Gość: atomowy IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 31.01.03, 12:46 Od dzisiaj gra nowe radio w Katowicach - BLUE FM! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
viking73 Re: BLUE FM 94,5 FM w Katowicach !!! 31.01.03, 13:05 Czyli tak modne ostatnio robienie ludziom wody z mózgu. BLUE FM nadawało w Krakowie na częstotliowości 97.7 FM. Zostało zamordowane przez KRRIT. Teraz na tę częstotliwość wlazła ESKA (przyzwoita stacja swoją drogą). Słyszałem, że TM "BLUE" został sprzedany, ale dla mnie nazywanie teraz jakiejkolwiek innej stacji "BLUE" to nadużycie. PS. A dawne prawdziwe BLUE FM odrodziło się w Krakowie jako RADIO REGION 96.7 FM. Odpowiedz Link Zgłoś
t.o.m.e.k Re: BLUE FM 94,5 FM w Katowicach !!! 31.01.03, 13:41 No - atomowy, wreszcie masz radio dla siebie... Dynamiczne, nowoczesne, z playlistą, dj'ami, przebojami... Fantastycznie - takiego radia jeszcze nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
atomowy Re: BLUE FM 94,5 FM w Katowicach !!! 08.02.03, 15:17 słucham Trójki i ZETki na zmianę. I tylko tych stacji. A o BlueFM dowiedziałem się z Gazety Wyborczej Katowice. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rysiek Re: BLUE FM 94,5 FM w Katowicach !!! IP: *.bedzin.sdi.tpnet.pl 31.01.03, 14:47 Gość portalu: atomowy napisał(a): > Od dzisiaj gra nowe radio w Katowicach - BLUE FM! To żadne nowe radio, tylko agorowy Top FM pod nową nazwą. Zresztą na RDSie nadal świeci się Top FM i ludziom robi się woda z mózgu, gdy prezenter mówi Blue FM, a wyświetlacz podaje Top FM. Posłuchałem przez kilka godzin i muszę przyznać, że od strony muzycznej lepsza od Blue jest Eska 99,1 FM. Odpowiedz Link Zgłoś
atomowy Re: BLUE FM 94,5 FM w Katowicach !!! 08.02.03, 15:19 Gość portalu: Rysiek napisał(a): > Gość portalu: atomowy napisał(a): > prezenter mówi Blue FM, a wyświetlacz podaje Top FM. U mnie na RDSie nie było rzadnej nazwy. > > Posłuchałem przez kilka godzin i muszę przyznać, że od strony muzycznej >lepsza od Blue jest Eska 99,1 FM. Nie mogę porównać bo nie słucham ani jednej. Odpowiedz Link Zgłoś
skorpen Re: BLUE FM 94,5 FM w Katowicach !!! 31.01.03, 19:07 Nowe radio, stara bida :-/ Może wraz z ideą nowego radia faktycznie wprowadzić coś nowego ??? Ja wiem, że KRRIT nie chce dać Agorze żadnych koncesji poza tymi na grające tandetnego pop'a. Ale to chyba nie jest równoznaczne z zakazem krzewienia żadnych idei, ale może mi się tylko zdaje :-/ Ciężko oceniać po jednym dniu, ale już teraz mogę powiedzieć, że nazwa jest nadwyraz nieszczęśliwa, tym bardziej, że przynajmniej w Katowicach Top kojarzył się dobrze, nie było to nigdy świetne radio, ale Lista prowadzona przez Tomka Achtelika jest mam nadzieje cały czas w pamięci (coraz niestety starszego) mojego pokolenia ;). Czy po to była cała kampania promująca Top z nowym znaczkiem żeby teraz od tak to przekreślać ??? Agora powinna się lepiej zorientować na co idą jej pieniądze ! Jeżeli chodziło o konflikt nazw można było by "Nowy Top" czy coś w tym stylu :)Fajnie by było gdyby dyrekcja radia podjeła starania, by walczyć o dusze młodzieży. Mam na myśli odtworzenie sobotniej listy przebojów która statnowiła alternatywe i ciekawą konkurencję dla tracenia czasu w nieszczęsnych dyskotekach!!!Wiem, że kiedyś tak było i mimo to upadło, ale moim zdaniem wynikało to ze złej polityki promowania listy, a wszyscy dj'e tamtejszego radia skutecznie grali wszystko inne tylko nie piosenki z listy :(. Natomiast w dobrym czasie można było słuchać utworów kandydujących, przeważnie słabych, które przez ciągłe ich granie wbijały się w głowe mimo, że były marnej jakości :(. Ja mimo wszystko, że w nowym-starym radiu znajdą się ludzie wieżący w to co robią, postawią stronkę radia(to naprawdze nie jest ani trudne, ani drogie-webmasterzy agory mogą to pewnie zrobić gratis ;)) i znowu zaczną tworzyć coś miłego, czego sobie i Katowickiej młodzieży życzę :). Jak ktoś czyta jeszcze do tego momentu, to jeszcze jedna idea :)Może warto by się zainteresować na śląsku nowymi gatunkami muzyki ??? Może chociaż mała nocna audycja z muzyką numetalową(KoRn w Radiu :)) czy rapem, soulem, blusem czy hard rockiem. W końcu stacji z popowymi kawałkami jest od groma, a dobrej muzyki mało :(. To mogło by pomóc ściągnąć młodzież która słucha teraz beztreściowych rozgłośni w stylu Planety :P Pod skryptem Do słuchaczy Eski-powody dla których nie powinniście słuchać tego radia !!!: -Za tą rozgłośnią stoi wiceprzewodniczący KRRIT-niejaki pana Czarzasty-starego komuch z układami tak silnymi, że nawet przy aferze Rywina się przewija!!!Jego próby zawładnięcia rynkiem mediów w Polsce są nie tylko nieuczciwe, ale również mają chore idee zdobycia władzy.Zainteresowanych odsyłam do: newsweek.redakcja.pl/archiwum/artykul.asp?Artykul=10382 W końcu dobrze wiedzieć kto kreuje wasze wydania informacyjne :( BTW to również on stai za zamknięciem Krakowskiego Blue FM(ciekawego, choć komercyjnego radia) :_( -Powód drugi-trochę nie fair ale co tam, to jest radio z Sosnowca i to powinno każdego szanującego się ślązaka skutecznie zniechęcać ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paf Re: BLUE FM 94,5 FM w Katowicach !!! IP: *.tpnet.pl / 80.51.254.* 01.02.03, 02:37 Wlasnie slucham BLUE FM i im sie dzingiel pomylil i puscili TOP FM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dokladnie o 2.36 Odpowiedz Link Zgłoś
markiza_de_kotlet_mielony Re: BLUE FM 94,5 FM w Katowicach !!! 01.02.03, 08:40 Tak...jeszcze artykuł we wczorajszej gazecie, o "nowym " radiu... I najlepsze hasło:"Prezenterzy i dziennikarze, ktorzy tworzą nowe Radio Blue Fm 94,5, pracowali wcześniej w różnych stacjach radiowych ." Zastanawiam się w jakim sensie...bo ze zdjęcia widzę,że to Ci sami z Top Fm... chyba,że chodzi o to,ze wcześniej pracowali w Radio Karolina - Tylko Złote Przeboje, bo znam niektórych i wiem,ze tam zaczynali swoją przygodę z Agorą. A tak wogóle, to wszystkie artykuły w Wyborczej są tak rzetelne? Moze Gazeta powinna się nazywać FANTASTYCZNA WYBORCZA... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lesiek Re: BLUE FM 94,5 FM w Katowicach !!! IP: 195.205.139.* 03.02.03, 08:15 markiza_de_kotlet_mielony napisała: > Tak...jeszcze artykuł we wczorajszej gazecie, o "nowym " radiu... > I najlepsze hasło:"Prezenterzy i dziennikarze, ktorzy tworzą > nowe Radio Blue Fm 94,5, pracowali wcześniej w różnych stacjach radiowych ." > > A tak wogóle, to wszystkie artykuły w Wyborczej są tak rzetelne? > Moze Gazeta powinna się nazywać FANTASTYCZNA WYBORCZA... To, jak katowicka mutacja Wybiórczej lansuje te szafy grające Agory, jest śmieszne i żałosne. Ciekaw jestem, czy przy okazji sprawy Rywina ktoś się zastanowi, jak bardzo spór o władzę i kontrolę nad mediami prowadzi do zatracenia bezstronności i rzetelności dziennikarzy mediów należących do koncernów, które ten spór prowadzą. W przypadku GW jest to zauważalne szczególnie (lobbowanie w sprawie ustawy, twórczość nt. pana Czarzastego, no i w końcu - last but not least - przemilczanie i zakłamywanie sprawy Trójki). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: BLUE FM 94,5 FM w Katowicach !!! IP: *.easycomm.pl / 10.0.0.* 01.02.03, 11:29 Nie wiem jak Wam ale mnie nie podobają się strasznie te ich dżingle, są fatalne, muza i ludzie bez zmian, ale te dżingle i ten męski głos, tego się nie da słuchać, przerzucam się na Eskę ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał CZY TYLKO NAZWA "BLUE" BĘDZIE RÓŻNIŁA RADIO"TOP"? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 05.02.03, 01:08 Czy ktoś może mi odpowiedzieć na pytanie:Czym ma się różnić niby Nowe Radio "BLUE" nadawane na tej samej częstotliwości co dawne Radio "TOP FM"...? Nie wiem jak Wy, ale ja przepraszam nie widzę jak na razie rzadnej różnicy... Radio "TOP" nazywałem radiem :" Shakiry i Tiny Turner", ponieważ ilekroć przełączyłem na 94,5 fm zawsze słyszałem piosenki tych wokalistek...O ZGROZO!!! To nie ze względu, abym nie cenił "Tych Pań" pod względem dorobku muzycznego- wręcz przeciwnie- chodzi mi o nagminność serwowania Słuchaczom ciągle tych samych, powtarzajacych się utworów. Co do prezenterów, także miałem niewielkie uwagi...Np.: niekiedy infantylne komentarze Pana Bartka Lisa(który kiedyś sam powiedział,że:"wzrok utkwił mu w kobiecych majtkach")przyprawiały o żenujący grymas twarzy,tak i Pan Michał Hącia,zawsze wieczorami nagminnie karmił nas przygnębiającymi komentarzami typu:"...mamy prawo czuć się senni, mamy prawo czuć się żle..."( Co do więcej komentarzy tego Pana to nie będę się wogóle wypowiadał...:( I czym zabłysło niby Nowe Radio "Blue"...? Chyba tylko nowym Logo i bilbordami, bo esencja, klimat, muzyka,prezenterzy i teksty- PRZEDREWOLUCYJNE>>!! Jedynie pasmo prowadzone przez Tomka Ahtelika, można naprawdę zaliczyć do profesjonalnego poziomu - Bardzo Pozdrawiam TOMKU! Coraz częściej słucham jednak teraz "RMF FM", ponieważ perfekcja zawsze przebije kicz, a do niej jeszcze Radiu " czy Blue czy Top" niestety bardzo daleko... Z wyrazami współczucia... Odpowiedz Link Zgłoś
moniczkabb Re: CZY TYLKO NAZWA 'BLUE' BĘDZIE RÓŻNIŁA RADIO' 08.02.03, 15:26 We Wrocławiu było Radio Klakson i nagle nie wiadomo dlaczego na tej samej fali pojawiło się nie lepsze Blue FM. A tak się reklamują, że najlepiej dobrana muzyka. Akurat... Odpowiedz Link Zgłoś