Gość: marta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 19:04 nie słyszałam... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja Re: Przebój bez właściwości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 21:46 na pewno nie tego syfu, o którym pisze autor Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: Przebój bez właściwości 03.06.06, 02:54 "łamie się przecież nie tylko majątkowe prawa autorskie, ale też prawa artystów do integralności dzieła, czyli niezbywalne prawo np. Beatlesów do tego, by nikt ich utworów nie przerabiał na hip-hop" ----------------------------------------- A ja myslalem, ze sztuka nie ma granic. Czerpanie motywow i wzorcow od innych muzykow zawsze bylo praktykowane na swiecie. Jest cala masa parafraz na zapozyczony temat, kompozycji zainspirowanych czyjas muzyka. Dlaczego niby teraz ma byc cos takiego jak niezbywalne prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
stefanwarecki O czym mowa, drogi panie? 03.06.06, 06:16 Nie rozumiem, czemu tekst operuje wszechobejmującymi ogólnikami. Poza grupą, która słucha byle czego, mieszając style, są ludzie, którzy dobrze wiedzą, czego słuchają. Pisanie o "generacji iPoda" to nadużycie. IPod jest tylko środkiem technicznym, podobnie jak komputer czy telefon komórkowy. Jak zostanie wykorzystany, zależy tylko od użytkownika, choć oczywiście możliwości, jakie stwarza, działają też na zasadzie sprzężenia zwrotnego. Ale nic nie stoi na przeszkodzie, żeby odtwarzacz MP3 służył słuchaniu uporządkowanemu i świadomemu. Mejla też mozna napisać bez polskich znaków i byle jak, a można i tak, jak się pisze tradycyjne listy. A konkretnie - w pamięci mojego iRivera znajdują się aktualnie: Koncerty Brandenburskie Bacha, XVII-wieczna muzyka na puzon barokowy, Concerti Grossi Handla Op. 12, Wassermusik Telemanna i Concerti Grossi Corellego Op. 6. Więc proszę nie demonizować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iriver Re: O czym mowa, drogi panie? IP: 84.77.130.* 03.06.06, 12:50 zgadzam sie z przedmowca. poza tym chcialem zapytac panow z Wybiorczej ile to im placi firma Majkrosoft za to, by w co drugim artykule na temat w jakikolwiek zwiazany z muzyka, pojawiala sie nazwa odtwarzacza mp3 tej firmy? A moze wynika z niedoinformowania panow redaktorow i wydaje im sie ze na rynku istnieje juz tylko rzeczony sprzet?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iP Re: O czym mowa, drogi panie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.06, 14:26 iPod jest własnością firmy Apple, nie Microsoftu z tego co wiem, iPody nie używają oprogramowania Microsoftu, tylko firmowego Apple lub open source - Linuxa być może iriver jest niedoinformowany(a) a od lat wiadomo, że GW opłacają cykliści Odpowiedz Link Zgłoś
dawid_madian Re: O czym mowa, drogi panie? 04.06.06, 15:35 Jak już poprzednik zauważył, iPod nie jest własnością Microsoftu. Ale w pełni się z tobą zgadzam, że co najmniej irytujące jest to, że autor nazywa wszystkie odtwarzacze mp3 – iPod. To tak samo jak nazywać samochody – Fiat, a telewizory – Sony. Ignorancja autorów jest czasem zatrważająca… Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefania hej, Stefan IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.06.06, 18:21 a ten puzon cię trochę nie uwiera? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LMB o czym mówisz? IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 04.06.06, 20:17 > A konkretnie - w pamięci mojego iRivera znajdują się aktualnie: Koncerty > Brandenburskie Bacha, 17. wieczna muzyka na puzon barokowy, Concerti Grossi > Handla Op. 12, Wassermusik Telemanna i Concerti Grossi Corellego Op. 6. Więc > proszę nie demonizować. Więc o czym mówisz, skoro nie masz pojęcia o czym jest artykuł? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: betonowz.chleb Wy, krytycy........... IP: *.ds13.agh.edu.pl 03.06.06, 16:05 Męczą mnie panowie z GW z tymi swoimi komentarzami na temat rynku muzycznego. Jeszcze nie tak dawno zachwycali się tym jaki to świetny album wydali RHCP, a nie tak dawno okazało się, że tytułowy singiel to plagiat. Taka czcza gadanina jak artykuły wspomnianych panów są muzyce wogóle niepotrzebne. Tym bardziej, że współczesny pop nie zasługuje na to by o nim tyle mówić. Odpowiedz Link Zgłoś
dawid_madian Re: Wy, krytycy........... 04.06.06, 15:39 Poważnie, plagiat? A kogo splagiatowali? Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem123 A ja słyszałem - jest świetny 03.06.06, 23:27 Dlatych wszystkich którzy nie słyszeli: www.gnarlsbarkley.com/ Jest to fajny kawałek. Nogi same chodzą. Nie rozumiem w czym problem, czy to funk czy też rap. Dla mnie to fajny kawałek murzyńskiej muzyki, która nie trąci myszką. Odpowiedz Link Zgłoś
dawid_madian Re: A ja słyszałem - jest świetny 04.06.06, 15:50 W ogóle ten kawałek do mnie nie przemawia. Za bardzo zawodzący, mało rytmiczny, sztuczny archaizm też nie przypadł mi do gustu… ale cóż de gustibus et coloribus non est disputandum… Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LMB Z miksów polecam... IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 04.06.06, 20:15 ...nieco stary, ale doskonały "Closer to Spice", mix "Closer" Reznora i Spice Girls (teksty do siebie idealnie pasują!) Odpowiedz Link Zgłoś