theworst cytat 06.11.05, 21:50 "26 lipca Radio "Maryja" gościło na antenie znanego ze swych skrajnie antysemickich poglądów generała Skalskiego. Prowadzący rozmowę ks. Rydzyk z aprobatą słuchał wypowiedzi gościa opisujących Holokaust jako żydowski spisek, gdyż Hitler i Eichmann byli Żydami. " bez komentarza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mordzinas Re: cytat IP: *.adsl.inetia.pl 06.11.05, 21:55 Trele morele. Pieprzysz bzdury Wiem ,ze nienawidzisz Radia Maryja i o.Rydzyka. Wiem ,ze uczynisz wszystko aby obrzucić ich błotem. Nienawiść odbiera ci rozum. Szczerze współczuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thor Dmowski - Mąż stanu IP: *.intertele.pl / *.intertele.pl 06.11.05, 21:57 Należy więc ich "tępić, jak się tępi drapieżne zwierzęta i jadowite gady" - Święte słowa. Jak to sie mówi - stara prawda nie przemija - i aby wyborczej w gardle stanęła !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: willy stary Kulmer, poucza dorastającego syna: IP: *.pools.arcor-ip.net 06.11.05, 21:57 "Lepiej, żeby się bawili dla Polski, niż pracowali dla niej. A gdy przyjdzie odpowiednia chwila, pchnąć ich dalej do krwawych manifestacji, żeby się dali zarzynać i zarzynali Polskę. Tak zrobiliśmy w 63 roku. I w tym jednym roku uszliśmy naprzód więcej, niż przez trzydzieści lat poprzednich. A im przybywa jeszcze jedna rocznica do obchodzenia... Gdyby oni dostali z powrotem swoje państwo i na nowo by im było wszystko wolno, to bez przerwy urządzaliby jubileusze, rocznice, zjazdy, obchody, pochody... (...) Ja ci ręczę, że oni najpierw nauczą się ordynarnie kraść, niż powiększać polski majątek, i zanim Polskę wzbogacą, już ją rozkradną. I do tego także trzeba ich zachęcać. (...) Pieniądze przechodzą w nasze ręce i przyjdzie nie za długo czas, że tylko my je będziemy mieli. Wtedy wszyscy oni będą w naszej niewoli, będą służyli nam za część tego grosza, który żeśmy im zabrali." Dmowski byl geniuszem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OPIX Re: SPONIEWIIERAŁ ADASIA IP: *.devs.futuro.pl 06.11.05, 22:04 żali się że oto przyszły czasy kiedy to postawi się w Warszawie pomnik Kazimierzowi Wybranowskiemu uzywającemu pseudonimu literackiego i publicznie znanemu jako Roman Dmowski który demaskował masonów i zydowski obmierzły charakter pośród polskiego morza niedoli i wyzysku wczesnego kapitalizmu rodzącego syjonistyczne bankierstwo i zdegenerowane komunistyczne umysły . cytuję : Żydówka zawsze pozostanie Żydówką, Żyd - Żydem. Mają skórę inną, zapach inny, sieją zepsucie wśród narodów - pisał Roman Dmowski. Ten zasłużony dla sprawy niepodległości Polski mąż stanu pisał i takie słowa w swoim "Dziedzictwie", powieści obsesyjnej. Jakaż to tagedia kiedy to nie postawiono pominika rodzinie Szechterów którzy tak od ponad stulecia piszą historię polskiego narodu przy pomocy polskiej najczystszej krwi wytoczonej w sowieckiej kolaboracji i w ubeckich kazamatach rozpuszczonej w pocie naiwności politury kiszczaka świecącej przy wszystkich nogach okrągłego stołu . Jakaż to tragedia narodowa kiedy to adoruje się pisarza i polityka zarazem który pisze o PARYŻU /konferencja pokojowa / : "Dziś niema już wątpliwości, że międzynarodowy kahał zapanował na konferencji. Ze składu delegacji angielskiej, amerykańskiej a nawet francuskiej i włoskiej usuwa się ludzi niemiłych Żydom, a nam przyjaznych..." Jakaż to tragedia kiedy nie adoruje się Adama Michnika za jego listy do braci Moskali z lat osiemdziesiątych i jego cierpienie kiedy w 1968 postanowiono rozliczyć aparat stalinowski z którym był ściśle zrośniety .............jaką boleść przezywał straszną kiedy ogladając Dziady uświadomił sobie że pomimo takich zasług rodzinnych w Polsce będzie dziadem i w tej samotnosci nie będzie samotny bo doświadczy losu choć mniej okrutnego jak setki oprawców ubeckich z dawidowym rodowodem ukrytym za internacjonalistyczną książeczką ruchu gnębiącego polskiego robotnika i chłopa - jak pada kwiat inteligencji spod sierpa i młota wykrzesanego z talmudycznej orgii weneryków . Osęka więc cenzuruje wybrane fragmenty posługując się potrzebnymi do tezy o żydożerstwie -cytat- Zakochany pyta: "Czy lubisz Żydów?". Zakochana odpowiada: "Nie, brzydzę się nimi". On czuł to od dawna, bo gdy trzymali się kiedyś za ręce, dziewczyna rękę wyrwała, spuszczając wzrok. Wyszedł, by jej słabości nie wykorzystać. Tu snucie miłosnych wspomnień przeradza się w wykład o różnicach rasowych: "W tobie odezwał się wtedy wstyd kobiety, a we mnie honor mężczyzny - dwie wielkie instytucje naszej cywilizacji. (...) Tego nie znają Żydzi. Oni są niehonorowi, a ich kobiety bezwstydne". I tak przez całe 267 stron powieści Kazimierza Wybranowskiego "Dziedzictwo": mówi się o miłości, krajobrazie, patriotyzmie, polowaniu, nauce, społeczeństwie, religii - lecz każdy wątek prowadzi w końcu do tego, że Żydzi są brudni, chciwi, podli, zdradzieccy i wiecznie spiskują, by Polskę zgubić. Należy więc ich "tępić, jak się tępi drapieżne zwierzęta i jadowite gady". I Z TYCH FRAGMENTÓW CZYTELNIK MOŻE DOWIEDZIEĆ SIĘ ŻE DMOWSKI MIAŁ RACJĘ ! a Osęka tak się starał w dupę wejść dawidowym salonowcom A TU PRZYPOMNIAŁ PRAWDZIWE OBLICZE PRZEDWOJENNEGO ŻYDA W POLSCE cytat : Żydzi są brudni, chciwi, podli, zdradzieccy i wiecznie spiskują, by Polskę zgubić. Należy więc ich tępić, jak się tępi drapieżne zwierzęta i jadowite gady ADAMIE ! COŻEŚ ZA IDIOTĘ ZATRUDNIŁ CO CIĘ TAK SPONIEWIERAŁ ? I TO ZA PIENIĄDZE KAHAŁU ?! Odpowiedz Link Zgłoś
theworst Re: SPONIEWIIERAŁ ADASIA 06.11.05, 22:11 > Żydzi są brudni, chciwi, podli, zdradzieccy i wiecznie spiskują, by > Polskę zgubić. Należy więc ich "tępić, jak się tępi drapieżne zwierzęta > i jadowite gady". > > I Z TYCH FRAGMENTÓW CZYTELNIK MOŻE DOWIEDZIEĆ SIĘ ŻE DMOWSKI MIAŁ RACJĘ > ! Za popieranie holokaustu panu już podziękujemy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OPIX Re: SPONIEWIIERAŁ ADASIA IP: *.devs.futuro.pl 07.11.05, 00:21 Podziękuj Hitlerowi i jego kolegom bo to nie moja robota -ostatnio widziany był w maju 1945 w Berlinie ...ale to tak do końca nie jest pewne . Holocaust to dobry wytrych na ukrywanie własnej nikczemności - co kraj to doświadczenie o jej nieposkromionych zasobach -ale co tu mówić o jakimś kraju - Izrael jest krajem cnót wszelakich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ord the worst ile Ci dali? IP: *.icpnet.pl 11.11.05, 12:44 jak czytam takich jak Ty padalcow to mi sie chce wymiotowac. Za grosz honoru. Tylko padalec z Ciebie wychodzi. Najgorszy z mozliwych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OBYWATEL rondo Dmowskiego w Zakopanem IP: 66.98.152.* 06.11.05, 22:20 a w Zakopanem 11 listopada jedno z nowych rond otrzyma imie Romana Dmowskiego. tez nie jestem pewien czy to nie byl zbyt kontrrowersyjny wybor........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kein W kontekście wydarzeń we Francji ... IP: *.lodz.mm.pl 06.11.05, 22:33 Pisanie o Dmowskim to strzelenie sobie w stopę. No cóż inteligentni-inaczej przełką to jak poranną kawę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczyciel Re: Dmowski - fatalne dziedzictwo IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 06.11.05, 23:31 Polska kultura ludowa jest przepojona antysemityzmem. Dawniej (a może i teraz) pełno było takich powiedzeń, jak, np.: "idzie, idzie wsza po Żydzie", "kochajmy się jak bracia, ale rozliczajmy się jak Żydzi", "żydowskie myślenie", "Żyd, Żydowi oka nie wykole", itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozumny Re: Dmowski - fatalne dziedzictwo IP: *.crowley.pl 07.11.05, 01:38 "kochajmy się jak bracia, ale rozliczajmy się jak Żydzi" co widzisz anytsemickiego w tym powiedzeniu? ja tu raczej dostrzegam zachete do brania przykladu w kwestiach ekonomii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cien Re: Dmowski - fatalne dziedzictwo IP: 8.3.* / *.proxy.aol.com 07.11.05, 06:27 Nauczycielu, czy mozesz mi powiedziec dlaczego:"Polska Kultuta Ludowa" jest przepojona antysemityzmem? Cos w tym musi byc. Tam gdzie dym, tam musi byc tez i ogien. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pandada Re: Dmowski - fatalne dziedzictwo IP: *.ceron.pl / *.ceron.pl 07.11.05, 11:58 Słoma w butach łatwo się zapala. Podobnie sieczka w głowie. Odpowiedz Link Zgłoś
brunschwick Re: Dmowski - fatalne dziedzictwo 08.11.05, 16:27 "Żyd, Żydowi oka nie wykole" To zdaje się pochwała Żydów a nie antysemitezm. Odpowiedz Link Zgłoś
lukasz-papkin Gazeta Wyborcza = brukowiec!!! 06.11.05, 23:39 Nie ma się co dziwić tej szmacie, jaką jest Gazeta Wyborcza... Po przegranych wyborach przez prożydowską partię PO stara się na siłę osłabiać wszystko to co narodowe, uderzać w PiS i inne partie, które w swoich programach mają jakiekolwiek hasła zwiazane chocby w części z narodowymi postulatami. Tak dla przypomnienia dla amatorów z wyborczej szmaty (czytaj papier toaleowy) Dmowski wypowiadał się na temat Żydów w następujący sposób, o czym "koledzy" z Wyborczej już nie raczyli wspomnieć: "Polska bez Żydów, byłaby jak zupa bez pieprzu: bez smaku". ... Przepraszam za język, ale Wyborcza przesadza! Przepraszam, że jestem Polakiem! Szanuję Dmowskiego w odróżnieniu od Was! Dla mnie to nie jest "fatalne dziedzictwo"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria Andrzej Osęka to przebieraniec komunistyczny IP: *.mdw.onnet.us.uu.net 07.11.05, 00:09 Ten wiecznie żywy intelektualista to powinien spocząć na laurach . To są potworki wiecznie żywe. Daj spokój waść . Aby zarobić na chleb to można robić inne rzeczy niż wypisywać koniunkturalne bzdury. Dlaczego waść o tym nie pisałeś dawniej ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gedymin Re: Dmowski - fatalne dziedzictwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 00:16 Nie rozumiem o czym jest artykuł!? Roman Dmowski był kontrowersyjnym politykiem to fakt, nawet jeżeli jego "twórczość literacka" końcowego okresu życia wydaje się zdziwaczała, to dlaczego GW odgrzewa na swych łamach problem małoznanej i poczytnej książki w momencie kiedy Polska skarży Starozakonnych za zniesławianie polegające na głoszeniu iż jest "antysemicka"? Roman Dmowski był znaczącym politykiem XX lecia. Sam jestem raczej Piłsudczykiem, ale poglądy Pana Romana dają dużo do myślenia. Osobiście polecam "Myśli Nowoczesnego Polaka", na mojej półce książka ta zajmuje honorowe miejsce obok książek o Marszałku i jakoś się "nie gryzą":-) A GW sugeruję, by w swych artykułach zajmować się poważnymi dziełami Pana Romana, a nie rwać włosy nad wyimaginowanymi problemami z brulionu literackiego. Spójrzcie na programy w TV kogo kreuje komercha, co cieszy się naj oglądalnością? To jest chłam....który przynosi profity więc jest OK. A może Pan Roman ową książkę napisał, bo wstrzelił się w niszę ekonomiczną która miała mu przynieść tzw."ziarka". Gdyby takimi regułami ograniczyć dzisiejszych ludzi z pierwszych stron gazet - okazałoby się, że paranoi mamy dużo więcej...również liberalnej. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
astygmatyk Jestem raczej Pilsudczykiem???? 07.11.05, 01:22 >Sam jestem raczej > Piłsudczykiem, ale poglądy Pana Romana dają dużo do myślenia. Osobiście > polecam "Myśli Nowoczesnego Polaka", na mojej półce książka ta zajmuje >honorowe miejsce obok książek o Marszałku i jakoś się "nie gryzą":-) Co za kompletna bzduuuura.... "nowoczesnego Polaka".... U dzisiejszego Polaka (?) Pilsudski czy Dmowski... co za roznica... przeciez sie "na polce" nie gryza. Ale dlaczego?... Coz to za narod co w 21 wieku ma za dwoch glownych bohaterow "narodowych" literackiego grafomana i rosyjskiego kolaboranta zarazem oraz jego smiertelnego wroga jednoczesnie autora zamachu stanu spiskujacego przeciw Rosji za autriackie pieniadze.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozumny Autor artykulu nie jest obiektywny!!! IP: *.crowley.pl 07.11.05, 01:33 Dlaczego autor artykulu ironizuje cytujac list Dmowskiego: "...Dziś niema już wątpliwości, że międzynarodowy kahał zapanował na konferencji. Ze składu delegacji angielskiej, amerykańskiej a nawet francuskiej i włoskiej usuwa się ludzi niemiłych Żydom, a nam przyjaznych...". ...przeciez jest oczywiste ze istnialy srodowiska zydowskie ktore na terenach Polski chcialy po I wojnie stworzyc tzw. Judeo-Polonie czyli cos na ksztalt zydowskiego panstwa. Plany te istanialy jeszcze na krotko po II wojnie swiatowej. Nie wszyscy Zydzi osymilowali sie i identykifowali z Polska...podobnie jak obecnie Arabowie na zachodzie Europy. Osoby nieobeznane z tematem prosze by nie pletly politycznie poprawnej idiotycznej papki. Zeby bylo jasne-nie jestem antysemita przeciwnie mam wsrod osob pochodzenia zydowskiego przyjaciol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pandada Re: Autor artykulu nie jest obiektywny!!! IP: *.ceron.pl / *.ceron.pl 07.11.05, 12:00 Obecnie politycznie poprawne jest wysławianie Wojtyły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magdap7 Re: Dmowski - fatalne dziedzictwo IP: *.kosson.com 07.11.05, 02:13 Prawie uwielbiakm Żydów Są zdolni, nierzadko genialni. Umieją trzymać sie razem, wspierają się, nie dają się. Nie trwonią pieniędzy, nie zdradzaja się. A że wyjątki są odstępstwem od każdej reguły - trudno - pewno z nowymi wyjątkami. MagdaP Odpowiedz Link Zgłoś
bazyliszek4 Re: Dmowski - fatalne dziedzictwo 07.11.05, 02:25 o kontrowersyjnych, delikatnie mówiąc, poglądach Dmowskiego na kwestię "Słoń, pardon - Żyd, a sprawa polska" wiedziałem wcześniej. natomiast prawdziwym odkryciem jest fakt, że Dmowski był grafomanem. przecież ta recenzja i krótkie gragmenty wskazują, że dzieło pana Romana to istny kicz. na dodatek pokrewny socrealistycznej. pisałem pracę magisterską na temat radzieckiego socrealizmu, co zmusiło mnie do przeczytania wielu dzieł, i podobieństwa sa uderzające. socrealizm gloryfikuje partię - Dmowski naród. w socrealiźmie pozytywny bohater kieruje się dobrem partii, względnie jeśli jest czekistą dobrem "służb" (które też przecież służą partii), za nic mając swoje dobro i szczęście osobiste. w powieści Dmowskiego bohater tak samo absolutyzuje dobro innej zbiorowości - narodu. w powieści socrealistycznej narrator jest zawsze wszechwiedzący i podaje bezposrednio myśli i wypowiedziane nawet w największej tajemnicy słowa wroga - burżuazji, szpiegów kontrrewolucji, kleru etc. prymitywizm takiego przekazu - "kawa na ławę" - wynika zarówno z ubóstwa umiejętności literackich autora jak i zakładanej przez niego niewiary w inteligencję odbiorcy. tak samo u Dmowskiego - Żyd nie tylko postępuje podle, ale jeszcze tę swoją podłość deklaruje. tak żeby najbardziej zakuty łeb zrozumiał kto dobry, a kto zły. do tego dochodzi cały repertuar zobrzydzania wroga. w powieści socrealistycznej bohater pozytwywny jest zawsze piękny, smukły, zdrowy, szczery etc. szpieg, dywersant, zdrajca chodzi zgarbiony, brudny, krzywo patrzy, ma krosty na twarzy. na dodatek bohater pozytwny instynktownie wyczuwa podstępne zło. dzielny czekista od pierwszego spotkania z ukrytym pod płaszczykiem zwykłego obywatela szpiegiem imperializmu coś przeczuwa. od razu budzi on w nim nieufność (może dlatego, że taki zgarbiony?), niechęć. co ciekawe chłop w kołchozie ma ten sam zdrowy instynkt i nigdy się nie myli. jak widać Zbigniew Twardowski też ma taki instynt tylko zamiast kontrrewolucjonistów wyczuwa Żydów (nawet motyw ze zwierzetami, które wyczuwają złego pamiętam z jednej z powieści). niesamowita jest ta bliskość propagandowego kiczu, przy czym nie wynika ona z bezpośrednio czerpanych wzorców, ale z pokrewieństwa metody - widać podporządkowanie literatury durnej ideologii zawsze kończy się klęską literatury. czytałem kiedyś o tym u rosyjskiego historyka Hellera, ale on porównywał z socrealizmem antysemicką propagandę III Rzeszy. Dmowski jak widać nie był "gorszy"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek poglady prez. Allende od tych bardzo IP: 81.219.149.* 07.11.05, 04:00 nie odbiegały... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozumny Nie wszyscy Zydzi szanowali Polske IP: *.crowley.pl 07.11.05, 05:31 Dlaczego autor artykulu ironizuje cytujac list Dmowskiego: "...Dziś niema już wątpliwości, że międzynarodowy kahał zapanował na konferencji. Ze składu delegacji angielskiej, amerykańskiej a nawet francuskiej i włoskiej usuwa się ludzi niemiłych Żydom, a nam przyjaznych...". ...przeciez jest oczywiste ze istnialy srodowiska zydowskie ktore na terenach Polski chcialy po I wojnie stworzyc tzw. Judeo-Polonie czyli cos na ksztalt zydowskiego panstwa. Plany te istanialy jeszcze na krotko po II wojnie swiatowej. Nie wszyscy Zydzi osymilowali sie i identykifowali z Polska...podobnie jak obecnie Arabowie na zachodzie Europy. Osoby nieobeznane z tematem prosze by nie pletly politycznie poprawnej idiotycznej papki. Zeby bylo jasne-nie jestem antysemita przeciwnie mam wsrod osob pochodzenia zydowskiego przyjaciol Odpowiedz Link Zgłoś
jonasowo [...] 07.11.05, 08:13 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: desa Re: Dmowski - fatalne dziedzictwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 09:24 Pomnik Dmowskiemu stawia sie za to co uczynił dla Polski, a nie za ksiażkę o której mowa. Pewne rzeczy należy rozróżniać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teresa Re: Żydokomuna - fatalne dziedzictwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 09:26 Żydokomuna to dopiero parszywe dziedzictwo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Portal Re: Żydokomuna - fatalne dziedzictwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 09:31 > Teresa napisał: > > Żydokomuna to dopiero parszywe dziedzictwo! > Może na ten temat Osęka by coś napisał. A Gazeta Wyborcza słynąca z szerzenia tolerancji wydrukuje artykuł Osęki na temat parszywego dziedzictwa żydokomuny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pandada Re: Żydokomuna - fatalne dziedzictwo IP: *.ceron.pl / *.ceron.pl 07.11.05, 12:03 Moczarem od was zajeżdża. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gorzka chwala Re: Żydokomuna - fatalne dziedzictwo IP: *.icpnet.pl 11.11.05, 12:50 A od Ciebie moczem Michnika i Kiszczaka po chlaniu wody. Taki zydowski mocz co sie utuczyl i wytworzyl na polskiej krwi. Wazne ze honorowy byl Czesiu i papier dal Adasiowi w wiezieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
tees1 prof. Eisenstadt: Holokaust rezultatem modernizacj 07.11.05, 09:55 Holokaust rezultatem modernizacji - tak sugeruje prof. Szmuel Eisenstadt. Zadziwiajace. To juz nawet Roman Dmowski byl bardziej ludzki, bo chcial tylko ograniczenia roli Zydow. serwisy.gazeta.pl/wyborcza/2029020,34591,3001505.html "Czy Pańskim zdaniem nowoczesność to także masakry w Afryce? Napisał Pan o rzezi w Ruandzie, gdzie zginęło ponad pół miliona osób: "To nie był wybuch tradycyjnej siły, ale wynik nowoczesnej przebudowy społeczeństwa". - Nowoczesność ma janusowe oblicze. Zwiększa bogactwo, wywołuje erupcję ludzkiej twórczości, otwiera społeczeństwo. A równocześnie jest niesłychanie destrukcyjna. Czyli to, co działo się w Ruandzie, Kongu, Sierra Leone... to symptom modernizacji? - Nie symptom, lecz rezultat nowego myślenia o państwie, o narodzie, o nowych stosunkach ekonomicznych. Wojny plemienne istniały zawsze. Jeśli pojawiło się coś nowego, to np. żądanie, by państwo było jednolite etnicznie." serwisy.gazeta.pl/kultura/2029020,34169,3001444.html "Dmowski pisał: "Hitlerowcy rozumieją, że chcąc zorganizować Niemcy na podstawach narodowych, muszą zniszczyć pozycję Żydów i ich wpływ na społeczeństwo niemieckie"." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pandada Re: prof. Eisenstadt: Holokaust rezultatem modern IP: *.ceron.pl / *.ceron.pl 07.11.05, 12:08 Nie rozróżniasz obserwacji od postulowania działań? Jeden mówi - "dochodzi do czystek, bo". Drugi mówi - "należy przeprowadzić czystki, bo". Jeden mówi, że czystki są konsekwencją pewnych przemian. Drugi mówi, że muszą być konsekwencją przemian i są dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giba Pieniacze IP: 129.175.173.* 07.11.05, 13:00 Jak ja sie ciesze ze juz nie mieszkam w tym kraju. Po prostu zygac sie chce jak sie czyta niektore komentarze. Co wy wogole wiecie o historii. Dmowski byl schizofrenikiem, bo jak inaczej nazwac jego chore fobie. Jego dziedzictwo to pogromy, ktore przeszly przez polske w 1920 roku (krotko po odzyskaniu niepodleglosci) pogromy w latach 30-tych (np. w przytyku) a takze w czasie wojny na suwalszczyznie i w lomzynskiem (np. jedwabne) oraz po wojnie (np. kielce). Mieszkam teraz w paryzu i powiem jedno polacy sa tu jedna z najbardziej charakterystycznych grup: siedza na murkach z piwem w reku, latem nawaleni bez koszulek okupuja chodniki w centrum miasta a co drugim artykuowanym slowem jest ku.. a ogolnie sa wiecznie niezadowoleni i maja pretensje do francuzow a to ze malo placa, a ze sa zapelnione metra, a ze kolejka do kasy w sklepie etc. Ciekaw jestem jak bylaby polska reakcja gdyby ich tak zaczeli miejscowi mordowac za zasyfianie "krajobrazu". Co bardziej pienicym sie uczestnikom forum polecam zeby przeniesli sie na "jedyne slusznie" fora np naszego dziennika, radia maryja czy gazety polskiej a moze strony internetowej bubla. ps. pozdrawiam moherowe berety i polskie sutanny-przyjezdzajcie, tyle tu carnych, zydow i gejow bylaby dla was robota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: od Giba dobrze ze mieszkasz we Francji IP: *.icpnet.pl 11.11.05, 12:49 bo nie kalasz juz tej ziemi. I odkad wyjechales to nie smierdzi glupota Twojego zaplutego gownem mozgu. Przpisuje sobie to za sukces ze nie dziele jednej ziemi z takim idiota jak Ty. I zart z moherowymi beretami. Skad Ty bierzesz takie teksty? z osranej dupy francuza ktora lizesz za 3 euro? Odpowiedz Link Zgłoś
tees1 Re: prof. Eisenstadt: Holokaust rezultatem modern 08.11.05, 09:06 Rozrozniam. Ale widze, ze to rozroznienie w praktyce nie ma znaczenia. "Ludobojstwo przejawem nowoczesnosci." - twierdzi jeden. A drugi juz ma z tego gotowe usprawiedliwienie i ulatwienie morderstw. Odpowiedz Link Zgłoś
chris12 Dzięki takim Dmowskim zaszliśmy niedaleko... 07.11.05, 14:57 w porównaniu do innych państw europejskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M.K. Re: Dmowski - fatalne dziedzictwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 22:22 ludzie opamietajcie sie! najpierw postudjujcie historie, poczytajcie roczniki statystyczne, raporty komisji rzadowych czy izby handlowej. mysle, ze artykul jest proba manipulacji i deformowania historii na poziomie faktu; szkoda, ze w tak poczytnym dzienniku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T-800 "GW" dzielnie tropi antysemitów! IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 08.11.05, 11:20 A co na ten temat sądzi "Rz": www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_051108/publicystyka/publicystyka_a_2.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T-800 Re: Dmowski - fatalne dziedzictwo IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 08.11.05, 11:30 Ha, ha, ha! Świetnie komentarze Forumowiczów! Ubawiłem się do łez. :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eNRek Re: Dmowski - fatalne dziedzictwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.05, 19:27 Książkę "Dziedzictwo"(wydaną przez wydawnictwo "Ostoja") czytałem i polecam każdemu. Dmowskin ukazuje prawdziwą duszę żydostwa. Kupić można na www.ostoja.pl w wydaniu wydawnictwa "Nortom": www.nortom.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eNRek Re: Dmowski - fatalne dziedzictwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.05, 19:32 Książkę "Dziedzictwo"(wydaną przez wydawnictwo "Ostoja") czytałem i polecam każdemu. Dmowski ukazuje prawdziwą duszę żydostwa. Kupić można na www.ostoja.pl w wydaniu wydawnictwa "Nortom": www.nortom.pl oraz na: www.bastion.krakow.pl www.super24.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 081 Dziedzictwo - sprzedaz idzie znakomicie IP: *.icpnet.pl 12.11.05, 12:24 DZiekujemy Zydowska Gazeto za reklame tej ksiazki. KSiegranie internetowe ktore maja ja w swojej ofercie sa zachwycone. A teraz odmaszerowac do naczelnego ,zadzwonic po ludzi honroru i jescze raz napic sie wodki z Kiszczakiem ,Urbanem i pouzywac sobie po Polsce. Wyslac smsy do brata naczelnego Zyda Stefana Michnika i podziekowac mu za wyroki smierci dla tych co walczyli o ten kraj. Pozdrowic tez agenta Maleszke i innych wywodzacych sie z Hieny Wolnosci Zydowskich agentow KORu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bunia Re: Dmowski - fatalne dziedzictwo IP: *.chello.pl 01.01.06, 01:18 Niestety, co dnia prawie trzeba przez to rondo przejeżdżać. Ciekawe co ma do powiedzenia na ten temat były Prezydent Stolicy Polski , a obecny Polski Prezyden. No, On chyba nie jest antysemitą. Może coś z tym wrzodem zrobi ? Oczywiście, jeśli się nie boi Młodzieży Wszechpolskiej... Odpowiedz Link Zgłoś