dr.kidler 13.09.05, 09:05 Pan Tomasz Sakiewiecz dasal sie na redaktora Wierzbickiego, ze pisuje felietoniki w agorowskiej Wyborczej. Dzis pan Sakiewiecz wystapil w agorowskim radio TOK-FM. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ender Re: Etyka dziennikarza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.05, 09:31 Radio TOK FM należy nie tylko do Agory, współwłaścicielem jest także Spółdzielnia Pracy "Polityka". Poza tym to chyba nie "GW" jest włąścicielem stacji tylko sttruktura nadrzędna- wydawca Agora SA. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.kidler Re: Etyka dziennikarza 13.09.05, 11:31 Gość portalu: Ender napisał(a): > Poza tym to chyba nie "GW" jest włąścicielem stacji tylko sttruktura nadrzędna- > wydawca Agora SA. Nie napisalem ze GW jest wlascicielem stacji, lecz napisale wyraznie za Agora ( ....wystapil w agorowskim radio TOK-FM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ender Re: Etyka dziennikarza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.05, 17:20 Nob własnie a to nie tylko radio agorowskie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ender Re: Etyka dziennikarza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.05, 17:25 Ale o to ci chodziło...a podtekst był taki że jak może redaktor naczelny "GP",niechetnej "GW" występować w radio które należy do wydawcy "GW". No więc może, zwłaszcza że Agora nie jest jedynym udziałowcem TOK FM a program prowadzi jego kumpel.Pretensje(uzasadnione) mógłbys mieć gdyby występował w "GW" albo-co gorsza- w "Trybunie". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ender Re: Etyka dziennikarza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.05, 09:35 Pomijając wszystko nie mam pojęcia co to moze mieć wspólnego z etyką dziennikarską? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~Tupek Re: Etyka dziennikarza IP: *.toya.net.pl 13.09.05, 10:24 Jak to co? To jest tak jak z asędziami piłkarskimi:"Ja jestem uczciwym sędzią. Miał być 3:0 - jest 3:0." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ender Re: Etyka dziennikarza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.05, 11:11 To ma być porównanie? Co ma piernik do wiatraka? Chyba że Sakiewicz dorabia po godzinach jako sedzia... Odpowiedz Link Zgłoś
dr.kidler Re: Etyka dziennikarza 13.09.05, 11:32 Gość portalu: Ender napisał(a): > To ma być porównanie? > Co ma piernik do wiatraka? > Chyba że Sakiewicz dorabia po godzinach jako sedzia... Ano w samej rzeczy. On osadzil Wierzbickiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~Tuptuś Re: Etyka dziennikarza IP: *.toya.net.pl 13.09.05, 20:34 Nie o to chodzi (że się dorabia jako sędzia). Chodzi o to, że pewne towarzystwo (dziennikarze) postepuje niby wedle tych samych regul co pozostali uczestnicy zabawy, lecz pewne normy etyczne są rozumiane inaczej. Wedle etyki widzów świadome mijanie sie z prawda to kłamstwo. Dla dziennikarzy świadome mijanie sie z prawdą kłastwem nie jest. To jest po prostu inna prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.kidler Re: Etyka dziennikarza 13.09.05, 11:28 Gość portalu: Ender napisał(a): > Pomijając wszystko nie mam pojęcia co to moze mieć wspólnego z etyką > dziennikarską? Pisze wyraznie "etyka dziennikarza" a nie "etyka dziennikarska". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kidler ma racje!! Re: Etyka dziennikarza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.05, 20:32 Kidler ma racje, Tok fm i Gazetka koszerna, to zakłamane do szpiku kości Agorowskie gebelsiska. I każdy, kto występuje lub pisuje do nich, jest zwykłym skur.wysynem. Jak to śpiewał Kazik, kto się tam pokazuje, tego ja nie szanuje. Tomasza Sakiewicza też. Odpowiedz Link Zgłoś