kicior99 12.05.03, 14:25 Dlaczego stacje nie graja tego - skadinad swietnego numeru? Na razoie wylamaly sie tylko Radio Merkury i Jedynka (ale ok. 2 w nocy). Kto nastepny? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Rock Radio Wolnosc Slowa - w Rock Radiu IP: *.radio88.com.pl 12.05.03, 16:14 Gramy od dawna. Rano, w południe, wieczorem, w nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szaman Re: Wolnosc Slowa - w Rock Radiu IP: *.crowley.pl 12.05.03, 16:28 Szkoda tylko, ze zadne radio u mnie Was nie odbiera, tylko to wbudowane w walkmana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szaman Re: Wolnosc Slowa IP: *.crowley.pl 12.05.03, 16:27 Ja slyszalem te piosenke w Jedynce okolo poludnia kiedys. Przypuszczam, choc tego nie wiem na pewno, ze i Kostrzewie z trUjki moglo sie zdarzyc to puscic kiedys, w koncu jest mistrzem prowokacji i krolem polskiego dziennikarstwa alternatywnego. A piosęka jest tak odwazna, ze pewnie teraz kariera Kostrzewy i paru innych dziennikarzy muzycznych wisi na wlosku ze wzgledu na dzialania tak prokuratury jak i poszczegolnych derekcji. "A organy scigania juz mocza majtki z radosci" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Greg F. Re: Wolnosc Slowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.03, 10:28 Gość portalu: Szaman napisał(a): > Ja slyszalem te piosenke w Jedynce okolo poludnia kiedys. > Przypuszczam, choc tego nie wiem na pewno, ze i > Kostrzewie z trUjki moglo sie zdarzyc to puscic kiedys, w > koncu jest mistrzem prowokacji i krolem polskiego > dziennikarstwa alternatywnego. A piosęka jest tak > odwazna, ze pewnie teraz kariera Kostrzewy i paru innych > dziennikarzy muzycznych wisi na wlosku ze wzgledu na > dzialania tak prokuratury jak i poszczegolnych derekcji. Ten numer pojawił się w Ekspresie podczas koncertu Pudelsów w TrUjce, poza tym Kostrzewa chyba nie odważył się go puścić w wersji studyjnej. Odpowiedz Link Zgłoś
neandertalski Re: Wolnosc Slowa 13.05.03, 10:14 a wiecie, że teledysk do tego kawałka puszcza od czasu do czasu VIVA-POLSKA, nikt inny nie ma odwagi;) ein zwei polizei! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szaman Re: Wolnosc Slowa IP: *.crowley.pl 13.05.03, 10:32 neandertalski napisał: > a wiecie, że teledysk do tego kawałka puszcza od czasu do czasu VIVA-POLSKA, > nikt inny nie ma odwagi;) > ein zwei polizei! > Pozdrawiam E tam. Ja sobie pare razy puscilem go na komputerze. Tylko ze tak naprawde nie zrobil na mnie wiekszego wrazenia... A szkoda, bo piosenka stanowi potencjal. Odpowiedz Link Zgłoś
neandertalski Re: Wolnosc Slowa 13.05.03, 10:44 teledysk jak teledysk w sumie pomysł mieli fajny, choć miejscami trochę nie wyszło. Tylko chodzi mi o to, że o dziwo w dzisiejszych czasach na puszczenie takiej piosenki stać tylko media prywatne, nasze bezpartyjne media abonamentowe jakoś nie mają śmiałości... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szaman Re: Wolnosc Slowa IP: *.crowley.pl 13.05.03, 15:05 neandertalski napisał: > teledysk jak teledysk w sumie pomysł mieli fajny, choć miejscami trochę nie > wyszło. Tylko chodzi mi o to, że o dziwo w dzisiejszych czasach na puszczenie > takiej piosenki stać tylko media prywatne, nasze bezpartyjne media abonamentowe > > jakoś nie mają śmiałości... Hehe naprawde Cie to dziwi??? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szaman Re: Wolnosc Slowa IP: *.crowley.pl 13.05.03, 15:06 Zreszta media prywatne puszczaja te piosenke, bo w gruncie rzeczy jest ladna i dowcipna. Prawdziwie dowalajacej piosenki by tak latwo nie puscili. Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: Wolnosc Slowa 13.05.03, 16:55 Wlasnie. Ona jest cholernie ladna, oparta na tradycyjnym rockandrollu, chwytliwa... Odpowiedz Link Zgłoś
neandertalski Re: Wolnosc Slowa 14.05.03, 07:38 ja tam myślę, że prywatne puszczają bo to po prostu jest interes i BMG zdaje się po prostu chodzi wokół tego aby się kręciło. A rokendrol to zaiste klasyczny ale chyba taki bardziej rodem z piaskownicy;) A swoją drogą to trumf trumf misia bela to nie był też kiedyś inny kawałek Pudelsów? Tak się zastanawiam bo coś mi chodzi po głowie, że próbowano już swego czasu wykonywać kower tego klasyka;) A bezpartyjnym dziwić sie trudno, jak się nie obrócić dupa będzie z tyłu, w piosence nie oszczędzono nikogo i misja może sie zmienić w dymisję;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliber Re: Wolnosc Slowa IP: 149.156.12.* 13.05.03, 15:09 MTV to gra o dziwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szaman Re: Wolnosc Slowa IP: *.crowley.pl 13.05.03, 15:25 Gość portalu: koliber napisał(a): > MTV to gra o dziwo. Co w tym dziwnego? (pytam, bo nie wiem) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliber Re: Wolnosc Slowa IP: 149.156.12.* 13.05.03, 15:26 Gość portalu: Szaman napisał(a): > Gość portalu: koliber napisał(a): > > > MTV to gra o dziwo. > > Co w tym dziwnego? (pytam, bo nie wiem) Bo w MTV raczej pop, rap ...... Nie mylić z MTV classic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szaman Re: Wolnosc Slowa IP: *.crowley.pl 13.05.03, 15:31 A Pudelsi to chyba pop w sumie? Czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliber Re: Wolnosc Slowa IP: 149.156.12.* 13.05.03, 15:33 Gość portalu: Szaman napisał(a): > A Pudelsi to chyba pop w sumie? Czy nie? Ale nie taki jak MTVowski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szaman Re: Wolnosc Slowa IP: *.crowley.pl 13.05.03, 15:36 Tak sie mowi niby. W sumie rzeczywiscie blizej Pudelsom do Brathankow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliber Re: Wolnosc Slowa IP: 149.156.12.* 13.05.03, 15:39 Gość portalu: Szaman napisał(a): > Tak sie mowi niby. W sumie rzeczywiscie blizej Pudelsom > do Brathankow. Za coś trzeba mieć chlać. Dletego Maleńczuk wystąpił u "Rudego Michała Metalowego" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szaman Re: Wolnosc Slowa IP: *.crowley.pl 13.05.03, 15:44 Gość portalu: koliber napisał(a): > Gość portalu: Szaman napisał(a): > > > Tak sie mowi niby. W sumie rzeczywiscie blizej Pudelsom > > do Brathankow. > Za coś trzeba mieć chlać. > Dletego Maleńczuk wystąpił u "Rudego Michała Metalowego" To i ja pretensji nie mam. Stwierdzam tylko, ze pop i juz. Taki pod MTV, zeby bylo za co chlac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliber Re: Wolnosc Slowa-Maleńczuk i Pudelsi IP: 149.156.12.* 13.05.03, 15:46 Maleńczuka i Pudelsów lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szaman Re: Wolnosc Slowa-Maleńczuk i Pudelsi IP: *.crowley.pl 13.05.03, 15:46 Gość portalu: koliber napisał(a): > Maleńczuka i Pudelsów lubię. Ja tez. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dawid Re: Wolnosc Slowa IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 13.05.03, 19:43 kicior99 napisał: >Kto nastepny? m.in. MTM FM - Starachowice , Rekord FM - Radom , Radio Tak - Kielce Odpowiedz Link Zgłoś
neandertalski Wolnosc Slowa i Łapiński 14.05.03, 07:45 a tak z trochę innej beczki, wczoraj nieźle się uśmialem jak w popołudniowej ZD3 Kowalewski usilnie starał się wszystkich wstrząsnąć zamachem na wolność mediów i jakoś mu nie szło bo chyba większość sluchaczy była zdania, ze media kłapią jęzorem na prawo i lewo i najczęściej same nie wiedzą co kłapią i chyba był trochę niepocieszony, że publika nie stanęła murem za dziennikarzami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: Wolnosc Slowa i Łapiński IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 14.05.03, 11:01 neandertalski napisał: > i chyba > był trochę niepocieszony, że publika nie stanęła murem za dziennikarzami... Ja bym napisał, ale akurat miałem full roboty i zero dostępu do netu. To może napiszę tutaj ... Generalnie uważam, że im więcej politycy psioczą na dziennikarzy, tym bardziej widać, że coś jest na rzeczy. A Rzeczpospolitej ufam, bo oni ładują w jedną i drugą stronę folwarku politycznego, patrząc, gdzie są nieprawidłowości, a nie na przynależność polityczną. A obecna władza ma wyjątkowo paskudny stosunek do dziennikarzy. Najpierw premier mówi o chorobie wściekłych dziennikarzy, potem poprawia to stwierdzeniem, że ich pisanie jest zagrożeniem dla demokracji, a teraz Pan Łapiński. Ale do Komisji Śledczej i do TV, to się wszyscy na wyścigi pchają. Dziwię się parlamentarzystom. Przecież tam są także byli dziennikarze - co oni na to? Powinni narobić rabanu ... No ale władza psuje. Odpowiedz Link Zgłoś
bigi Re: Wolnosc Slowa 14.05.03, 19:07 słyszałem też w Radiu Piekary... ale i tak wolność słowa w polskich mediach to fikcja! Odpowiedz Link Zgłoś