Dodaj do ulubionych

Zrozpaczony Kubuś

IP: *.iel.waw.pl 27.04.05, 15:39
Kubusiu, żebyś nie wiem jak bronił pedalizmu, to cytowany przez ciebie biskup
z Barcelony ma RACJĘ.
Podporządkowywanie się prawom wymyślonym przez frustratów (patrz przykład
Hitlera) prowadzi bezpośrednio do Auschwitz, a artykuł 58 konstytucji ZSRR -
do gułagu.
A może ty nie rozumiesz tego co czytasz? To przeczytaj jeszcze raz, i jeszcze
raz, pomyśl i przyrównaj do tego co się stało później.

Dla tych co niesłuchali radia:
powyższy komentarz dotyczy rozpaczy Kubusia nad tym, że burmistrzowie w
Hiszpanii odmawiają udzielania "ślubów" kochającym inaczej (tym co, wg
A.Błochowiakówny, chodzili w kolorowych skarpetkach).

Obserwuj wątek
    • Gość: Lollipop Re: Zrozpaczony Kubuś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 15:57
      A jaki był smutny w rozmowie z pionierem Lizutem o tragedii lustracji. Ciężki dzień dzisiaj dla
      redaktora.
      • Gość: Marzena Re: Zrozpaczony Kubuś IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.04.05, 16:39
        nie mogłam słuchać (wrecz miałam ochotę wyłaczyć radio) Pana dzisiejszych
        wypowiedzi pełnych oburzenia na urzędników hiszpańskich, że nie chcą
        zaakceptować małżeństw homoseksualnych.Czyżby Pan już zapomniał co na ten temat
        myslał Jan Paweł II. Mam jeszcze w pamięci Wasze programy z dni żałoby pełne
        żalu i uznania dla naszego papieża. Gdy dziś słuchałam Pana poglądów
        dot.homoseksualistów to widzę,że ten żal to była jedna wielka farsa i kpina
        zarówno z papieża jak i z tych wszystkich, którzy jego naukę traktują
        poważnie.Jeśli się jest katolikiem to nauczanie kościoła trzeba traktować
        poważnie i nim się kierować w życiu. Dlatego całkowicie podzielam zdanie
        urzędników hiszpańskich, a do Pana czuję niesmak.Niech Pan się nad sobą
        zastanowi kim Pan naprawcę jest.
    • Gość: wg Re: Zrozpaczony Kubuś IP: *.net.autocom.pl 27.04.05, 17:49
      Według mnie homoseksualizm jest sprawą kulturową, swojego rodzaju modą.
      Czasem naturze coś się pokręci i stąd ludzie o nie do końca określonej płci
      - wtedy rzeczywiście pojawia się problem. Ale to całe darcie pierza na temat
      seksu w ogóle po to głównie, by napędzać koniunkturę kolorowej prasie itp.
      I pomyśleć, że tak niedawno jeszcze stosowano określenie - sprawy intymne.
      Czy jest coś jeszcze intymnego na tym świecie?
      • Gość: Gina Re: Zrozpaczony Kubuś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 17:55
        Przykład starożytnej Grecji świadczyłby, że masz rację.
        Współczuję "prawdziwym" homoseksualistom, nie mam nic przeciwko nim, ale już nie
        mogę słuchać, że nie jest to zboczenie.
        • Gość: inkwizytor-bis Re: Zrozpaczony Kubuś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 18:58
          W jednym filmie("Rok niebezpiecznego zycia"?chyba tak) pewien angielski
          gentleman zwierzal sie komus przy barze:"Pierwszy raz wyjechalem z WLK.Brytanii
          gdy homoseksualizm byl karany.Drugi raz , gdy stal sie obowiazkowy."
          Kubusie chca zeby byl obowiazkowy.
          • Gość: jow Re: Zrozpaczony Kubuś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.05, 21:14
            dać głupiemu mikrofon,to gorzej niż małpie brzytwę.
    • Gość: antyJaniszewski Re: Zrozpaczony Kubuś IP: *.aster.pl 28.04.05, 10:31
      Czy Janiszewski nie zastanawia się nad tym, jakie opinie prowokuje jego
      medialna postawa? To co pan wyprawia jest absolutnie kontrskuteczne, panie
      Janiszewski.
      Na marginesie, w Hiszpanii pary homoseksualne uzyskały (w tej samej ustawie)
      prawo do adopcji dzieci. To będzie się działo. Zobaczymy co powie Janiszewski
      jak dojdą wieści o pierwszych aferach pedofilskich z tym związanych?
    • Gość: DamaKier Re: Zrozpaczony Kubuś IP: *.pl 28.04.05, 11:16
      Dlaczego w mediach, w tym w Radiu TOKFM, uporczywie używa się zwrotu "walka o
      legalizację homoseksualizmu"? O ile wiem, za zachowania homoseksualne nikt w
      Polsce nie jest karany (bo niby z jakkiego artykułu?), jak np. za posiadanie
      narkotyków i inne czyny nielegalne.Walka o dopuszczenie małżeństw
      homoseksualnych nie jest walką o legalizację, a raczej o zrównanie par
      homoseksualnych i heteroseksualnych. I tutaj byłabym ostrożna. Małżeństwo w
      społeczeństwie pełni określoną funkcję - jest zalążkiem rodziny, w której
      urodzą się dzieci - gwarancja rozwoju tegoż społeczeństwa i jego przetrwania.
      Dlatego państwo bierze małżeństwo pod ochronę, daje mu pewne przywileje,
      stwarza prawo gwarantujące ochronę dzieciom itp. Wszystko to nie dotyczy par
      homoseksualnych i dlatego nie ma powodu dawać im takie same prawa. NIe znaczy
      to, że nie można wziąć pod uwagę, że taki problem istnieje i zastanowić się nad
      sensownym unormowaniem sytuacji prawnej par homoseksualnych i stworzeniem
      możliwości jakiegoś oficjalnego rejestrowania ich związków.
      A co do burmistrzów w Hiszpanii, to nie mają oni racji - jako obywatele mogli
      walczyć żeby ustawa o ślubach homoseksualistów nie weszła w życie, a skoro
      weszła - muszą ją wykonywać albo odejść ze stanowiska.
      • Gość: antyJaniszewski Re: Zrozpaczony Kubuś IP: *.aster.pl 28.04.05, 11:21
        Zapoznaj się z pojęciem obywatelskiego nieposłuszeństwa.
        • Gość: DamaKier Re: Zrozpaczony Kubuś IP: *.pl 28.04.05, 15:17
          Obywatelskie nieposłuszeństwo przysługuje obywatelom, a nie urzędnikom. Ma ono
          bronić obywatela przed nieodpowiedzialnymi posunięciami władzy. A urzędnik, w
          tym burmistrz, jest przedstawicielem władzy.
          • Gość: antyJaniszewski Re: Zrozpaczony Kubuś IP: *.aster.pl 29.04.05, 13:06
            Gość portalu: DamaKier napisał(a):

> Obywatelskie nieposłuszeństwo przysługuje obywatelom, a nie urzędnikom. Ma
            ono
            > bronić obywatela przed nieodpowiedzialnymi posunięciami władzy. A urzędnik, w
            > tym burmistrz, jest przedstawicielem władzy.

Nie jest to jednoznaczne.
            Czy obywatel, który jest jednocześnie przedstawicielem społeczności lokalnej
            nie ma prawa do obywatelskiego nieposłuszeństwa. Ma, jak najbardziej.
            Obywatelskie nieposłuszeństwo w wykonaniu np. radnego czy burmistrza jest par
            excellence obywatelskim nieposłuszeństwem. Ważne aby było to zachowanie jawne i
            publiczne. Aby był to celowy i zamierzony akt naruszenia obowiązującego prawa i
            aby sprawca gotów był poddać się wymiarowi sprawiedliwości i gotów był ponieść
            przewidzianą karę.

www.zb.eco.pl/bzb/21/wartosci.htm
            www.active.most.org.pl/Filozofia/obyw.html
      • Gość: Gina Re: Zrozpaczony Kubuś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 11:27
        Bardzo rozsądnie piszesz DamoKier:)
        Ja uważam, że powinno się dać homoseksualistom prawo do rejestracji w urzędzie
        przy jakimś okienku, niech dziedziczą po sobie, mogą się odwiedzać w szpitalu,
        ale nazywanie takiego związku małżeństwiem to niezłe przegięcie.
      • Gość: Czerwiec 14 Re: Zrozpaczony Kubuś IP: *.iel.waw.pl 28.04.05, 12:08
        Gość portalu: DamaKier napisał(a):
        > A co do burmistrzów w Hiszpanii, to nie mają oni racji - jako obywatele mogli
        > walczyć żeby ustawa o ślubach homoseksualistów nie weszła w życie, a skoro
        > weszła - muszą ją wykonywać albo odejść ze stanowiska.

Szanowna Damo, żartujesz, czy o drogę pytasz? W Hiszpanii to tak, jak w RP III
        (PRL-u bis)- obywatele, to "mogą sobie ..., powalczyć", a lewackie parlamenty i
        tak zrobią, co będą chciały.
        Ale w tej walce mamy trochę lepiej, bo wkrótce wybory (a u nich dopiero co
        były), w których możemy tych "postępowców", czytaj lewaków, odepchnąć jak
        najdalej od Wiejskiej.
        • Gość: DamaKier Re: Zrozpaczony Kubuś IP: *.pl 28.04.05, 15:12
          To trzeba wybrać dobre parlamenty!
          • Gość: inkwizytor-bis Re: Zrozpaczony Kubuś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 15:18
            To jest b.trudne.Juz Monteskiusz zauwazyl, ze w kazdym spoleczenstwie 75% to
            glupcy.Jesli wszyscy maja prawo glosu i kazdy moze kandydowac to jak wybrac
            parlament ,w ktorym madrych byloby wiecej niz 1/4?
            • Gość: DamaKier Re: Zrozpaczony Kubuś IP: *.pl 28.04.05, 15:24
              No właśnie! :-)
            • Gość: Czerwiec 14 Re: Zrozpaczony Kubuś IP: *.chello.pl 28.04.05, 21:54
              Zgadzam się, że jest to b. trudne, ale trzeba popróbować. I to nie samemu,
              tylko wspólnie z innymi. Mam nadzieję, że się rozumiemy.
              • Gość: ech Re: Zrozpaczony Kubuś IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.04.05, 23:03
                a ja wiem jak wybrac dobry parlament... trzeba zaprzestac kampanii wyborczych i
                namawiania ludzi do glosowania... swiadomi i ci ktorzy dotra do programow
                partii, pojda i zaglosuja (zakladam ze to ci bystrzejsi) a pozostali beda w
                swych mercedesach walczyc o wielkie idealy lewicy.... (ci nie bystrzy)
    • Gość: stary Re: Zrozpaczony Kubuś IP: *.ssmb.com 14.07.05, 15:15
      wlasnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka