Dodaj do ulubionych

Zaufanie a Gazeta

24.02.06, 19:17
I co? Najnowszy sondaż wyraźnie wskazuje , że społeczeństwo największe
zaufanie ma do GW. Łyso Wam prześmiewcy?
Swoją drogą to ciekawią mnie pytania zadane w tym badaniu. Interpretację
wyników juz znamy. Najmniejsze zaufanie posiadają media Rydzyka. Czy to jest
liczone w stosunku do wszystkich badanych, czy tylko wśród ich czytelników i
słuchaczy? Kto zna odpowiedź na te pytania?
Obserwuj wątek
    • Gość: shocking truth Re: Zaufanie a Gazeta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 20:19
      jastan1 napisał:

> I co? Najnowszy sondaż wyraźnie wskazuje , że społeczeństwo największe
      > zaufanie ma do GW. Łyso Wam prześmiewcy?

Widac, że jeszcze nie wszystkie michnikoidy wyginęły :-)
      Jak można wytłumaczyc wyniki sondażu? Wziąc pod uwagę rzetelnośc ankieterów,
      formułowanie pytań, dobór próby i przede wszystkim tzw. 'efekt ankietera' czyli
      respondenci odpowiadają to co sądzą, że 'wypada', a nie to co naprawdę myślą.
      Co naprawdę myślą widac codziennie w kioskach. Gdyby nie powódź gadżetów,
      wybiórcza sprzedawałaby najwyżej połowę obecnego nakładu.
      Zmianę nastawienia szerokiej publiczności do wybiórczej widac tutaj na forum.
      Wystarczy sobie przypomniec, jak ono wyglądało kilka lat temu. Kiedyś
      michnikoidy dominowały, dziś to niedobitki.
      • jastan1 Re: Zaufanie a Gazeta 24.02.06, 20:38
        Gość portalu: shocking truth napisał(a):
        Zmianę nastawienia szerokiej publiczności do wybiórczej widac tutaj na forum

I to mnie dziwi. Tu można przeczytać wiele krytycznych, by nie powiedzieć
        lekcewazących, wypowiedzi dotyczacych GW a sondażu wygrywa.
        • Gość: twardziel Re: Zaufanie a Gazeta IP: *.aster.pl 24.02.06, 20:57
          Wcale nie dziwne. Raczej oczywiste.Właściwie wszędzie mówi sie o bezgranincznym
          zaufaniu do tej gazety.W mieście i w kuluarach, kinach,autobusach,tramwajach,
          na dworcach,w parkach i pubach.To pewnie rezultat b.wysokiego poziomu bezstron-
          ności i rzetelności jej dziennikarzy z AM na czele.
          W Polsce tylko Trybuna Ludu przez około 40 lat miała tak wielkie zaufanie.
          GW idzie jej śladami co jest miło obserwować.
          A tym co piszą o GW na tym forum to się jastanie kompletnie nie przejmuj.
      • nakazim Re: Zaufanie a Gazeta 24.02.06, 22:53
        Ktoś tu pisze, że zostały nas niedobitki, bo niegdyś inaczej bywało. Ja
        postawię inną diagnozę: Jak ktoś w towarzystwie zanieczyszcza powietrze, to
        albo się otwiera okno, albo opuszcza pomieszczenie!!!! Gazeta jest
        bezsprzecznie najpoczytniejsza i chwała Bogu, że adresowana do ludzi
        inteligentnych znajduje tylu czytelników! i będzie nas więcej!!!
        • Gość: twardziel Re: Zaufanie a Gazeta IP: *.aster.pl 24.02.06, 23:27
          Nie jestem pewien komu chwała,że GW jest najpoczytniejsza. Ale Ty wyglądasz
          na inteligenta - specjalistę od zapachów i przewietrzeń. Grunt to profesjo-
          nalizm.Dobranoc.
        • Gość: shocking truth Re: Zaufanie a Gazeta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 22:33
          Ach, to samouwielbienie 'inteligencji'.

nakazim napisała:

> Gazeta jest bezsprzecznie najpoczytniejsza

wirtualnemedia.pl/
          proszę spojrzec na dół strony (wyniki sprzedaży), fakt już dawno przegonił
          wybiórczą, a nowa gazeta A.Springera dobije ją

chwała Bogu, że adresowana do ludzi
          > inteligentnych znajduje tylu czytelników! i będzie nas więcej!!!

Jeszcze żaden michnikoid na tym forum nie odpowiedział nigdy na moje
          stwierdzenie, że wybiórcza bez dodatków sprzedawałaby najwyżej połowę obecnego
          nakładu.
    • Gość: Anna Re: Zaufanie a Gazeta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 22:21
      Zaufanie do GW wzrosło bo przed tym rozkładał sie na dwa tytuły
    • Gość: roch Re: Zaufanie a Gazeta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.06, 05:06
      Jak mozna wierzyć badaniom , prosty przykład z ostatnich miesięcy artykuły z GW.
      Badania dumnie pokazywały ( dyskusje w tokfm), że internet jest w co drugim
      domu.Teraz okazało się że z internetu adsl korzysta tylko 2 % Polaków ( badania
      UE). itd itd.
      • Gość: sluchacz3 Re: Zaufanie a Gazeta IP: *.chello.pl 25.02.06, 10:40
        Chcesz znać odpowiedź na swoje pytania to prześledź notowania giełdowe agory,
        wnioski nasuwają się samte. To jest rzetelny probierz popularności tej gazetki.
        A to moja opinia:
        Jak się odnosi klęski to trzeba swój image poprawiś sondażami popularności.
        • Gość: sredni [...] IP: *.piwek.ples.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.06, 11:11
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • Gość: toyayurek gazeciarze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.06, 13:16
            trzeba przyznać, że w sporej części społeczeństwa GW potrafiła zaszczepić
            przekonanie, że czytać gazetę to równoznaczne z błyszczeniem intelektem, kiedyś
            najmądrzejszy w towarzystwie był ten kto pierwszy złapał gazetę do rąk i
            powtarzał "rozsądne" i "jedynie rozumne" frazesy. Teraz trochę to przeszło, ale
            i tak ogromna masa ludzi w życiu nie przyzna się młodej, ambitnej ankieterce
            okularnicy że ma w d..pie opinie GW. Inną opinię mają bowiem wyłącznie
            faszyści, populiści i inna homofobiczna chołota. Prawda wychodzi dopiero przy
            wyborach gdzie łatwo odgadnąć, że zaufanie to ludziska mają i to ograniczone,
            ale do działu ogłoszeń. Muszę posypać głowę popiołem, że ze względu na ten
            dział sporo pieniędzy zostawiam w dziale ogłoszeń szmatławca, i czasami muszę
            brać to do ręki, aby upewnić się o wykonaniu zlecenia. Mam nadzieję, że ktoś w
            końcu przełamie ten ogłoszeniowy monopol i to będzie oznaczało akcje "imperium
            zła" po najwyżej 10 zł
            • Gość: Rabii Szechter Gazeta żydowskich pół-inteligentów IP: *.chomiczowka.waw.pl 25.02.06, 13:55
              - dla polskich ćwierć-inteligentów. Gazeta zwalnia ich z trudnego
              i niebezpiecznego samodzielnego myślenia - dając im gotowe
              "jedynie słuszne" poglądy.
              • Gość: Rabii Szechter Zaufanie do Gazety rośnie IP: *.chomiczowka.waw.pl 25.02.06, 13:59
                - tak jak zaufanie do 'partii ludzi rozumnych' (UD-UW-PD),
                popieranej przez "Wybiórczą".
              • Gość: :))) Re: Gazeta żydowskich pół-inteligentów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.06, 14:00
                Największe oszustwo XX wieku ,na jakie się ludzie nabrali to Gazeta Wyborcza i
                Żakowski.
                • Gość: MichnicCaritasEst Re: Gazeta żydowskich pół-inteligentów IP: 87.206.212.* 25.02.06, 18:09
                  Klasyczny i prostacki zabieg zaklinania rzeczywistości w wykonaniu operatorów
                  cepów intelektualnych. Jeśli rzeczywistość zaczyna sie nam wymykac musimy tak
                  urobić opinię publiczną aby zaczęła ją postrzegać w pożądany dla nas sposób. A
                  wiec opublikujemy korzystne dla nas wyniki"obiektywnego sondażu" (jak należy do
                  sondaży podchodzić ujawniły ostatnie wybory). W ten sposób kreujemy fakt
                  medialny a co bardziej leniwi i nienawykli do myślenia tylko takie "fakty"
                  uznają za prawdę obiektywną. Rzeczywisty poziom zaufania do GW ilustrują wybory
                  i poparcie dla parti z nią utożsamianych a taką jest kolejna mutacja UW czyli
                  PD. Mówie o poparciu realnym a nie deklarowanym na pokaz bo tak ze swoistego
                  snobizmu czy kołtunerii wypada. A swoją drogą ciekawe czy robiac ten sondaż
                  ankieterzy przekroczyli progi siedziby Agory czy z czystej ostrożności
                  pozostali w jej gościnnych "pionowych" korytarzach. Rozczuliła mnie zwłaszcza
                  rozkoszna łopatolpogia z jaką serwowano nam wyniki sugerujac że tylko ludzie
                  światli, wykształceni i rozumni darza Idiot Achronot(GW) zaufaniem natomiast
                  nie ufają jej UWAGA! ludzie słabo wykształceni, starsi i ze wsi. Czekałem tylko
                  az dodadza z wrodzonym wdziękiem że również ludzie ze skłonnością do
                  nadużywania alkoholu,przemocy domowej, pedofile, nieroby i pensjonariusze
                  zakładów psychiatrycznych. Wprost groteskowa w swym prostactwie manipulacja ale
                  efekt jej ma być następujacy: kazdy ćwierćinteligent oczoczo dołączy do
                  domniemanej elyty i zdeklaruje sie jako fan GW aby dostąpić nobilitacj w swoich
                  oczach i w oczach innych. Tak wiec poziom zaufania do tej gazeciny deklarują
                  głównie ludzie o marnej orientacji w otaczającej rzeczywistości którym
                  wtłoczono w podświadomość proste zbitki pojęciowe typu GW-inteligencja-kultura-
                  postęp-otwartosć-tolerancja i zaszczepiono prymitywne dychotomie poznawcze.Tacy
                  reagują posłusznie niczym pieski Pawłowa zawsze gotowi merdać ogonkami w
                  jedynie słusznym kierunku.
                  Ubolewam tylko że ja i liczni moi znajomi, też z wyższym wykształceniem i przed
                  40-ką i z dużego miasta niesfornie wymykamy się tym "obiektywnym" wynikom bo
                  mimo iż należymy to tych kategorii społecznych które powinny żywić do GW
                  bezkresne zaufanie nie znajdujemy go nawet w formie śladowej. Może gdyby
                  zniuansowano nieco pojęcie inteligencja i poddano pewnej gradacji to
                  wyjaśniłoby sie że poparcie dla Michnischer Beobachter deklarują
                  ćwierćinteligenci bo półinteligenci już nie.
                  • Gość: Anastazja Re: Gazeta żydowskich pół-inteligentów IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.02.06, 22:16
                    A jak się miewa Newsweek i niejaki Ziemkiewicz oraz paczka z łysiakiem na czele?
                  • Gość: andrzej po co sie wysilasz,konformisci nie pociagna tematu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 08:11
                    konformisci nie pociagna tak postawionego tematu, po co maja sie narazac na
                    myslenie? Napisales sporo i ciagle brak merytorycznego odzewu....)))
                • Gość: Lellek Re: Gazeta żydowskich pół-inteligentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 08:14
                  eee tam zaraz największe
    • Gość: Czerwiec 14 Re: Zaufanie a Gazeta IP: *.chello.pl 25.02.06, 18:47
      A może na tym Forum zrobimy sondaż zaufania do Gazety Wyborczej?
      Proponuję skalę temperaturową Celsjusza - od zera absolutnego -273 ºC do
      temperatury wrzenia wody na poziomie morza - 100 ºC.

Moje "zaufanie" to -271 ºC. Do zera absolutnego dodałem 1 ºC za ogłoszenia
      drobne i 1 ºC za nekrologi.

Podawajcie swoje typy "zaufania".
      • Gość: MichnicCaritasEst Re: Zaufanie a Gazeta IP: *.chello.pl 25.02.06, 22:48
        bez stopni, moje zufanie do zawartości Gazety Toaletowej dotyczy tylko prognoz
        pogody choc ostatnio i tu jestem mocno podejrzliwy. Mieszkam w Gdańsku i
        temperatury podawane przez dworskie radyjo Tok-FM róznią sie od faktycznych o
        parę stopni. Sukcesywnie wprowadzam w życie swój patent i uparcie kłade GW na
        stoisku z papierem toaletowym, polecam ten happening innym "zwolennikom "tego
        periodyku dla sprawnych inaczej
        • Gość: shocking truth Re: Zaufanie a Gazeta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 22:23
          Gość portalu: MichnicCaritasEst napisał(a):

Sukcesywnie wprowadzam w życie swój patent i uparcie kłade GW na
          > stoisku z papierem toaletowym, polecam ten happening innym "zwolennikom "tego
          > periodyku dla sprawnych inaczej

:-) Postaram się robic to samo
          • czerwony_sen Re: Zaufanie a Gazeta 26.02.06, 23:44
            > Gość portalu: MichnicCaritasEst napisał(a):

> Sukcesywnie wprowadzam w życie swój patent i uparcie kłade GW na
            > stoisku z papierem toaletowym, polecam ten happening innym "zwolennikom"
            > tego
            > periodyku dla sprawnych inaczej

muszę powiedzieć że mnie zainspirowałeś
            też postaram się to robić
            akurat stoisko z prasą jest blisko
            stoiska z papierem toaletowym

pomysł doprawdy godny polecenia i w dodatku zabawny
            postaram się go spopularyzować
            wśród znajomych
            • Gość: toyayurek Re: Zaufanie a Gazeta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 09:33
              a czy mogę sobie pozwolić na pewną modyfikację (już tak mam, że wszystko
              modyfikuję)polegającą na przenoszeniu papieru toaletowego na stoisko z
              polskojęzyczną?
            • Gość: mike4005 Re: Zaufanie a Gazeta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 14:38
              niestety mam ciocię 86-letnia kobietę która jest na moim utrzymaniu,
              nierefolmowana,przykro mi to pisać, od lat indoktrynowana przez GW, muszę
              kupować jej tą g... gazetę, sorry
      • Gość: torvik Re: Zaufanie a Gazeta IP: *.devs.futuro.pl 26.02.06, 08:42
        Należy jeszcze dodać trochę za dział Sport-zawsze to te od 2 do 6 stron. Temu
        działowi ja ufam. wobec tego 50 Kelwinow (dla osob ktore nie uwazaly na lekcjach
        fizyki: to oznacza -223 stopni Celsjusza).
        • Gość: mis Re: Zaufanie a Gazeta IP: *.136.rev.vline.pl 26.02.06, 21:44
          Troche sie zdziwicie,ale dla mnie jest ona wiarygodna inaczej.Dalbym jej 100.To
          proste:masz 100%pewnosci ze jest dokladnie odwrotnie niz ta szmata podaje.
          • Gość: Karol Re: Zaufanie a Gazeta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 13:06
            Dziś oburzenie bo red Marszałek posadzona o TW. To chyba nie pierwsza osoba w
            tej redakcji z takim życiorysem.Cały czas słyszą radość o samolustracji wśród
            kleru. Kiedy nastąpi taka lustracji w świecie dziennikarzy?
            • Gość: twardziel Re: Zaufanie a Gazeta IP: *.aster.pl 28.02.06, 13:45
              Nie wyklucza procesu przeciw prezydentowi! Zdumienie dziennikarzy wzbudza fakt,
              że jak były inspiracje i przecieki SS w kierunku pismaków to odpowiednie słuzby
              szukając tychże, obserwowały wybrane osoby obu z soba grających! Tak było, jest
              i będzie we wszystkich krajach świata.Ale nasi żurnaliści chca byc poza wszelką
              kontrolą. Nietykalni. Naprawdę pojebałos. Wczoraj seans u Olejnik z Baczyńskim
              i Wróblewskim - użyli określenia aberracja, oczywiście w stosunku do Rządu,PiS
              i wroga publicznego nr1 J.Kaczyńskiego. Panowie! - do siebie, do siebie z tymi
              wywodami. Olejowa zachwycona.
    • Gość: Karol Re: Zaufanie a Gazeta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 14:00
      Ja z taką samą ciekawościa czekam na informacje ,który z obecnych biskupów
      kiedyś donosił na swoich jak również który z bosów dziennikarskich sprzedał się
      jak prostytutka.
      • Gość: Czerwiec 14 Re: Zaufanie a Gazeta IP: *.chello.pl 28.02.06, 19:54
        Gość portalu: Karol napisał(a):
        > ... który z obecnych biskupów kiedyś donosił na swoich ...

Z przykrością trzeba zauważyć, że kilku chyba jest [jeden(?) nawet na "liście
        Wildsteina"]. Już swojego czasu na tym Forum pisaliśmy o "biskupach, zakonnikach
        i księżach patriotach";

> ... który z bosów dziennikarskich sprzedał się jak prostytutka.

"który (...) sprzedał się"? Najprawdopodobniej na palcach jednej ręki można
        policzyć który NIE sprzedał się.
        Do tej pory myślałem, że T.Wołek i Wróblewski z Newsweeka, byli tymi, którzy się
        "nie posprzedawali", ale z tego co ostatnio (od kilku tygodni) obaj wygadują, to
        ... znowu się zawiodłem.
    • c.talleyrand Re: Zaufanie a Gazeta 28.02.06, 16:09
      Sondaż powsytał na kolanach redaktora Wrońskiego i Pacewicza.
    • jastan1 Re: Zaufanie a Gazeta 02.03.06, 09:19
      Dziś w TOK-u, podczas dziennikarskiej dyskusji, dało sie zauważyć "nowe" głosy.
      Jeśli dobrze usłyszałem i zrozumiałem, świadczące one o tym , ze środowisko
      dziennikarskie nie jest tak krystalicznie czyste.Okazuje się, że juz min
      Siemiątkowski, były szef spec-służb powiedział, że zatrudniają one
      dziennikarzy. Można więc zapytać ilu? w jakim celu? ile zdalnie kierowanych
      afer czy przecieków wprowadzili do mediów?
      • Gość: pro Re: Zaufanie a Gazeta IP: *.aster.pl 02.03.06, 10:16
        Zgadza się. M.in. delikatne zrzutki, że komisja śledcza zaproponowana przez PO
        w sprawie Marszałek/Kittel, to nienajlepszy pomysł, i będzie wykorzystywana do
        rozgrywek politycznych itp. Najwyższy czas żeby spojrzeli na siebie, a nie uda-
        wali,że nie umieja czytać co setkami piszą o świecie dziennikarskim chocby setki
        internautów. Może tez oglądali wczorajszy program Latkowskiego w TVP2.
        W kazdym razie, jak się chce kogoś kontrolować to samemu trzeba byc względnie
        czystym. Co z samolustracją??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka