Dodaj do ulubionych

audycje Tejchmana

06.02.06, 15:14
Czy to jakaś zbieżność że cały czas tejchman zaprasza do swojego programu
komentatorów o koszernych nazwiskach? Dziś rozmowa o karykaturach ale
wypowiedzi mocno jednostronne.
Obserwuj wątek
    • Gość: pks Re: audycje Tejchmana IP: *.aster.pl 06.02.06, 15:45
      Ten dzisiejszy wywiad z jakimś karykaturzystą /słuchałem przez przypadek/, to
      powinien byc prezentowany na wydziałe dziennikarstwa jako wzór braku śladowych
      ilości profesjonalizmu. Gość coś stękał nie mogąc z siebie wydobyc jednego
      normalnego zdania/myśli,a Tejchman informował słuchaczy, że o tokfm mówił
      J.Kaczyński i on jest b.dumny, że "polityk rozdający w Polsce karty" o nich
      wspomniał i nas zaszufladkował jako radiostacje lewicową, a to nie jest prawda
      -w podtekście można było usłyszeć, że on - Tejchman sie Kaczyńskiego nie boi itp.
      TokFM - pierwsze radio kabaretowe!
      • prawicowy_z_wyboru TOK FM jest lewicowe i kropka 06.02.06, 16:16
        nie słyszałem tego jak zaprzeczał p. Tejchman
        nie wiem tylko dlaczego się tego wstydzą
        a może tak tylko mówią dla ściemy

no chyba że woleliby określenie
        centrolewicowe radio TOK FM

Ja nie widzę różnicy,
        ale zainteresowani może wyłapują tu subtelne różnice

..........................

tylko prawdziwa lustracja
        to demokracji reanimacja

• posik Re: audycje Tejchmana 06.02.06, 19:34
        Teraz akurat była powtórka tego wywiadu, mało słychać oprócz sapania, stękania
        i pociągania nosem. Za takich rozmówców tejchman trafi do piekła jak sam
        powiedział i nie będzie robił kabaretu jak obiecuje tylko będzie się smażył w
        smole bo na nic innego nie zasługuje.
        • Gość: MichnicCaritasEst Re: audycje Tejchmana IP: 87.206.212.* 06.02.06, 19:42
          to nie Tejchman powiedział ze trafi do piekła tylko jego niezbyt elokwentny
          rozmówca M.Raczkowski. Swoją drogą niezły z niego satyryk, ale rysownik
          niestety marny. Ale odzywać sie na antenie rasdiowej zdecydowanie nie powinien.
          • posik Re: audycje Tejchmana 06.02.06, 19:48
            Na słowa rysownika Tejchman dodał że chętnie pójdzie do piekła zobaczyć jego
            rysunki pytając czy papier się nie spali. Obaj są porąbani bo twierdzili że
            jeśli w galerii ktoś bezcześci przedmioty kultu religijnego to wystarczy nie
            chodzić do galerii :-(
    • Gość: słuchacz Tejchman się przyznał, że jest niewierzacy IP: 217.153.205.* 09.02.06, 14:53
      Jego sprawa. Natomiast dodał mniej więcej, że on jest niewierzacy i dlatego
      żarty z symboli religijnych nie obrażają jego uczuć religijnych. W takim razie
      mozna by powiedzieć, że skoro ktoś nie jest gejem, to żarty o pedałach też są
      OK, podobnie o Żydach (a propo: ilu Zydów zmieści się w mercedesie?) albo o
      Murzynach. Jak ktoś akturat nie ma dziecka niepełnosprawnego, to może się
      naigrywać z chorych na Downa.... takie jest oblicze pana Techjmana.
      • Gość: jacuś Re: Tejchman się przyznał, że jest niewierzacy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.02.06, 15:35
        Tejchman to typowy blablacz :) Czasami plecie bez opamiętania co mu slina na
        język przyniesie. Najlepsze jest jednak to, że prowadzi programy ekonomiczne,
        które coraz bardziej podobne są do politycznych agitkek. Dziennikarze
        ekonomiczni, ekonomicznymi są tylko z nazwy. W wielu przypadkach ich wiedza
        ekonomiczna ogranicza się do kilku fachowych terminów.
    • Gość: shocking truth Re: audycje Tejchmana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 15:23
      posik napisał:

> Czy to jakaś zbieżność że cały czas tejchman zaprasza do swojego programu
      > komentatorów o koszernych nazwiskach?

Ta przypadłośc nie dotyczy tylko Tejchmana :-) Zwróc uwagę na obsadę Faktów w
      TVN, kierownictwo wybiórczej (ale nie tylko kierownictwo :-) rzeczpospolitej,
      polityki, newsweeka etc. etc.
      Wstrętni 'antysemici' twierdzą, że 'naród wybrany' cechuje ponadprzeciętna
      solidarnośc etniczna i skłonnośc do hucpy, co oczywiście nie przeszkadza bez
      przerwy nawijac o zakazie 'dyskryminacji' i 'tradycyjnym polskim
      antysemityzmie'.
      Ale 'antysemici' z definicji nie mają racji, więc nie ma o czym gadac :-)
    • Gość: Rabbi Szechter Re: audycje Tejchmana IP: *.chomiczowka.waw.pl 09.02.06, 21:19
      Sam jest 'koszerny',to i zaprasza 'koszernych'...

Rabbi Szechter
    • Gość: wojtek a ja bronię Tejchmana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.06, 00:59
      a ja będę bronił Tejchmana, bo to z sumie kulturalny ziom; może jest
      niewierzący, ale nie jest zaciekły, może i gada rozmaicie, ale nie obraża
      ludzi; niedawno - wyraźnie zirytowany - polemizował z Ukochanym Redaktorem Dżej
      Dżej przy jakiejś obscenicznej okazji. On i Marek Pyza są w sumie OK. Trzeba
      wprowadzać gradacje i nie można wsadzać do jednego wora tych obu Marków z
      pewnymi innymi indywiduami z tego radia, bo to jest dla niech po prostu
      niesprawiedliwe.
      • posik a ja broniĄ Tejchmana 10.02.06, 02:51
        Gdzie ty widzisz jego kulturę? Człowiek nie wierzący nie atakuje innych za ich
        wiarę a ten pojeb uważa że wszystkie rozumy pozjadał bo prawo skończył chociaż
        naprawdę stoczył się na lewo. Klakier sam się zagłusza więc nie słucha o co
        chodzi.
        • wojtek_2000 Re: a ja broniĄ Tejchmana 11.02.06, 02:37
          słuchaj, napisałem, że trzeba prowadzić gradację ocen, bo tak nakazuje
          racjonalna metodologia, a silnie emocjonalne oceny odbierają wiarygodność
          wypowiedzi. Po prostu jest pewna linia demarkacyjna, która - mimo że
          dziennikarz wyraża jakieś tam swoje zdanie i poglądy - jest nie przekroczona.
          Otóż, Marek Tejchmna tej linii właśnie nie przekracza, moim zdaniem, a np.
          Double Dżej - przekracza.

Ja pamiętam np. 1 sierpnia, kiedy obaj Marki zachowali się b. ładnie (mówili,
          że dziadkowie ich obu walczyli w Powstaniu); to było miłe. Poza tym, oni mają
          dopiero jakieś 27-28 lat; naprawdę młode pacholęta... Był w TOK FM kiedyś
          jeszcze taki Michał Graczyk, i Łukasz Grass - też byli fajni. Sensowni
          komentatorzy bywają rano: Piotr Semka, Piotr Zaremba, Piotr Skwieciński, Michał
          Karnowski, Igor Janke, Krzysztof Skowroński, czasami (rzadko) Anita Gargas; to
          jest ogólnie fajne ziomostwo, i już. Nara
        • Gość: wojtek Re: a ja broniĄ Tejchmana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.06, 04:36
          zamiast wyzywać od klakierów i innych, proponuję wziąć udział w pożytecznej
          akcji:

tolerancja.net
      • Gość: jacuś Re: a ja bronię Tejchmana IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.02.06, 08:39
        zgadzam się z Wojtkiem, że Marek Puza o lata świetlne odstaje od całego zespołu
        TOK FM. Umiar, wiedza, rzeczowość, dowcip, doskonałe przygotowanie, to
        charakterystyka M.Pyzy.
    • Gość: Lerkin Re: audycje Tejchmana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.06, 00:28
      Ale jestescie niezla galeria polamancow :) Po prostu jakby zywcem przeniesieni
      z polish jokes. Idealny przykład na porażkę idei uczłowieczenia chłopstwa
      pańszczyźnianego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka