robur1978 najwieksze wydarzenie XXI wieku 01.09.06, 16:46 Dla mnie 11 wrzesnia to najwieksze wydarzenie XXI wieku i wcale nie dziwi mnie fakt, ze nakreca sie o tym filmy. O Papiezu tez kreca i to nie jeden. Tylko ze z calym szacunkiem dla Papieza byl to schorowany starszy czlowiek ktory kiedys i tak by umarl, a 11 wrzesnia to precedens w skali Swiata. Jednego dnia Ameryka, drugiego Londyn a trzeciego Warszawa. Tego nigdy nie da sie przewidziec. Nie dziwi mnie tez fakt ze pasazerow lotu 93 uwaza sie za bohaterow. Wspolczesnym ludziom wlasnie takich bohaterow brakuje a nie goscia, ktory kiedys sobie na koniku szabelka walczyl. A ci ktorzy mysla ze cale to wydarzenie to mistyfikacja pewnie mysla tez ze Elvis zyje. PS. Ameryka ma przynajmniej swoich bohaterow i w obliczu tragedii potrafi sie zjednoczyc. W Polsce w obliczu wielkiej tragedii zywy okradalby trupa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p2p "Lot 93": Co się naprawdę wydarzyło w porwanym .. IP: *.acn.waw.pl 01.09.06, 16:47 Polecam obejrzec "911 in Plane Site" i sprobowac odpowiedziec chociaz na czesc pytan tam postawionych (na podstawie autentycznych, archiwalnych materialow). Moze sie okazac, ze wiekszosc rzeczy przedstawionych w "Locie 93" to domysly i rzeczy, ktore byc moze w ogole nie mialy miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
osama_goldstein robur1978 i wiara w cuda 01.09.06, 16:52 robur1978 napisał: ci ktorzy mysla ze cale to wydarzenie to mistyfikacja pewnie mysla tez ze Elvis zyje. Człowieku zastanów sie co wypisujesz. Ja myśle, że 11 września to jedna wielka ściema, a myślenie to poparte jest solidnymi dowodami i zdrowym rozsądkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
antithesis oto jak pajace z Hollywood 01.09.06, 17:18 pisza tzw. historie, w ktora ciemne masy uwierza, tak jak uwierzyly w ladoowanie Amerykanow na Ksiezycu w czasie, gdy ich program kosmiczny byl w pieluchach. A teraz rzekome tasmy z nagrania tego lotu tajemniczo "zagineley". Ich nigdy NIE bylo, ale o to mniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: informator "Lot 93": Co się naprawdę wydarzyło w porwanym .. IP: 192.193.220.* 01.09.06, 17:32 na pokladzie tego samolotu byl mistrz swiata w Brazylijskim jiu-jitsu - bardzo skutecznej dyscypliny walki wrecz. Z pewnoscia przysluzyl sie bardzo w akcji odbijania samolotu bo jak wiadomo dowiedzial sie o porwaniach od swojej zony przez telefon. Odpowiedz Link Zgłoś
cortez91 "Lot 93": Co się naprawdę wydarzyło w porwanym .. 01.09.06, 17:36 jestem ciekaw w jaki sposob pasazerowie zadzwonili do swoich rodzin skoro w samolotach lecacych na takiej wysokosci telefony najzwyczajniej nie dzialaja, wyjatek stanowia telefony pokladowe ale jakos nie chce mi sie wierzyc ze dzwonili "ze stacjonarnego" a moze jeszcze przy telefonie stala taka pani i mowila "zamiejscowa? 50 centow". nawet nie wiecie jak CIA potrafi manipulowac ludzmi zwlaszcza w ameryce. satelity wojskowe potrafia czytac naglowki gazet ;] ten film jest czescia nieswiadomej propagandy. mowie nieswiadomej bo ten brytyjczyk niby skad ma wiedziec ze to wszystko to sciema? a moze CIA kaze mu tak zrobic film? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zydwuzzhere ® "Lot 93": Co się naprawdę wydarzyło w porwanym .. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.06, 17:47 Ale bzdura! Bohaterowie? Jacy znów bohaterowie?! Owieczki, które poszły na straty w imię "walki z terooryzmem"! Ten samolot został rozp...ny just like that rakietką lub dwiema i osunął się zgrabnie na glebę! Ale żeby nie było żadnych watpliwości, co się na górze wydarzyło, hamburgery znów wymyślają mit, bajkę, legendę o herosach lotu jakiegoś tam, którzy próbowali obezwładnić porywaczy! Jasne... Ludność siedziała spokojnie i czekała na zgon. Ktoś sprytny wydał rozkaz: rozj...ć samolot, ale już! i po ptokach - po samolocie, hamburgerach i oczywiście po terrorystach. Mydlenie ludziom oczu to przecież specjalność Amerykanów. Niedługo moda na ogłupianie społeczeństwa przyjdzie i do nas. Poczekajmy jeszcze troszeczkę dłużej, cierpliwości... Odpowiedz Link Zgłoś
misza1000 1 wrzesnia to rocznica wybuchu II wojny swiatowej 01.09.06, 18:03 1 wrzesnia wchodze ja sobie na strone "Gazety" a tu w oczy rzuca mi sie jakis kretynski obrazek - plonace budynki WTC, jakas ilustracja zywcem wyjeta z Nowej Amerykanskiej Biblii, z tej Swietej Ksiegi nowej religii LORONTERROR czcicieli nowego bostwa NAJNELEVEN. Co mnie to obchodzi? Ani nie jestem wyznawca tej sekty ani nie mam ochoty ogladac obrazkow z ich swietych ksiag. Jestem Polakiem i dla mnie wazniejsza jest rocznica 1 wrzesnia 1939 roku. Ja chce ogladac obrazki nawiazujace do tej rocznicy a nie plonoce wieze katedry kapitalizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Róbmy kase :) IP: *.zax.pl 01.09.06, 18:07 Żenada, na wszystkim trzeba zarobić, nawet jak się wie o faktach niewiele. Bez komentarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atakowac prl sluchajcie glupki gazetowe! IP: *.hsd1.wa.comcast.net 01.09.06, 18:23 lot 93 rozbil sie w pensylwanii, wiec pokazywanie wtc z notka lot 93 jest takim samym bledem jak mowienie o polskich obozach koncentracyjnych, fakty sa istotne idioci, nie przeinaczac ich bo nastrzelam po mordzie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strzaskac wam ryje jeszzcze jedno glupki gazetowe IP: *.hsd1.wa.comcast.net 01.09.06, 18:26 film lot 93 jest doskonaly, tylko czy wy jeby pokomuny jestescie cokolwiek w stanie zrozumiec oprocz dyskusji katomaryjnej troli z pisuaru? Odpowiedz Link Zgłoś
teniswporcie czy wiesz, jak było naprawdę? 01.09.06, 18:31 "stop wojnie" prawdę ci powie. filmy nawet można zobaczyć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek "Lot 93": Co się naprawdę wydarzyło w porwanym .. IP: 65.183.175.* 01.09.06, 19:03 Jeśli ktoś twierdzi, że pasażerowie nie byli bohaterami, bo bronili swoje życie, to proszę sobie siebie wyobrazić w tej sytuacji: siedzisz sobie na siedzeniu 24C, dowiadujesz się, że kolesie chcą rozbić samolot, i co, mówisz wszystkim "to ja się tym zajmę" bo nie masz nic do stracenia, i idziesz do przodu się bić? Czy może jednak liczysz na to, że inni się odważą i inni narażą życie dla Twojej obrony? A może wolisz siedzieć cicho i liczysz na cud? Jeśli poszedłbyś się bić, to też byłbyś bohaterem. A poza tym, co niektórym przeszkadza, że reżyser zarabia pieniądze na filmie? Jeśli zapłaciliście za bilet to z własnej woli, jak nie zapłaciliście, to nie Wasze pieniądze. Dobrze, że zrobił film, i bardzo dobrze że za to zarobił. Po za tym, część dochodów filmu idzie na cele charytatywne. Odpowiedz Link Zgłoś
nieprawomyslny "Lot 93": Co się naprawdę wydarzyło w porwanym .. 01.09.06, 19:20 Zastanawiaja mnie te rozmowy telefoniczne ktore pasazerowie rzekomo przeprowadzili z rodzinami. Kilkakrotnie sprawdzalem juz, ze zaraz po wejsciu na poklad samolotu i zamknieciu drzwi mobile traci zasieg i to w Europie gdzie jakosc polaczen GSM jest cokolwiek lepsza niz w US... Wg mnie zostali z zimna krwia zestrzeleni i nie pisze tego by krytykowac odpowiedzialnych za te decyzje- oni tez staneli w krytycznej sytuacji i musieli podjac tragiczna w skutkach decyzje. PS: Oczywiscie zydki z hollywood musza wyklepac swoje srebrniki bazujac na ludzikiej tragedii. Smutne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RikaPaprika "Lot 93": Co się naprawdę wydarzyło w porwanym .. IP: *.proxy.aol.com 01.09.06, 19:33 "Cheneya zgoda na strzelanie do pasażerskich maszyn przyszła do pilotów dopiero ponad 20 minut po tym", a powyzsza informacja pochodzi niby od kogo? Film jest fikcyjny to oczywiste ale wstawiac bzdury jako prawde no to tak obrazajce jak "chicagowska" Polszczyzna Pana redaktora Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajw Polskie owczarki nizinne... IP: *.htc.net 01.09.06, 19:57 Polskie owczarki nizinne znowu daly glos....zenujace te komentarze Odpowiedz Link Zgłoś
gspnstr "Lot 93": Co się naprawdę wydarzyło w porwanym .. 01.09.06, 20:08 A moze Gazeta bylaby laskawa napisac cos o dzisiejszej rocznicy, zamiast pokazywac na portalu WTC? Rozumiem, ze trzeba ludzi utwierdzac w przekananiu ze sa tacy zli ludzie na swiecie, ale bez jaj. Panowie, 1 WRZESNIA !!! Cos wam to mowi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swann "Lot 93": Co się naprawdę wydarzyło w porwanym .. IP: *.aster.pl 01.09.06, 20:17 Paul, sięgnij do ustawy o języku polskim i przeczytaj sobie, co tam jest zakazane i nie pisz bzdur, że GW łamie prawo. To co, jak zacznę mówić po angielsku też będę łamał prawo? Poza tym słowo kokpit (cokpit) jest już długo w języku polskim używane - zerknij choćby do słownika Kopalińskiego. Może wszystie polskie słowa co pochodzą z łaciny albo greki też Ci się nie spodobają? Notabene, jeśli już jesteś tak za czystością polskiej mowy, to czemu nie masz pseudonimu Paweł07 tylko Paul07:)))))))? COś przyganiał kocioł garnkowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina "Lot 93": Co się naprawdę wydarzyło w porwanym .. IP: 146.101.141.* 01.09.06, 20:26 11/09/2001 bylam w powietrzu. Co prawda, nie byly to linie amerykanskie, tylko BA, jednak sama swiadomosc - ktora dotarla do mnie dopiero na Okeciu, wypelnionym uzbrojonymi oficerami policji - co sie stalo pare godzin temu, byla przerazajaca. To byl moj pierwszy pobyt w UK, gdzie obecnie mieszkam od ponad dwoch lat. Wracalam pelna wrazen, rzecz jasna, i pamietam jeszcze jak dzwonilam do mamy z lotniska, majac tylko 1 funta na minute rozmowy. Zdziwila mnie jej jeszcze wieksza niz zwykle troska, czy aby na pewno przylece i czy wszystko ze mna w porzadku. Na Heathrow bylam juz od paru godzin, po odprawie, zupelnie odcieta od swiata zewnetrznego. Po jakims czasie podeszla do mnie dziewczyna, tez okazalo sie z Lodzi, ktora leciala z NYC do Warszawy, jednak samolot wyladowal w Londynie. Ona byla w podrozy juz 10 godzin, nie wiedziala nawet dlaczego samolot zatrzymano. Dopiero w Warszawie, kiedy znajomy, ktory odebral mnie z lotniska, odpalil TV, w ktorym na kazdym kanale byl drugi samolot wbijajacy sie w dymiace WTC, dotarlo do mnie co sie stalo. Lot 18:35 byl ostatnim lotem do Polski, o 19:00 Tony Blair zamknal lotnisko. Po jakims czasie z telewizji docieraly informacje o rozpaczliwych telefonach z samolotu do bliskich, jak rowniez o jeszcze jednym samolocie. 'United 93' obejrzalam tu w Londynie, w dniu premiery. Nie wiedzialam, czego sie spodziewac, jak mozna przedstawic co przezywali ludzie bedacy na pokladzie tego samolotu, jak przedstawic sylwetki terrorystow i to, co nimi powodowalo. Tutaj wiele sie mowi o terroryzmie, praktycznie zyje sie obok tego, ale dopiero dociera do ciebie jak realne jest zagrozenie, kiedy dotyczy to ciebie bezposrednio. Opinie na temat filmu byly podzielone. Ja ogladalam go, bedac jedna z pasazerek. Jest na pewno wart polecenia. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ssssssm Jak sie tak podniecacie, to 01.09.06, 20:32 obejrzyjcie sobie reportaż, o dzieciach umierajacych codziennie w Afryce z głodu, bądż o ludziach leżących pod płotem w każdej polskiej wsi, misteczku, czy w waszych miastach. A potem ruszcie mózgownicami i nie dajcie z siebie robić, tępych, wytresowanych cieląt, drodzy czytelnicy wyborczej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc "Lot 93": Co się naprawdę wydarzyło w porwanym .. IP: *.adslplus.ch 01.09.06, 20:32 Jakim cudem pasazerowie rozmawiaja przez tel. jezeli zostalo udowodnione, ze nie mozne nawiazac polaczenia przez tel. komorkowy w samolocie lecacym na takiej wysokosci i z taka predkoscia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: calcinus "Lot 93": Co się naprawdę wydarzyło w porwanym .. IP: *.m.pppool.de 01.09.06, 20:39 A co tak doskonale widac na zdjeciach? Podziel sie z nami maluczkimi swoja wiedza o Wszechwiedzacy :) Bo ja czytalem rozne strony o teoriach spiskowych i jakos nic z tych zdjec nie wynika? No to co, podyskutujemy? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: calcinus "Lot 93": Co się naprawdę wydarzyło w porwanym .. IP: *.m.pppool.de 01.09.06, 20:43 Podane przez ciebie strony to sa strony jakis neonazistow ktorzy nawoluja do zniszczenia Izraela. Chyba sie pomyliles, mozesz podac wlasciwe linki? Odpowiedz Link Zgłoś
sauruss "Lot 93": Co się naprawdę wydarzyło w porwanym .. 01.09.06, 21:09 ja obejrzalem 3 dni temu na kompie.calkowicie sie z Toba zgadzam. obawialem sie,ze bedzie to kolejna amerykanska propagandowo-hyperpatriotyczna szmira... nic z tego! to świetny film,wiarygodny,wart obejrzenia.film bardzo poruszający, a nawet wstrząsający.momentami ściska za gardło.Mnie przypomnial ten czas,gdy - oddalony o 20 mil w okolicach Irvington - stalem i obserwowalem niebo nad NY zasnute w polowie czarnym dymem.to byla jedna z tych rzadkich chwil,gdy mialem wstrząsające poczucie,że na naszych oczach dzieje się historia.przerażająca i ponura - lecz histori... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kokos po co?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 21:13 Po cholere ludzie robią takie filmy??? Przecież o tym wydarzeniu powiedzieli już chyba WSZYSTKO. Dziesiatki programów dokumentalnych, strony w internecie, itp. Nawijali o tym NON-STOP i każdy juz WSZYSTKO wie. Ten film to zwykła pogoń za pieniądzem. Ludzie tylko o tym myślą. A jeszcze lepszy przykład to śmierć JP2. Po niej nistąd nizowąd zaczeły wyrastać książki, pamietniki, itp. Ludzie są żałośni w tej wiecznej pogoni za kasą. Odpowiedz Link Zgłoś