un1 29.09.06, 09:18 Raniutko u Manna, jak pan dyrektor wykonywał zadanie zlecone przez pana prezesa? PiS odzyskal Skowrońskiego. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nikiforia1 Re: A słyszeliście? 29.09.06, 10:20 słyszałam i smutne to było. p. Skowroński mnie rozczarował. Odpowiedz Link Zgłoś
mruk33 Re: A słyszeliście? 29.09.06, 10:31 w jednym tygodniu, juz drugi raz, odebralo mi mowe. To co odbylo sie w trojce byla tak samo porazajace jak tasmy begerowej. zygac sie chce, nigdy juz nie bede sluchal trojki. a kiedys pracowali tam dziennikarze, gdyby laskowski zrobilby cos takiego to caly zespol podnioslby krzyk, a teraz ogonki pod siebie i do kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
un1 Re: A słyszeliście? 29.09.06, 10:35 mruk33 napisał: > a teraz ogonki pod siebie Przyznajmy że Mann, stary wyjadacz, dał radę, elegancko kontrując szefa i puszczając celne komentarze słuchaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
mruk33 Re: A słyszeliście? 29.09.06, 10:52 > > Przyznajmy że Mann, stary wyjadacz, dał radę, elegancko kontrując szefa i > puszczając celne komentarze słuchaczy. ty chyba sluchales innej rozmowy!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
un1 Re: A słyszeliście? 29.09.06, 10:55 Mruku, nie denerwuj się,jestem po Twojej stronie. Słuchałem tej samej rozmowy tylko może uważniej i spokojniej. I przecież to ja założyłem ten wątek:-). Odpowiedz Link Zgłoś
n_l Re: A słyszeliście? 29.09.06, 11:01 a możesz streścić bo nie słuchałem rano trójki Odpowiedz Link Zgłoś
un1 Re: A słyszeliście? 29.09.06, 10:33 W kraju naszym istnieją tylko dwie kategorie dziennikarzy: dziennikarze lewicowi, np. Olejnik, Durczok i Lis oraz dziennikarze niezależni - Skowroński, Semka, Pospieszalski itd. Wygląda na to, że zupełnie nie istnieją dziennikarze prawicowi. Odpowiedz Link Zgłoś
n_l Re: A słyszeliście? 29.09.06, 11:08 ekhemmm... kilku rzeczy nie rozumiem ;-) niezależny to znaczy co? bez etatu? bez swoich poglądów? > Wygląda na to, że zupełnie nie istnieją dziennikarze > prawicowi. Ależ zaręczam Ci że jak najbardziej istnieją. Moja TŻ poglądy ma jak najbardziej prawicowo-rozsądne, (nie mylić z jakakolwiek katoprawicą), na dodatek jest dziennikarzem niezależnym jako że nie jest pracownikiem etatowym :-) P.S. tematy też sama sobie wybiera Odpowiedz Link Zgłoś
un1 Re: A słyszeliście? 29.09.06, 11:12 To było tak na marginesie. Kiedyś Rzeczpospolita, jeszcze przed Gaudenem, dawała przy utworach zewnętrznych komentatorów takie notki: autor (zwykle Semka) jest niezależnym publicystą lub autor (zwykle Rolicki) jest lewicowym publicystą. I to się w niektórych kręgach przyjęło. Odpowiedz Link Zgłoś
grzmucin Re: A słyszeliście? 29.09.06, 12:47 Podobnie było zawsze w programie Jana Pospieszalskiego "Warto rozmawiać". Janina Paradowska -publicystka "Polityki", Piotr Pacewicz -dziennikarz "Gazety Wyborczej" no i oczywiście Piotr Semka -publicysta niezależny ;))) Ale wracając do tematu radia: Czy mógłby ktoś napisać, co takiego stało się dziś rano w Trójce ("PiS odzyskał Skowrońskiego")? Nie miałem okazji słuchać... Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
un1 Re: A słyszeliście? 29.09.06, 12:52 Pokrótce: przed siódmą zjawił się, zupełnym przypadkiem, dyrektor S. i skomentował taśmy Renaty, a zwłaszcza relacje mediów o nich, podobnie jak panowie prezydent i premier Rzeczypospolitej Paranoidalnej. Manipulacja, nadużycie semantyczne a w ogóle to ludzie mówią różne rzeczy. "Nic się nie stało, Polacy nic się nie stało, nic się nie stało, Polacy nic się nie staaaałooo". Odpowiedz Link Zgłoś
grzmucin Re: A słyszeliście? 29.09.06, 14:03 To rzeczywiście nieciekawie. Wiedziałem, że Skowroński sympatyzuje z PiS, sam tego nigdy nie ukrywał, zresztą nie byłby teraz dyrektorem publicznego radia, gdyby było inaczej. Ale miałem zawsze do niego odrobinę zaufania, sądziłem, że popierając PiS będzie w stanie jednocześnie go skrytykować, gdy na krytykę zasłuży. Tymczasem stało się coś odwrotnego: dyrektor wykorzystując swoją pozycję wszedł na antenę, żeby przypodobać się braciom. Nieładnie. Co to zresztą za pomysł, żeby z Trójki robić radio polityczne (sobotni blok Michniewicz, poranne rozmowy Karnowskiego), nie wystarczy, że to samo jest w Programie Pierwszym? Odpowiedz Link Zgłoś
etykieta.zastepcza Skowroński wdzięczność okazał... 29.09.06, 12:53 ...swoim pisowskim mocodawcom - niestety smutne to było. Dzisiejsze poranne wystąpienie Skowrońskiego traktuję jako żałosne; był to wręcz hołd oddany kaczorkom za posadzenie go na stołku tzw. publicznego radia (które przez takie propagandowe zagrywy jest mniej publiczne a bardziej partyjne). Boli to bardzo, bowiem Skowroński zaczął zyskiwać moją sympatię za powrót do tradycji Trójki. Jeśłi pan Skowroński chce koniecznie bronić PiSu, to niech weźmie udział w jutrzejszej dyskusji dziennikarzy w Śniadaniu w Trójce. W końcu sam jest dziennikarzem i nikt mu nie broni mieć i wyrażać poglądów. Ale uczciwiej by było nie wykorzystywać stanowiska do prowadzenia bezwstydnej jednostronnej agitki, a posadzić się wśród kolegów dziennikarzy i wymienić z nimi poglądy w dyskusji. Ważne, aby byli to dziennikarze, a nie politycy. Poczekamy do jutra, mam nadzieję, ze Skowroński nie stchórzy. Odpowiedz Link Zgłoś
un1 Re: Skowroński wdzięczność okazał... 29.09.06, 12:57 Podejrzewam, że bronił tyleż PiS-u co własnego tyłka. Zapewne pan prezes, główny lub radiowy albo obaj, uznał że Trójka nie staje na wysokości zadania. Mann pokazał klasę, nie mogąc przy słuchaczach targać się z szefem po szczenach, polemizował aluzyjnie i puszczał fajne wypowiedzi słuchaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
neandertalski nie słyszałem 29.09.06, 13:01 ale po tym co przeczytałem teraz to mi też i szczeka i rece na laczki opadły z wrażenia... Odpowiedz Link Zgłoś
un1 Re: nie słyszałem 29.09.06, 13:04 Sam Edgar Gosiewski nie byłby bardziej przekonujący niż skowronek zaranny. Odpowiedz Link Zgłoś
neandertalski łubudubu 29.09.06, 13:09 puszczam więc wyobraźnię wolną i dalej uwierzyć nie moge ;-) Bo musze powiedzieć, że Pan Gosiewski w dziedzinie przekonywania jest jednak dla mnie autorytetem i jezeli byli lepsi od niego to... sam rozumiesz w głowie mi sie to zmiescic nie może. No cóz może więc Pan Skowronski śmialo zameldowac prezesowi, ze zadanie wykonane :-) Odpowiedz Link Zgłoś
un1 Łże-układ wykształciuchów 29.09.06, 13:08 No ale my tu wszyscy Szara Sieć, czyżby nikt nie chciał podjąć się obrony niezależnego dziennikarstwa Skowrońskiego Krzysztofa? Czyżby upiory typu p. Kakauko budziły się dopiero ciemną noca? Odpowiedz Link Zgłoś
neandertalski Re: Łże-układ wykształciuchów 29.09.06, 13:11 hm swoja drogą, to czy na stronach radia takie ekspoze ojca derektora nie powinno sie ukazać? ja naprawde chętnie bym to przeczytal w oryginale, nie tylo w przekładzie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
muka77 Re: A słyszeliście? 29.09.06, 13:26 Mann chyba skwitowal wystep "tekstem" o skrotach myslowych (o ile "tekst" byl po wystapieniu), niestety Skowronskiego nie slyszalam. Z drugiej strony, czy radio publiczne kiedykolwiek bylo niezalezne politycznie? Przeciez nigdy nie bylo i to jest truizm. Odpowiedz Link Zgłoś
imagistyk Re: A słyszeliście? 29.09.06, 14:04 W.Mann odniósł się do procesu ,jaki PiS chce wytoczyć kilku politykom.Otóż Mann powiedział ,że pozwani powinni oświadczyć ,że z ich strony był to skrót myślowy i pójść do domu. Odpowiedz Link Zgłoś
muka77 Re: A słyszeliście? 29.09.06, 15:44 To akurat slyszalam i to mialam na mysli :) Odpowiedz Link Zgłoś
ramelov Re: A słyszeliście? 29.09.06, 19:33 Też tego słuchałem. Jak Skowroński pojawił się na antenie to mi kopara opadła. Próbował chyba ratować swój tyłek. Odwalił propagandówkę, żeby nie został wywalony za krytyczne opinie na temat PIS-u pojawiąjace się Trójce. Charakterystyczne jest to, że wcześniej Mann skrytykował opinię jednego z Kaczyńskich na temat dziennikarzy - że to oni są winni zaistniałej sytuacji. Myślę, że Skowroński postanowił zareagować ratująć swoją głowę i być może głowę Manna. Smutne czasy niestety nastały. IV RP zaczyna przypominać najmroczniejsze czasy PRL-u. Zachowanie Skowrońskiego to totalna żenada i kompromitacja tego pana. Jak tak dalej pójdzie, to zapewne niedługo powylatuje sporo dziennikarzy Trójki. Odpowiedz Link Zgłoś
mac.iek Re: A słyszeliście? 29.09.06, 22:55 Mysle, ze nie odzyskal teraz tylko kiedys tam dawniej. W koncu niepisowiec (a wiec czlowiek z ukladu czy ubolandu) nie moglby zostac szefem programu radia publicznego. A wystep p.Skowronskiego rzeczywiscie byl zenujacy. Mysle, ze pan Wojtek juz niedlugo wroci do pracy w nocy. Wtedy przynajmniej p. Skowronski spi. Odpowiedz Link Zgłoś
neandertalski Re: Za PiS! Za rodinu! 02.10.06, 09:12 dzięki un1e! o kurde ale total... najlepszy jest początek: WM: Pan Krzysztof Skowroński. Bo zdołałem się dowiedzieć jak nazywa się nasz gość. Widzę, że ma Pan przy sobie prasę. KS. Mam i to wydanie z czwartku 26 czerwca. Bo nie, nie... jakoś no nie mam, jakoś nie miałem czasu, żeby zajrzeć do tych taśm prawdy. Dzisiaj po raz pierwszy akurat przypadkowo przechodziłem koło Myśliwieckiej 3/5/7 i pomyślałem sobie, że pewno tam jest gazeta i w tej gazecie przeczytam ciekawe rzeczy. I muszę powiedzieć, że tak, że mnie zdziwiło. dla mnie to absolutnie bomba :-) facet przypadkiem przechodzil o szostej rano po myśliwieckiej i pomyslał sobie, że zajdzie prasę poczytac :-)))) choć i podsumowanie rozmowy wg mnie wyszlo fajnie: KS: No i gdybyśmy nagrywali wszystkie nasze rozmowy, ustawilibyśmy kamery i potem byśmy te warianty głupie przedstawili ludziom na zewnątrz to każdy z nas by się czerwienił, wstydził he he no właśnie mam wrażenie, że są powody aby się wstydzić również w przypadku tej rozmowy :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
mh2 Re: Za PiS! Za rodinu! 02.10.06, 09:29 neandertalski napisał: > he he no właśnie mam wrażenie, że są powody aby się wstydzić również w > przypadku tej rozmowy :-))) Nie wywołuj wilka z lasu, bo za chwilę dowiemy się, że panowie S. i M. zostali nagrani podstępnie, a rozmowa była rozmową prywatną (bo przecież pan S. wpadł na Myśliwiecką przypadkiem - już 6. lipca br.) Odpowiedz Link Zgłoś
neandertalski białe i czarne 02.10.06, 11:16 dokładnie tak i ciekawe kto za tym stoi? wszystko jest możliwe bo w sobotni poranek na trUjce nie wykluczyli politycy, np w sprawie nagrań Pani Beger z kolegami z sejmu, ingerncji - UWAGA - PAŃSTW OBCYCH! no to ja jeszcze tylko czekam, kiedy oficjalnie ktoś nie wykluczy w ogóle interwencji OBCYCH, klewki, te sprawy itd... W każym razie w sprawie rozmowy Pana Manna i Pana Skowrońskiego, pewnie za jakiś czas się okaże znów, ze nikt nikomu nie wmówi, ze czarne jest czarne a białe jest białe ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
un1 Re: białe i czarne 02.10.06, 11:40 Pan neandertalski napisał: >nikt nikomu nie wmówi, ze czarne jest czarne a białe jest białe Za to sieć szara. Odpowiedz Link Zgłoś
neandertalski Co mi zrobisz jak mnie złapiesz? 02.10.06, 12:50 "Podejrzenia są bezpodstawne, ja niczym nie handluję, ta pani przyszła w tym futrze i w nim wychodzi" ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
bor333 Re: A słyszeliście? 30.09.06, 18:19 A ja myślę, że nareszcie ktoś powiedział prawdę. Tak jest. Nie myslcie wykształcióchy, że swiat do was należy.Te czasy sie skonczyły. Brawo dyrektor Skowroński. Zresztą pan Mann tez był bardzo dobry. Kazdy pijak wysmiewa pijaka. Każdy agenciaż agenciaża. Mieli obaj odwage powiedzieć to w oczy. Do was tez wykształcióchy nie należy program III radia publicznego. Odpowiedz Link Zgłoś
muka77 Re: A słyszeliście? 02.10.06, 12:31 Hahaha, niezle, ty tak na powaznie, czlowieku? Odpowiedz Link Zgłoś
mela_bruxa Re: A słyszeliście? 02.10.06, 19:51 Podaj swoje namiary, to zrobimy zrzutkę na słownik ortograficzny dla ciebie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
rozpruwacz3 Re: A słyszeliście? 30.09.06, 19:05 Rzeczywiście swietnie. Im szybciej wiadomo kto jest kto, tym lepiej. Zapomniał tylko dyrektor zakończyć "melduje wykonanie zadania". Na stronie radia publicznego wisi ten skandal w postaci mp3. Panowie rządzacy zapomnieli, że to jest radio publiczne a nie partyjne. Wielki wstyd!!! A swoja droga lekko wyszli przed szereg, bo premier po zapoznaniu sie ze spadajacym na łeb poparciem, przeprosił. Władze radia jednak tego nie zauważyły, i kompromitującej mp3 nie wycofały. A może to rodzaj swoistej dywersji? A jaka jest w tym rola Wojciecha Manna? Zadziwiające. Odpowiedz Link Zgłoś
wuj.truj Najgorsze, że Skowroński kłamie 30.09.06, 19:50 cytat: "A tutaj się dowiaduję, że właśnie nie zostaje. Dlatego, ze Prezes czyli Premier powiedział, że ludzi z Samoobrony nie będzie wpuszczał do Rządu. No, to jest odpowiedź na nie a nie na tak." A wszyscy słyszeli jak Prezes za pośrednictwem pierwszego ministra przekazał że NA RAZIE się nie zgadza. A owo NA RAZIE tłumaczy drugi minister, poczekamy dwa, trzy tygodnie...itp. ech... wlasciwie nie ma o czym gadac... Odpowiedz Link Zgłoś
kabe.wawa Re: A słyszeliście? 01.10.06, 16:05 un1 napisał: > Raniutko u Manna, jak pan dyrektor wykonywał zadanie zlecone przez pana > prezesa? Bełkot! Jeden wielki bełkot obu panów. Trója stacza się dalej, nie pomogła jej zmiana szefa. Bardzo to dla mnie smutne. Na szczęście są jeszcze inne stacje. un1 napisał: >PiS odzyskal Skowrońskiego. Odzyskał? Przecież jego sympatie polityczne zawsze były bardzo czytelne i jednoznaczne. Teraz dopiero Trójka będzie tubą polityczną! Bardziej niż za Laskowskiego! Odpowiedz Link Zgłoś
diem28 Re: A słyszeliście? 01.10.06, 17:21 Delikatnie mowiac, używajac eufenizmu, ja tez uwazam ze wystep Pana Skowrońskiego byl niefortunny. Ale powiem za jednym ze sluchaczy ze jestem gotow poswiecic kierunek polityczny stacji za lepsza muzyke niz dotychczas. Zludne jest twierdzenie iz kiedykolwiek media publiczne byly apolityczne. I na tym tle niektore glosy oburzenia dzis moga swiadczyc o hipokryzmie piszacych. Latwo mozna sobie przypomniec czasy sprzed ostatnich wyborow i jednoznaczne oblicze polityczne telewizji oraz radia. Nie popieram zmiany w druga strone, choc uwazam ze teraz jest o wiele lepiej niz bylo, poniewaz dzis w mediach moga zaprezentowac sie Ci "niepoprawni politycznie", lamiac tym samym pewien monopol ideologiczny i jeden kierunek myslenia. Nie zmienia to jednak mojego zdania iz Dyrektor Programu Trzeciego nie powinien tak jednoznacznie bezkrytycznie oceniac afery tasmowej. Jesli juz to powinien zainspirowac do szerszej refleksji. Tak zabrzmialo to jako desperacka obrone. A niepotrzebnie Odpowiedz Link Zgłoś
mruk33 Re: A słyszeliście? 01.10.06, 17:54 jakos sobie nie przypominam aby laskowski lub fijalkowski wystepowali w radiu i opowiadali takie farmazony jak skowronski. jakos komentatorzy reprazentowali rozne opcje polityczne, a gdyby pienkowska lub michniewicz w wywiadzie dzien po ujawnieniu afery rywina przez 10 minut pytala walese o agentow to by ja z parcy wywalili. a karnowski jakby nigdy nic, tak po 10 minutach wspomina delikatnie o beger. Odpowiedz Link Zgłoś