Dodaj do ulubionych

Czy pamietacie Ande Rottenberg dyr. Zachety?

IP: *.nas18.philadelphia1.pa.us.da.qwest.net 10.01.03, 05:42
Jej wystawy wywolywaly duze zainteresowanie i cieszyly sie popularnoscia.
Wysoka jakosc sztuki i niebanalne przedstawienia przyciagaly szeroka publike
i rzesze dzieci. Dlatego nalezy przypomniec niezapomniana sztuke "Nazisci",
przedstawiajaca slynnych aktorow w Polsce w mundurach hitlerowcow. To dzielo
z pewnoscia dorownuje klasycznym zabytkom polnocnych Wloch i przyszle
pokolenia beda ja pamietaly rownie dobrze jak wieze w Pizie, czy skarby
Wenecjii. Druga wystawa przedstawia Papieza przygniecionego przez meteoryt co
krytycy okreslili jako geniusz oryginalnosci i smaku oraz wprawna reke
artysty. Przy czym zdania sa podzielone. Jedni uwazaja, ze piramidy egipskie
nie robia takiego wrazenia inni znowu jako porownanie podaja slynny Waste
Managament doskonale znany amerykanskim ekspertom dziel sztuki.
Niech drogi czytelnik nie zapomni, ze ja rowniez mam dusze artysty. Niesiony
natchnieniem, gleboko oddychajac swiezym powietrzem jaki w polska kulture
dmuchnela Anda Rottenberg zamierzam powiesic za pejsy, na sufitowej lampie,
ortodoksyjnego Zyda.
Obserwuj wątek
    • Gość: Hiacynt Re: Czy pamietacie Ande Rottenberg dyr. Zachety? IP: 195.205.252.* 10.01.03, 10:13
      Gość portalu: polishAM napisał(a):

> Jej wystawy wywolywaly duze zainteresowanie i cieszyly sie popularnoscia.
      > Wysoka jakosc sztuki i niebanalne przedstawienia przyciagaly szeroka publike
      > i rzesze dzieci. Dlatego nalezy przypomniec niezapomniana sztuke "Nazisci",
      > przedstawiajaca slynnych aktorow w Polsce w mundurach hitlerowcow. To dzielo
      > z pewnoscia dorownuje klasycznym zabytkom polnocnych Wloch i przyszle
      > pokolenia beda ja pamietaly rownie dobrze jak wieze w Pizie, czy skarby
      > Wenecjii. Druga wystawa przedstawia Papieza przygniecionego przez meteoryt co
      > krytycy okreslili jako geniusz oryginalnosci i smaku oraz wprawna reke
      > artysty. Przy czym zdania sa podzielone. Jedni uwazaja, ze piramidy egipskie
      > nie robia takiego wrazenia inni znowu jako porownanie podaja slynny Waste
      > Managament doskonale znany amerykanskim ekspertom dziel sztuki.
      > Niech drogi czytelnik nie zapomni, ze ja rowniez mam dusze artysty. Niesiony
      > natchnieniem, gleboko oddychajac swiezym powietrzem jaki w polska kulture
      > dmuchnela Anda Rottenberg zamierzam powiesic za pejsy, na sufitowej lampie,
      > ortodoksyjnego Zyda.

uśmiechnąłem się :))

a byle co nie potrafi mnie rozbawić

Hiacynt
      • Gość: Niech Re: Czy pamietacie Ande Rottenberg dyr. Zachety? IP: 217.197.165.* 10.01.03, 10:55
        Polisham, a ty tylko o jednym. Czy ciebie w dziedzinstwie jakis rabin
        molestowal, ze nie mozesz sobie odpuscic?
        • Gość: polishAM Re: Czy pamietacie Ande Rottenberg dyr. Zachety? IP: *.nas15.philadelphia1.pa.us.da.qwest.net 10.01.03, 13:08
          No stary, czy podwazasz artystyczne walory mojego dziela? Dzisiejsza sztuka
          musi wyzwalac kontrowersje wsrod ogladajacych zeby mozna ocenic ich reakcje.
          Tylko ja i Anda Rottenberg prawidlowo interpretujemy sztuke nowoczesna.
          • Gość: Niech Re: Czy pamietacie Ande Rottenberg dyr. Zachety? IP: 217.197.165.* 10.01.03, 13:40
            Twoje poczucie humoru mnie nie bawi. To co piszesz jest wylacznie objawem
            twojej fobii, nie ma w tym ani wiekszego sensu, ani tym bardziej nic
            dowcipnego. Wedlug mnie jestes chory - i z czego tu sie smiac? Nie wypada.
            PS. Ale podrzuce ci temat, ktory mozesz eksploatowac w nieskonczonosc.
            Posiadanie lub nie napletka. Mozesz wymyslac teraz setki zabawnych dykteryjek.
            I nie zapomnij umiescic ich na forum: "Mam napletek, ale nie mam mozgu".
            • Gość: Hiacynt symetria IP: 195.205.252.* 10.01.03, 14:14
              Gość portalu: Niech napisał(a):

> Twoje poczucie humoru mnie nie bawi. To co piszesz jest wylacznie objawem
              > twojej fobii, nie ma w tym ani wiekszego sensu, ani tym bardziej nic
              > dowcipnego. Wedlug mnie jestes chory - i z czego tu sie smiac? Nie wypada.
              > PS. Ale podrzuce ci temat, ktory mozesz eksploatowac w nieskonczonosc.
              > Posiadanie lub nie napletka. Mozesz wymyslac teraz setki zabawnych
              dykteryjek.
              > I nie zapomnij umiescic ich na forum: "Mam napletek, ale nie mam mozgu".

w tm przypadku bez wątpienia przesadzasz

czy znasz grafiki Topora?

Hiacynt
              • Gość: Niech Re: symetria IP: 217.197.165.* 10.01.03, 14:19
                Nie widze zwiazku. Poza faktem, ze Topor wzbudza obrzydzenie Polishama
                bynajmniej nie z powodu jego grafik.
                • Gość: polishAM Re: symetria IP: *.nas38.philadelphia1.pa.us.da.qwest.net 11.01.03, 02:14
                  Widzisz "niech" Twoje niezrozumienie sztuki nowoczesnej w koncu wyzwala w Tobie
                  sily, ktore ewentualnie zaowocuja olsnieniem. Do tego trzeba jednak wstrzasu.
                  Tylko ja i Anda Rottenberg pojmujemy to odpowiednio. Zyd wiszacy na lampie, Zyd
                  wiszacy do gory nogami na lampie, Zyd lezacy, to tylko nowy nurt a Ty od razu
                  doszukujesz sie teorii spiskowej. Seks w sztuce nie jest ostatnio w modzie a ja
                  lubie byc prekursorem, przecierac drogi nieznane, rozumiesz. Moglbym mowic o
                  sztuce caly dzien.
                  • Gość: stan Re: symetria IP: *.avenel01.nj.comcast.net 12.01.03, 18:04
                    Polish, nie przejmuj sie nim. Dzieki takim jak on, palono ksiazki, burzono
                    dziela sztuki, cenzurowano autorow. Domyslam sie, ze Twoj projekt jest w
                    trakcie planow. Daj nam znac kiedy odbedzie sie premiera wystawy.
                    • Gość: polishAM Re: symetria IP: *.nas38.philadelphia1.pa.us.da.qwest.net 19.01.03, 21:44
                      Ja kocham grafike Topora. To on wlasnie mnie inspiruje. Projekt wiszacego Zyda
                      to nic innego tylko modernistyczny styl ktory krytycy ocenia zgodnie z jego
                      walorami artystycznymi. W Izraelu na pewno wzbudzi on kontrowersje, ale prosze
                      nie wysuwac pochopnych wnioskow. Wielkie dziela zawsze wywolywaly kontrowersje.
                      • Gość: polowanie_na Re: symetria IP: *.avenel01.nj.comcast.net 15.05.03, 20:00
                        A czy bedzie mial w reku akordeon. Taka wlasnie mialem wizje. Ci ktorzy
                        watpia, ze ten projekt jest sztuka maja drewniane uszy, szklane oczy i
                        brunatna przeszlosc. Adam Michnik.
    • Gość: gitman Re: Czy pamietacie Ande Rottenberg dyr. Zachety? IP: bierki:* / 192.168.9.* 01.02.03, 15:12
      no to powies, to moze byc nawet zabawne jak by zydkowie sie rozdarli na taka
      niesprawiedliwosc. :)))
      • trudny2002 Re: Czy pamietacie Ande Rottenberg dyr. Zachety? 03.02.03, 11:39
        Pamiętam i nie planuję zapominać.
        Ty zaś autorze wątku, pozwalasz sobie na zapominanie o elementarzu.
        Piszesz o kontrowersyjnej koncepcji, a opowiadasz o prymitywnym przełożeniu na
        obraz czegoś do rozumienia czego musisz jeszcze w porciętach podrosnąc.
        Gwoli jasności , nie jestem Żydem. Żeby było jeszcze jaśniej to moze podejdź
        bliżej żyrandola...
        trudny
      • Gość: polishAM Re: Czy pamietacie Ande Rottenberg dyr. Zachety? IP: *.tnt33.ewr3.da.uu.net 08.02.03, 04:10
        Zyd powieszony za pejsy na zyrandolu. Dostalem juz nawet przychylne recenzje
        przedpremierowe od srodowiska kultury. Sa pewne roznice zdan czy Zyd powinien
        miec na sobie kapelusz ale jak zawsze mowie, nigdy nie zadowolisz kazdego a
        sztuka chodzi wlasnymi drogami. Pozdrowienia.
        • Gość: avodazaraa Re: Czy pamietacie Ande Rottenberg dyr. Zachety? IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 16.04.03, 16:23
          Zalosny bezmozgu...Wlasciwie mialbym ochote zrobic ci to, co sie normalnie
          powinno takim zalosnym kretynom robic, czyli napluc w twarz. Ale i sliny
          szkoda. Podejrzewam, ze jestes jakims nieudanym malarzem po najgorszej akademii
          sztuk pieknych na swiecie w Warszawie, ale i to moze dla ciebie za duzo. Nie,
          bez agresji, choc z drugiej strony takich jak ty Mosad otstrzeliwal w jaja i
          warto na to zaklaskac tylko. Zydzi w twoich ustach, bez przerwy, prostacko i
          glupio. Nic nie wiesz o swiecie, sztuce i Andzie Rottenberg. W dodatku Jej Mama
          wg ciebie i twojego ulubionego etnografa Rosenberga niestety nie byla Zydowka.
          Wiec Anda tez nie jest, ty smierdzacy dlugi napletku.
          • Gość: mandragora Re: Czy pamietacie Ande Rottenberg dyr. Zachety? IP: *.chello.pl 16.04.03, 17:28
            Sluchaj Hamie. Wiecej uzyskasz, jezeli wkroczysz na jakakolwiek wystawe z
            szabelka i pocwiartujesz co nieco. Pare osob zwolnia, tv przyjedzie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka