:13
      boshe niech ten czlowiek pojdzie do lekarza!
      • globtroterfelix ObudzimySieObrzasku,zebyStawiac BabkiZpiasku- 27.01.05, 19:38
        ToSwietny kawalek. Kazdy artysta ma troche swira w sobie. Nie zazdrosccie
        ex.Ich Troje, czy samemu Wisniewskiemu odwagi na oryginalnosc. Sie ma!
    • Gość: Nieważne Autolans to podstawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 20:05
      Wiśniewski wszedł przebojem na estradę, przepłoszył "wilki", "leszcze" i inne
      płotki, zrobił bardzo dużą kasę- nie na imieninach, urodzinach czy różnych
      akademiach w TVP, i tego mu zazdrości cała rozrywkowa "warszawka". Nie szczędzi
      (Wiśniewski)grosza na cele charytatywne (dla porównania np. tzw. artystki:
      Kayah i Jopek na cele charytatywne podarowały stare majtki i połamane okulary).
      Odwalcie się od Wiśniewskiego. Na szczęście-on was olewa.
      • Gość: bubu Re: Autolans to podstawa IP: *.acn.waw.pl 27.01.05, 20:13
        nie mój Drogi! nie ma "zostawcie"! Wiśniewski poddaje się ocenom, to jest nieuniknione. Przywoływanie Pani Kayah i Pani Jopek w tym kontekście tematycznym jest bez znaczenia.
    • Gość: psycholog Kasa się kończy to idzie pajacowac . Koniec . n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 21:27
    • Gość: auqa pop art IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.01.05, 21:35
      nie przepadam za tego typu malarstwem, obojętnie czy pokazuje Michała W. czy
      kogokolwiek innego

www.artbiznes.pl/jsp/artbiznes/obrazy.jsp;jsessionid=7D68898C97B47F56738FBE4DE07942F0?Typ=detal&IdObrazu=19304
    • Gość: Moc A co to jest DOLNA POWIEKA?! IP: 80.51.10.* 27.01.05, 22:04
      on ma czworo oczu?
    • Gość: Krzysztof Autolans to podstawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 22:20
      Prymityw lansuje innego prymitywa.Co z ta Polska ?
    • Gość: kazia be Pawlikowska Jasnorzewska a nie Wiśniewski! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.05, 22:32
      PORAŻA -Ignorancja dziennikarzy (kulą w plot z tym cytatem z wiersza), to nie są
      dzieła Wiśniewskiego!!!!, przypominam ,że korzystał on już wcześniej chętnie z
      wierszy Pawlikowskiej Jasnorzewskiej przy piosence o nienarodzonych.
    • Gość: Nieważne Odwalcie się od Wiśniewskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 22:55
      Wiśniewski z domu dziecka wszedł przebojem na estradę,
      przepłoszył "wilki", "leszcze" i inne
      płotki, zrobił bardzo dużą kasę- nie na imieninach, urodzinach czy różnych
      akademiach w TVP(jak np.Rodowicz, która nie opuściła żadnej akademi w TVP od
      czasów Bieruta), i tego mu zazdrości cała rozrywkowa "warszawka". Nie szczędzi
      (Wiśniewski)grosza na cele charytatywne (dla porównania np. tzw. artystki:
      Kayah i Jopek na cele charytatywne podarowały stare majtki i połamane okulary).
      Odwalcie się od Wiśniewskiego. Na szczęście-on was olewa.
    • Gość: patafian Cytat IP: *.3.pl / *.3.pl 27.01.05, 23:42
      Pani Doroto, jeżeli coś tu leży, to pani. I kwiczy, cytując Pawlikowską w błedami jako Villona. Żenada.
      • Gość: patafian Re: Cytat IP: *.3.pl / *.3.pl 27.01.05, 23:44
        Ups! Jako Wiśniewskiego! Pani leży i już się nie podniesie!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka