Dodaj do ulubionych

Polska Cybulskiego

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.07, 23:33
tak tylko że tacy Szczukowie(stalinowski zdrajca ofiarą buuuuuuhahaha)
zabijali i wsadzali do więźień także tych Akowców ,którzy po 45 nie chcieli
już walczyć
Obserwuj wątek
    • grazynkajohn Polska Cybulskiego 08.01.07, 08:28
      Uwielbiam Cybulskiego , tą jego manierą,graniem od niechcenia.Ciekawe co
      mówionoby o nim gdyby nie zginął,jak grałby?Może śmierć sprawiła,że jest ciągle
      popularny?Jak James Dean?
    • Gość: współczesny Polska Cybulskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.07, 12:32
      Z tym lataniem zperonu na peron, ganianiem pociągu po to aby zwrócić na siebie
      uwagę był pajacem. Oglądałem większość z jego filmów, w kazdym chciał czymś
      zabłysnąć, w każdym dzikie przywiązanie do swoich rekwizytów, prawie w kazdym
      na siłę. Nie rozumiem w czym była jego wielkość. Był takim samym aktorem jak i
      pozostali. W czym ta wielkość Zbyszka. Można go opłakiwać tak samo jak i innych
      aktorów, którzy zapisali sie w naszej pamięci lecz nie robić z tego nabożeństwa
      tak jak to od dawna obserwujemy. Dla mnie na przykład Ludwik Benoit był
      ciekawszym aktorem niz pięciu Cybulskich.
      Jeśli kogoś tym uraziłem, to bardzo wszystkich przepraszam, naprawdę nie miałem
      takiego zamiaru, ale napisałem to co od dawna siedzi mi na wątrobie
    • Gość: ciota Polska Cybulskiego IP: *.ghnet.pl 08.01.07, 15:57
      Był kuzynem Jaruzelskiego (te ciemne okulary..) i dlatego go lansowano wtedy.
      To wszystko. W sumie przykre.
    • Gość: oes Polska Cybulskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 18:18
      Co ma rodzina do tego jakim był aktorem????!!!!!! Akurat w tym przypadku bardzo
      mało. Cybulski w "Popiele i diamencie" jest świetny i tyle.
    • Gość: Elżbieta Cybulski - sympatia całego mojego życia IP: *.z064220066.chi-il.dsl.cnc.net 08.01.07, 19:06
      To fakt, że ludzie umierający młodo , są wybrańcami bogów.
      Jak patrzysz co się zrobiło z upolitycznionego Fedorowicza , to skóra cierpnie.
    • jozue.com Polska Cybulskiego 08.01.07, 19:12
      Cybulski był świetny, najbardziej podobał mi się w 'Do widzenia, do jutra'
      --
      Jozue,
    • Gość: marek lewactwo chce zawlaszczyc do siebie cybulskiego... IP: *.dip.t-dialin.net 08.01.07, 19:15
      to jest na prawde zenujace ,jak kuroniowa GW chce cybulskiego przyciagnac do
      siebie i go zawlaszczyc. jescze brakowalo aby w tytule tego artyluku
      napisano "Cybulski glosowal by za centro lewica ,byl by przeciw lustracji i
      przeciw kaczynskim" ....
    • Gość: pixel Polska Cybulskiego IP: *.rozanka.wroc.pl 08.01.07, 19:39
      Najlepszy polski aktor filmowy,bez dwóch zdań.
    • Gość: ablaszczuk6 Polska Cybulskiego IP: *.chelm.mm.pl 08.01.07, 19:47
      Popieram Gościa: współczesny w całości, zdjął mi z " wątroby" to co ja myślę o
      tym Panu ( Cybulski), Dodam jeszcze, że był pyszałkiem, zachłyśniętym sobą
      !Pamiętam jego filmy tuż po nakręceniu - dla wielu był idolem, dla mnie dziwnym
      człowiekiem któryu gdzieś biegnie i nie koniecznie wie dokąd!
    • Gość: gość kacz_yński Polska Cybulskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 19:50
      marek jesteś zaślepiony z nienawiści do lewicy dzięki której pewnie egzystujesz
      ale podświadomie równocześnie nienawidzisz co jest dzisiaj normą w skundlonej
      Polsce i prawicowych polaczkach. Poglądy lewicowe i zachowania lewicowe są
      przynajmniej tak stare jak czasy Chrystusowe i dzęki lewicowym poglądom i
      działaniom świat się rozwijał w dobrym kierunku i prawica musiała ludziom dać
      wolność.
    • Gość: Luki Polska Cybulskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.07, 19:55
      Jak dla mnie są trzy rodzaje aktorów:
      1. Aktorzy komercyjni "wyuczeni" 65-70% polskich aktorów(królowie seriali i
      filmów które kręci się tylko i wyłącznie w jednym celu:$$$)
      2. Aktorzy profesjonaliści 25-30% polskich aktorów. Np. Borys Szyc, Kinga
      Preis,Jan Wieczorkowski itd.
      3. Aktorzy Artyści - urodzeni do grania.5-10% polskich aktorów. Właśnie taki
      aktor potrafi w pięcio-minutowej scenie nic nie mówić a przy tym zagrać tak aby
      scena pozostała w pamięci. Wystarczą ich ruchy, gestykulacje, wystarczy
      poprawienie włosów, podpalenie papierosa. Np.Cybulski, Zamachowski, Niemczyk,
      Jerzy Stuhr, Kinga Preis itd.
      --Istnieje jeszcze jedna grupa "Pseudoaktorzy"-Castingowcy" Cichopek, Brodzik,
      Mroczek itd. (nie brałem ich pod uwagę ponieważ to nie aktorzy)

Cybulski potrafił zaskakiwać rolami drugoplanowymi: "Pociąg", "Niewinni
      Czarodzieje" - pojawiał się na kilka minut w filmie, a grał tak jakby to była
      jego główna rola. Odróżniał się od innych aktorów swoją swobodą. Jego role
      wyglądały tak jakby były grane bez przygotowań, on grał bez schematu, z dużą
      swobodą. Dla mnie jest symbolem artysty wszechczasów.
    • Gość: akuku Polska Cybulskiego IP: 89.174.23.* 08.01.07, 20:08
      .... jeszcze Teresa Tuszyńska zjawiskowej urody aktorka tamtych lat,
      magiczne filmy z jej i Zbyszka Cybulskiego udziałem
    • Gość: cinéphile Polska Cybulskiego IP: *.teledisnet.be 08.01.07, 20:10
      absolutnie nie zgadzam sie z twoja ocena, (procenty tez sie nie zgadzaja jak
      wszystko zssumowac wychodzi 110% z "ogonkiem")ale gusta i kolory nie podlegaja
      dyskusji.
      Cybulskiego role pierwszy czlowiek z ulicy potrafilby zagrac, i trzeba byc
      czlowiekiem troche extrawaganckim zeby jego role zrozumiec.
      Dzis umarl by z glodu z takim graniem
    • Gość: meta Cybulski lsnil IP: *.aster.pl 08.01.07, 20:13
      mozna mowic, sa byli wieksi aktorzy od niego, zdolniejsi.... byc moze... ale rzadko spotyka sie ludzi,
      ktorzy lsnia, bez wzgledu na zawod jaki wykonuja. takie lsnienie jest tysiac razy bardziej warte niz talent,
      pracowitosc, etc. Cybulski lsnil. po prostu.
    • Gość: patthecat Nawalony jak meserszmit wsiada w biegu do pociągu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.01.07, 20:49
      Czy ktoś mógłby w końcu łaskawie napisać o okolicznościach śmierci tego pana? Bo
      trzeba mieć inteligencję rozwielitki, żeby wsiadać do odjeżdżającego pociągu z
      plączącymi się nogami.... Chyba, że ktoś lubi legendy ala 'zaraz sobie walnę w
      łeb' James Dean i całą masę miłośników takiej filozofii.... Z 'tego peronu
      wyruszył w ostatnią podróż...' Śmiechu warte... Niejeden Polmos w taką ostatnią
      podróż wysłał osła jednego z drugim....
    • mikwa Polska Cybulskiego 08.01.07, 21:33
      Jeżeli się Cybulskiego nie "czuje", nie odbiera jakimś szóstym zmysłem, to na
      nic tłumaczenie komuś, kto go nie lubi, że był jedyny w swoim rodzaju. Za to
      tekst Sobolewskiego, jak wszystkie tego jentelektualisty, nadaje sie tylko do
      wyrzucenia.Co to za bełkot o artystach, którzy "pociągnęli swoje życie jak
      jedną linię, realizując jakiś niemożliwy, ewangeliczny projekt jedności" ? Albo
      o scenie pojednania, która "w symbolicznej wymowie jest zbyt śmiała na
      dzisiejsze czasy, bo niesie przez sekundę wizję Polski wyleczonej ze
      schizofrenii". Toz to czysa schizofrenia. Cybulski był wielki bez tego bełkotu.
    • Gość: brat Walenty Polska Cybulskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 21:40
      Pięknie o nim piszecie, ale proszę też dodać, że kochał alkohol i często
      pajacował. Warto pisać prawdę, bo ona teraz jest nam potrzebna.
    • Gość: Luki Polska Cybulskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.07, 21:45
      Gość: brat Walenty napisał:
      Pięknie o nim piszecie, ale proszę też dodać, że kochał alkohol i często
      pajacował. Warto pisać prawdę, bo ona teraz jest nam potrzebna.

Zgadza się , masz racje pił itd., ale tak naprawdę pozostawmy to kolorowym
      pseudopismom. Skupmy się nad jego aktorstwem.
    • Gość: ona Polska Cybulskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 21:48
      jaki był taki był alkohol i cała reszta,ale mnie się po prostu patrzeć na niego
      chce.trudno to opisać ale chyba o to chodzi w aktorstwie-my widzowie na nich
      patrzymy i ich słuchamy.więc mój wzrok i ucho zawsze na tym ekranie
      bezwzględnie przykuwał.
    • Gość: czekoladowe usta Polska Cybulskiego IP: *.onlink.net 08.01.07, 21:53
      dla mnie to byl taki sobie polpsychopata, a w kazdej roli prawie jednakowy.
      Nigdy mnie nie zachwycal.
    • galba_xtrem Był wielki i tylko granice sprawiały, że nie najwi 08.01.07, 21:58
      ększy.
      Kiedy zagrano w NY Popioł i diament - film ten natychmiast stał sie filmem
      kultuowym, a jego słynne ciemne okulary nosił nawet Keith Richards (przyznawał
      sie do tego w wielu wywiadach jakie wrazenie na nim zrobił Cybulski). A Rękopis
      znaleziony w Saragossie? To równiez legenda swiatowego kina, min. własnie
      dzieki Cybulskiemu.
      Był najwiekszym polskim aktorem - był elektryczny.
    • zebonka5 Polska Cybulskiego 08.01.07, 22:00
      Cybulski mial w sobie magię i tę magię bylo widać na ekranie. Potrafił skupić
      na sobie uwagę widza, był tylko on a dopiero potem wszyscy inni. To jest dar z
      którym trzeba się urodzić, tego nie można się nauczyć.
    • Gość: 123 Polska Cybulskiego IP: *.range81-157.btcentralplus.com 08.01.07, 22:11
      OCZYWISTA MUSIELI WRZUCIĆ GO DO WORA Z KURONIEM!!! Z AJKIEGO CHOLERNEGO
      POWODU???
    • Gość: archicon Polska Cybulskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 22:11
      Pierwowzór Jacka Nicholsona ze sławnymi ciemnymi okularami. Można prawie w 100%
      powiedzieć że gdyby wyjechał z Polańskim czy Komedą to mógłby nim być.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka