Gość: człowiek IP: *.srem.sdi.tpnet.pl 16.11.02, 10:01 Pierwsza w polsce taka stacja rockowa powstała w Wielkopolsce!! można jej słuchać na 105,4 fm!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Tomek Re: Pierwsza w POlSCE stacja rockowa!!!!! ROCK RA IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 16.11.02, 11:10 Założona oczywiście przez nieoceniona Agorę. A więc będzie z góry ustalona playlista, te same 50 kawałków granych w kółko do zarzygania, Złote Przeboje - tyle że rockowe. I zobaczymy jeszcze co to będzie za "rock"?. Czego w końcu można się spodziewać po stacjach Agory? Określana czasem jako "Radio Jazz" inna poznańska stacja Agory 88,4 FM ma tyle wspólnego z Jazzem co Andrzej Lepper z Tadeuszem Mazowieckim ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frene Re: Pierwsza w POlSCE stacja rockowa!!!!! ROCK RA IP: ASK:* / 192.168.1.* 17.11.02, 06:54 Tak, to kolejne g... Agory, w Katowicach można tego słuchać od tygodnia na 93,6 Fm, chociażby po to ,żeby co dwie godziny móc napawać się rockowymi utworami Myslowitz ( w zasadzie 2 piosenki na okrągło), albo jedną i tą samą piosenką Metalliki...ale tytuł tej piosenki jak najbardziej odpowiedni do sytuacji-"And Nothing Else Matters..." Tak w sumie to tam "grają" głównie taki pop z "górnej" pólki, czy pop-rock jak kto woli, a z takich bardziej rockowych utworów to można tam usłyszeć to co jest teraz na Topie i grają wszystkie zetki, eremefy i cała rodzinka Agory, ale mając na uwadze, kto ten Top ustala... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szaman Re: Pierwsza w POlSCE stacja rockowa!!!!! ROCK RA IP: *.tele2.pl 17.11.02, 19:57 Czyli playlista podobna do tej co w trUjce? W kolko zlote rockowe przeboje? Swoja droga co to znaczy PIERWSZA stacja rockowa? Czyzby zadne inne radio nie gralo wczesniej w Polsce rocka??? Ciekawe... TO mi przypomina sytuacje, kiedy w 1993 rocku Kuba Wojewodzki organizowal festiwal Jarocin'93 i "pierwszy raz pojawila sie tam gwiazda z zagranicy". Troche to zenujace. Na szczescie mnie to radio nie dotyczy, bo punk, reggae i ska to zaden rock :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rockradio Re: Pierwsza w POlSCE stacja rockowa!!!!! ROCK RA IP: *.radio88.com.pl 18.11.02, 18:25 Gość portalu: Szaman napisał(a): > Czyli playlista podobna do tej co w trUjce? Zdecydowanie bardziej rockowa. Playlista trujki z ostatnich tygodni zawierała nowe kawałki takich wykonawców jak Whitney Houston, Nelly, Maryla Rodowicz, Madonna czy Phil Collins. W rockradiu ich nie ma i nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rockradio Re: Pierwsza w POlSCE stacja rockowa!!!!! ROCK RA IP: *.radio88.com.pl 18.11.02, 18:20 albo jedną i tą samą piosenką > Metalliki...ale tytuł tej piosenki jak najbardziej odpowiedni do sytuacji- "And > Nothing Else Matters..." > Tak w sumie to tam "grają" głównie taki pop z "górnej" pólki, czy pop-rock jak > kto woli, Miałem kiedyś kolegę, który twierdził, że wszystkie zespoły nagrywające dla dużych wytwórni to pop np. Nirvana czy Offspring... więc Metallica oczywiście też ;) Poza tym chyba nie słuchałeś uważnie - Metalliki jest więcej. > a z takich bardziej rockowych utworów to można tam usłyszeć to co jest teraz > na Topie i grają wszystkie zetki, eremefy i cała rodzinka Agory, Znam trochę rodzinkę Agory;) Napisz, Królu Złoty, które stacje grają nową Nirvanę Ozziego Osbourne'a i Pearl Jam, bo może coś umknęło mojej uwadze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lesiek Re: Pierwsza w POlSCE stacja rockowa!!!!! ROCK RA IP: *.zab.cdp.pl / *.kat.cdp.pl 18.11.02, 19:17 A czy to będzie radio oparte na playliście, czy będą audycje autorskie? Ile ich będzie i w jakich porach? A jaka będzie proporcja nowości do "złotych przebojów"? I czy będą się pojawiać starsze, ale zapomniane i godne przypomnienia nagrania? Fajnie by było, gdyby pojawiło się radio rockowe, ale jeśli jedyną cechą wyróżniającą go od innych będzie to, że zamiast złotych przebojów Collinsa i Celine Dion będą złote przeboje Red Hotów i Metalliki, to jednak grzecznie podziękuję i wyciągnę z półki kolejną płytę. Odpowiedz Link Zgłoś
frene Re: Pierwsza w POlSCE stacja rockowa!!!!! ROCK RA 18.11.02, 19:39 Gość portalu: rockradio napisał(a): > albo jedną i tą samą piosenką > > Metalliki...ale tytuł tej piosenki jak najbardziej odpowiedni do sytuacji- > "And > > Nothing Else Matters..." > > Tak w sumie to tam "grają" głównie taki pop z "górnej" pólki, czy pop-rock > > jak > > kto woli, > > Miałem kiedyś kolegę, który twierdził, że wszystkie zespoły nagrywające dla > dużych wytwórni to pop np. Nirvana czy Offspring... więc Metallica oczywiście NAPISAŁAM GŁÓWNIE !!! > też ;) Poza tym chyba nie słuchałeś uważnie - Metalliki jest więcej. A TAK MASZ RACJĘ, SŁYSZAŁAM JESZCZE KILKA RAZY W CIĄGU 2 DNI - The Unforgiven, Prześledz płytotekę Metalliki a dowiesz się,że maja w dorobku więcej niż dwa single.. > > > a z takich bardziej rockowych utworów to można tam usłyszeć to co jest ter > az > > na Topie i grają wszystkie zetki, eremefy i cała rodzinka Agory, > > Znam trochę rodzinkę Agory;) Napisz, Królu Złoty, które stacje grają nową > Nirvanę Ozziego Osbourne'a i Pearl Jam, bo może coś umknęło mojej uwadze. JA JAKOŚ CIĄGLE JAK WŁĄCZAM NA 94, 6 TO SŁYSZĘ : "NIE MOGĘ ZROBIĆ NIC STEROWANY JESTEM WCIĄŻ" Te słowa też świetnie pasują... Odpowiedz Link Zgłoś
frene Re: Pierwsza w POlSCE stacja rockowa!!!!! ROCK RA 18.11.02, 19:44 >NA 94, 6 Sorry 93,6 ale muzycznie pewnie mała róznica:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliber Re: Pierwsza w POlSCE stacja rockowa!!!!! ROCK RA IP: 149.156.12.* 19.11.02, 17:03 Gość portalu: rockradio napisał(a): > albo jedną i tą samą piosenką > > Metalliki...ale tytuł tej piosenki jak najbardziej odpowiedni do sytuacji- > "And > > Nothing Else Matters..." > > Tak w sumie to tam "grają" głównie taki pop z "górnej" pólki, czy pop-rock > > jak > > kto woli, > > Miałem kiedyś kolegę, który twierdził, że wszystkie zespoły nagrywające dla > dużych wytwórni to pop np. Nirvana czy Offspring... więc Metallica oczywiście > też ;) Poza tym chyba nie słuchałeś uważnie - Metalliki jest więcej. > > > a z takich bardziej rockowych utworów to można tam usłyszeć to co jest ter > az > > na Topie i grają wszystkie zetki, eremefy i cała rodzinka Agory, > > Znam trochę rodzinkę Agory;) Napisz, Królu Złoty, które stacje grają nową > Nirvanę Ozziego Osbourne'a i Pearl Jam, bo może coś umknęło mojej uwadze. > 3 gra ale rzadko. A Klasykę rocka gracie, progrock gracie, rock alternatywny gracie, a Dream Theather, Flower Kings gracie?? MACIE autorskie audycje czy play-listę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rockradio Re: Pierwsza w POlSCE stacja rockowa!!!!! ROCK RA IP: *.radio88.com.pl 19.11.02, 17:28 > > Znam trochę rodzinkę Agory;) Napisz, Królu Złoty, które stacje grają nową > > Nirvanę Ozziego Osbourne'a i Pearl Jam, bo może coś umknęło mojej uwadze. > > > 3 gra ale rzadko. Przeplatając z Whitney Houston i Celine Dion. Cóż, co kto lubi... O ile wiem 3 nie jest stacją Agory. > A Klasykę rocka gracie, progrock gracie, rock alternatywny gracie, a Dream > Theather, Flower Kings gracie?? > MACIE autorskie audycje czy play-listę Ruszyliśmy 10 dni temu. Daj nam trochę czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rockradio Re: Pierwsza w POlSCE stacja rockowa!!!!! ROCK RA IP: *.radio88.com.pl 18.11.02, 18:14 Gość portalu: Tomek napisał(a): > A więc będzie z góry ustalona > playlista, Czy wolałbyś playlistę układaną "z dołu"? > te same 50 kawałków granych w kółko do zarzygania, Kawałków jest i będzie dużo więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Pierwsza w POlSCE stacja rockowa? Dobra, dobra... IP: *.icpnet.pl 18.11.02, 19:10 Hehe - uderz w stół... A więc tak. Proszę nie łapać mnie za słówka. Wiadomo, że w moim poscie nie chodziło o to, że będziecie grali 50 kawałków, ani że playlistę układa się z góry czy z dołu. Wiadomo również, że mówiąc o 50 utworach miałem na myśli to, iż będzie prezentowana stosunkowo mała liczba utworów, co w przełożeniu na dłuższy odcinek czasu bedzie sprawiało wrażenie, iż gracie to samo. Ten przypadek ma miejsce w Radiu 88,4 i w radiu 103,4. Nie widzę więc racjonalnego powodu, dla którego kolejna rozgłośnia Agory miałaby odejśc od tego schematu. Zwłaszcza, że to nie Wy o tym decydujecie tylko Wasi chlebodawcy. Audycje autorskie? Nie bardzo sobie to wyobrażam - pewnie będzie to coś na kształt tego, co w radiu 88,4 prezentuje T. Grabowski, swoim zmęczonym głosem anonsując kolejne "Złote Naboje". I w ten sposób jest "autorem" takiej audycji. Skąd ja to wiem? Ano stąd, że w moim biurze, często moje koleżanki "otwierają sobie" tę katarynę (albo jedną albo drugą) i czasem strzępy tej papki do mnie dolatują. Na szczęście już od dawna zaopatruję się co rano w nowy zestaw płyt z mojej domowej kolekcji, tak że nie muszę codziennie narażać się na odbiór kolejnej porcji przepracowanych glutów jakie serwowane są z przez Was z uporem godnym lepszej sprawy i bez jakiejkolwiek wyobraźni (wyobraźnia potrzebna jest po to, by poszerzać swoje horyzonty - kto powiedział, że rolę towarzyszącą mogą pełnić tylko "Złote Przeboje"? Wasza szefowa?). Tak więc fakt, iż Agora zakłada swoją kolejną tubę ani mnie nie ziębi, ani nie parzy. Jeżeli już to raczej wk...wia, że instytucja radia już dawno sprowadziła się do podajnika muzycznej papki dla pań księgowych i "zabieganych ludzi", którzy nie mają czasu na słuchanie dłuższych form. Dobra dobra - ja tez jestem zabiegany, a jednak z reguły interesuje mnie KTO, CO i DLACZEGO mówi czy gra. No, ale Agora nie robi radia dla tej grupy, więc i ja nie jestem dla niej zbyt wdzięcznym obiektem... Uufffffff - troche się nagadałem, ale może i tym razem pod spodem znajdzie się za chwilę Wasza odpowiedź? Przynajmniej nie będzie to wołanie na puszczy, jakie z innymi forumowiczami odstawiamy w przypadku bojów o Trójkę... Odpowiedz Link Zgłoś
frene Re: Pierwsza w POlSCE stacja rockowa? Dobra, dobr 19.11.02, 08:26 8:24 Myslowitz SPRZEDAWCY MARZEŃ 8:28 Metallica NOTHING ELSE MATTERS W/g mojego zegarka na komputerze, któru spieszy o kilka minut... Zaraz napiszę co dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
frene Re: Pierwsza w POlSCE stacja rockowa? Dobra, dobr 19.11.02, 08:38 Przerwa na wiadomośći 8:38 Red Hot Chilli... THE ZEPHYR SONG 8:42 Kazik WYJECHALI NA WAKACJE... Odpowiedz Link Zgłoś
frene Re: Pierwsza w POlSCE stacja rockowa? Dobra, dobr 19.11.02, 08:40 3 pierwsze są z serii "na okrągło" Odpowiedz Link Zgłoś
frene Re: Pierwsza w POlSCE stacja rockowa? Dobra, dobr 19.11.02, 08:44 Teraz to ze SPIDERMAN'A Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NOWY Re: Pierwsza w POlSCE stacja rockowa? Dobra, dobr IP: 10.31.30.* 19.11.02, 08:43 Gość portalu: Tomek napisał(a): > Hehe - uderz w stół... A więc tak. Proszę nie łapać mnie za słówka. Wiadomo, że > > w moim poscie nie chodziło o to, że będziecie grali 50 kawałków, ani że > playlistę układa się z góry czy z dołu. Rzeczywiście, nie jest to istotne dla większości z kilku milionów stacji radiowych na świecie. Mniej więcej od połowy lat pięćdziesiątych korzystanie z playlisty nie jest niczym szczególnym w cywilizowanym świecie. > Wiadomo również, że mówiąc o 50 utworach miałem na myśli to, iż będzie > prezentowana stosunkowo mała liczba utworów, co w przełożeniu na dłuższy > odcinek czasu bedzie sprawiało wrażenie, iż gracie to samo. To nie wypisuj bzdur. >Ten przypadek ma > miejsce w Radiu 88,4 i w radiu 103,4. Nie widzę więc racjonalnego powodu, dla > którego kolejna rozgłośnia Agory miałaby odejśc od tego schematu. Zwłaszcza, że > > to nie Wy o tym decydujecie tylko Wasi chlebodawcy. A skąd ta wiedza!? Przez wiele lat czekałem na możliwość zrobienia w tym kraju TAKIEJ stacji i nikt nie odważył się na coś takiego! "Tu programik autorski, tu godzinka rocka, tam dwie ale wicie, nie ma się co wychylać z tymi gitarami..." Tylko Agorze nie zabrakło jaj do stworzenia stacji rockowej. Ja gram ROCKA przez całą dobę, nawet jeśli jest melanż Myslovitz, Linkin' Park, RHCP, P.O.D., Metalliki, Sheryl Crow i O.N.A.! > Audycje autorskie? Nie bardzo sobie to wyobrażam - I tu dochodzimy do braku wyobraźni... >pewnie będzie to coś na > kształt tego, co w radiu 88,4 prezentuje T. Grabowski, swoim zmęczonym głosem > anonsując kolejne "Złote Naboje". I w ten sposób jest "autorem" takiej audycji. > Skąd ja to wiem? Ano stąd, że w moim biurze, często moje koleżanki "otwierają > sobie" tę katarynę (albo jedną albo drugą) i czasem strzępy tej papki do mnie > dolatują. Na szczęście już od dawna zaopatruję się co rano w nowy zestaw płyt z > > mojej domowej kolekcji, tak że nie muszę codziennie narażać się na odbiór > kolejnej porcji przepracowanych glutów jakie serwowane są z przez Was z uporem > godnym lepszej sprawy i bez jakiejkolwiek wyobraźni (wyobraźnia potrzebna jest > po to, by poszerzać swoje horyzonty - kto powiedział, że rolę towarzyszącą mogą > > pełnić tylko "Złote Przeboje"? Wasza szefowa?). > Tak więc fakt, iż Agora zakłada swoją kolejną tubę ani mnie nie ziębi, ani nie > parzy. Jeżeli już to raczej wk...wia, że instytucja radia już dawno sprowadziła > > się do podajnika muzycznej papki dla pań księgowych i "zabieganych ludzi", > którzy nie mają czasu na słuchanie dłuższych form. Dobra dobra - ja tez jestem > zabiegany, a jednak z reguły interesuje mnie KTO, CO i DLACZEGO mówi czy gra. > No, ale Agora nie robi radia dla tej grupy, więc i ja nie jestem dla niej zbyt > wdzięcznym obiektem... Nawet nie wiesz jak się cieszę, że nie mieszkasz na Śląsku! Lubię konstruktywną krytykę i codziennie o nią proszę naszych słuchaczy ale ktoś taki jak Ty słyszy zawsze jedną prośbę - A weź się pan wyłącz i słuchaj sobie Britney w zaciszu domowym! > Uufffffff - troche się nagadałem, ale może i tym razem pod spodem znajdzie się > za chwilę Wasza odpowiedź? Przynajmniej nie będzie to wołanie na puszczy, jakie > > z innymi forumowiczami odstawiamy w przypadku bojów o Trójkę... Pozdrawiam i życzę sukcesów na kolejnych frontach;> Kolega z ROCKRADIA 93,6 Odpowiedz Link Zgłoś
frene Re: Pierwsza w POlSCE stacja rockowa? Dobra, dobr 19.11.02, 08:48 Słuchaj nie mam teraz czasu na dłuższą polemikę , może później , ale tego radia to można słuchać tylko przez kilka dni...bo potem można już tylko...tymi utworami słuchanymi 5 razy na dzień... I to jest główny problem... Teraz leci DONT' SPEAK No Doubt Odpowiedz Link Zgłoś
frene Re: Pierwsza w POlSCE stacja rockowa? Dobra, dobr 19.11.02, 08:53 Teraz nie wiem co, ale spokojnie można by to nazwać Disco-rock Odpowiedz Link Zgłoś
frene Re: Pierwsza w POlSCE stacja rockowa? Dobra, dobr 19.11.02, 08:54 Tak w sumie mogliby mówić co grają... Wiedziałoby się czego nie kupować... Odpowiedz Link Zgłoś
frene Re: Pierwsza w POlSCE stacja rockowa? Dobra, dobr 19.11.02, 08:59 Teraz Lenny Kravitz I wonder if I would see you again - też z gatunku "na okrągło" Już wychodzę...koniec relacji na zywo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Pierwsza w POlSCE stacja rockowa? Dobra, dobr IP: 213.76.149.* 19.11.02, 09:55 (Teraz nadaję z pracy, stąd inny adres IP - ale to ciągle ja ;-) > Rzeczywiście, nie jest to istotne dla większości z kilku milionów stacji > radiowych na świecie. Mniej więcej od połowy lat pięćdziesiątych korzystanie > z playlisty nie jest niczym szczególnym w cywilizowanym świecie. Tak jest - chodzi tylko o to, żeby układać tę playlistę z jakimś polotem, a nie iść po linii najmniejszego oporu i magicznego myślenia, że "Złote przeboje" załatwią wszystko > > To nie wypisuj bzdur. Nie wypisuję... Ale sądząc po tym co napisał wyżej Frene wychodzi jednak na moje... > > > Zwłaszcza, że to nie Wy o tym decydujecie tylko Wasi chlebodawcy. > > A skąd ta wiedza!? A chcesz mi powiedzieć, że jest inaczej? > Przez wiele lat czekałem na możliwość zrobienia w tym kraju > TAKIEJ stacji i nikt nie odważył się na coś takiego! Nie wlewajcie sobie chłopaki, dobrze? W Poznaniu działa od lat (i mam nadzieję będzie działać jeszcze długo) Radio Afera, o rockowym obliczu, które nie musi posiłkować się złotoprzebojową papką, a jej program jest bardzo różnorodny, prezentujący różne oblicza rocka, nie tylko najbardziej ograne kluchy z okresu ostatnich 20lat > Tylko Agorze nie zabrakło jaj do stworzenia stacji rockowej. Jaja to by pokazała, gdyby zechciała zmienić swój sposób myślenia o prezentowaniu muzyki. Gdyby zagrała rzeczywiście coś "pod prąd". > Ja gram ROCKA przez całą dobę, nawet jeśli jest melanż Myslovitz, Linkin' Park, RHCP, P.O.D., Metalliki, Sheryl Crow i O.N.A.! No - to rzeczywiście niewiele... Na Twoim miejscu raczej bym się takim repertuarem nie chwalił > > Audycje autorskie? Nie bardzo sobie to wyobrażam - > > I tu dochodzimy do braku wyobraźni... Z czyjej strony? > > Nawet nie wiesz jak się cieszę, że nie mieszkasz na Śląsku! A wiesz jak ja się cieszę? > Lubię konstruktywną krytykę i codziennie o nią proszę naszych słuchaczy ale ktoś taki jak Ty słyszy zawsze jedną prośbę - A weź się pan wyłącz i słuchaj sobie Britney w zaciszu domowym! Nie bardzo rozumiem z tą Britney. Od kogo niby ja mam słyszeć tę prośbę i dlaczego ktoś akurat mnie ma o to prosić? Tak czy inaczej pozdrawiam z Poznania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rockradio Re: Pierwsza w POlSCE stacja rockowa? Dobra, dobr IP: *.radio88.com.pl 19.11.02, 10:19 > > Rzeczywiście, nie jest to istotne dla większości z kilku milionów stacji > > radiowych na świecie. Mniej więcej od połowy lat pięćdziesiątych korzystan > ie > > z playlisty nie jest niczym szczególnym w cywilizowanym świecie. > > Tak jest - chodzi tylko o to, żeby układać tę playlistę z jakimś polotem, a nie > > iść po linii najmniejszego oporu i magicznego myślenia, że "Złote przeboje" > załatwią wszystko > > OK, ale napisałeś "będzie odgórnie układana playlista" traktując to jako oczywiste zło. Playlisty funkcjonują w niemal w każdej stacji (Radiostację - nie tylko w ostatnim czasie, trójkę, zetke, rmf) I poproszę o konstruktywną propozycję układania playlisty z polotem... > > To nie wypisuj bzdur. > > Nie wypisuję... Ale sądząc po tym co napisał wyżej Frene wychodzi jednak na > moje... > > Ale mijasz się z prawdą i wprowadzasz w błąd innych. A fakt, że jakieś piosenki się powtórzyły, nadal nie świadczy o tym, że w sumie jest ich 50. > Nie wlewajcie sobie chłopaki, dobrze? W Poznaniu działa od lat (i mam nadzieję > będzie działać jeszcze długo) Radio Afera, o rockowym obliczu, które nie musi > posiłkować się złotoprzebojową papką, a jej program jest bardzo różnorodny, > prezentujący różne oblicza rocka, nie tylko najbardziej ograne kluchy z okresu > ostatnich 20lat Wiele szacunku dla tej stacji - załoga poznańskiego rockradia zaczynała w Aferze. Nasza jest trochę inna. Może Tobie odpowiadać lub nie - to kwestia gustu. Proszę tylko, żebyś nie wypisywał rzeczy niezgodnych z prawdą. > > > Tylko Agorze nie zabrakło jaj do stworzenia stacji rockowej. > > Jaja to by pokazała, gdyby zechciała zmienić swój sposób myślenia o > prezentowaniu muzyki. Gdyby zagrała rzeczywiście coś "pod prąd". > > > Ja gram ROCKA przez całą dobę, nawet jeśli jest melanż Myslovitz, Linkin' > Park, RHCP, P.O.D., Metalliki, Sheryl Crow i O.N.A.! > > No - to rzeczywiście niewiele... Na Twoim miejscu raczej bym się takim > repertuarem nie chwalił Czym byś się chwalił? Mam wrażenie, że faktycznie nie słuchasz współczesnego komercyjnego radia... Tam przebojami są piosenki takich artystów jak Tatu, Shakira czy Las Ketchup pozdrawienia z Poznania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lesiek Re: Pierwsza w POlSCE stacja rockowa? Dobra, dobr IP: 195.205.139.* 19.11.02, 10:38 Ja oczekuję na odpowiedź na moje pytania: Czy będą audycje autorskie? Jeśli tak, to kiedy? Czy w repertuarze będą się pojawiać też nagrania rzadsze, starsze, zapomniane a godne przypomnienia, takie, których jeszcze nie odkryto? Czy raczej będzie to kolejne radio ze złotymi przebojami, róźniące się tym od innych, że zamiast złotych przebojów Celine Dion i Tatu będą złote przeboje Metalliki i Linkin Park? (Nota bene, chociaż jestem fanem rocka, jakoś dziwnie wolę Celinę od LP :). Pozdrawiam Lesiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rockradio ROCKRADIO IP: *.radio88.com.pl 19.11.02, 10:50 Gość portalu: Lesiek napisał(a): > Ja oczekuję na odpowiedź na moje pytania: > > Czy będą audycje autorskie? Jeśli tak, to kiedy? Tak. Wkrótce. Jak będę wiedział dokładnie, to natychmiast poinformuję. > Czy w repertuarze będą się pojawiać też nagrania rzadsze, starsze, zapomniane a > > godne przypomnienia, takie, których jeszcze nie odkryto? Bardzo szerokie pytanie - na rzadsze nagrania jest miejsce w audycjach autorskich, natomiast uczciwie informuję, że kawałki z bootlegów czy płyt z odrzutami to nie jest materiał na power playe - również w tej stacji. pozdrawiam Jacek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jureek Re: ROCKRADIO IP: 62.8.156.* 19.11.02, 11:11 Gość portalu: rockradio napisał(a): > Bardzo szerokie pytanie - na rzadsze nagrania jest miejsce w audycjach > autorskich, natomiast uczciwie informuję, że kawałki z bootlegów czy płyt z > odrzutami to nie jest materiał na power playe - również w tej stacji. Co to jest power playe? J. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ROCKRADIO Re: ROCKRADIO IP: *.radio88.com.pl 19.11.02, 11:14 Gość portalu: Jureek napisał(a): > Gość portalu: rockradio napisał(a): > > > Bardzo szerokie pytanie - na rzadsze nagrania jest miejsce w audycjach > > autorskich, natomiast uczciwie informuję, że kawałki z bootlegów czy płyt > z > > odrzutami to nie jest materiał na power playe - również w tej stacji. > > Co to jest power playe? > J. power play = najczęściej prezentowana piosenka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jureek Re: ROCKRADIO IP: 62.8.156.* 19.11.02, 11:23 Gość portalu: ROCKRADIO napisał(a): > power play = najczęściej prezentowana piosenka Dziękuję. A która piosenka jest obecnie "power play"? J. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frene Re: ROCKRADIO IP: ASK:* / 192.168.1.* 19.11.02, 15:24 Gość portalu: Jureek napisał(a): > Gość portalu: ROCKRADIO napisał(a): > > > power play = najczęściej prezentowana piosenka > > Dziękuję. A która piosenka jest obecnie "power play"? Ja Ci odpowiem na przykładzie KATOWIC , a NOWY niech się ustosunkuje, dodam tylko,ze nie słucham tego radia cały czas, ale takie mam spostrzeżenia: MYSLOWITZ SPRZEDAWCY MARZEŃ MYSLOWITZ DLA CIEBIE METALLICA NOTHING ELSE MATTERS METALLICA THE UNFORGIVEN OFFSPRING MY FRIEND... WILKI BAŚKA RHCP CALIFORNICATION RHCP BY THE WAY RHCP THE ZEPHYR SONG LENNY KRAVITZ I WONDER IF I WOULD SEE YOU AGAIN TLOVE KING KAZIK DZIEWCZYNA BEZ ZĘBA NA PRZEDZIE NOSOWSKA RZADKO CIĘ WIDUJĘ Z DZIEWCZĘTAMI CRANBERRIES ZOMBIE COLDPLAY IN MY PLACE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frene Re: ROCKRADIO IP: ASK:* / 192.168.1.* 19.11.02, 15:27 Jeszcze CHAMBAWAMBA I GET NO DOUBT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NOWY Re: Pierwsza w POlSCE stacja rockowa? Dobra, dobr IP: 10.31.30.* 19.11.02, 11:46 Gość portalu: Lesiek napisał(a): > Ja oczekuję na odpowiedź na moje pytania: Odpowiadam za RockRadio 93,6 > > Czy będą audycje autorskie? TAK > Jeśli tak, to kiedy? gru/ sty > Czy w repertuarze będą się pojawiać też nagrania rzadsze, starsze, zapomniane a > godne przypomnienia, Pojawiają się ale nie jesteśmy Instytutem Archeologii. Są i będą się pojawiały sporadycznie bo koncentrujemy się na NOWYM ROCKU. >takie, których jeszcze nie odkryto? Chuck Berry bardzo dawno temu powiedział, że w rcok and rollu odkryto już wszystko a ten młody chłopak - Jimi Hendrix - tylko przerabia to co już było;) Będziemy eksplorowaćna tyle na ile to możliwe. > Czy raczej będzie to kolejne radio ze złotymi przebojami, róźniące się tym od > innych, że zamiast złotych przebojów Celine Dion i Tatu będą złote przeboje > Metalliki i Linkin Park? (Nota bene, chociaż jestem fanem rocka, jakoś dziwnie > wolę Celinę od LP :). Celine Dion napewno nie usłyszysz, więc raczej nie jest to radio, które w jakikolwiek sposób mogłoby sprostać Twojemu wysublimowanemu gustowi... > > Pozdrawiam > Lesiek > Pozdrawiam Kolega z ROCK RADIA 93,6 Fm > > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lesiek Re: Pierwsza w POlSCE stacja rockowa? Dobra, dobr IP: 195.205.139.* 19.11.02, 15:42 Gość portalu: NOWY napisał(a): > > Czy będą audycje autorskie? > TAK > > > Jeśli tak, to kiedy? > gru/ sty Czekam z niecierpliwością. > Pojawiają się ale nie jesteśmy Instytutem Archeologii. Są i będą się pojawiały > sporadycznie bo koncentrujemy się na NOWYM ROCKU. Hmm... nie będę komentować tego "Instytutu Archeologii". Czekam więc na 93.6 FM na takich wykonawców, jak GYBE!, Mum, Air, Portishead, Tortoise, Dream Theater, o Tool i Radiohead nie mówiąc. Wszyscy ci wykonawcy w mniejszym lub większym stopniu kształtują przecież oblicze NOWEGO ROCKA. > Celine Dion napewno nie usłyszysz, więc raczej nie jest to radio, które w > jakikolwiek sposób mogłoby sprostać Twojemu wysublimowanemu gustowi... Za to są Wilki i przebój o Baśce. Za to dla Stańki, Czyżykiewicza albo Orkiestry pw. Świętego Mikołaja miejsca nie będzie. Bo to nie rock jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rockradio Co w Rockradiu? IP: *.radio88.com.pl 19.11.02, 17:35 >GYBE!, Mum, Air, Portishead, Tortoise, Dream Theater, > > o Tool i Radiohead nie mówiąc. Wszyscy ci wykonawcy w mniejszym lub większym > stopniu kształtują przecież oblicze NOWEGO ROCKA. Niektórych pewnie się doczekasz... Choć Mum, Tortoise czy Air byliby zdziwieni Twoim okresleniem ich muzyki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jureek Re: Pierwsza w POlSCE stacja rockowa? Dobra, dobr IP: 62.8.156.* 19.11.02, 11:33 Gość portalu: NOWY napisał(a): > Rzeczywiście, nie jest to istotne dla większości z kilku milionów stacji > radiowych na świecie. Kilka milionów stacji? Oj, chyba użyłeś takiej samej retorycznej przesady, jak kolega piszący o 50 utworach. > Mniej więcej od połowy lat pięćdziesiątych korzystanie z > playlisty nie jest niczym szczególnym w cywilizowanym świecie. A jak to wygląda w świecie niecywilizowanym? Wiem, czepiam się, ale odniosłem wrażenie jakbyś plejlistę uważał za wyznacznik cywilizacji i nowoczesności, a z tym zgodzić się nie mogę. Jak długo istnieje plejlista, tak długo istnieją też słuchacze, którym nie podoba się taki sposób robienia radia. Byłoby ciekawe przeprowadzenie badań, jak ma się lubienie plejlisty do gustów muzycznych. Obawiam się, że ci, którzy lubią rock, w większości nie są zwolennikami plejlisty. To tylko moje odczucia, przeprowadzała Agora takie badania, czy tylko dlatego zdecydowała się na plejlistę, bo tak taniej i "nowocześniej"? Jura Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frene Re: Pierwsza w POlSCE stacja rockowa? Dobra, dobr IP: ASK:* / 192.168.1.* 19.11.02, 14:13 wróciłam tera Wilki BAŚKA już to dzisiaj słyszałam koło 7 Kto wie ile razy już dzisiaj to leciało... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frene Re: Pierwsza w POlSCE stacja rockowa? Dobra, dobr IP: ASK:* / 192.168.1.* 19.11.02, 14:15 The Unforgiven Metallica Dzień Świstaka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frene Re: Pierwsza w POlSCE stacja rockowa? Dobra, dobr IP: ASK:* / 192.168.1.* 19.11.02, 14:29 Just My imagination CRANBERRIES Wczoraj słyszałam to 3 razy !!! A słuchałam tego radia w sumie z 3 h Koniec relacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frene Re: Pierwsza w POlSCE stacja rockowa? Dobra, dobr IP: ASK:* / 192.168.1.* 19.11.02, 15:05 Z ciekawosci ustawiłam znowu na 93,6...i teraz to ze SPIDERMAN'A, nie muszę chyba dodawać znowu(patrz wyżej) Odpowiedz Link Zgłoś
frene Re: Pierwsza w POlSCE stacja rockowa? Dobra, dobr 19.11.02, 15:16 MYSLOWITZ SPRZEDAWCY MARZEŃ CHYBA MAJĄ MNIEJ NIŻ 50 PIOSENEK... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Pierwsza w POlSCE stacja rockowa? Dobra, dobr IP: 10.31.30.* 19.11.02, 15:30 nie wiem co robisz i czym sie zajmujesz ale jestes nudna(y)...( i te twoje nudne uwagi ) poprostu nie dobrze juz mi sie robi. moze sobie dasz z tym spokoj???? Jest wiele innych ciekawszych rzeczy do roboty niz krytykowanie ( i to bez sensowne ) mozna popracowac i nie sluchac radia. co ty na to??? Odpowiedz Link Zgłoś
frene Re: Pierwsza w POlSCE stacja rockowa? Dobra, dobr 19.11.02, 15:42 Gość portalu: ktos napisał(a): > nie wiem co robisz i czym sie zajmujesz ale jestes nudna(y)...( i te twoje > nudne uwagi ) poprostu nie dobrze juz mi sie robi. moze sobie dasz z tym > spokoj???? Jest wiele innych ciekawszych rzeczy do roboty niz krytykowanie ( i > to bez sensowne ) Może nie takie bezsensowne..., NOWY jest podobno z 93 i 6 Fm, jak poczyta to może wyjmie zatyczki z uszów i coś z tym zrobi... mozna popracowac i nie sluchac radia. co ty na to??? Jedno nie wyklucza drugiego. Co Ty na to g... mnie obchodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
frene Re: Pierwsza w POlSCE stacja rockowa? Dobra, dobr 19.11.02, 15:49 Aaaa to Ty jesteś ten NOWY, po Ip Cię poznaję... Tam wyżej niejaki Jureeek pytał o power play, ja mu odpowiedziałam, ale może był byś tak miły i się do tego ustosunkował? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lesiek Re: Pierwsza w POlSCE stacja rockowa? Dobra, dobr IP: 195.205.139.* 19.11.02, 15:54 Gość portalu: ktos napisał(a): > to bez sensowne ) mozna popracowac i nie sluchac radia. co ty na to??? To jest bardzo dobra rada i ja od dawna z niej korzystam, ale jak się wykorzystuje to forum do dosyć nachalnej reklamy, to trzeba się liczyć z opiniami krytycznymi. Lesiek PS. "Bezsensowne" się pisze razem :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ROCKRADIO Jaka reklama? IP: *.radio88.com.pl 19.11.02, 16:02 Wreszcie wrócił kulturalny dyskutant, który nie dpoasowuje RockRadia do swojej podstawowej tezy "Agora to gówno" tylko pisze o konkretach. To ja też o konkretach - nie przyszłoby mi do głowy zakładanie wątku reklamującego własną stację. I nie odzywałbym się gdyby ktoś tylko ją krytykował - ma do tego prawo. Tyle, że szanowni dyskutanci po prostu wykorzystują forum do rozprzestrzeniania nieprawdziwych informacji na temat radia, w którym pracuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frene Re: Jaka reklama? IP: ASK:* / 192.168.1.* 19.11.02, 16:10 Gość portalu: ROCKRADIO napisał(a): > Wreszcie wrócił kulturalny dyskutant, który nie dpoasowuje RockRadia do swojej > podstawowej tezy "Agora to gówno" tylko pisze o konkretach. Nie napisałam ,że" Agora to gówno" tylko,ze to radio to kolejne g... Agory, a to jest różnica, chociaż jak by się dłużej zastanowić,trudno było by się z Tonbą nie zgodzić,że "Agora to gówno" > > To ja też o konkretach - nie przyszłoby mi do głowy zakładanie wątku > reklamującego własną stację. I nie odzywałbym się gdyby ktoś tylko ją > krytykował - ma do tego prawo. Tyle, że szanowni dyskutanci po prostu > wykorzystują forum do rozprzestrzeniania nieprawdziwych informacji na temat > radia, w którym pracuję. W której wypowiedzi w/g Ciebie zawarłam nieprawdziwe informacje? Proszę o konkrety... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rockradio Freme minął się z prawdą IP: *.radio88.com.pl 19.11.02, 17:16 Myslovitz - w zasadzie 2 utwory - to 2 czy nie 2? Metallica - 1 utwór - sam sprostowałeś "z rockowych utworów można tam usłyszeć to... ...co grają rmfy, zetki i cała rodzinka Agory" - nie odpowiedziałeś, które stacje Agory grają NIrvanę, Ozziego Osbourne'a i Pearl Jam chyba mają mniej niż 50 piosenek - jeśli jest chociaż 51 (a jest dużo więcej) to jest to zdanie nieprawdziwe Odpowiedz Link Zgłoś
frene Re: Freme minął się z prawdą 19.11.02, 17:30 Gość portalu: rockradio napisał(a): > Myslovitz - w zasadzie 2 utwory - to 2 czy nie 2? W ZASADZIE 2 > Metallica - 1 utwór - sam sprostowałeś Bo głównie leci jeden i ten sam, teraz znowu , godzina 17:31 METALLICA NOTHING ELSE MATTERS BEZ KOMENTARZA!!! > > "z rockowych utworów można tam usłyszeć to... ...co grają rmfy, zetki i cała > rodzinka Agory" - nie odpowiedziałeś, które stacje Agory grają NIrvanę, Ozziego > > Osbourne'a i Pearl Jam Chociażby coś takiego jak Radio Karolina w Katowicach 91 i coś tam..., tam też zdarzy się usłyszeć, powtarzam ZDAŻY - tak jak w każdym innym radiu, to samo co ZDARZA się usłyszec u Was czyli Nirvane, Osbourne'a i Pearl Jam (Ale ja bym się tym tak nie szczyciła) > > chyba mają mniej niż 50 piosenek - jeśli jest chociaż 51 (a jest dużo więcej) > to jest to zdanie nieprawdziwe Napisałam chyba, a po za tym to była ironia... I nie rozśmieszaj mnie, a siebie nie ośmieszaj, takimi oskarżeniami ,bo widać,że nie masz się do czego przyczepić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rockradio Droga frene do rzeczy proszę IP: *.radio88.com.pl 19.11.02, 17:52 > > > Myslovitz - w zasadzie 2 utwory - to 2 czy nie 2? > > W ZASADZIE 2 Nadal nie wiem co to znaczy "w zasadzie 2" - 2, 3, 11 czy 57 > > Metallica - 1 utwór - sam sprostowałeś > > > Bo głównie leci jeden i ten sam, > teraz znowu , godzina 17:31 METALLICA NOTHING ELSE MATTERS Znowu problem - to, że usłyszałaś jeden kilka razy (choc sama przyznajesz, że pojawiają się inne) nie oznacza, że gramy jeden utwór Metalliki. > > BEZ KOMENTARZA!!! > > > "z rockowych utworów można tam usłyszeć to... ...co grają rmfy, zetki i > cała > > rodzinka Agory" - nie odpowiedziałeś, które stacje Agory grają NIrvanę, > Ozziego > > > > Osbourne'a i Pearl Jam > > > Chociażby coś takiego jak Radio Karolina w Katowicach 91 i coś tam..., tam też > zdarzy się usłyszeć, powtarzam ZDAŻY - tak jak w każdym innym radiu, to samo > co ZDARZA się usłyszec u Was czyli Nirvane, Osbourne'a i Pearl Jam (Ale ja bym > się tym tak nie szczyciła) Oddam Ci pół wypłaty i rękę siostrzeńca jak udowodnisz, że Karolina zagrała nowy kawałek Nirvany. > > > > chyba mają mniej niż 50 piosenek - jeśli jest chociaż 51 (a jest dużo > więcej) > > to jest to zdanie nieprawdziwe > > > Napisałam chyba, a po za tym to była ironia... Konretnie - prawda czy nieprawda? > I nie rozśmieszaj mnie, a siebie nie ośmieszaj, takimi oskarżeniami ,bo > widać,że nie masz się do czego przyczepić Przykro mi ale mam. Jak napiszesz "usłyszałam Red Hot Chili Peppers 3 razy w ciągu dnia" nie zaprzeczę. Ale nie wypisuj rzeczy, które nie mają wiele wspólnego z rzeczywistością. A poza tym, bardzo sie cieszę, że słuchasz Rockradia. Odpowiedz Link Zgłoś
frene Re: Droga frene do rzeczy proszę 19.11.02, 18:07 Gość portalu: Rockradio napisał(a): > > > > > > Myslovitz - w zasadzie 2 utwory - to 2 czy nie 2? > > > > W ZASADZIE 2 > > Nadal nie wiem co to znaczy "w zasadzie 2" - 2, 3, 11 czy 57 To znaczy,że "na okrągło" lecą 2 - SPRZEDAWCY MARZEŃ i DLA CIEBIE > > > > Metallica - 1 utwór - sam sprostowałeś > > > > > > Bo głównie leci jeden i ten sam, > > teraz znowu , godzina 17:31 METALLICA NOTHING ELSE MATTERS > > Znowu problem - to, że usłyszałaś jeden kilka razy (choc sama przyznajesz, że > pojawiają się inne) nie oznacza, że gramy jeden utwór Metalliki. No to już mówiłam gracie DWA !!! Zresztą przeciez nie o to chodzi... ile gracie jakich kawałków, ale też o to ile razy gracie te same kawałki !!! > > > > > > BEZ KOMENTARZA!!! > > > > > "z rockowych utworów można tam usłyszeć to... ...co grają rmfy, zet > ki i > > cała > > > rodzinka Agory" - nie odpowiedziałeś, które stacje Agory grają NIrvan > ę, > > Ozziego > > > > > > Osbourne'a i Pearl Jam > > > > > > Chociażby coś takiego jak Radio Karolina w Katowicach 91 i coś tam..., tam > > też > > zdarzy się usłyszeć, powtarzam ZDAŻY - tak jak w każdym innym radiu, to sa > mo > > co ZDARZA się usłyszec u Was czyli Nirvane, Osbourne'a i Pearl Jam (Ale ja > > bym > > się tym tak nie szczyciła) > > Oddam Ci pół wypłaty i rękę siostrzeńca jak udowodnisz, że Karolina zagrała > nowy kawałek Nirvany. Nowy pewnie nie, bo grają "stare przeboje", ale Ty nie mówiłeś o nowym, a zresztą jak już powiedziałam to się ZDARZA usłyszeć też w eremefach zetkach itp... > > > > > > > > > chyba mają mniej niż 50 piosenek - jeśli jest chociaż 51 (a jest dużo > > > więcej) > > > to jest to zdanie nieprawdziwe > > > > > > Napisałam chyba, a po za tym to była ironia... > > Konretnie - prawda czy nieprawda? > > > I nie rozśmieszaj mnie, a siebie nie ośmieszaj, takimi oskarżeniami ,bo > > widać,że nie masz się do czego przyczepić > > > Przykro mi ale mam. Jak napiszesz "usłyszałam Red Hot Chili Peppers 3 razy w > ciągu dnia" nie zaprzeczę. Ale nie wypisuj rzeczy, które nie mają wiele > wspólnego z rzeczywistością. Mogę słuchać nawet 30 razy na dzień RHCP, ale nich to nie będą trzy piosenki w kółko !!! > > A poza tym, bardzo sie cieszę, że słuchasz Rockradia. Trzeba wiedzieć, czego więcej nie włączaj i wiedzieć dlaczego się tego nie słucha gdyby ktoś pytał , a także , po to by zniechęcić innych, bo można się rozczarować, tak jak ja się rozczarowałam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rockradio Re: Droga frene do rzeczy proszę IP: *.radio88.com.pl 19.11.02, 18:12 > > > > Myslovitz - w zasadzie 2 utwory - to 2 czy nie 2? > > > > > > W ZASADZIE 2 > > > > Nadal nie wiem co to znaczy "w zasadzie 2" - 2, 3, 11 czy 57 > > > To znaczy,że "na okrągło" lecą 2 - SPRZEDAWCY MARZEŃ i DLA CIEBIE > > > > > Metallica - 1 utwór - sam sprostowałeś > > > > > > > > > Bo głównie leci jeden i ten sam, > > > teraz znowu , godzina 17:31 METALLICA NOTHING ELSE MATTERS > > > > Znowu problem - to, że usłyszałaś jeden kilka razy (choc sama przyznajesz, > > że > > pojawiają się inne) nie oznacza, że gramy jeden utwór Metalliki. > > > No to już mówiłam gracie DWA !!! Pudło! Posłuchaj uwaznie > > Oddam Ci pół wypłaty i rękę siostrzeńca jak udowodnisz, że Karolina zagrał > a > > nowy kawałek Nirvany. > > > > Nowy pewnie nie, bo grają "stare przeboje", ale Ty nie mówiłeś o nowym, a > zresztą jak już powiedziałam to się ZDARZA usłyszeć też w eremefach zetkach > itp... > > Udowodnij, że zdarza im się grac jakikolwiek kawałek NIrvany. Oferta cały czas aktualna. Siostrzeniec przystojny i w kwiecie wieku. > > > > chyba mają mniej niż 50 piosenek - jeśli jest chociaż 51 (a jest > dużo > > > > > więcej) > > > > to jest to zdanie nieprawdziwe > > > > > > > > > Napisałam chyba, a po za tym to była ironia... > > > > Konretnie - prawda czy nieprawda? > > > > > I nie rozśmieszaj mnie, a siebie nie ośmieszaj, takimi oskarżeniami > ,bo > > > widać,że nie masz się do czego przyczepić > > > > > > Przykro mi ale mam. Jak napiszesz "usłyszałam Red Hot Chili Peppers 3 razy > w > > ciągu dnia" nie zaprzeczę. Ale nie wypisuj rzeczy, które nie mają wiele > > wspólnego z rzeczywistością. > > > > Mogę słuchać nawet 30 razy na dzień RHCP, ale nich to nie będą trzy piosenki w > kółko !!! Cały czas nie ma odpowiedzi. > > A poza tym, bardzo sie cieszę, że słuchasz Rockradia. > > Trzeba wiedzieć, czego więcej nie włączaj i wiedzieć dlaczego się tego nie > słucha gdyby ktoś pytał , a także , po to by zniechęcić innych, bo można się > rozczarować, tak jak ja się rozczarowałam... A czego oczekujesz? Może uda się coś dla Ciebie zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frene Re: Droga frene do rzeczy proszę IP: ASK:* / 192.168.1.* 19.11.02, 18:21 > A czego oczekujesz? Może uda się coś dla Ciebie zrobić. Postaraj się zrozumieć, a nie tylko czytać ,to co ludzie napisali na tym forum, to wtedy będziesz wiedziec czego oczekują... Ja juz kończę "dyskusję" z Toba , bo Ty masz klapki na oczach i uszach, ściągnij je to pogadamy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rockradio Re: Droga frene do rzeczy proszę IP: *.radio88.com.pl 19.11.02, 18:27 > Postaraj się zrozumieć, a nie tylko czytać ,to co ludzie napisali na tym > forum, to wtedy będziesz wiedziec czego oczekują... Jeśli ktoś zadaje konkretne pytania, dostaje konkretne odpowiedzi. > Ja juz kończę "dyskusję" z Toba , bo Ty masz klapki na oczach i uszach, > ściągnij je to pogadamy... Mam tez klapki na nogach - bardzo wygodne obuwie. Zanim sobie pójdziesz, udowodnij swoje teorie "50 piosenek" albo przyznaj sie do kłamstwa. Miej trochę odwagi. Możesz zanucic z Edytą Bartosiewicz "skłamałam..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frene Re: Droga frene do rzeczy proszę IP: ASK:* / 192.168.1.* 19.11.02, 18:36 > > Ja juz kończę "dyskusję" z Toba , bo Ty masz klapki na oczach i uszach, > > ściągnij je to pogadamy... > > Mam tez klapki na nogach - bardzo wygodne obuwie. Na pewno takie z 3 paskami, do tego białe skarpetki i dres...,"tacy" jak ich spytasz to tez słuchaja rock'a... > > Zanim sobie pójdziesz, udowodnij swoje teorie "50 piosenek" albo przyznaj sie > do kłamstwa. Miej trochę odwagi. Możesz zanucic z Edytą > Bartosiewicz "skłamałam..." Ta teoria o 50 piosenkach nie była moja - czytaj uważniej... A po za tym , ta teoria sie cały czas sprawdza i sprawdza, to co teraz przed chwilą leciało, nie wiem co ale słyszałam już dzisiaj 3 raz, a ja nie słucham tego radia cały czas , chociaz od 14 dzisiaj prawie cały czas, ale mam określony cel, na pewno nie dla przyjemności, bo jej sie tu doszukać nie moge, bo nie jestem masochistką... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rockradio Re: Droga frene do rzeczy proszę IP: *.radio88.com.pl 19.11.02, 18:45 > > > Ja juz kończę "dyskusję" z Toba , bo Ty masz klapki na oczach i uszac > h, > > > ściągnij je to pogadamy... > > > > > Mam tez klapki na nogach - bardzo wygodne obuwie. > > Na pewno takie z 3 paskami, do tego białe skarpetki i dres...,"tacy" jak ich > spytasz to tez słuchaja rock'a... Potwierdziłbym, żeby Ci zrobić przyjemność, ale niestety to nieprawda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jureek Re: Lista oczekiwań (niepełna) IP: 62.8.156.* 19.11.02, 18:38 Gość portalu: Rockradio napisał(a): > > Mogę słuchać nawet 30 razy na dzień RHCP, ale nich to nie będą trzy piosen > ki > w > > kółko !!! > A czego oczekujesz? Może uda się coś dla Ciebie zrobić. Przeczytałeś to, co zostawiłem z wypowiedzi frene? To już jest jakaś wskazówka, prawda? Napiszę Ci, czego ja oczekiwałbym po rockradio (wprawdzie za udział w badaniach focusowych ich uczestnicy dostają przynajmniej upominki, ale co mi tam - i tak jestem rozrzutny). Przede wszystkim audycji autorskich i ograniczenia czasowego plejlisty do minimum. Jeśli już musi być pleylista, to dużo szersza, tak, żeby nie grane utwory nie powtarzały się kilka razy w ciągu dnia. Oczekiwałbym grania nie tylko dwóch lub trzech utworów z danej płyty. Oczekiwałbym utworów nie tylko polskich i anglosaskich, ale również z innych krajów (w Trójce i w trUjce też słyszałem np. ostrawski zespół Buty, poszukałe w sieci ich innych utworów i to jest naprawdę interesujące). No i oczekiwałbym Janerki starego i nowego, i to nie tylko dwóch utworów z ostatniej płyty, tak jak to zrobiła trUjka. No i najważniejsze, żebyście byli dostępni przez satelitę, albo w internecie, bo inaczej moje życzenia pozostaną tylko teoretyczne. Jurek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rockradio Re: Lista oczekiwań (niepełna) IP: *.radio88.com.pl 19.11.02, 18:51 Gość portalu: Jureek napisał(a): > Gość portalu: Rockradio napisał(a): > > > > Mogę słuchać nawet 30 razy na dzień RHCP, ale nich to nie będą trzy p > iosen > > ki > > w > > > kółko !!! > > > > A czego oczekujesz? Może uda się coś dla Ciebie zrobić. > > Przeczytałeś to, co zostawiłem z wypowiedzi frene? To już jest jakaś wskazówka, > prawda? Frene troszkę podbarwia rzeczywistość, tylko potem wstydzi sie do tego przyznać. Poza tym, chociaż lubię RHCP 30 razy dziennie to lekka przesada, nawet dla mnie. > Napiszę Ci, czego ja oczekiwałbym po rockradio (wprawdzie za udział w badaniach > focusowych ich uczestnicy dostają przynajmniej upominki, ale co mi tam - i tak > jestem rozrzutny). Jak podasz adres, załatwię Ci koszulkę RockRadia > No i najważniejsze, żebyście byli dostępni przez satelitę, albo w internecie, b > o inaczej moje życzenia pozostaną tylko teoretyczne. Niedługo. Wtedy sam posłuchasz i ocenisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jureek Re: Lista oczekiwań (niepełna) IP: 62.8.156.* 19.11.02, 18:59 Gość portalu: Rockradio napisał(a): > Frene troszkę podbarwia rzeczywistość, tylko potem wstydzi sie do tego > przyznać. Poza tym, chociaż lubię RHCP 30 razy dziennie to lekka przesada, > nawet dla mnie. Nie jesteś w stanie wysłuchać dwóch płyt (po 15 utworów) jednego zespołu w ciągu dnia? > Jak podasz adres, załatwię Ci koszulkę RockRadia Koszty przesyłki jeszcze by Was zruinowały? Ale poważnie, nie oczekuję upominków, ale może odpowiedziałbyś mi w ramach rewanżu na zadane w tym wątku całkiem konkretne pytania. Zebyś nie musiał ich szukać po całym wątku zbiorę je tu jeszcze raz do kupy: 1. jaki był dzisiejszy "power play"? 2. gracie Janerkę? 3. gracie czeski rock? 4. czy są jakieś przeszkody prawne, żeby grać więcej utworów z jednej płyty, czy może wytwórnie płytowe zastrzegają sobie, że wolno grać tylko takie, a takie utwory? > > > No i najważniejsze, żebyście byli dostępni przez satelitę, albo w internec > ie, > b > > o inaczej moje życzenia pozostaną tylko teoretyczne. > > Niedługo. Wtedy sam posłuchasz i ocenisz. To jak? Satelita czy internet? Jura Odpowiedz Link Zgłoś
frene Re: Lista oczekiwań (niepełna) 19.11.02, 19:12 Gość portalu: Rockradio napisał(a): > Frene troszkę podbarwia rzeczywistość, tylko potem wstydzi sie do tego > przyznać. Niby gdzie, w którym miejscu? Teraz znowu RHCP CALFORNICATION (patrz wyżej) Poza tym, chociaż lubię RHCP 30 razy dziennie to lekka przesada, > nawet dla mnie. Ty nie potrafisz merytorycznie dyskutować... > Jak podasz adres, załatwię Ci koszulkę RockRadia > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jureek Re: Jaka reklama? IP: 62.8.156.* 19.11.02, 16:12 Gość portalu: ROCKRADIO napisał(a): > To ja też o konkretach - nie przyszłoby mi do głowy zakładanie wątku > reklamującego własną stację. I nie odzywałbym się gdyby ktoś tylko ją > krytykował - ma do tego prawo. Tyle, że szanowni dyskutanci po prostu > wykorzystują forum do rozprzestrzeniania nieprawdziwych informacji na temat > radia, w którym pracuję. Które informacje były nieprawdziwe? Ze 50 utworów na plejliście? Toż to tylko taka retoryczna przesada, tak samo jak Twoje kilka milionów stacji radiowych. Ze nie ma audycji autorskich? Sam przyznałeś, że nie ma, że dopiero będą. Nieprawdziwe są może informacje podawane przez frene o nadawanych utworach? Według mnie nie są one nieprawdziwe, tylko wręcz odwrotnie - właśnie ze względu na swoją prawdziwość i szczegółowość bardzo niewygodne, bo pokazują, jak ma się rzeczywistość do szumnych zapowiedzi (pewnie dlatego ktoś-nowy? zareagował, tak jak zareagował) Pozdrawiam Jurek P.S. Chciałbym powtórzyć pytanie na temat badań rynku - związek między nielubieniem plejlisty, a przywiązaniem do rocka. Odpowiedz Link Zgłoś
frene Re: Jaka reklama? 19.11.02, 16:17 RHCP The Zephyr Song Ciekawe , który to już raz dzisiaj ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Jaka reklama? IP: 10.31.30.* 19.11.02, 16:24 FRENE odpowiedz mi na proste pytanie: Co chcesz osiągnąć przez tą Twoją uwagę że teraz to leci... a teraz to... a potem to....??????? Odpowiedz Link Zgłoś
frene Re: Jaka reklama? 19.11.02, 16:26 MYSLOWITZ CHŁOPCY W/G MNIE KOMENTARZ JEST ABSOLUTNIE ZBĘDNY ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jureek Re: Jaka reklama? IP: 62.8.156.* 19.11.02, 16:26 Gość portalu: ktos napisał(a): > FRENE odpowiedz mi na proste pytanie: Co chcesz osiągnąć przez tą Twoją uwagę > że teraz to leci... a teraz to... a potem to....??????? Aleś niedomyślny! A może po prostu nie przeczytałeś tego wątku. Ja tam domyślam się, co frene chce osiągnąć. J. Odpowiedz Link Zgłoś
frene Re: Jaka reklama? 19.11.02, 16:34 Teraz ISN'T IT IRONIC ? Podoba mi się ten tytuł... Wcześniej SHERYL CROWE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frene Re: Jaka reklama? IP: ASK:* / 192.168.1.* 19.11.02, 16:39 T LOVE ...Ułóżmy kapitalny sen sialalalala sialalalala... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frene Re: Jaka reklama? IP: ASK:* / 192.168.1.* 19.11.02, 16:48 teraz ONA To naprawdę już koniec... wcześniej Jimmy Eat The Middle Odpowiedz Link Zgłoś
frene Re: Jaka reklama? 19.11.02, 16:52 Teraz niestety nie znam... i nie żałuję :))) Moglibyście mówić... Odpowiedz Link Zgłoś
frene Re: Jaka reklama? 19.11.02, 16:56 It's my life Bon Jovi Dzisiaj już to słyszę 2 raz , wcześniej koło 7... A ile to razy już dzisiaj leciało? NOWY liczę na Ciebie... Odpowiedz Link Zgłoś
frene Re: Jaka reklama? 19.11.02, 17:00 Nickelback ma być za chwile... This is how you remind me, już dzisiaj słyszałam... Odpowiedz Link Zgłoś
frene Re: Jaka reklama? 19.11.02, 17:04 A wogóle czemu się na mnie wściekacie ? Przecież ja Wam ludzie reklamę robię, co Wasza playlista sie Wam nie podoba? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliber RockRADIO IP: 149.156.12.* 19.11.02, 17:14 Takie radio nie ma sensu, tylko hity poprockowe i rockowe. A gdzie ciekawsze utwory z nowych płyt, klasyka rocka, różne oblicza rocka, progrock, rock alternatywny. KLASYKA to nie archeologia. A rock nie kończy się na singlach. Niejednokrotnie do klasyki przeszły utwory publikowane tylko na płytach. i czemu play-lista ma być wyznacznikiem nowoczesności. Ja pieprzę taką nowoczesność. Play-lista rano (5.00-9.00) i 14.00-18.00 O.K. Ale w pozostałcyh godzinach powinny być audycje autorskie. Tylko skąd brać dobrych autorów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NOWY Re: Jaka reklama? IP: 10.31.30.* 19.11.02, 18:43 frene napisała: > It's my life Bon Jovi > > > Dzisiaj już to słyszę 2 raz , wcześniej koło 7... > > A ile to razy już dzisiaj leciało? > > NOWY liczę na Ciebie... Fajnie mi się rzyga jak Was czytam ale nie mogę już więcej, bo jeszcze wpadnę w jakąś bulimię:) Pozdrawia Kolega z RockRadia 93,6Fm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frene Re: Jaka reklama? IP: ASK:* / 192.168.1.* 19.11.02, 18:48 Gość portalu: NOWY napisał(a): > frene napisała: > > > It's my life Bon Jovi > > > > > > Dzisiaj już to słyszę 2 raz , wcześniej koło 7... > > > > A ile to razy już dzisiaj leciało? > > > > NOWY liczę na Ciebie... > > Fajnie mi się rzyga jak Was czytam ale nie mogę już więcej, bo jeszcze wpadnę w > > jakąś bulimię:) > Pozdrawia Kolega z RockRadia 93,6Fm aaaaaaa Z RockRadia 93,6 Fm, to dlatego rzygasz, ja mam to samo dlatego już wyłączam radio :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rockradio Re: Jaka reklama? IP: *.radio88.com.pl 19.11.02, 17:23 Gość portalu: Jureek napisał(a): > Które informacje były nieprawdziwe? Ze 50 utworów na plejliście? Toż to tylko t > aka retoryczna przesada, To prawda czy nie? Konkretnie proszę. Istnieją podobno: prawda, też prawda i gówno-prawda. 50 utworów to gówno-prawda. tak samo jak Twoje kilka milionów stacji radiowych. Kilka milionów stacji nie jest moje - sprawdź, kto o nich pisał. > > P.S. Chciałbym powtórzyć pytanie na temat badań rynku - związek między nielubie > niem plejlisty, a przywiązaniem do rocka. Jeśli prowadzimy badania, to nie po to, żeby wyniki prezentować na forum dyskusyjnym... Szczery i naiwny ze mnie chłopak, ale bez przesady. Odpowiedz Link Zgłoś
frene Re: Jaka reklama? 19.11.02, 17:33 Tak, Katowice Metallica Nothing else matters... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jureek Re: Jaka reklama? IP: 62.8.156.* 19.11.02, 17:34 Gość portalu: Rockradio napisał(a): > To prawda czy nie? Konkretnie proszę. Istnieją podobno: prawda, też prawda i > gówno-prawda. 50 utworów to gówno-prawda. Ależ się przyczepiłeś tych 50 utworów. Przecież nikt nie bierze tego dosłownie. Chodzi o to, że zestaw utworów jest ograniczony, a nie o to, czy jest ich 49, 50 czy 51. Zrozumiałeś wreszcie, że to nie cyfra ważna? > tak samo jak Twoje kilka milionów stacji radiowych. > > Kilka milionów stacji nie jest moje - sprawdź, kto o nich pisał. Fakt, to nie byłeś Ty. tak jak i ja nie byłem tym, który pisał o 50 utworach. > > P.S. Chciałbym powtórzyć pytanie na temat badań rynku - związek między > nielubie > > niem plejlisty, a przywiązaniem do rocka. > > Jeśli prowadzimy badania, to nie po to, żeby wyniki prezentować na forum > dyskusyjnym... Szczery i naiwny ze mnie chłopak, ale bez przesady. Nie prosiłem Cię o zaprezentowanie wyników takich badań. Pytałem, czy takie badania w ogóle przeprowadzaliście. Chociaż przyznaję, ciekawiłyby mnie i wyniki. A co mi tam - chyba stać mnie będzie na zafundowanie sobie prywatnie takich badań (i statystycznych i fokusowych - bo statystyka, to jeszcze nie wszystko). Jurek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frene Re: Jaka reklama? IP: ASK:* / 192.168.1.* 19.11.02, 17:37 MYSLOWITZ Ale Ty , Ty mnie dobrze znasz, wszystko o mnie wiesz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jureek Re: Jaka reklama? IP: 62.8.156.* 19.11.02, 17:41 Gość portalu: Frene napisał(a): > MYSLOWITZ Ale Ty , Ty mnie dobrze znasz, wszystko o mnie wiesz... Kostrzewa im plejlistę układa, czy co? Janerkę u nich słyszałaś? Jura Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rockradio Re: Jaka reklama? IP: *.radio88.com.pl 19.11.02, 17:43 > > Ależ się przyczepiłeś tych 50 utworów. Przecież nikt nie bierze tego dosłownie. Ja nie biorę. Ale kłamstwo powtarzane odpowiednio często staje się prawdą. A co mi tam - chyba stać mnie będ > zie na zafundowanie sobie prywatnie takich badań Gratuluję. Podzielisz się wynikami;) ? Odpowiedz Link Zgłoś
frene Re: Jaka reklama? 19.11.02, 17:46 Gość portalu: Rockradio napisał(a): > > > > > Ależ się przyczepiłeś tych 50 utworów. Przecież nikt nie bierze tego > dosłownie. > > Ja nie biorę. Ale kłamstwo powtarzane odpowiednio często staje się prawdą Nawet średnio inteligentny , by sie zorientował o co chodzi z tymi "50" utworami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rockradio Ile to jest 50? IP: *.radio88.com.pl 19.11.02, 18:03 > > > Ależ się przyczepiłeś tych 50 utworów. Przecież nikt nie bierze tego > > dosłownie. > > > > Ja nie biorę. Ale kłamstwo powtarzane odpowiednio często staje się prawdą > > Nawet średnio inteligentny , by sie zorientował o co chodzi z tymi "50" > utworami... Jestem poniżej średniej więc napisz, tak żebym się zorientował... Jest 50 lub mniej? Czy ktoś napisał nieprawdę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frene Re: Ile to jest 50? IP: ASK:* / 192.168.1.* 19.11.02, 18:10 Gość portalu: Rockradio napisał(a): > > > > > Ależ się przyczepiłeś tych 50 utworów. Przecież nikt nie bierze > tego > > > dosłownie. > > > > > > Ja nie biorę. Ale kłamstwo powtarzane odpowiednio często staje się pr > awdą > > > > Nawet średnio inteligentny , by sie zorientował o co chodzi z tymi "50" > > utworami... > > Jestem poniżej średniej Nie musiałeś tego pisać, można sie zorientować czytajac Twoje kontrargumenty... więc napisz, tak żebym się zorientował... Jest 50 lub > mniej? Czy ktoś napisał nieprawdę? Nikt nie napisał nieprawdy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jureek Re: Jaka reklama? IP: 62.8.156.* 19.11.02, 17:48 Gość portalu: Rockradio napisał(a): > A co mi tam - chyba stać mnie będ > > zie na zafundowanie sobie prywatnie takich badań > > Gratuluję. Podzielisz się wynikami;) ? No pewnie, że tak. Przecież nie jestem profesjonalnym radiowcem, tylko ciekawym radiosłuchaczem, więc co miałbym do stracenia? Jurek P.S. Miałbym do Ciebie jeszcze jedno pytanie. Jak to wygląda prawnie z odtwarzaniem płyt w radio? Czy jeśli płyta pokazała się już na rynku, to wolno ją bez przeszkąd odtwarzać w radio, czy też wydawca płyty może sobie zastrzec, że z danej płyty tylko taki, a taki utwór? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cruk Re: Pierwsza w POlSCE stacja rockowa!!!!! ROCK RA IP: 193.108.206.* 04.12.02, 15:30 Z tego co wiem, Agora wystawila "rockowa stacje" dopiero teraz, a od wrzesnia w Warszawie hula iscie prawdziwe rockowe radio - Radio 94 na 94 FM, mozna sluchac w necie rowniez. Gdzie indziej mozna slyszec: ACDC, Merylion, Acid Drinkers, Iron Maiden, Black Sabbath etc? Gość portalu: Tomek napisał(a): > Założona oczywiście przez nieoceniona Agorę. A więc będzie z góry ustalona > playlista, te same 50 kawałków granych w kółko do zarzygania, Złote Przeboje - > tyle że rockowe. I zobaczymy jeszcze co to będzie za "rock"?. Czego w końcu > można się spodziewać po stacjach Agory? Określana czasem jako "Radio Jazz" inna > > poznańska stacja Agory 88,4 FM ma tyle wspólnego z Jazzem co Andrzej Lepper z > Tadeuszem Mazowieckim ;-) > > > > Odpowiedz Link Zgłoś
koliberek33 ROCKRADIO-paręuwag i pytań 19.11.02, 18:06 Takie radio nie ma sensu, tylko hity poprockowe i rockowe. A gdzie ciekawsze utwory z nowych płyt, klasyka rocka, różne oblicza rocka, progrock, rock alternatywny. KLASYKA to nie archeologia. A rock nie kończy się na singlach. Niejednokrotnie do klasyki przeszły utwory publikowane tylko na płytach. i czemu play-lista ma być wyznacznikiem nowoczesności. Ja pieprzę taką nowoczesność. Play-lista rano (5.00-9.00) i 14.00-18.00 O.K. Ale w pozostałcyh godzinach powinny być audycje autorskie. Tylko skąd brać dobrych autorów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frene Re: ROCKRADIO-paręuwag i pytań IP: ASK:* / 192.168.1.* 19.11.02, 18:50 Teraz znowu ( patrz wyżej) Don't speak No Doubt Odpowiedz Link Zgłoś
frene Re: ROCKRADIO-paręuwag i pytań 19.11.02, 18:53 T LOVE Nie nie nie nie wszystkich mozesz zabić... A szkoda:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frene Re: ROCKRADIO-paręuwag i pytań IP: ASK:* / 192.168.1.* 19.11.02, 19:00 I'be there for You... To z "Przyjaciół" "GRAMY ROCKA" BEZ KOMENTARZA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frene Re: ROCKRADIO-paręuwag i pytań IP: ASK:* / 192.168.1.* 19.11.02, 19:08 MYSLOWITZ Ten kraj jest jak psychodeliczny rock... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frene Re: ROCKRADIO-paręuwag i pytań IP: ASK:* / 192.168.1.* 19.11.02, 19:14 Teraz RHCP CALIFORNICATION Już było ( patrz wyżej) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frene Re: ROCKRADIO-paręuwag i pytań IP: ASK:* / 192.168.1.* 19.11.02, 19:24 We are the once, ale nie wiem czyje to było, ale to było rzeczywiście rockowe, rockowo-metalowe nawet... Możecie podać czyje to było? a teraz Wilki, nie znam tytułu Pijemy za lepszy czas... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frene Re: ROCKRADIO-paręuwag i pytań IP: ASK:* / 192.168.1.* 19.11.02, 19:25 ONA Kiedy powiem sobie dość Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lesiek Re: ROCKRADIO-paręuwag i pytań IP: *.zab.cdp.pl, / *.kat.cdp.pl 19.11.02, 19:33 Dobra, zostawmy na razie kolegów z RockRadia i poczekajmy jakieś dwa miesiące. Ale mimo wszystko, drodzy Frene, Jurku i Tomku, obawiam się, że nie stanowimy targetu dla tego brandu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frene Re: ROCKRADIO-paręuwag i pytań IP: ASK:* / 192.168.1.* 19.11.02, 19:42 Cranberries Zombie PATRZ WYŻEJ !!! Koniec relacji,przyznaje ,ze nudnej, no cóż PLAYLISTA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: ROCKRADIO-paręuwag i pytań IP: *.icpnet.pl 19.11.02, 22:15 Ja właściwie pytań nie mam i uwag już też, bo ta rozmowa niestety sprowadza się do łapania nas przez kolegów z "rockradia" za słówka (trzymają się tych 50 utworów jak pijany płotu). Interesuje mnie natomiast jedna rzecz - czy ta "dyskusja" prowadzona jest przez nich za zgodą ich przełożonych? Czy szef osobnika podpisującego się jako "Nowy" wie, że pod adresem swoich adwersarzy używa on mało zabawnej formuły (tu cytacik): >>Fajnie mi się rzyga jak Was czytam ale nie mogę już więcej, bo jeszcze wpadnę w jakąś bulimię:) Pozdrawia Kolega z RockRadia 93,6Fm<< Czy podobnej retoryki używają również inni pracownicy Agory i jej rozgłośni radiowych? Warto by dowiedzieć się u źródeł czy w tej firmie jest to obowiązujący standard powołując się na ww. przykład. Co na to dyr. Marek Michalski? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NOWY Re: ROCKRADIO-paręuwag i pytań IP: 10.31.30.* 20.11.02, 13:38 A jednak się przełamię... Drogi Tomku, jeśli w Twojej firmie trzeba uzyskać pozwolenie na wypowiedź na forum dyskusyjnym to Ci współczuję. Jestem dorosłym człowiekiem biorącym odpowiedzialność za swoje wypowiedzi. Wypowiadam się na FORUM (sprawdź znaczenie tego słowa) i mogę mówić wszystko co nie stoi w sprzeczności z prawem ani zasadami użytkowania/ regulaminem tego forum. Jako dobrze wychowany człowiek odpowiadam, gdy ktoś oczekuje wyjaśnień ale nie mam zamiaru udawać politycznej poprawności w wypowiedziach, które mają i są nacechowane emocjonalnie, a odnoszą się do pseudointelektualnych wywodów bandy malkontetów. Nieustająco pozdrawiam i jeszcze raz współczuję. Kolega z Rock Radia 93,6Fm Gość portalu: Tomek napisał(a): > Ja właściwie pytań nie mam i uwag już też, bo ta rozmowa niestety sprowadza się > > do łapania nas przez kolegów z "rockradia" za słówka (trzymają się tych 50 > utworów jak pijany płotu). Interesuje mnie natomiast jedna rzecz - czy > ta "dyskusja" prowadzona jest przez nich za zgodą ich przełożonych? Czy szef > osobnika podpisującego się jako "Nowy" wie, że pod adresem swoich adwersarzy > używa on mało zabawnej formuły (tu cytacik): > > >>Fajnie mi się rzyga jak Was czytam ale nie mogę już więcej, bo jeszcze > wpadnę > w jakąś bulimię:) > Pozdrawia Kolega z RockRadia 93,6Fm<< > > Czy podobnej retoryki używają również inni pracownicy Agory i jej rozgłośni > radiowych? Warto by dowiedzieć się u źródeł czy w tej firmie jest to > obowiązujący standard powołując się na ww. przykład. Co na to dyr. Marek > Michalski? > > > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lesiek Re: ROCKRADIO-paręuwag i pytań IP: 195.205.139.* 20.11.02, 14:06 Gość portalu: NOWY napisał(a): > A jednak się przełamię... > Drogi Tomku, > jeśli w Twojej firmie trzeba uzyskać pozwolenie na wypowiedź na forum > dyskusyjnym to Ci współczuję. Hmm... mnie się wydaje, że wypowiadasz się tu nie jako osoba prywatna (nota bene, kompletnie anonimowa), tylko jako przedstawiciel RockRadia. I jeżeli obrażasz tu mnie albo Frene, to obrażasz nie jako jakiś tam Nowy, tylko jako RockRadio. I na miejscu Waszych właścicieli by mi się to nie podobało. Chyba, że to jakaś nowa strategia marketingowa. > Jako dobrze wychowany człowiek odpowiadam, gdy ktoś oczekuje wyjaśnień ale nie > mam zamiaru udawać politycznej poprawności w wypowiedziach, które mają i są > nacechowane emocjonalnie, a odnoszą się do pseudointelektualnych wywodów bandy > malkontetów. Z tym dobrym wychowaniem to był chyba jakiś żart, nieprawdaż? Tak samo jak z tym "rockowym radiem" ;). Ja w każdym razie czekam z ufnością. "Złotych przebojów" słuchać nie będę, ale może jednak znajdą się w Waszym programie jakieś pasma godne zatrzymania się przy odbiorniku? Pozdrawiam Leszek Kraszyna Katowice Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NOWY Re: ROCKRADIO-paręuwag i pytań IP: 10.31.30.* 20.11.02, 14:49 Leszku, jeśli nie rozumiesz (nie chcesz zrozumieć/ nie masz interesu w zrozumieniu/ nie jesteś w stanie zrozumieć) klarownie wypowiedzianego jednego podrzędnie złożonego zdania, które napisałem do Tomka to jest Twój problem. JA nie mam czasu na tłumaczenie Ci dlaczego człowiek pracujący w danej firmie ma prawo nadal wypowiadać się w swoim imieniu. Ani pozostałych nurtujących Cię kwestii. Moi szefowe z pewnością też. Co do nieujawniania personaliów - to o ile mi wiadomo - nie jest to wymóg uczestnictwa w dyskusji na tym forum. Jednak specjalnie dla Ciebie przedstawię się z dumą Zbyszek Zegler Rock Radio 93,6 Fm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jureek Re: ROCKRADIO-paręuwag i pytań IP: 62.8.156.* 21.11.02, 08:22 Gość portalu: NOWY napisał(a): > Jako dobrze wychowany człowiek odpowiadam, gdy ktoś oczekuje wyjaśnień Czyżby? J. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jureek Re: ROCKRADIO-paręuwag i pytań IP: 62.8.156.* 22.11.02, 20:02 Gość portalu: Jureek napisał: > Gość portalu: NOWY napisał(a): > > > Jako dobrze wychowany człowiek odpowiadam, gdy ktoś oczekuje wyjaśnień No to jak będzie, dobrze wychowany człowieku? Tylu wyjaśnień oczekuję, a Ty milczysz. Czyżby jednak bardziej odpowiadały Ci pyskówki niż odpowiadanie na konkretne pytania? Jurek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jureek Re: ROCKRADIO-paręuwag i pytań IP: 62.8.156.* 21.11.02, 08:19 Gość portalu: Lesiek napisał(a): > Dobra, zostawmy na razie kolegów z RockRadia i poczekajmy jakieś dwa miesiące. > Ale mimo wszystko, drodzy Frene, Jurku i Tomku, obawiam się, że nie stanowimy > targetu dla tego brandu. Tak myślę. Wyczaili mnie, żem nie ten target, co trzeba. Dałem się złapać, gdy zaproponowali mi koszulkę z reklamą radia. Gdybym był targetem, powinienem zareagować "WOW!" i tyle, a mi zachciało się zadawać konkretne i dlatego chyba niewygodne pytania. Jurek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AntyIdol Re: Pierwsza w POlSCE stacja rockowa!!!!! ROCK RA IP: *.bedzin.sdi.tpnet.pl 20.11.02, 21:58 Posłuchałem sobie przez kilka godzin katowickiego Rock Radia i z przykrością stwierdzam, że jestem zawiedziony. Spodziewałem się czegoś więcej, a usłyszałem playlistę RMF/Zet wzbogaconą o kilka nagrań, których nie uświadczy się w tych stacjach. Nawet Trójka po zmianach jest bardziej rockowa niż Rock Radio. David Gray, Manic Street Preachers, Oasis, Suede czy choćby Peter Gabriel znajdują się na playliście Trójki, a w Trójkowym Ekspresie można posłuchać jeszcze więcej dobrego rocka. Tymczasem Rock Radio to skromna playlista, na której można znależć tylko "sprawdzone" hity. Myślę, że gdybym zadał sobie trud słuchania Rock Radia przez 2-3 dni, to mógłbym bez problemu sporządzić całą playlistę tej stacji. Jest ona po prostu niezwykle krótka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: censur Re: Pierwsza w POlSCE stacja rockowa!!!!! ROCK RA IP: *.srem.sdi.tpnet.pl 21.11.02, 16:29 Dlaczego tak atakujecie tą stację!!! Przeciż to jeszce dziecko!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Pierwsza w POlSCE stacja rockowa!!!!! ROCK RA IP: 213.76.149.* 22.11.02, 09:40 > Dlaczego tak atakujecie tą stację!!! Przeciż to jeszce dziecko!!! Ale dzieci trzeba niestety czasem karcić, bo się rozbisurmanią ;-) Jeśli "tfurcy" tego radia nie dostaną sygnałów ze strony słuchaczy (lub potencjalnych słuchaczy), że jednak jeszcze im trochę brakuje do zaszczytnego tytułu "radia rockowego" to może troche się opamiętają w swoim samozachwycie, nabiorą trochę pokory i z czasem wzbogacą swój kiepściutki jak na razie repertuar. Choć ja i tak nie wiązałbym z nimi jakichś wielkich nadziei... Odpowiedz Link Zgłoś
frene Re: Pierwsza w POlSCE stacja rockowa!!!!! ROCK RA 22.11.02, 15:24 Gość portalu: censur napisał: > Dlaczego tak atakujecie tą stację!!! Przeciż to jeszce dziecko!!! Hitler też był kiedyś rozkosznym bobaskiem... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gering Re: Pierwsza w POlSCE stacja rockowa!!!!! ROCK RA IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 22.11.02, 16:32 Jak sobie dotąd spokojnie i z politowaniem czytałem Twoje wywody, tak teraz muszę wyrazić swój największy brak szacunku do Twojej wypowiedzi. Naprawdę porównanie godne miana największego cymbalstwa. Z poważaniem dla osoby, nie poglądów - sypatyk RockRadia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frene Re: Pierwsza w POlSCE stacja rockowa!!!!! ROCK RA IP: ASK:* / 192.168.1.* 22.11.02, 16:43 Już sobie nie można pożartować, Panie Gering ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frene Re: Pierwsza w POlSCE stacja rockowa!!!!! ROCK RA IP: ASK:* / 192.168.1.* 22.11.02, 16:52 A tak właściwie to chciałam Ci powiedzieć "Spieprzaj dziadu !" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gering Re: Pierwsza w POlSCE stacja rockowa!!!!! ROCK RA IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 22.11.02, 17:01 Gość portalu: Frene napisał: >"Spieprzaj dziadu !" O jak proroczo mi się wyrwało z tym trzymaniem poziomu. Kto by pomyślał:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gering Re: Pierwsza w POlSCE stacja rockowa!!!!! ROCK RA IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 22.11.02, 16:57 Wszystko wymaga jakiegoś poziomu. Ale mnie nie chodzi tylko o ten ostatni post, raczej o całość. Misją życia zrobiłaś/łeś czepianie się nowej stacji, no ale to przecież takie typowe dla niektórych, móc sobie ponarzekać, powytykać palcami, samemu mając najlepsze przecież pomysły (a to też jest żart:)). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frene Re: Pierwsza w POlSCE stacja rockowa!!!!! ROCK RA IP: ASK:* / 192.168.1.* 22.11.02, 17:01 Tak wszystkie Twoje posty , to jeden wielki żart... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gering Re: Pierwsza w POlSCE stacja rockowa!!!!! ROCK RA IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 22.11.02, 17:05 Gość portalu: wszechwiedząca Frene raczyła napisać: > Tak wszystkie Twoje posty , to jeden wielki żart... Dziękuję za arbitraż i wydanie opinii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gering Re: Pierwsza w POlSCE stacja rockowa!!!!! ROCK RA IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 22.11.02, 17:11 "Twoje posty , to jeden wielki żart..." A ja myślałem, że ten wątek dotyczy RockRadia a nie mnie, ale tak już jest, że w rozpędzie wściekłości i zażartości kąsą się autora pewnych wniosków czy tez a nie same tezy. Nie należy jednak zbyt wiele wymagać o tym też należy pamiętać. W domyśle Fene. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frene Re: Pierwsza w POlSCE stacja rockowa!!!!! ROCK RA IP: ASK:* / 192.168.1.* 22.11.02, 17:27 Podoba mi się Twoje poczucie humoru :))) a teraz Speprzaj Dziadu :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliber EOT IP: 149.156.12.* 22.11.02, 17:29 Ani to piersza, ani rockowa ani ogólnospolska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gering Re: EOT IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 22.11.02, 17:36 Gość portalu: koliber napisał: > Ani to piersza, ani rockowa ani ogólnospolska. A kto powiedział, że ogólnopolska? A rockowa jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frene Re: EOT IP: ASK:* / 192.168.1.* 22.11.02, 17:43 Gość portalu: Gering napisał: A rockowa jest. Dośpiewałeś se , co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jureek Re: Pierwsza? IP: 62.8.156.* 22.11.02, 19:59 Gość portalu: Gering napisał: > Gość portalu: koliber napisał: > > > Ani to piersza, ani rockowa ani ogólnospolska. > > A kto powiedział, że ogólnopolska? Ale za to wiem, kto powiedzia "pierwsza" ;-) > A rockowa jest. A pierwsza jest? J. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdzichu Bencwał Re: EOT IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 27.11.02, 22:07 Gość portalu: Gering napisał: > Gość portalu: koliber napisał: > > > Ani to piersza, ani rockowa ani ogólnospolska. > > A kto powiedział, że ogólnopolska? A rockowa jest. jestes pewien,ze rockowa? Z tego co slysze, w najlepszym wypadku pop-rockowa. Juz pomijajac wszechobeny w rock radio zespol Myslovitz. Z tego co wiem,ich muzyka porownywana jest z pewnym modnym,brytyjskim gatunkiem... brit-popem. Wiec nie zartujmy... blagam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gering Re: Pierwsza w POlSCE stacja rockowa!!!!! ROCK RA IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 22.11.02, 17:34 Gość portalu: Frene napisał: > Podoba mi się Twoje poczucie humoru :))) > > a teraz Speprzaj Dziadu :))) Nigdzie nie speprzam:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frene Re: Pierwsza w POlSCE stacja rockowa!!!!! ROCK RA IP: ASK:* / 192.168.1.* 22.11.02, 17:38 Policja!!! Z takim nickiem ,za szerzenie treści nazistowskich -ARESZTOWAĆ GO!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gering Re: Pierwsza w POlSCE stacja rockowa!!!!! ROCK RA IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 22.11.02, 17:41 Jak ktoś chce to sobie zawsze dośpiewa co?:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a4 Re: Pierwsza w POlSCE stacja rockowa!!!!! ROCK RA IP: *.trzepak.pl 03.01.03, 13:25 Beznadziejne radio. Przeczytałem ten watek, bo miałem wątpliwą przyjemność słuchania tego rockradia. Nazwa mnie zachęciła. Dyskusja z listopada na temat odtwarzania tych samych utwórów, mogłaby się równie dobrze toczyć teraz. Nuuuda. i oklepane utworki jakby pracujący tam dziennikarze znali rocka tylko z list przebojów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Pierwsza w POlSCE stacja rockowa!!!!! ROCK RA IP: 213.76.149.* 16.01.03, 08:52 > Dyskusja z listopada na temat > odtwarzania tych samych utwórów, mogłaby się równie dobrze toczyć teraz. > Nuuuda. i oklepane utworki jakby pracujący tam dziennikarze znali rocka tylko < z list przebojów Połowa stycznia - nic się nie zmieniło. Ta sama poprockowa kaszana... Odpowiedz Link Zgłoś
censur Re: Pierwsza w POlSCE stacja rockowa!!!!! ROCK RA 16.01.03, 16:51 Witam! Tomek ale ciebie nikt nie zmusza do słuchania Rockradia, jeśli nie lubisz słuchac tego radia to go nie słuchaj i nie będziesz miał problemu. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś