Dodaj do ulubionych

Zwolennicy Nowej trójki

IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.02, 21:31
ciekaw jestem komu (oprócz Niedźwiedzia, Laskowskiego etc),i dlaczego podoba
się nowa ramówka PR3. Proszę o wpisy. Może rozjaśni mi się umysł, bo nie znam
osobiście nikogo, kto miałby taki pogląd na zmiany w PR3...
Obserwuj wątek
    • Gość: magda Re: Zwolennicy Nowej trójki IP: 195.117.28.* 07.08.02, 10:06
      To panu Markowi podoba się nowa ramówka? Boże, czy on się dobrze czuje?
      • Gość: Darek Re: Zwolennicy Nowej trójki IP: 212.234.226.* 07.08.02, 10:16
        To nieprawda, że Niedźwiedziowi podoba się nowa Trójka. Posłuchajcie go
        uważnie, a usłyszycie jego ogromne rozczarowanie nową ramówką. W wielu
        wywiadach i innych publikacjach, także tych branżowych widać wyraźnie, jaka
        jest opinia pana Marka na ten temat.
        • Gość: Janusz Re: Zwolennicy Nowej trójki IP: 10.30.1.* 07.08.02, 10:39
          To może parę cytatów z p. Marka
          B.G :W "Trójce" widać zmiany programowe. Jak mają się do tego, co pan robi w
          radiu?

M. N. :Gdybyśmy się nie zmieniali, to zapewne już by nas nie było. Od kiedy
          powstały stacje komercyjne, słuchalność zaczęła nam spadać. Często zdarzało
          się, że słuchacze odchodzili od nas do innej stacji, a następnie powracali
          do "Trójki", pisząc, że wracają do tego, co najlepsze, co kochają. Jeżeli
          chodzi o mnie, to zmieniłem się chyba najmniej. Lista też, poza godziną
          nadawania.

B.G : Czy Program Trzeci PR odnalazł się już w nowych realiach czy dopiero
          próbuje to zrobić?

M. N. :Myślę, że "Trójka" się odnalazła. Teraz musi wyjść z reklamą do
          telewizji, na billboardy, do gazet i zaznaczyć, że jest i ma ciekawą ofertę.
          Część ludzi zrezygnowała ze słuchania "Trójki", bo nie odnalazła się w nowej
          ramówce, w nowych głosach, nowych osobowościach i propozycjach, ale jestem
          więcej niż pewien, że oferta jest dobra, a my jesteśmy konkurencją dla innych
          stacji

B.G. :Jak współpracuje się panu z nową dyrekcją "Trójki"?

M. N. :Dyrekcja bardzo mnie dopieszcza, być może dlatego, że zdaje sobie
          sprawę, że jestem nie tylko "Niedźwiedziem", ale także koniem pociągowym.
          Podejrzewam, że promocja zewnętrzna "Trójki" będzie się opierała także na
          Liście Trójki. Z dyrektorem do spraw programowych Adamem Fijałkowskim
          współpracuje mi się szczególnie dobrze, bo ma "wielką głowę" do prowadzenia
          radia. Nowi szefowie dokonali niesamowitego wyczynu, bo "Trójka", która zdawała
          się być programem niereformowalnym, jednak została zreformowana. Nie obyło się
          bez ofiar, ale tak zawsze jest na wojnie.

B.G :Ale władze Polskiego Radia i szefowie "Trójki" nie ustępują i
          konsekwentnie realizują swój program. Do czego to może doprowadzić?

M.N. :Tylko do tego, że wzrośnie nam słuchalność i wtedy nie będzie żadnych
          argumentów, że poczyniony krok został zrobiony w złym kierunku.

Cytaty z wywiadu z Bohdanem Gadomskim z Angory.
          To jak podobają mu się zmiany czy nie ?
        • Gość: jarek Re: Zwolennicy Nowej trójki IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.02, 11:06
          poczytaj sobie:
          www.angora.pl/teksty/gadomski/skeleton.ihtml?file=__32-02
          Ale ja prosiłem o głosy ZWOLENNIKÓW nowej ramówki!
          • Gość: obi Re: Zwolennicy Nowej trójki IP: *.waw.cdp.pl 07.08.02, 13:23
            Gość portalu: jarek napisał(a):

> Ale ja prosiłem o głosy ZWOLENNIKÓW nowej ramówki!

Małe szanse, abyś ich znalazł. Jacyś będą na pewno, ale tu raczej zetkniesz się
            z przeciwnikami nowej ramówki. Na (nie-)szczęście i ja do nich się zaliczam.
            Nowej TrUjki po prostu nie da się słuchać, i niemal każdy inteligentny słuchacz
            dawnego Programu Trzeciego (a tylko takich miała stara Trójka) powie to samo.
            A Niedźwiecki? Przykro to mówić, ale w swoich wywiadach mówi, że jest za a
            nawet przeciw (dokładnie tak) - to tak, jakby powiedzieć, że zmiany są złe,
            fatalne w skutkach, ale ponieważ coś trzeba zrobić, to nawet te złe zmiany są
            dobre. Nie trzyma się to kupy.
            Jakby zmiany były dobre, to nie byłoby tylu protestów, a Niedźwiecki nie
            mówiłby, że jest "jak to na wojnie".

Panie Marku Niedźwiecki - był Pan jedną z ostatnich nadziei na to, że złym
            zmianom można było zapobiec. Ale czegoś Panu zabrakło... Za to pokazał Pan
            postawę: populisty, koniunkturalisty i oportunisty - czyli Panu Bogu świeczkę a
            i diabłu ogarek. Szkoda, z Pana talentem i dobrą marką znalazłby Pan zajęcie
            wszędzie, w każdej stacji radiowej i telewizyjnej. Zabrakło tylko tego jednego,
            zdecydowanego kroku - odcięcia się od czegoś, czego nie chce Pan firmować swoim
            nazwiskiem - bo Pan nie chce firmować (to się wyczuwa). Ale brakuje
            zdecydowania, bo są obawy, co powiedzą słuchacze. Ano nic nie powiedzą, trochę
            poprotestują, pożalą się itd (tak jak w przypadku Moniki Olejnik) - ale na
            swoim odejściu z TrUjki Pan nie straci, a być może zyska (choć im dalej czas
            płynie, tym mniej można zyskać). Namawiam Pana - niech Pan rzuci to dziadostwo
            w diabły, nie da się manipulować; trzeba się wyzbyć sentymentów - to nie jest
            ta sama Trójka co przed dwoma laty, nie ma się co oszukiwać! A wierni słuchacze
            pójdą za Panem. Ja też - obiecuję. Jak Pan Niedźwiecki zacznie grać z Zetce -
            będę słuchać Zetki.
      • Gość: Lumbulak Re: Zwolennicy Nowej trójki IP: 212.244.197.* 29.08.02, 12:57
        Ja jestem gorącym zwolennikiem nowej Trójki.
        Jest o wiele ciekawsza i dużo lepiej się słucha niż poprzedniej, nudnej i mdłej.
        Jest sporo nowych głosów, których się po prostu słucha.
        Muzyka wreszcie dostosowana do panującego 21 wieku.
        Znam całą gromadę w moim otoczeniu ludzi, którzy przestawili się na słuchanie
        Trójki i znam takich, którzy uważają zmiany w Trójce na lepsze.
        Tamta mdła epoka "Trójki nie wiadomo dla kogo" minęła i to dobrze.
    • Gość: maro Powoli się przyzwyczajam IP: *.katowice.pik-net.pl 08.08.02, 10:25
      Początkowo (po wprowadzeniu zmian) program był dla mnie mało strawny. Te dżingle jakby z RMF-u denerwują. Ale trzeba przyznać pojawiły sie nowe sympatyczne hasła. Np "trójka budzi ludzi" kojarzy mi się trochę z dawnymi hasełkami Wojtka M. Ostatnimi laty radia słucham stale jedynie przed zaśnięciem oraz po przebudzeniu. Podoba mi się więc w nowej ramówce przesunięcie audycji dawniej nadawanych głęboką nocą na godziny późnowieczorne. W sumie przyzwyczajam się do nowej 3. Gdyby jeszcze te głupawe dżingle zlikwidować.
      • Gość: Gatsby Re: Powoli się przyzwyczajam IP: *.chello.pl / 62.179.0.* 08.08.02, 21:37
        RMF ma o niebo lepsze jingle. Nie tak agresywne.
      • Gość: Szaman Re: Powoli się przyzwyczajam IP: 62.233.167.* 12.08.02, 15:53
        Przyzwyczajaj sie. Po wakacjach nowa ramowka, na nowy rok kolejna - bedziesz
        musial jeszcze wiele przyzwyczajen zmienic. Mam nadzieje, ze 3 bez Manna,
        Kaczora, Kydrynskiego i Niedzwiedzia bedzie dla Ciebie tak strawna, jak ta
        obecna bez Kordowicza, Makowskiej, Semkowicz, Ossowskiego, Gizy...

Radio idzie z duchem czasu, a duch czasu jest taki, zeby na wystawie robic kupe
        i mowic, ze to sztuka.

Pamietajmy, to MY tworzymy czasy, w ktorych zyjemy. Mamy prawo powiedziec NIE.
    • Gość: atomowy Re: Zwolennicy Nowej trójki IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.02, 12:19
      Mi się podoba.
      Bo są tam super ludzie i jest najlepsza muzyka.
      A radio jak każde musi iśc z postepem czasu!
    • Gość: jarek Re: Zwolennicy Nowej trójki IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 10.08.02, 19:26
      coś mało zwolennkików...
      PS
      proszę bez inwektyw!
      • Gość: Janusz Re: Zwolennicy Nowej trójki IP: 10.30.1.* 13.08.02, 07:56

> coś mało zwolennkików...
        > PS
        > proszę bez inwektyw!

Dwóch (2) naliczyłem. Też jakiś sukces
        • Gość: chłop Re: Zwolennicy Nowej trójki IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.08.02, 08:01
          dwaj zwolennicy i do tego obaj podstawieni, gigantyczny sukces
    • gert Re: Zwolennicy Nowej trójki 13.08.02, 13:55
      Atomowy jest obowiązkowo "za". To chyba popromienne :-))
      A pan.. akurat...zaden "pan".. Marek N. jest "za", bo go "dyrekcja dopieszcza".
      A pn może "ze sluchaczem zrobic wszystko". NO to robi. Olewa. Za kase, Misiu,
      kase...
      Dwoch? trUjka na dwoch? Bo Laskowski trUjki nie slucha. On slucha Smolara :-)
      • Gość: Janusz Re: Zwolennicy Nowej trójki IP: 10.30.1.* 13.08.02, 14:32
        Takich dwóch jak ich trzech nie ma ani jednego
        • Gość: koliber Re: Zwolennicy Nowej trójki IP: 149.156.12.* 13.08.02, 16:02
          Gość portalu: Janusz napisał(a):

> Takich dwóch jak ich trzech nie ma ani jednego
          To Ci się Januszu udało. W nagrodę otrzymujesz piosenkę Shakiryw Muzycznej Poczcie UKF, z podrowieniami dla
          swego psa lub kota (oj zaczna wyć jak usłyszą), a zapowie ją z wrodzonym luzem i elegancją Tomasz Żąda.
    • Gość: Lumbulak Re: Zwolennicy Nowej trójki IP: 212.244.197.* 29.08.02, 12:59
      Ja jestem gorącym zwolennikiem nowej Trójki.
      Jest o wiele ciekawsza i dużo lepiej się słucha niż poprzedniej, nudnej i mdłej.
      Jest sporo nowych głosów, których się po prostu słucha.
      Muzyka wreszcie dostosowana do panującego 21 wieku.
      Znam całą gromadę w moim otoczeniu ludzi, którzy przestawili się na słuchanie
      Trójki i znam takich, którzy uważają zmiany w Trójce na lepsze.
      Tamta mdła epoka "Trójki nie wiadomo dla kogo" minęła i to dobrze.
      Lumbulak
      • rebelia Re: Zwolennicy Nowej trójki 30.08.02, 21:38
        Drogi Nasz Kochany L.!
        Z pewnoscia w Twoich oczach jestesmy banda debili, ktorzy protestuja,bo im
        skansen zniszczyli...ale jak raz napiszesz,to zrozumiemy...naprawde nie musisz
        powtarzac...z trudem,bo z trudem,ale za pierwszym razem zrozumiemy...pozdrawiam
        rebeliantka.

p.s. przepraszam,ze ciut nie na temat,ale nie moglam sie powstrzymac...;)
      • Gość: maja Re: Zwolennicy Nowej trójki IP: *.stream.pl 20.09.02, 11:40
        Gość portalu: Lumbulak napisał(a):
        > Tamta mdła epoka "Trójki nie wiadomo dla kogo" minęła i to dobrze.
        Jak to "nie wiadomo dla kogo" chociażby dla ludzi, którzy tu piszą!!
        Dobrze???? Dla kogo? Widzisz problem w tym, że po zmianach w Trójce nie ma już
        w eterze radia, które byłoby dla mnie i to jest "dobre" tylko przykre.
        • Gość: maja Re: Zwolennicy Nowej trójki IP: *.stream.pl 20.09.02, 11:43
          Gość portalu: maja napisał(a):

>
          > w eterze radia, które byłoby dla mnie i to jest "dobre" tylko przykre.
          oczywiście miało być to NIE jest "dobre tylko przykre.
    • viking73 Re: Zwolennicy Nowej trójki 29.08.02, 13:53
      Tu się albo komuś podoba wszystko, albo z kolei wali w nową Trójkę w myśl
      zasady "Gdy się chce psa uderzyć to zawsze się kij znajdzie".

Mnie kilka rzeczy w nowej Trójce podob asię bardzo:

1. Popołudniowe "ZD3" - to wreszcie ciekawy magazyn informacyjny a
      nie "pogaduchy o niczym" z Panem Kubą
      2. Niedzielna "Siesta" z M. Kydryńskim. Doskonale pasuje do pory dnia i
      tygodnia
      3. "Markomania" w sobote popołudniu - wreszcie można się wyspać po pracowitym
      tygodniu
      4. "Klub Trójki" - jesli utrzyma się dwie godziny wieczorem
      5. "Trójkowy Ekspres" - lubię, ale inny prowadzący od czasu do czasu dobrze
      robi temu programowi

Zdecydowanie mi się nie podoba:

1. "Muzyczna poczta UKF" - same ograne piosenki przy których co najwyzej może
      zebrać się na wymioty

Nie wszystkie inne zmiany do końca akceptuję, ale nie na tyle, żeby się od razu
      obrażać na Trójkę. Nawet ta wyszydzana (nieraz bardzo niesmacznie) Aneta Wrona
      jakoś niespecjalnie mi przeszkadza. Pozdrawiam
      • gepe Zwolennicy Nowej trójki - o co chodzi? 29.08.02, 22:07
        Dobrze, więc jeszcze raz:
        Fajnie, że nowa Trójka, czy trujka, Wam się podoba, macie do tego prawo. Ale
        skoro agrumentujecie, że stała się 'nowoczesna' itp., to ja rozumiem, że się
        upodobniła do innych 'nowoczesnych' rozgłośni. Może jest trochę od nich lepsza,
        może i trochę gorsza, kwestia gustu. Ale ludzi pokroju pp. Wrony, Rokosa,
        Kowalewskiego, Łodeja itd. możecie znależć w każdej niemalże z tamtych stacji.
        Kalki. A Makowska była jedna, jedyna. Kordowicz jeden niepowtarzalny. Giza,
        Semkowicz, Ossowski, Steinhagen, (...) itd. - to samo. Ich audycje także.
        Odwalali z pasją, zaangażowaniem i profesjonalizmem krecią robotę, którą z mocy
        ustawy ma realizować radio publiczne. I mieli wale nie małe grono słuchaczy.
        Jedną wadę mieli: nie byli 'nowocześni', nie byli 'cool', nie chceli się ścigać
        na słuchalność. To ich , ładnie mówiąc, zastąpiono takimi, co są nowocześni.
        A ja nie chcę _kolejnego_ 'nowoczesnego' radia. Jest ich dookoła na pęczki,
        audycji i prezenterów. Niewyrazistych i bezpłciowych, zhomogenizowanych. Ja
        chcę starej, 'staroświeckiej', różnorodnej Trójki, szanującej moje gusta i
        przyzwyczajenia, rozpoznawalnej po głosach, muzyce, klimacie, czy nawet i
        godzinach nadawania poszczególnych audycji. Mam prawo, płacę abonament. Chcę
        mieć _możliwość wyboru_, którą obecnie mocno mi ograniczono. Dawniej mogliśmy
        wybierać między DJ-em z RMF-a Makowską w Trójce. A teraz możemy wybierać między
        DJ-em z RMF-u a jego lepszą czy gorszą kalką gdziekolwiek, także w trujce. To
        znaczy: wy możecie. Dla mnie oznacza to brak możliwości wyboru. Można to nazwać
        dyskryminacją.
        No to dlatego uczestniczę w protescie. Trujka - radio dla słupków!

Pozdrawiam - gepe
        • g75 Re: Zwolennicy Nowej trójki - o co chodzi? 30.08.02, 08:04
          Gepe, bardzo zgadzam się z Tobą.
          Gosia:)
    • Gość: tomeq Re: Zwolennicy Nowej trójki IP: *.protonet.pl 10.09.02, 00:59
      Może Smolar się wpisze :-)
    • Gość: jarek Re: Zwolennicy Nowej trójki IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 20.09.02, 02:50
      ...mało was, mało was:-)))
    • epigon Mi sie podoba i to bardzo 21.09.02, 11:28

> ciekaw jestem komu (oprócz Niedźwiedzia, Laskowskiego etc),i dlaczego podoba
      > się nowa ramówka PR3. Proszę o wpisy. Może rozjaśni mi się umysł, bo nie znam
      > osobiście nikogo, kto miałby taki pogląd na zmiany w PR3...
      No może z wyjatkiem weekendów - są koszmarne, ale nowy klub trójki w końcu
      pożądnie potraktowane reportaże ni powtórka o godzini o której moge słuchać
      radia. nie żal mi że kaczkowskiego nie ma w sobot bo i tak nigdy po południu a
      nie wieczorem w sobote w domu nie siedze. Nie wiem kto jest teraz dyrektorem
      muzycznym ale jeżeli Niedźwiedzki to rozumiem też czemu taka beznadziejna
      muzyka w ZD3 i innych nie muzycznych audycjach Markomanie powinni juz dawno
      wyrzucić tego sie słuchać nie da ! Ale Ekspres i nicny Kaczor - duży plus !
      • Gość: jarek Re: Mi sie podoba i to bardzo IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 21.09.02, 11:58
        epigon napisał:

> No może z wyjatkiem weekendów - są koszmarne,....
        > ... rozumiem też czemu taka beznadziejna
        > muzyka w ZD3 i innych nie muzycznych audycjach Markomanie powinni juz dawno
        > wyrzucić tego sie słuchać nie da....

Bardzo Ci się podoba i takie rzeczy wypisujesz? Zdecyduj się!

jarek
        • Gość: Lesiek Re: Mnie sie podoba i to bardzo IP: 195.205.139.* 23.09.02, 09:34
          To ja się też przyznam - mnie się też podoba i to bardzo, no, może z wyjątkiem
          weekendów, a także poniedziałków, wtorków, śród, czwartków i piątków ;)
    • Gość: jarek Re: Zwolennicy Nowej trójki IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 04.10.02, 21:14
      Po przeczytaniu jego dzisiejszej wypowiedzi, ku pamięci Wyborców, dopisuję
      L.Millera.
      j.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka