michael112 06.12.08, 08:17 Co sądzicie o tej stacji? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mondokane Re: Chilli Zet 06.12.08, 09:42 Ja sluchalem dzisiaj rano. Czuc, ze ma sie do czynienia z "produktem" - duzo ozdobnikow, jingli, chorkow etc. Produkt jest podany do konsumpcji. Czuje sie, ze nie ma tu zaproszenia do rozmowy, do wspoluczestnictwa, jak to jest w dobrych radiach. Muzyka - takie zlote przeboje, tyle ze chilloutowe. Niczym nie zaskakuje. No i ten Rokos - nie moge goscia strawic. Zawartosc tresciowa jego wypowiedzi jest zerowa. Chyba najlepiej opisac to slowami "bezmyslna paplanina". Takie sa moje pierwsze wrazenia. Odpowiedz Link Zgłoś
turtle3 Re: Chilli Zet 06.12.08, 20:44 Właśnie tego czegoś słucham na próbę (jako wierny słuchacz Radia Jazz czuję się zobligowany do wypróbowania tego czegoś przez panią z tejże stacji, która eufemicznie stwierdziła, że tacy kolesie jak ja też tam coś znajdą) i stwierdzam, że to produkt-produktów. Jest jeszcze gorsze niż PIN i chyba im słuchaczy nie odbierze, a jakoś trudno mi sobie wyobrazić, żeby ktoś z postradiojazzowców tej papki był w stanie słuchać dłużej niż 10 minut. oooo, Pani właśnie mówi, cytat: "jesteśmy niekomercyjni, więc gramy, to co gra nam w sercu" i potem dżingiel "z natury niekomercyjne". OK, idę wymiotować tak słooooodziusieńko :-) Odpowiedz Link Zgłoś
artuditu.szczecin Re: Chilli Zet 06.12.08, 21:05 chillibzdet i tyle choć muszę powiedzieć, że w moim mieście Radio Jazz nie nadawało, a Chillizet zastąpiło Planetę i z tego punktu widzenia jest lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
za-tyczka Re: Chilli Zet 22.02.09, 16:07 to radio strasznie wciąga- jak je włączysz, to nie zauważasz że chodzi non-stop. Jest jakoś takie naturalne, w miarę jednostajne i nie ma żadnych wybryków typu zmiana głośności albo basów. Muzyka jest alternatywna i niszowa i dzięki temu taka niezwykła. To jest to. Polecam posłuchać- chociażby po to, by wyrobić sobie o nim opinię. Albo żeby odpocząć od RihAnny i jej deszczowej piosenki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
turtle3 dwie perspektywy 07.12.08, 17:33 Perspektywa z Warszawy: Ok, jestem po dłuższym testowym słuchaniu Chillizet i takie mam wrażenia (oczywiście bardzo subiektywne:-)): Muzycznie jest to mieszanka PIN-u i Radia Kolor, nie grają totalnego popu i plastiku i faktycznie z ich punktu widzenia (mam na myśli Zetkę katującą Rihanny czy inne pop gwiazdy) emisja Stinga śpiewającego po francusku lub portugalsku (co u Kydryńskiego w Trójce pojawiało się wiele lat temu) to musi być totalnie niekomercyjne i nowatorskie przedsięwzięcie, ale mam wrażenie, że osoby bardziej wyrobione muzycznie niczego w tym radiu nowego nie odkryją (być może w jakichś pasmach nocnych, które dziś tam reklamowano). Poza aspektem muzycznym radio jest totalnie komercyjne i te ich dżingle o niekomercyjności są tak śmieszne, że aż żenujące. Sposób zwracania się prezentera do słuchacza milutko słodki, przerywanie utworów dżinglami, zajawki jakichś super poranków naszpikowanych gwiazdami Zetki, zajawki programów z poradami jak być trendy itp. Generalnie milutki plastikowy produkt w niby niekomercyjnym opakowaniu, które wali komerchą na kilometr. Ale tak jak mówię, dla kogoś kto wychował się na Zetce i tego typu radiostacja jest dla niego wyznacznikiem, produkt ten może być postrzegany jako niekomercyjny. Perspektywa z innego miasta Jeżeli w innych miastach jest tylko pop i produkty popopodobne (w co nie bardzo wierzę) to produkt Chillizet może być faktycznie interesujący, bo muzycznie jest czymś więcej niż popmamgmą typu Zet. Odpowiedz Link Zgłoś
mondokane Re: dwie perspektywy 08.12.08, 01:38 Zapewnianie, że jest się radiem niekomercyjnym w przerwach na reklamy jest totalną kpiną z inteligencji słuchacza. Odpowiedz Link Zgłoś
airborell Re: dwie perspektywy 08.12.08, 10:57 Fragile po portugalsku to się na LP3 pojawiało lat temu dwadzieścia :). Bynajmniej nie u Kydryńskiego ;). Odpowiedz Link Zgłoś
jijiji Re: Chilli Zet 08.12.08, 13:38 Rzeczywiscie ubaw po pachy z ta stacja, zwlaszcza z jinglami, mowiacymi o niekomercji i o - uwaga! - "arystokracji w eterze" :)))) Myslalem, ze spadne z krzesla. Jak juz wyzej wspomniano, jest to produkt walacy na kilometr komercja, w ktorym ktos zamienil jedynie baze muzyczna Zetki na nieco lzejsza. Ale jingle, autoreklamy z koszmarnie niskim glosem lektora, gadki-bzdetki i cala oprawa i atmosfera plastikowego radia pozostala. Jesli dodamy do tego M. Rokosa i M. Chelminiak z ich slodkimi glosikami - efekt odrzucenia uzyskuje sie po kilkunastu minutach sluchania. Oczywiscie z pkt widzenia osrodkow, gdzie nie ma nic innego, lepsze to niz chłamowa Zetka origin. Ale tego, ze po zamordowaniu Radiostacji pieprzony Eurozet zabił kolejne radio (Jazz), tego tym prymitywom nie zapomnę. W ten sposób w 40 mln kraju nie ma ani jednej rozgłośni grającej jazz. Odpowiedz Link Zgłoś
son_bonds Re: Chilli Zet 08.12.08, 15:20 Cześć! Trafiliście w sedno z komentarzami. Od dawna wiedziałem o sprzedaniu Jazz Radia. Smutne, ale mamy kapitalizm. I dopiero teraz, jak usłyszałem, co dostałem w zamian, niemal się rozpłakałem. Te nachalne jingle zabijają jakąkolwiek radość słuchania. Cukierkowatość w biurze jako muzak brzęczący w tle może był przełknął (choć chyba PIN lepszy), ale te obrzydliwe marketingowe gadżety, które mają wyprać i mózg i wmówić "niekomercyjność". Jak sie nazywa nagroda za najgorszą akcję marketingową? Chyba nikt tam się nie zastanowił, jak zwabić słuchaczy. No i ta "naturalność", ten "luz"... Odpowiedz Link Zgłoś
artuditu.szczecin Re: Chilli Zet 08.12.08, 17:25 Nie podoba się wam? No wiecie co. A przecież Jagielski kiedyś podczas wizyty u Ziemkiewicza powiedział, że jak Radio (Zet w sensie) gra co się ludziom podoba, to jest ok, a stacja ma słuchalność... (gość oczywiście zapomniał dodać, że o tym, co się ludziom podoba decydują ONI) Odpowiedz Link Zgłoś
chaszka Re: Chilli Zet 21.02.09, 22:02 W końcu normalne radio dla normalnych ludzi. Dla nich liczy się jakoś , nie ilość kasy, jaką dała wytwórni by promować wykonawcę. Fajnie, że jesteście. Odpowiedz Link Zgłoś
matt.cobosco Re: Chilli Zet 23.02.09, 14:00 W tygodniu prowadzący są w porządku, ale jak przychodzi weekend, to się zaczyna dramat. Jedyny normalny to Rafał Turowski, a reszta - koszmar. Monika Jaruzelska przedstawia się prawie przy każdym wejściu i wyjściu ("Monika Jaruzelska - szkoła stylu - Chilli Zet"). Jakby do debili mówiła, którzy nie są w stanie zapamiętać jednego nazwiska (i to znanego nazwiska). Ta druga co ją zastępuje w niedzielę (Hania Rydlewska) równie beznadziejna (raz posłuchałem i wystarczy, «ą» «ę» exlusiv - do zerzygania). Ale muzykę grają nieustajaco przyjemną. Odpowiedz Link Zgłoś
artuditu.szczecin Re: Chilli Zet 23.02.09, 14:41 Dobra (przważnie) muzyka jak w Radiu PIN + głupkowaci prowadzący z Planety + beznadziejne jingle z Radia Zet dają mieszankę wybuchową, której na dłuższą metę nie da się słuchać. Spragnionym dobrej muzyki tego typu polecam radiohoryzont.pl/ lub szczecin.fm/ (Szczecin i okolice także naziemnie). Szczególnie polecam tą audycję: szczecin.fm/Audycja/3/1/index.html Jeżeli ktoś spoza Szczecina słyszał kiedyś o Radiu ABC, potem abckru, to pewnie mile zaskoczony Odpowiedz Link Zgłoś
basiksa Re: Chilli Zet 26.02.09, 10:09 Im dluzej slucham tej stronki tym bardziej mi sie podoba. Radio nadaje bardzo fajna muzyke, wedlug mnie taka nastrojowa, gdzie mozna sie wyciczyc i uspokoic, lubie taka muzyke Odpowiedz Link Zgłoś
martu18 Re: Chilli Zet 27.02.09, 13:05 mnie tam się muzyka podoba, ale może dlatego, że słucham tego radia od niedawna :) więc jeszcze mi się nie znudziła... podoba mi się także audycja Pawlikowskiej... a Wy co o audycjach sadzicie? to, że radio jest komercyjne to chyba normalne w dzisiejszym świecie :P teraz wszystko jest komercyjne :D Odpowiedz Link Zgłoś
za-tyczka Re: Chilli Zet 28.02.09, 12:38 radio horyzont rzeczywiście fajne, ale moim zdaniem takie samo jak chillizet. więc albo obrzucasz błotem swoją stację albo zachwalasz chilli- zdecyduj się fakt że horyzont ma bardziej rozbudowaną stronę- to przyznaję Odpowiedz Link Zgłoś
artuditu.szczecin Re: Chilli Zet 28.02.09, 16:16 w chilli zet nie czepiam się muzyki, lecz prowadzących i oprawy dźwiękowej, która nie wiele się różni od Zetki Odpowiedz Link Zgłoś
za-tyczka Re: Chilli Zet 03.03.09, 13:11 no ale fajnie by było jakbyś wypowiedział swoje zdanie a nie czepiał się- mówił co Ci się podoba a nie oceniał. Bo to co dla Ciebie jest beznadziejne albo do d**y dla kogoś może być świetne i może mu się to podobać. Twoje zdanie- choć jest bardzo ważne, jest przecież subiektywne. A ile ludzi, tyle opinii- więc apeluję by mówić o swoich wrażeniach i opiniach a nie oceniać. I wszystkim będzie się żyło lepiej hm? pozdrawiam i zachęcam do dyskusji :) Odpowiedz Link Zgłoś
artuditu.szczecin Re: Chilli Zet 03.03.09, 13:41 No przecież wypowiedziałem swoje zdanie. Jako osobie wychowanej na radiu publicznym oczekuję od prowadzącego, że powie coś więcej niż tylko jaka jest pogoda za oknem albo co odkryli amerykańscy naukowcy (co to ma wspólnego z chilloutem???), że nie będzie połykał głosek, nie odzywał się jak do słuchacza Eski czy RMF Maxxx, nie będzie na siłę m ó w i ł p o w o l i, choć chwilę wcześniej ( w Planeta fm) bardzobardzosięspieszył. A co do jingli - co tu komentować - są koszmarne i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
artuditu.szczecin Re: Chilli Zet 03.03.09, 13:43 Żeby nie był, miałem powiedzieć co mi się podoba. Muzyka (w większości) mi się podoba. Ale radia (przynajmniej ja) nie słucham tylko dla muzyki. Dlatego przeważnie wybieram Program III Polskiego Radia. Chilli Zet jest u mnie radiem 4 wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszu Czy takie twory to jeszcze radio? 03.03.09, 14:07 Słucham tylko dla zaspokojenia ciekawosci jak zblizam sie do Olsztyna... ...czy to jeszcze radio? Odpowiedz Link Zgłoś
za-tyczka Re: Chilli Zet 03.03.09, 23:13 artuditu.szczecin- no i super- teraz wszystko wiadomo. Sorry- nie odbieraj tego do siebie- po prostu 90% wypowiedzi na forum to sformuowania typu "podoba mi się" "nie podoba mi się" koniec wypowiedzi. A forum jak sama nazwa wskazuje jest dyskusyjne a jak się napisze że coś jest fajne albo niefajne to tego nawet nikt nie przeczyta. Także dzięki, że mnie nie obsmarowałeś bo w sumie przez przypadek padło na Ciebie z tymi uwagami. Muzyka jak dla mnie jest ok- początkowy entuzjazm trochę się zmniejszył, bo dostrzegam coraz więcej "mocniejszych" kawałków i choć są ciekawe- nie takiej muzyki oczekuę w tej stacji. Ciągle jak na złość nie mogę trafić na żadną- ŻADNĄ audycję. Powiem szczerze, że w tej stacji mogłoby nie być w ogóle żadnych audycji, wiadomości ani reklam a jedynie sama muzyka. To dla mnie wymarzona stacja. Pozdrawiam i życzę wszystkim szybkiej wiosny :) Odpowiedz Link Zgłoś
artuditu.szczecin Re: Chilli Zet 04.03.09, 08:51 za-tyczka napisała: > Powiem szczerze, że w tej stacji mogłoby nie być w ogóle żadnych audycji, > wiadomości ani reklam a jedynie sama muzyka. To dla mnie wymarzona stacja. > > Pozdrawiam i życzę wszystkim szybkiej wiosny :) O widzisz i tu się mocno różnimy, bo dla mnie największą wartością radia są autorskie audycje muzyczne. Tak przecież było w zlikwidowanym przez koncern Eurozet Jazz Radiu, na którego częstotliwościach częściowo nadaje chilli zet. A jeżeli chce sobie posłuchać muzyki na chybił trafił, to włączam funkcję shuffle w moim odtwarzaczu muzycznym i słucham Odpowiedz Link Zgłoś
matt.cobosco Re: Chilli Zet 05.03.09, 12:12 za-tyczka napisała: - Powiem szczerze, że w tej stacji mogłoby nie być w ogóle żadnych audycji, wiadomości ani reklam a jedynie sama muzyka. To dla mnie wymarzona stacja. Gdyby te audycje były ciekawsze, to mogłyby być, ale niestety poza muzyką to tam są same nudy - bale u Hani, szkoły stylów czy ciamkające nowe prowdzące przed południem - więc rzeczywiście - lepiej niech tylko gra muzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
za-tyczka Re: Chilli Zet 11.03.09, 13:24 czyli generalnie audycje są do bani? ale dlaczego? przecież zawsze można się dowiedzieć czegoś nowego- i potem błysnąć w towarzystwie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
matt.cobosco Re: Chilli Zet 11.03.09, 13:38 Z tych audycji nie można się dowiedzieć nic ciekawego, więc nie ma możliwości, żeby dzięki Chilli Zet błyszczeć potem w towarzystwie;) Nie ma nic np. o mięsie wytwarzanym laboratoryjnie ani o nowej odmianie ziemniaka uprawianej w Niemczech, która podobna ma zrewoluzjonizować rynek (było o tym na Deutsche Welle), ani nic o nowych ciekawych odkryciach medycznych. Gdyby takie informacje podawali, to wtedy można by błyszczeć, ale niestety - z Chilli Zet można się najwyżej dowiedzieć "jak prawidłowo jeść bezy". Odpowiedz Link Zgłoś
bartek.usta-usta Re: Chilli Zet 13.03.09, 10:51 o takich 'ciekawostkach' w chillizetce raczej nie chciałbym słuchać - jak radio chilloutowe i niekomercyjne, to lepiej żeby więcej w nim było o nowych inspiracjach bachem wśród świetnych wykonawców czy np. wywiady mówiące coś więcej o BadBing BadaBoom. Miło byłoby również posłuchać oceny i relacji z trasy koncertowej bejrutu do brazylii. Słowem kultura, muzyka, świat. Odpowiedz Link Zgłoś
matt.cobosco Re: Chilli Zet 13.03.09, 13:17 bartek.usta-usta napisał: - Słowem kultura, muzyka, świat. "Słowem" coś w stylu Nat Geo Music albo SR Atlas:) PS. "Klubowa selekcja" bardzo fajna;) Odpowiedz Link Zgłoś
bartek.usta-usta Re: Chilli Zet 16.03.09, 11:24 ciekawostki nie o pyzach :) www.chillizet.pl/Radio/Polecamy/Chilli-ZET-Pleasures/Google-Ocean krótkie, treściwe, zachęcające. Odpowiedz Link Zgłoś
artuditu.szczecin Re: Chilli Zet 11.07.09, 23:41 Od niedawna grono pracowników tego radia zasilił Marek Staszyc, związany przedtem wiele lat z Polskim Radiem Bis/Euro. Chyba w tej chwili jedyny powód, aby czasem się na tą stację przełączyć Odpowiedz Link Zgłoś
matt.cobosco Re: Chilli Zet 13.07.09, 12:11 Masz przedziwnych ulubieńców. Nie dość że ten facet gada od rzeczy, chyba nie wie, w jakiej stacji parcuje ("Słuchacie radia Chilli, słuchacie radia Chilli"), to jeszcze do tego sepleni. Odpowiedz Link Zgłoś
kaa.lka Re: Chilli Zet 15.07.09, 00:21 no i juz, czepil sie. moze i sepleni ale nie blyszczy potem jak niektorzy z tv, po chwilli spotceni. czas poslucha jak to bedzie z komercyjnym pieprzem. Odpowiedz Link Zgłoś
nierozpoznawalny Re: Chilli Zet 24.07.09, 08:31 jak nie mam nic innego pod ręką, to mogę posłuchać, łagodna muzyczka, czasem w stronę rocka, czasem w stronę jazzu, najczęściej faktycznie różne odmiany chilli-out... szkoda radia jazz, ale lepsze to niż te bZdETki czy RMeFki Odpowiedz Link Zgłoś
zethan Re: Chilli Zet 30.07.09, 14:01 Kolego to całe cili przejęło Jazzradio i nadaje masakrę, ale na szczęście Jazzradio reaktywowało się co prawda na razie w internecie , ale za to jaka słodycz dla ucha-POLECAM !!!!!!! SZUKAJ : www.RADIOJAZZ.FM Odpowiedz Link Zgłoś
zethan Re: cili słuchajcie radiojazz 30.07.09, 14:09 jeszcze raz polecam radiojazz bo zdołowało mnie przejęcie tego radia na poziomie przez przeciętniaków(z CILIZET) Odpowiedz Link Zgłoś
matt.cobosco Re: cili słuchajcie radiojazz 16.10.09, 15:20 W Warszawie cały czas do góry, ale w innych miastach wyraźna tendencja spadkowa: www.wirtualnemedia.pl/article/2832290_Ktorych_stacji_slucha_sie_w_Gdansku_Krakowie_i_Warszawie.htm "Prowincja" chyba się znudziła słuchaniem historii o Dworcu Centralnym i Pałacu Kultury. A _ciągłe_ awarie nadajników też się raczej do wzrostu słuchalności nie przyczyniają. Odpowiedz Link Zgłoś
mondokane Re: cili słuchajcie radiojazz 17.10.09, 22:32 Ja się już z tym radiem oswoiłem - wymagań co do treści mówionych nie mam (na szczęście jest tego niewiele). Muzyka jest na dobrym poziomie, wprawia w dobry nastrój. Nawet jakoś udaje mi się z rana ścierpieć Rokosa - pomogło mi wyobrażenie sobie, że on próbuje się wcielić w postać z filmów D. Lyncha. :-) To oczywiste, że to nie jest radio, które się kocha (jak Trójka czy Jazz Radio, albo Radio Maryja - ale to inny krąg kulturowy). Jest to produkt, który, przynajmniej od strony muzycznej, jest na bardzo dobrym poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudia Re: cili słuchajcie radiojazz 19.10.09, 19:37 gdzie znaleźć ich częśtotliwości? Odpowiedz Link Zgłoś
pefendorf Re: cili słuchajcie radiojazz 11.11.09, 12:45 napewno lepsze anizeli bzdeta zeta Odpowiedz Link Zgłoś
a-to-slonce Re: Chilli Zet 14.10.16, 19:01 Strasznie się popsuło - Więcej reklam niz muzyki. Kiedyś relaksujacy a teraz irytujacy kanał. Odpowiedz Link Zgłoś
tinysiskin Re: Chilli Zet 14.04.17, 11:44 Tak, reklamy dają popalić. Ale lubię sobie jeszcze od czasu do czasu włączyć to radio, szczególnie jak jest muzyka filmowa. Odpowiedz Link Zgłoś
maj.anna Re: Chilli Zet 11.08.17, 11:41 Coraz więcej gadania, a coraz mniej dobrej muzyki Odpowiedz Link Zgłoś