Dodaj do ulubionych

jaka sztuke w warszawskim teatrze polecacie?

IP: 158.66.1.* 02.09.10, 11:46
chce zobaczyc cos dowcipnego, inteligentnego (ale nieprzeintelektualizowanego) i cos przy czym sie mozna
zrelaksowac i ubawic. ostatnio bylam na "Szalonych Nozyczkach" i "kolacji dla glupca" - bylam zachwycona, ktos
poleca cos w tym guscie?
Obserwuj wątek
    • wioletta123 Re: jaka sztuke w warszawskim teatrze polecacie? 05.09.10, 21:44
      Komedia "Klub hipochondryków" w teatrze Syrena.Polecam! Równiez "Boska" w POlonii, to też
      niezła komedia ;) I koniecznie "Mój przyjaciel Harvey" w Kwadracie.
      • mima777 Re: jaka sztuke w warszawskim teatrze polecacie? 17.01.11, 16:01
        Spektakl "Boska" szukam po całej Polsce i zawsze się spóźnię, bo bilety rozchodzą się chyba z prędkością światła. Eh! Moje marzenie to właśnie obejrzeć interpretację J. Foster przez Krystynę Jandę. Gratuluję, że trafiłaś na widownię :)
    • Gość: j Re: jaka sztuke w warszawskim teatrze polecacie? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.12.10, 17:51
      nie zapominajmy o rewelacyjnym 'Klimakterium'! :)
      • finka9 Re: jaka sztuke w warszawskim teatrze polecacie? 01.01.11, 11:01
        Teatr komedia "Podwójna rezerwacja -"BOMBA!!! Teatr kwadrat " Co ja panu zrobiłem ,panie Pignon?" (nie wiem czy dobrze napisałam nazwisko-czyta się Pinią)
    • Gość: niemożesięwybrać W Warszawie z pewnością brakuje na stałe Operetki, IP: *.dynamic.chello.pl 16.01.11, 20:18
      którą to Operetkę zamknięto w drugiej poł. lat 90 tych, artystów ówczesnych zwolniono i zrobiono jedynie przedstawienia musikalowe. A tradycyjna operetka powinna być w stolicy. Niestety daleko polskim miastom do miast wielu krajów Europy pod względem ilości instytucji muzycznych, sponsorowania kultury i możliwości finansowych.
      • mima777 Re: W Warszawie z pewnością brakuje na stałe Oper 17.01.11, 15:58
        Hej, a był może ktoś z Was w Teatrze Narodowym na "Iwanowie", w Ateneum na "Bóg mordu", 6.Piętro na "Fredro dla dorosłych..", w Buffo na "Boeing, Boeing", w Teatrze Komedia na "Koleżanki"? Podzielicie się wrażeniami? Próbuję wybrać... :) Pozdrawiam!
        • Gość: b Re: W Warszawie z pewnością brakuje na stałe Oper IP: *.spray.net.pl 18.01.11, 08:33
          Gorąco polecam "Iwanowa"! Plejada znakomitych aktorów a grający Iwanowa Jan Frycz - rewelacja!
          • mima777 Re: W Warszawie z pewnością brakuje na stałe Oper 20.01.11, 09:01
            Dzięki b!
        • finka9 Re: W Warszawie z pewnością brakuje na stałe Oper 23.01.11, 21:49
          Byłam na sztuce "Koleżanki" Świetna .Nie myślałam ,że kiedyś to powiem ,ale zachwyciła mnie Katarzyna Figura.
        • Gość: Ren Re: W Warszawie z pewnością brakuje na stałe Oper IP: *.dyn.optonline.net 14.06.12, 14:43
          Polecam "Fredro dla dorosłych .." naprawdę świetna sztuka, poplakalam sie ze śmiechu! Naprawdę super, wspaniała gra aktorska.
    • Gość: SK group Re: jaka sztuke w warszawskim teatrze polecacie? IP: *.dynamic.chello.pl 20.01.11, 10:51
      polecamy przedstawienie "EXIT 8" w warszawskim Teatrze Praga więcej info na www.teatrpraga.pl
    • Gość: 90na Niestety jako fanowi opery, operetki brakuje mi IP: *.dynamic.chello.pl 21.01.11, 21:55
      ostatnio w stolicy w Operze wspaniałej muzyki Verdiego takiej jak DonCarlos, BalMaskowy, Falstaff,Otello,Aidy. Dobrze, że był ostatnio Mozart, Haydn pisał też b dobre opery, ale nie są takie popularne. Dawno już nie było np. Tosci Pucciniego czy Rogera Szymanowskiego. Nawet z baletów, np. z muzyki Czajkowskiego rzadko słychać Jezioro Łabedzie. Dawno bardzo np. Pagliacci nie było. Itd, itd. Poza tym wciąż jest sporo fanów bardziej tradycyjnych (z epoki) wystawień teatralnych, które powinny też pozostać... Nie mówiąc już o tem, że wcale nie często można iść na koncerty muzyki kameralnej...
      • Gość: 90na Re: Niestety jako fanowi opery, operetki brakuje IP: *.dynamic.chello.pl 21.01.11, 22:19
        Oraz nie ma również teatru operetkowego, muzyki Lehara, Kalmana, Offenbacha, Straussa i innych. Zapomniano o operetce, która funkcjonowała w stolicy jeszcze w 80, 90 latach. Powinny być takie miejsca w Warszawie! Zlikwidowano operetkę na korzyść jedynie muzikalu o show. Podobno w krajach zachodnich komercjalizacja też postępuje ale to co tradycyjne jest pielęgnowane nadal -jest bardzo dużo muzycznych instytucji.
    • miluu-usia Re: jaka sztuke w warszawskim teatrze polecacie? 14.06.11, 11:01
      Hej, wejdźcie na stronę culture.pl piszą wiele ciekawych rzeczy m.in. o realizowaniu polskich przedstawień w Europie..:)
    • Gość: karo Re: jaka sztuke w warszawskim teatrze polecacie? IP: *.dynamic.chello.pl 24.11.11, 01:26
      Polecam grupę Afront, byłam 3 razy i się uśmiałam!!!
      www.afront.art.pl
      1 grudnia w Rampie
      www.mydeal.pl/warszawa/deal/4313/
    • mary-annkh Re: jaka sztuke w warszawskim teatrze polecacie? 10.12.11, 23:42
      Bardzo polecam Boską - Janda fenomenalna. Bilety trzeba kupić zaraz po uruchomieniu sprzedaży. W ogóle lubię chodzic do Polonii - bardzo fajna jest sztuka Bóg, a także Patty Diphusa -choć podejrzewam, że ta ostatnia moze nie wszystkim przypaśc do gustu.
      • Gość: mn Re: jaka sztuke w warszawskim teatrze polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.12, 21:45
        apropos Boeing boeing w Buffo- wg mnie strata czasu. przewidywalna, oklepana...
        • Gość: Justa Re: jaka sztuke w warszawskim teatrze polecacie? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.03.12, 10:50
          Boing boing, to typowa komedia omyłek, sztuka górnolotna nie jest, ale łatwa, lekka i przyjemna.
    • Gość: masakra Re: jaka sztuke w warszawskim teatrze polecacie? IP: *.ten.net.pl 10.03.12, 14:28
      www.youtube.com/watch?v=ZmkfvGb5AiY
    • Gość: Ten Re: jaka sztuke w warszawskim teatrze polecacie? IP: *.dyn.optonline.net 14.06.12, 14:54
      Polecam "Fredro dla dorosłych.." naprawdę wspaniala sztuka, poplakam sie ze śmiechu, fantastyczna gra aktorska!
    • Gość: widz Re: jaka sztuke w warszawskim teatrze polecacie? IP: *.neting.pl 08.05.14, 08:30
      Byłem na w Teatrze Polskim na sztuce "Król Lear" Prawie 4 godzinny spektakl ze wspaniałą rolą Andrzej Seweryna, Anny Cieślak <Jarosława Gajewskiego, czy piotra Cyrwusa .
      Natomiast statyści w tej sztuce sprawiają wrażenie zwykłaych amatorów nie mających pojęcia o statystowaniu nie przekazujacy żadnych emocji .poprostu kliklu panów zmuszonych do stania na scenie z wykrzywionymi ze znudzenia twarzami.Co jeden to nie wyględny.
      Ale samą sztukę bardzo gorąco polecam.
    • kosmov Re: jaka sztuke w warszawskim teatrze polecacie? 12.09.14, 12:00
      Bóg mordu i zagraj to jeszcze raz, sam ! 6 piętro zdecydowanie wymiata. W powszechnym niegdys grali Lot nad kukułczym gniazdem - fenomenalne, ale nie wiem czy dalej grają
      • Gość: egg Re: jaka sztuke w warszawskim teatrze polecacie? IP: 95.160.212.* 22.10.14, 07:47
        "Bóg mordu" - nie polecam. Pierwszy raz nie mogłam doczekać się końca. Uśmiechnęłam sie raz - może nie mam poczucia humoru :(
    • teatr.syrena Re: jaka sztuke w warszawskim teatrze polecacie? 15.09.14, 14:20
      Ellu, a może Kariera Nikodema Dyzmy? 3 października br mamy premierę w Teatrze Syrena w Warszawie.

Bilety do nabycia już teraz pod adresem: teatrsyrena.pl/rezerwacja/wydarzenie.html oraz w kasach naszego teatru, czynnych w poniedziałek - piątek: 10:00 - 18:00 oraz sobota - niedziela 12:00 - 18:00, a także na godzinę przed każdym spektaklem.

W razie pytań jesteśmy do dyspozycji.

Biuro Prasowe Teatru Syrena
      www.teatrsyrena.pl
    • Gość: kolpok Re: jaka sztuke w warszawskim teatrze polecacie? IP: *.internetia.net.pl 20.09.14, 16:55
      Polecam bardzo fajne zestawienie teatralnych wydarzeń na sezon 2014/2015 :) niezlesztuki.blogspot.com/2014/09/teatralne-nadzieje-i-oczekiwania.html
    • kosmov Re: jaka sztuke w warszawskim teatrze polecacie? 10.10.14, 15:35
      w powszechnym rewizor
    • Gość: radek Re: jaka sztuke w warszawskim teatrze polecacie? IP: *.dynamic.chello.pl 15.10.14, 23:53
      Chciałem się wybrać na Karierę Nikodema... do Teatru Syrena, ale gdzieś na e-teatrze napotkałem taką recenzje i chyba mi się odechciało... niezlesztuki.blogspot.com/2014/10/spektakl-bez-kariery.html czy ktoś poleca spektakl? ktoś widział może?
    • jureczek_2 Re: jaka sztuke w warszawskim teatrze polecacie? 16.10.14, 13:24
      Zaświaty czyli czy pies ma duszę w Och Teatrze
      • jureczek_2 Re: jaka sztuke w warszawskim teatrze polecacie? 25.10.14, 12:11
        25.10.2014. Teatr Parabuch, Warszawa ul. Grochowska 346, godz. 17.00 cudowny spektakl "Trzy kroki do wieczności" (to trzy jednoaktówki: thriller, czarna groteska i komedia).www.youtube.com/watch?v=ab2lNGcPBb4
    • marysiakadzielska Re: jaka sztuke w warszawskim teatrze polecacie? 23.01.15, 00:11
      Zajmuję się teatrem dla studenckiego czasopisma Magiel i recenzuje spektakle. Bardzo polecam pastisz na "50 twarzy Greya" w Polonii - w życiu tak się nie śmiałam w teatrze.
      Moja recenzja: „Zamiast Ci serce dać, wolę Cię od tyłu brać. Zostań moją niewolnicą. Chodź, popieszczę Cię prądnicą. Zostań moją niewolnicą.”… Długo się zastanawiałam, jak można wystawić 50 Twarzy Greya na scenie teatru. Teraz już wiem, że to kulturalna powinność."
      www.magiel.waw.pl/2014/07/kultura/teatr/wybatozona-publicznosc/
    • jureczek_2 Re: jaka sztuke w warszawskim teatrze polecacie? 27.01.15, 14:11
      Seksualnie niebezpieczne czyli pora na fajfy. Najbliższy spektakl 12 luty, Służewski Dom Kultury. www.youtube.com/watch?v=uCadjnqzIjw
    • Gość: zachwycona Re: jaka sztuke w warszawskim teatrze polecacie? IP: *.marymont.pl 07.04.15, 11:02
      MEGA MEGA MEGA polecam Teatr Sabat! Jeśli szukasz czegoś, gdzie chcesz się dobrze pobawić to na pewno się nie zawiedziesz. W Sabacie płacisz za wieczór, nie za bilet. Przychodzisz, dostajesz szampana na wejściu, hostessa zaprowadza Cię do Twojego stolika (nie ma zwykłej widowni), zaczyna się rewelacyjne show, które trzeba po prostu zobaczyć, a po spektaklu można tańczyć na scenie, albo po prostu siedzieć przy stoliku, rozmawiać, zamawiać drinki (cały czas jest kelner) i dobrze się bawić.
    • maestro.b Re: jaka sztuke w warszawskim teatrze polecacie? 13.04.15, 12:54
      ciotka karola może? i 6 piętro!
    • Gość: pp Re: jaka sztuke w warszawskim teatrze polecacie? IP: 217.153.223.* 15.04.15, 14:43
      3 bilety Don Kichot: allegro.pl/don-kichot-teatr-wielki-19-04-2015r-3szt-w-cenie-2-i5269787007.html
    • burczycka Re: jaka sztuke w warszawskim teatrze polecacie? 17.04.15, 15:39
      Hmm, a może najlepiej skoczyć do Romy na jakiś musical? kiedyś byłam na Akademii Pana Kleksa i nieźle się ubawiłam. Pamietam, że grali tez Aladyna, a teraz to nie wiem, musisz sprawdzić.
    • aniapsl Re: jaka sztuke w warszawskim teatrze polecacie? 01.05.15, 14:47
      Ja proponuję: MŁYNARSKI obowiązkowo! Śpiewany autoportret na aktorów i orkiestrę, Teatr 6.piętro w Warszawie
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka