devegas Re: Dyskusja programowa dla Radia Tok fM 27.06.05, 21:10 TOK jest radiem informacyjnym i o jakości i charakterze tej informacji chciałbym podyskutować. Uważam, że poziom merytoryczny radia jest niski i zamiast stymulować intelektualnie słuchaczy zniża ono poziom poniżej swojej target group. Nie interesują mnie dyskusje czy radio jest lewicowe czy prawicowe, tendencyjne, dyspozycyjne czy propagandowe ale czy interesujące merytorycznie czy nie, jakościowo interesujące czy nie. Moja ocena opiera się oczywiście o wywrywkowe odsłuchy radia ale stwierdzam że: - dyskusje polityczne są o tematach zastępczych i sensacyjnych a brak jest rzetelnych dyskusji politycznych , merytorycznych w zakresie programów gospodarczych, ekonomicznych, społecznych partii i polityków, ( tym bardziej przed wyborami) - zbyt dużo rozmów i polemik dziennikarzy i pseudo-ekspertów a za mało merytorycznych dyskusji z politykami, decydentami i Vip-mi życia gospodarczego Polski - w nadmiarze jest liczba programów poradnikowych ( typu porady z pism kobiecych o sposobach radzenia sobie z plamami, medycynie alternatywnej i innych rozwiązaniach typu jak radzić sobie ze stresem, polipami, katarem itp) - brak programów popularno-naukowych - ( rozmowy z naukowcami z Polski i polskimi profesorami wykładającymi na uczelniach zagranicznych którzy coraz częściej odwiedzają ojczyznę, brak przeglądu prasy popularno-naukowej). Wiem, że jest jakiś program o tematyce naukowej w niedzielę ale proszę wybaczyć chodzi o poważne przeprofilowanie radia a nie namiastkę tematu. W sferze kultury i sztuki się nie wypowiadam bo się na tym nie znam ale nie słyszę zbyt dużo komentarzy i polemik w zakresie wydarzeń kultury, literatury, sztuki itp. To są moje zasadnicze spostrzeżenia, jeżeli macie uwagi do profilu radia i jakości programowej to zachęcam do dyskusji i wymiany obserwacji. Może nasze wnioski dla kierownictwa radia wydadzą się wystarczająco inspirujące aby zastanowić się nad zmianami profilu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rgb Re: Dyskusja programowa dla Radia Tok fM IP: *.ssmb.com 28.06.05, 09:16 proponuje przeniesc ten watek do REDAKCJA ODPOWIADA SLUCHACZOM... a co do poziomu radia to zgadzam sie ze jest dosc niski - ale przede wszystkim z powodu tendencyjnosci i braku profesjonalizmu. Co do weekendowych programow to jedyne co mnie razi to programy z cyklu DUCHOWA STRONA ZYCIA gdzie czesto zapraszani sa pseudonaukowcy, wrozki etc... - oprocz tego audycje p. Wojciechowskiego sa ciekawe i potrzebne (pani Podolskiej tez - mimo strasznej wady wymowy co w radiu jest dosc osobliwe....) pozdrawiam rgb Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: słuchacz Re: Dyskusja programowa dla Radia Tok fM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 12:29 Z ubolewaniem,rozczarowaniem,ZGADZAM SIĘ,szkoda że to wszystko prawda Odpowiedz Link Zgłoś