Dodaj do ulubionych

"Lot 93": Co się naprawdę wydarzyło w porwanym ...

• robur1978 najwieksze wydarzenie XXI wieku 01.09.06, 16:46
      Dla mnie 11 wrzesnia to najwieksze wydarzenie XXI wieku i wcale nie dziwi mnie
      fakt, ze nakreca sie o tym filmy. O Papiezu tez kreca i to nie jeden. Tylko ze
      z calym szacunkiem dla Papieza byl to schorowany starszy czlowiek ktory kiedys
      i tak by umarl, a 11 wrzesnia to precedens w skali Swiata. Jednego dnia
      Ameryka, drugiego Londyn a trzeciego Warszawa. Tego nigdy nie da sie
      przewidziec. Nie dziwi mnie tez fakt ze pasazerow lotu 93 uwaza sie za
      bohaterow. Wspolczesnym ludziom wlasnie takich bohaterow brakuje a nie goscia,
      ktory kiedys sobie na koniku szabelka walczyl. A ci ktorzy mysla ze cale to
      wydarzenie to mistyfikacja pewnie mysla tez ze Elvis zyje.
      PS. Ameryka ma przynajmniej swoich bohaterow i w obliczu tragedii potrafi sie
      zjednoczyc. W Polsce w obliczu wielkiej tragedii zywy okradalby trupa...
    • Gość: p2p "Lot 93": Co się naprawdę wydarzyło w porwanym .. IP: *.acn.waw.pl 01.09.06, 16:47
      Polecam obejrzec "911 in Plane Site" i sprobowac odpowiedziec chociaz na czesc
      pytan tam postawionych (na podstawie autentycznych, archiwalnych materialow).
      Moze sie okazac, ze wiekszosc rzeczy przedstawionych w "Locie 93" to domysly i
      rzeczy, ktore byc moze w ogole nie mialy miejsca.
    • osama_goldstein robur1978 i wiara w cuda 01.09.06, 16:52
      robur1978 napisał: ci ktorzy mysla ze cale to
      wydarzenie to mistyfikacja pewnie mysla tez ze Elvis zyje.

Człowieku zastanów sie co wypisujesz. Ja myśle, że 11 września to jedna wielka
      ściema, a myślenie to poparte jest solidnymi dowodami i zdrowym rozsądkiem.
    • antithesis oto jak pajace z Hollywood 01.09.06, 17:18
      pisza tzw. historie, w ktora ciemne masy uwierza, tak jak uwierzyly w
      ladoowanie Amerykanow na Ksiezycu w czasie, gdy ich program kosmiczny byl w
      pieluchach. A teraz rzekome tasmy z nagrania tego lotu tajemniczo "zagineley".
      Ich nigdy NIE bylo, ale o to mniejsza.
    • Gość: informator "Lot 93": Co się naprawdę wydarzyło w porwanym .. IP: 192.193.220.* 01.09.06, 17:32
      na pokladzie tego samolotu byl mistrz swiata w Brazylijskim jiu-jitsu - bardzo
      skutecznej dyscypliny walki wrecz. Z pewnoscia przysluzyl sie bardzo w akcji
      odbijania samolotu bo jak wiadomo dowiedzial sie o porwaniach od swojej zony
      przez telefon.
    • cortez91 "Lot 93": Co się naprawdę wydarzyło w porwanym .. 01.09.06, 17:36
      jestem ciekaw w jaki sposob pasazerowie zadzwonili do swoich rodzin skoro w samolotach lecacych na takiej wysokosci telefony najzwyczajniej nie dzialaja, wyjatek stanowia telefony pokladowe ale jakos nie chce mi sie wierzyc ze dzwonili "ze stacjonarnego" a moze jeszcze przy telefonie stala taka pani i mowila "zamiejscowa? 50 centow". nawet nie wiecie jak CIA potrafi manipulowac ludzmi zwlaszcza w ameryce. satelity wojskowe potrafia czytac naglowki gazet ;] ten film jest czescia nieswiadomej propagandy. mowie nieswiadomej bo ten brytyjczyk niby skad ma wiedziec ze to wszystko to sciema? a moze CIA kaze mu tak zrobic film?
    • Gość: zydwuzzhere ® "Lot 93": Co się naprawdę wydarzyło w porwanym .. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.06, 17:47
      Ale bzdura! Bohaterowie? Jacy znów bohaterowie?! Owieczki, które poszły na
      straty w imię "walki z terooryzmem"! Ten samolot został rozp...ny just like that
      rakietką lub dwiema i osunął się zgrabnie na glebę! Ale żeby nie było żadnych
      watpliwości, co się na górze wydarzyło, hamburgery znów wymyślają mit, bajkę,
      legendę o herosach lotu jakiegoś tam, którzy próbowali obezwładnić porywaczy!
      Jasne... Ludność siedziała spokojnie i czekała na zgon. Ktoś sprytny wydał
      rozkaz: rozj...ć samolot, ale już! i po ptokach - po samolocie, hamburgerach i
      oczywiście po terrorystach. Mydlenie ludziom oczu to przecież specjalność
      Amerykanów. Niedługo moda na ogłupianie społeczeństwa przyjdzie i do nas.
      Poczekajmy jeszcze troszeczkę dłużej, cierpliwości...
    • misza1000 1 wrzesnia to rocznica wybuchu II wojny swiatowej 01.09.06, 18:03
      1 wrzesnia wchodze ja sobie na strone "Gazety" a tu w oczy rzuca mi sie jakis
      kretynski obrazek - plonace budynki WTC, jakas ilustracja zywcem wyjeta z Nowej
      Amerykanskiej Biblii, z tej Swietej Ksiegi nowej religii LORONTERROR czcicieli
      nowego bostwa NAJNELEVEN.

Co mnie to obchodzi? Ani nie jestem wyznawca tej sekty ani nie mam ochoty
      ogladac obrazkow z ich swietych ksiag.

Jestem Polakiem i dla mnie wazniejsza jest rocznica 1 wrzesnia 1939 roku.
      Ja chce ogladac obrazki nawiazujace do tej rocznicy a nie plonoce wieze katedry
      kapitalizmu.
    • Gość: kuba Róbmy kase :) IP: *.zax.pl 01.09.06, 18:07
      Żenada, na wszystkim trzeba zarobić, nawet jak się wie o faktach niewiele.
      Bez komentarzy.
    • Gość: atakowac prl sluchajcie glupki gazetowe! IP: *.hsd1.wa.comcast.net 01.09.06, 18:23
      lot 93 rozbil sie w pensylwanii, wiec pokazywanie wtc z notka lot 93 jest takim
      samym bledem jak mowienie o polskich obozach koncentracyjnych, fakty sa istotne
      idioci, nie przeinaczac ich bo nastrzelam po mordzie!
    • Gość: strzaskac wam ryje jeszzcze jedno glupki gazetowe IP: *.hsd1.wa.comcast.net 01.09.06, 18:26
      film lot 93 jest doskonaly, tylko czy wy jeby pokomuny jestescie cokolwiek w
      stanie zrozumiec oprocz dyskusji katomaryjnej troli z pisuaru?
    • teniswporcie czy wiesz, jak było naprawdę? 01.09.06, 18:31
      "stop wojnie" prawdę ci powie.
      filmy nawet można zobaczyć...
    • Gość: Tomek "Lot 93": Co się naprawdę wydarzyło w porwanym .. IP: 65.183.175.* 01.09.06, 19:03
      Jeśli ktoś twierdzi, że pasażerowie nie byli bohaterami, bo bronili swoje życie,
      to proszę sobie siebie wyobrazić w tej sytuacji: siedzisz sobie na siedzeniu
      24C, dowiadujesz się, że kolesie chcą rozbić samolot, i co, mówisz wszystkim "to
      ja się tym zajmę" bo nie masz nic do stracenia, i idziesz do przodu się bić? Czy
      może jednak liczysz na to, że inni się odważą i inni narażą życie dla Twojej
      obrony? A może wolisz siedzieć cicho i liczysz na cud? Jeśli poszedłbyś się bić,
      to też byłbyś bohaterem.

A poza tym, co niektórym przeszkadza, że reżyser zarabia pieniądze na filmie?
      Jeśli zapłaciliście za bilet to z własnej woli, jak nie zapłaciliście, to nie
      Wasze pieniądze. Dobrze, że zrobił film, i bardzo dobrze że za to zarobił. Po za
      tym, część dochodów filmu idzie na cele charytatywne.
    • nieprawomyslny "Lot 93": Co się naprawdę wydarzyło w porwanym .. 01.09.06, 19:20
      Zastanawiaja mnie te rozmowy telefoniczne ktore pasazerowie rzekomo
      przeprowadzili z rodzinami. Kilkakrotnie sprawdzalem juz, ze zaraz po wejsciu
      na poklad samolotu i zamknieciu drzwi mobile traci zasieg i to w Europie gdzie
      jakosc polaczen GSM jest cokolwiek lepsza niz w US...
      Wg mnie zostali z zimna krwia zestrzeleni i nie pisze tego by krytykowac
      odpowiedzialnych za te decyzje- oni tez staneli w krytycznej sytuacji i musieli
      podjac tragiczna w skutkach decyzje.
      PS: Oczywiscie zydki z hollywood musza wyklepac swoje srebrniki bazujac na
      ludzikiej tragedii. Smutne.
    • Gość: RikaPaprika "Lot 93": Co się naprawdę wydarzyło w porwanym .. IP: *.proxy.aol.com 01.09.06, 19:33
      "Cheneya zgoda na strzelanie do pasażerskich maszyn przyszła do pilotów dopiero
      ponad 20 minut po tym", a powyzsza informacja pochodzi niby od kogo? Film jest
      fikcyjny to oczywiste ale wstawiac bzdury jako prawde no to tak obrazajce
      jak "chicagowska" Polszczyzna Pana redaktora
    • Gość: ajw Polskie owczarki nizinne... IP: *.htc.net 01.09.06, 19:57
      Polskie owczarki nizinne znowu daly glos....zenujace te komentarze
    • gspnstr "Lot 93": Co się naprawdę wydarzyło w porwanym .. 01.09.06, 20:08
      A moze Gazeta bylaby laskawa napisac cos o dzisiejszej rocznicy, zamiast
      pokazywac na portalu WTC? Rozumiem, ze trzeba ludzi utwierdzac w przekananiu ze
      sa tacy zli ludzie na swiecie, ale bez jaj. Panowie, 1 WRZESNIA !!! Cos wam to
      mowi?
    • Gość: swann "Lot 93": Co się naprawdę wydarzyło w porwanym .. IP: *.aster.pl 01.09.06, 20:17
      Paul, sięgnij do ustawy o języku polskim i przeczytaj sobie, co tam jest zakazane i nie pisz bzdur, że GW łamie prawo. To co, jak zacznę mówić po angielsku też będę łamał prawo? Poza tym słowo kokpit (cokpit) jest już długo w języku polskim używane - zerknij choćby do słownika Kopalińskiego. Może wszystie polskie słowa co pochodzą z łaciny albo greki też Ci się nie spodobają? Notabene, jeśli już jesteś tak za czystością polskiej mowy, to czemu nie masz pseudonimu Paweł07 tylko Paul07:)))))))? COś przyganiał kocioł garnkowi.
    • Gość: nina "Lot 93": Co się naprawdę wydarzyło w porwanym .. IP: 146.101.141.* 01.09.06, 20:26
      11/09/2001 bylam w powietrzu. Co prawda, nie byly to linie amerykanskie, tylko
      BA, jednak sama swiadomosc - ktora dotarla do mnie dopiero na Okeciu,
      wypelnionym uzbrojonymi oficerami policji - co sie stalo pare godzin temu, byla
      przerazajaca.
      To byl moj pierwszy pobyt w UK, gdzie obecnie mieszkam od ponad dwoch lat.
      Wracalam pelna wrazen, rzecz jasna, i pamietam jeszcze jak dzwonilam do mamy z
      lotniska, majac tylko 1 funta na minute rozmowy. Zdziwila mnie jej jeszcze
      wieksza niz zwykle troska, czy aby na pewno przylece i czy wszystko ze mna w
      porzadku. Na Heathrow bylam juz od paru godzin, po odprawie, zupelnie odcieta
      od swiata zewnetrznego. Po jakims czasie podeszla do mnie dziewczyna, tez
      okazalo sie z Lodzi, ktora leciala z NYC do Warszawy, jednak samolot wyladowal
      w Londynie. Ona byla w podrozy juz 10 godzin, nie wiedziala nawet dlaczego
      samolot zatrzymano.
      Dopiero w Warszawie, kiedy znajomy, ktory odebral mnie z lotniska, odpalil TV,
      w ktorym na kazdym kanale byl drugi samolot wbijajacy sie w dymiace WTC,
      dotarlo do mnie co sie stalo. Lot 18:35 byl ostatnim lotem do Polski, o 19:00
      Tony Blair zamknal lotnisko.
      Po jakims czasie z telewizji docieraly informacje o rozpaczliwych telefonach z
      samolotu do bliskich, jak rowniez o jeszcze jednym samolocie.
      'United 93' obejrzalam tu w Londynie, w dniu premiery. Nie wiedzialam, czego
      sie spodziewac, jak mozna przedstawic co przezywali ludzie bedacy na pokladzie
      tego samolotu, jak przedstawic sylwetki terrorystow i to, co nimi powodowalo.
      Tutaj wiele sie mowi o terroryzmie, praktycznie zyje sie obok tego, ale dopiero
      dociera do ciebie jak realne jest zagrozenie, kiedy dotyczy to ciebie
      bezposrednio.
      Opinie na temat filmu byly podzielone. Ja ogladalam go, bedac jedna z
      pasazerek. Jest na pewno wart polecenia.
      Pozdrawiam.
    • ssssssm Jak sie tak podniecacie, to 01.09.06, 20:32
      obejrzyjcie sobie reportaż, o dzieciach umierajacych codziennie w Afryce z
      głodu, bądż o ludziach leżących pod płotem w każdej polskiej wsi, misteczku,
      czy w waszych miastach. A potem ruszcie mózgownicami i nie dajcie z siebie
      robić, tępych, wytresowanych cieląt, drodzy czytelnicy wyborczej
    • Gość: gosc "Lot 93": Co się naprawdę wydarzyło w porwanym .. IP: *.adslplus.ch 01.09.06, 20:32
      Jakim cudem pasazerowie rozmawiaja przez tel. jezeli zostalo udowodnione, ze nie
      mozne nawiazac polaczenia przez tel. komorkowy w samolocie lecacym na takiej
      wysokosci i z taka predkoscia?
    • Gość: calcinus "Lot 93": Co się naprawdę wydarzyło w porwanym .. IP: *.m.pppool.de 01.09.06, 20:39
      A co tak doskonale widac na zdjeciach? Podziel sie z nami maluczkimi swoja
      wiedza o Wszechwiedzacy :)
      Bo ja czytalem rozne strony o teoriach spiskowych i jakos nic z tych zdjec nie
      wynika? No to co, podyskutujemy? :)
    • Gość: calcinus "Lot 93": Co się naprawdę wydarzyło w porwanym .. IP: *.m.pppool.de 01.09.06, 20:43
      Podane przez ciebie strony to sa strony jakis neonazistow ktorzy nawoluja do
      zniszczenia Izraela. Chyba sie pomyliles, mozesz podac wlasciwe linki?
    • sauruss "Lot 93": Co się naprawdę wydarzyło w porwanym .. 01.09.06, 21:09
      ja obejrzalem 3 dni temu na kompie.calkowicie sie z Toba zgadzam.
      obawialem sie,ze bedzie to kolejna amerykanska propagandowo-hyperpatriotyczna
      szmira...
      nic z tego! to świetny film,wiarygodny,wart obejrzenia.film bardzo poruszający,
      a nawet wstrząsający.momentami ściska za gardło.Mnie przypomnial ten czas,gdy -
      oddalony o 20 mil w okolicach Irvington - stalem i obserwowalem niebo nad NY
      zasnute w polowie czarnym dymem.to byla jedna z tych rzadkich chwil,gdy mialem
      wstrząsające poczucie,że na naszych oczach dzieje się historia.przerażająca i
      ponura - lecz histori...
    • Gość: kokos po co?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 21:13
      Po cholere ludzie robią takie filmy???
      Przecież o tym wydarzeniu powiedzieli już chyba WSZYSTKO. Dziesiatki programów
      dokumentalnych, strony w internecie, itp. Nawijali o tym NON-STOP i każdy juz
      WSZYSTKO wie.

Ten film to zwykła pogoń za pieniądzem. Ludzie tylko o tym myślą.
      A jeszcze lepszy przykład to śmierć JP2. Po niej nistąd nizowąd zaczeły
      wyrastać książki, pamietniki, itp.
      Ludzie są żałośni w tej wiecznej pogoni za kasą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka