Dodaj do ulubionych

Paweł Homa - dzis rano

23.11.06, 10:31
Poranek w Trójce. Paweł Homa podczas krótkiego wywiadu drąży kwestię rekcji
rodzin na wiadomość o śmierci górników . Na nic taktowne uniki rozmówczyni.
Paweł Homa jest nieubłagany: „ALE JAKA BYŁA ICH REAKCJA, NO JAKA?!”
Obserwuj wątek
    • tosik04 Re: Paweł Homa - dzis rano 23.11.06, 10:40
      Sam jestem radiowcem i na co dzień unikam jak ognia krytykowania kolegów po
      fachu. Słuchając tego wywiadu byłem zażenowany - ale myślałem, że analizuję go
      ze skrzywieniem zawodowym i stąd było mi za red. Homę wstyd. Ale widzę, że nie
      byłem sam. Ciekaw jestem co powodowało doświadczonym i dobrym przecież
      dziennikarzem, że tak dociekał... Absolutna kompromitacja. Proszę tylko nie
      dopisywać, że zwolnić, wyrzucić itd. Taka specyfika dziennikarstwa - był to
      ogromny wypadek przy pracy i nauczka na przyszłość.
    • agatttt wreszcie jakaś tragedia!!! 23.11.06, 11:00
      nie oszukujmy się, od czasu zawalenia hali wystawowej w Katowicach minęło juz
      trochę czasu, nie mówiąc już o śmierci papieża, no i wreszcie mediom trafiła się
      następna tragedia!! to coś, co tygrysy lubią najbardziej!

cóż, ludzie uwielbiają takie igrzyska, mamy więc następny show medialny, Ci co
      słuchają czują sie lepsi, bo współczują...
      zastanawiam się tylko, co czują Ci, którzy wypytują rodziny ofiar...
      misja informowania narodu?, terapia dla rodzin ofiar? (jak się popłaczą przed
      mikrofonem lub kamerą, będzie większa dramaturgia i katarsis???)
      obrzydza mnie ten brak szacunku do ludzi, wszystko na sprzedaż...

tragedia to tez gratka dla polityków: można na tym robić, ponoć zawieszoną,
      kampanię wyborczą, propagandę rządu, obiecywać ile to dadzą kasy, pokazac
      bliźniaków, którzy są od razu na miejscu, dziwne, ze jeszcze nie powiedzieli, ze
      to układ zbytnio stężył metan lub podkręcił czujniki

na czas rozdrapywania cudzych ran wyłączyłam radio
      wstrętny jest ten świat

agat
      • un1 Re: wreszcie jakaś tragedia!!! 23.11.06, 14:16
        100% gorzkiej racji.
    • wojtek5791 Re: Paweł Homa - dzis rano 23.11.06, 12:00
      Tez słuchałem, całkowity brak profesjonalizmu pana Homy...
      Bardzo podobała mi się postawa pani psycholog, z którą rozmawiał. Dawała mu
      cały czas do zrozumienia, że idzie niewłaściwą drogą.
      Może wyciągnie wnioski?
    • amis711 Re: Paweł Homa - dzis rano 23.11.06, 12:48
      Nie tak dawno, gdy w Biesłanie napadnięto szkołę, w następstwie czego zginęło
      kilkaset niewinnych ludzi, prawie z wypiekami na twarzy przełączałem programy by
      być na bierząco. Mimo faktu, że konkretnych informacji prawie nie było a bicie
      piany jedynie, cieszyło mnie to, że telewizje przerwały swoje programy i starały
      się informować jak umiały o tych tragicznych ale ważnych wydarzeniach.

Potem była hala targowa, żałoba narodowa, wszędzie słyszalne mlaskanie
      padlinożerców. Wielkie dyskusje narodowe, deklaracje pomocy, i co?

Teraz kolejna tragedia, padlinożercy w rozkwicie. Rozgłośnia,która nie nadaje
      live relacji jest zupełnie nie trendy. Lecą więc programy non stop, ale o czym w
      nich mówić?

A może - podpowiem -zapytać tak?
      - Właśnie wyciągają fragmenty pani syna, ale proszę mi tu nie płakać, dostanie
      Pani kupę kasy (Prezydent, Premier, Caritas, kupę innych złożyło obietnice,
      mówią nawet, że to nie tylko obietnice). Co zrobi Pani z tą kasą, kupi Pani
      sobie plazmę z kinem domowym, mebelki, bo na jakieś zmyślne autko czy domek to
      chyba nie wystarczy?

Czy fakt ogłoszenia kilkudniowej żałoby (odwołanie imprez, kampanii wyborczych
      itp) zmieni ludzi żyjących, pomoże tym poległym? Jeśli uważam, że chcę się
      solidaryzować z poszkodowanymi to sam pójdę do kościoła zapalić świeczkę, albo
      na cmentarz. Albo w domu, w świeczniku palącą postawię na stole.

• muka77 Re: Paweł Homa - dzis rano 23.11.06, 13:02
      Homa jakos jeszcze nigdy nie zablysl, wrecz odwrotnie, beznadziejnie prowadzi
      swoje poranne wejscie na antene.
      • muka77 Re: Paweł Homa - dzis rano 23.11.06, 13:23
        Yyy na 99,9% pomylilam czlowieka , no mam grype :PP na usprawiedliwienie.
        • rerywo Re: Paweł Homa - dzis rano 24.11.06, 05:57
          muka77 napisała:

> Yyy na 99,9% pomylilam czlowieka , no mam grype :PP na usprawiedliwienie.

Pan Pawel Homa wystepuje czasem w porannej audycji (tak na marginesie nie
          mozna "prowadzic swojego wejscia na antene". Jesli juz ktos publicznie sie
          wypowiada na temat radia i to w sposob tak autorytatywny, ze ktos cos tam robi
          beznadziejnie, to moze wypadaloby nie pisac takich bzdur - tu nawet nie o
          znajomosc fachowego slownictwa chodzi a o zwykla gramatyke). Nie wiem zatem
          kogo tym razem sie czepiasz Droga Muko, ale tlumaczenie bledu grypa jest
          rowniez malo profesjonalne. Poszlo w swiat, ze p. Homa jest beznadziejny
          (fajnie jest wyzywac na forum) a jesli pomylilas to moze jakies slowo
          przepraszam dla przyzwoitosci?

Drazni mnie postawa niektorych na tym forumm. A rozmowa pana Homy wczoraj rano
          byla dramatyczna. Przyznaje i podpisuje sie pod tym obiema rekami.

PS.
          Nie myli sie tylko ten. kto nic nie robi.
          • muka77 Re: Paweł Homa - dzis rano 24.11.06, 08:15
            Oj tam autorytatywny , pomylilam go z Handke :P, mialam wysoka goraczke.
          • muka77 Re: Paweł Homa - dzis rano 24.11.06, 08:21
            rerywo napisał:

> muka77 napisała:
            >
            Poszlo w swiat, ze p. Homa jest beznadziejny
            > (fajnie jest wyzywac na forum) a jesli pomylilas to moze jakies slowo
            > przepraszam dla przyzwoitosci?
            >
            O matko nic w swiat nie poszlo (przeciez sprostowalam :P), zapewniam, ze nie
            jestem opniotworcza ;)
          • muka77 Re: Paweł Homa - dzis rano 24.11.06, 10:05
            O kurcze tlumacze sie trollowi, napisz kilka postow wiecej czlowieku i dopiero
            pouczaj innych. :P
    • neandertalski ... 23.11.06, 14:41
      polecam przy okazji

www.pardon.pl/artykul/302/zalobna_spirala_absurdu
    • doncabesa Re: Paweł Homa - dzis rano 23.11.06, 16:03
      Lubię to radio i lubię Pawła Homę ale dzisiaj wykazał sie brakiem
      jakiegokolwiek wyczucia i profesjaoalizmu!!! Traktuję to jako jego wielką
      wpadkę, a życie płynie dalej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka