det_gittes 27.02.06, 19:39 W koncu sie Stuhr doczekal, jak najbardziej mu sie ta nagroda nalezala. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kotkameleon Re: Orły dla Braunek i Stuhra IP: *.chello.pl 27.02.06, 20:51 a mnie sie niepodoba ze pan Zanussi jest obecny w zyciu publicznym. jak ktos nie jest zorientowany proponuje piosenke swietlikow - jowejek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Orły pod patronatem kaczki IP: *.poboznego.osiedla.net 27.02.06, 21:03 A co to za impreza? W polsce rocznie mamy chyba wiecej festiwali niż się filmów produkuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tekameka A Tomasz Kot przepadł IP: *.koba.pl / *.koba.pl 28.02.06, 07:26 cudowna rola, ale cóż sa równiejsi. Film "Skazany na bluesa" równiez przepadł, przynajmniej za muzykę nagroda sie należała, ale cóż są rówmiejsi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nika Re: Orły dla Braunek i Stuhra IP: 80.51.222.* 01.03.06, 09:25 a o co chodzi z tym Zanussim? Odpowiedz Link Zgłoś
jumar1 Re: Orły dla Braunek i Stuhra 27.02.06, 21:10 Stuhr tak trwale wbił sie w obraz polskiej kinematografii, że ta nagroda wiele nie zmienia... ..mimo wszystko jednak.. ..cieszy! pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
normalny_inaczej Re: Nagrody dla komornikow 27.02.06, 21:12 A jakie nagrody dostaną najlepsi komornicy od swoich ofiar? "Sęp Roku"? ------- Bies. Gorące wiadomości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piwa2 Re: Nagrody dla komornikow IP: *.eu.org 27.02.06, 23:32 Mówi się, iż Falk jest nagradzany w rewanżu za wcześniejsze niepowodzenia, poniekąd się zgadzam. Film "Komornik" poprawny nic więcej. Chociaż zastrzegam, iż jednak nagrody dla PREIS i CHYRY jak najbardziej zasłużone. A propos Stuhra, jasne, że mu się nagrody należą, film "Pogoda na jutro", który nagród wielu nie dostał ma tak ciekawe, z jakże niepolskim podejściem do kwesti problemu kryzysu wartości, historii i odnalezienia się w życiu różnych pokoleń. "TULIPANY" hm...szkoda, że nie dostały nic więcej poza nagrodą Braunek, kolejny nie doceniony film i jaka obsada i Chyra i Braunek i ten trzeci z łódki z "Noża w wodzie". co to za denerwujaca reklama figów wrrr! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jury się myli Re: Orły dla Braunek i Stuhra IP: *.domena.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.06, 21:34 widziałem "Komornika " i nie polecam jest nieco głupawy, bardzo daleko odbiega od rzeczywistości, nie jest ani śmieszny, ani wzruszajacy, "Skazany na bluesa" - naprawdę dobry film - najdłuższe owacje na festiwalu w Gdyni - całkowicie zasłużone Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: margot Re: Orły dla Braunek i Stuhra IP: *.chello.pl 27.02.06, 21:37 Jaka nagroda dla Stuhra? Ktoś tu nie umie czytać? Stuhr wręczał nagordę, a otrzymał ją Feliks Falk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mer-- Re: Orły dla Braunek i Stuhra IP: *.internet.v.pl 27.02.06, 21:39 Brawa dla pana Jerzego Stuhra!!! nareszcie zobaczyl nie orla cień a orla!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opel Re: Orły dla Braunek i Stuhra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 04:29 O niczym innym Stuhr (senior) nie marzył. Zwłaszcza w tym stylu w jakim odebrał (junior) nagrodę. Powaga sytuacji - taka ważna nagroda. Ściema roku te Orły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: butterfly Chyra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 22:16 tak mi się dziwnie wydawało, że Chyra wcielił się w główną postać w tym filmie, a nie, jak zostało napisane w artykule, dostał nagrodę za rolę drugoplanową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rt Re: Orły dla Braunek i Stuhra IP: *.aster.pl 27.02.06, 22:22 Komornik to była rola...drugoplanowa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wirusx Re: Orły dla Braunek i Stuhra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 22:53 Panie dziennikarzu/Pani dziennikarko, nie mogą być DWIE nagrody za to samo, czyli drugoplanowe role męskie i dla Chyry, i dla Stuhra, regulamin nie pozwala! Odpowiedz Link Zgłoś
jumar1 I jak... 27.02.06, 23:28 ..tu teraz poprawić artykuł.. ..skoro już komentarze poszły?;-) Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZAORAC PRL to w polsce jest akademia filmowa? IP: *.hsd1.wa.comcast.net 28.02.06, 00:07 akademia fimowa w polsce, shronisko dla pijaczkow i kolesi. polacy jestescie zalosni, ja nie chce byc czescia tej farsy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tolek Polska szkoła filmu ? Ostały się jeno popłuczyny IP: *.ame.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.06, 12:51 Odpowiedz Link Zgłoś
block-buster Zenujaca "akademia",zenujace "orly",zenujacy Stuhr 28.02.06, 13:13 1.Kto ustalal sklad tej zalosnej "akademii" filmowej.Kto w niej zasiada? 2.Piata liga Europy musi miec adekwatna nazwe "zwyciezcow",np.karaluchy lub pajaki... 3.Dla mnie Stuhr senior to najbardziej zalosna postac polskiego kina.Taki drugi Franciszek Trzeciak/kiedys aktor a pozniej,niestety,"rezyser" strasznych filmow,dokladnie tak zlych,jak wszystkie "dziela" rezyserowane przez komedianta. 4.A co w ogole slychac u Agnieszki MOcno Odorowicz,szefowej Instytutu Kina... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cohen Re: to w polsce jest akademia filmowa? IP: *.net-serwis.pl 28.02.06, 14:09 Co my biedni teraz bez ciebie zrobimy? Przyjdzie się chyba z żalu upić i powiesić. Sam jesteś żałosny(a). Krzyż na drogę. A tak na marginesie Komornik to słaby, a co najwyżej przecietny film. Dobre aktorstwo, ale scanariusz zupełnie pęknięty. Falk robił już dużo lepsze filmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ornitolog Re: Orły dla Braunek i Stuhra IP: *.pit-01.cvx.algx.net 28.02.06, 00:18 Maciej Stuhr nie popisal sie seksistowskim dowcipem o "orlicach" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Staszek Orzeł brzmi zbyt dumnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 00:36 Orzeł, to zbyt dumnie brzmiące słowo, aby używać go do wyróżnień polskich filmów. Nazwa powinna być adekwatna do wytworzonego produktu. W tym przypadku, propnuję przyznawać KOLIBRY. Jakie dzieła - takie ptaki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glos z widowni Stuhr Stuhrowi nie rowny IP: *.pit-01.cvx.algx.net 28.02.06, 01:24 Za seksistowskie "poczucie humoru" Maciejowi Stuhrowi nalezy sie solidna reprymenda od nieobecnego (na szczescie! - bo tez go lubie i szanuje) ojca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: $$$ Re: Stuhr Stuhrowi nie rowny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 04:26 Dokładnie tak! A historyjka jak to z tatusiem spotkał się na egzaminie, poniżej krytyki. Cały czas się jąkał i "kaleczył" zdania. FARSA!!! Oglądałam ostatnio transmisję z BAFTy. Jaki kraj taka gala. Odpowiedz Link Zgłoś
sofialoren Re: Stuhr Stuhrowi nie rowny 28.02.06, 09:48 ...i tutaj muszę zdecydowanie wyrazić mój sprzeciw. Pan Maciej bardzo dobrze poradził sobie z tym niewdzięcznym zadaniem. Pompatyczna atmosfera i ten kwas bez jego lekkości byłby nie do zniesienia!!!! środowisko filmowe wyraźnie kontestujące...chyba akademia filmowa nie jest szczególnie poważana. Brawa dla młodego Sthura! Jeśli ktoś chce tu ganić kogoś to proszę zabrać się za Roberta Gonerę...przecież to było i nie na miejscu i nie na poziomie...KONSTERNACJA !!! pO PROSTU TECHNIKUM ŻEGLUGI albo inne ślusarstwo wyszło z człowieka...zupełny brak wyczucia... Szkoda , że w taki sposób odebrał głos nagrodzonej Kindze Preis. Odpowiedz Link Zgłoś
sofialoren zachowanie Gonery 28.02.06, 09:54 może ktoś wytłumaczy mi dlaczego tak się zachował...bo nie rozumiem. a. nie zrozumiał żartu, ma kompleksy i tak zripostował słowa Sthura, że w kategorii gł.r.kobieca wręczy nagrodę ktoś kto nigty tej nagrody nie dostał, b. miał swoją sprawę do załatwienia, z resztą dodał że nie podpisał przecież umowy, c. chciał udowodnić że ta impreza to dno... d. zaproponuj własną odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Atomek Re: Orły dla Braunek i Stuhra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.06, 09:55 A propos zdjecia - a kim jest ten koles obok Kingi Preis???:))) Odpowiedz Link Zgłoś
sofialoren Re: Orły dla Braunek i Stuhra 28.02.06, 09:59 dobre pytanie.właśnie też sobie je zadaję. Robert udowadnia właśnie kim jest...no luzakiem chyba... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Na pewno sześć? IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 28.02.06, 09:57 Nie wiem czy nagroda publiczności to też nie jest Orzeł. Bo w takim razie tych Orłów doliczyć się można siedem a nie sześć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carlo chory kraj.... IP: *.aster.pl 28.02.06, 11:28 ...w którym bohaterami są komornicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FreakyMisfit Re: Orły dla Braunek i Stuhra IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 28.02.06, 12:29 Właśnie ściągnąłem ten film :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x komrnik jaki to paw. wątłość scenariusza nadarabia IP: 217.153.152.* 28.02.06, 18:00 niedostatki w grze aktorów (nawet u pana CH) Odpowiedz Link Zgłoś
bjkor Re: Orły dla Braunek i Stuhra 01.03.06, 08:41 Zgadzam się ,że należą się czasami nogrody filmowe. tylko jak zwykle u nas wszystko jest wielkie. Jak przeczytałem w Polsce rozdaje się ponad 300 nagród filmowych rocznie przy produkcji 20 filmów. Mało tego z naszych pieniędzy czyli podatików. Niewielka grópa ludzi żyle z naszych podatków nie wiem w imię czego. MAM PROPOZYCJĘ NIE DAJMY SIĘ TAK WYKORZYSTYWAĆ FINANSOWO. Dobry reżyser nie mósi żyć z naszych podatków. On zarobi na filmie czy teatrze a jak nie to bezrobocie. to nie muszą być Świete Krowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Samson/ite/ Katolicki reżyser Zanussi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 13:04 Ciekawe jaki film teraz zrobi czyżby "Dzieci z dworca /centralnego/ leningradzkiego 2"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiki Re: Katolicki reżyser Zanussi IP: *.w82-120.abo.wanadoo.fr 01.03.06, 23:46 Niestety pewnie tak. Tych dzieci jest tam tak duzo(widzialam na wlasne oczy), nikt sie nimi nie interesuje, ze teraz dopiero bedzie mial wybor i bedzie czul sie bezkarny. Odpowiedz Link Zgłoś