Gość: wartownik IP: *.gov.pl 30.06.03, 14:25 Czy to już od dziś? Proponuję wybrać najfajniejsze zespoły lub utwory, ktore stana się siłą przewodnią u Pana Marka. pozdrawiam wartownik Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ciocia Hela Re: chill out w TrUjce IP: *.acn.waw.pl 30.06.03, 14:35 gov.pl? Leszek, to ty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bonifacy Re: chill out w TrUjce IP: *.brewed.silesianet.pl 30.06.03, 18:34 :DDD tylko który Leszek Odpowiedz Link Zgłoś
pomruk_wulkanu Re: chill out w TrUjce 30.06.03, 18:19 Hm a pan Marek czasem nie wchodzi w działkę prowadzącego "Klubowe granie"? Sebastian powinien dostać ten kącik na antenie. Szkoda. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teresa Re: chill out w TrUjce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.03, 23:14 I znowu się nie zawiodłam na panu Marku, co klasa to klasa , jeszcze chwila a stanę się fanką klubowej ?? dziękuję:) Odpowiedz Link Zgłoś
viking73 Re: chill out w TrUjce 30.06.03, 23:19 I ja słucham. A to ostatnio dość rzadkie zjawisko, żebym w tygodniu "Trójki" słuchał. No nieźle jest. Zobaczymy jak się audycja panu Markowi rozwinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: chill out w TrUjce IP: *.ltk.com.pl 30.06.03, 23:22 Gość portalu: Teresa napisał(a): > I znowu się nie zawiodłam na panu Marku, co klasa to klasa, jeszcze chwila a > stanę się fanką klubowej ?? > dziękuję:) Ja też. Utwory śpiewane super, czysto instrumentalne nieco monotonne, Billie Holiday przekręciła się w grobie ale ogólnie może być. Zapukam pewnie jeszcze nie raz do tego Chill Out'u mk Odpowiedz Link Zgłoś
franzmaurer Re: chill out w TrUjce 02.07.03, 08:21 Gość portalu: Teresa napisał(a): > I znowu się nie zawiodłam na panu Marku, co klasa to klasa , jeszcze chwila a > stanę się fanką klubowej ?? Plim... plam... plum... jakich to czasami odkryć ludzie dokonują po 15 latach nowość! nowość!! hehehehe... zajady pękają... poszukajcie sobie w sieci Ramuntcho Matta, Fila Brazillia, Nightmares on wax, The Orb, niektóre sesje KLF czy bardziej elektroniczne Quite Force czy Software zamiast zachwycać się tym że ktoś 'odkrył' chill-out :))) Chill Out wlazł do radia jakieś 15 lat temu tyle że wtedy "stara dobra" Trójka ciupała jeszcze do znudzenia 'złotymi przebojami z lat 80-tych' plus 'muzyką niezależną' spod znaczka 4AD... w ten sposób przespali brit-pop i parę innych fajnych rzeczy... Kaczkowski załapał się dopiero na 3 płutę Primal Scream a o Natashy Atlas dowiedział się od słuchacza... Nie ma to jak własne przyzwyczajenia i siła tradycji :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jureek Re: chill out w TrUjce IP: 212.185.202.* 02.07.03, 12:12 franzmaurer napisał: > Plim... plam... plum... jakich to czasami odkryć ludzie dokonują po 15 latach > nowość! nowość!! hehehehe... zajady pękają... Ja sam odkryłem dla siebie Stana Getza i cool jazz kilkadziesiąt lat po pojawieniu się tej muzyki. I co? Zajady popękały? Jura Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teresa Re: chill out w TrUjce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.03, 23:14 franzmaurer napisał: > Gość portalu: Teresa napisał(a): > > > I znowu się nie zawiodłam na panu Marku, co klasa to klasa , jeszcze chwil > a a > > stanę się fanką klubowej ?? > > Plim... plam... plum... jakich to czasami odkryć ludzie dokonują po 15 latach > nowość! nowość!! hehehehe... zajady pękają... > Klip, klap, klup :( I co z tego ? Nic nie pisałam o nowościach i jest to Twoja nadinterpretacja a tej muzyki rzadko słuchałam wczesniej, bo jej nie znałam a teraz słucham i polubiłam i co na to powiesz? Nie samą muzyką człowiek żyje i nie musi znać wszystkiego , rzecz w tym żeby coś odkrywać dla samego siebie. ps.zajadów nie posiadam .... hahahaha, Tobie polecam maść cynkową:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alien Re: chill out w TrUjce IP: *.ds.pg.gda.pl 17.07.03, 01:59 franzmaurer napisał: > poszukajcie sobie w sieci Ramuntcho Matta, Fila Brazillia, Nightmares on wax, > The Orb, niektóre sesje KLF czy bardziej elektroniczne Quite Force czy Software > > zamiast zachwycać się tym że ktoś 'odkrył' chill-out :))) > Chill Out wlazł do radia jakieś 15 lat temu tyle że wtedy "stara dobra" Trójka > ciupała jeszcze do znudzenia 'złotymi przebojami z lat 80-tych' plus 'muzyką > niezależną' spod znaczka 4AD... w ten sposób przespali brit-pop i parę innych > fajnych rzeczy... > Kaczkowski załapał się dopiero na 3 płutę Primal Scream a o Natashy Atlas > dowiedział się od słuchacza... > Nie ma to jak własne przyzwyczajenia i siła tradycji :))) Jak poznasz tyle muzyki ile zna Kaczor, to bedziesz mogl takie teksty rzucac. na razie to nie badz taki kozak. alien Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bryndza Re: chill out w TrUjce IP: *.acn.pl 20.07.03, 00:05 Gość portalu: Teresa napisał(a): > I znowu się nie zawiodłam na panu Marku, co klasa to klasa , jeszcze chwila a > stanę się fanką klubowej ?? > > Teresa, ty byś została fanką nawet gdyby Pan Marek dmuchał we flecik przez godzinkę. Razem z synem, no nie? Bo syn przecież jak mamusia w flecik podmuchać lubi. Jak Korsak grał całe miesiące chill out, to psy wieszałaś. Koniec wysmakowanego radia wieszczyłaś. A teraz.... Może miałaś jakieś widzenie? A syn? I ktos, kto się uznaje za elitę kraju takich słów jak "fan" używa! To odrażające. Co na to mąż? O, pardon. To chyba nie był dobry wist, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wartownik Re: chill out w TrUjce IP: *.gov.pl 01.07.03, 07:46 a ja nie słuchałem.Nagrałem a od dziś na żywo. Czekam na Saint-Germain albo Kruder&Dorfmaister... Cieszę się,że tego typu muzyka trafiła do TrUjki i ma własne pasmo na antenie. Muzyka redaktora Savallasa już mnie denerwuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bald Re: chill out w TrUjce IP: *.bielsko.msk.pl 01.07.03, 08:51 Jestem jak najbardziej za! Odpowiedz Link Zgłoś
bald Re: chill out w TrUjce 01.07.03, 08:53 Jestem jak najbardziej za! Panie MArku, oby tak dalej! Trzymam kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wartownik Zaskoczony. ;-D IP: *.gov.pl 01.07.03, 11:16 To chyba wyjątek. na razie wszystkie wpisy są pozytywne, a przypominam mówimy o TrUJce... ;-D Bardzo sie z tego cieszę. No to jak, wybieramy "the best of chill out" dla kolejnych audycji. Na początek zespoły: saint-germain, dorfmaister & co, ... Odpowiedz Link Zgłoś
a_g Re: Zaskoczony. ;-D 01.07.03, 11:28 Trafiłam na to wczoraj przez przypadek - chciałam posłuchać audycji "To był dzień", a tu taka niespodzianka! Szkoda tylko, że tak krótko. Panie Marku oby tak dalej! pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
pomruk_wulkanu Re: Zaskoczony. ;-D 01.07.03, 19:14 1. Jose Padila 2. Gazzara 3. Jazzanowa 4. Terranova Gość portalu: wartownik napisał(a): > To chyba wyjątek. na razie wszystkie wpisy są pozytywne, a przypominam mówimy o > > TrUJce... ;-D Bardzo sie z tego cieszę. > No to jak, wybieramy "the best of chill out" dla kolejnych audycji. > Na początek zespoły: > saint-germain, > dorfmaister & co, > ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciocia Hela Re: chill out w TrUjce IP: *.acn.waw.pl 01.07.03, 13:02 Widzę, że w tym wątku ma miejsce zbiorowa ekstaza. Przyznaję, że audycja była bardzo sympatyczna, hiciory miłe dla ucha, a pan Marek na swoim zwyczajowym poziomie. Ale zobaczycie, po dwóch miesiącach będziemy mieli tego chill out'u po dziurki w nosie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teresa Re: chill out w TrUjce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.03, 15:37 Gość portalu: ciocia Hela napisał(a): > Ale zobaczycie, po dwóch miesiącach będziemy mieli tego chill out'u po dziurki > w nosie! Ciociu, czy coś Ci się nie pomyliło, "będziemy", czyżbyś się przeniosła do nasze bandy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciocia Hela Re: chill out w TrUjce IP: *.acn.waw.pl 01.07.03, 16:50 Oczywiście, że się do was nie przeniosłam. Jeszcze nie zwariowałam. Pisząc w 1 os. lp miałam na myśli słuchaczy Trójki, a wy przecież Trójkę pochowaliście i już jej, demonstracyjnie i ku strapieniu dyrekcji, nie słuchacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: chill out w TrUjce IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 02.07.03, 08:20 Gość portalu: ciocia Hela napisał(a): > ....Jeszcze nie zwariowałam........ Była Ciotka u specjalisty, że taka pewna??? j. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wartownik Re: chill out w TrUjce IP: *.gov.pl 01.07.03, 15:45 moze za dwa miesiące pan Marek wymyśli coś nowego, co będzie jednak przyciągało słuchacza do TrUjki. Ma potencjał, prawda... A dla walki z nuda przeciez moze puszczc smooth jazz, ale jako tzw. "perelki". Ja stawiam na chill out. Kostrzewa wysiada, bo on to nudzi na maxa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciocia Hela Re: chill out w TrUjce IP: *.acn.waw.pl 01.07.03, 16:52 Gość portalu: wartownik napisał(a): > moze za dwa miesiące pan Marek wymyśli coś nowego, co będzie jednak przyciągało > > słuchacza do TrUjki. Ja mam nadzieję, że za dwa miesiące pan Marek ustąpi miejsca Darkowi, co nie lubi poezji śpiewanej, i jego ekipie oraz pewnym "faszyzującym" dziennikarzom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teresa Re: chill out w TrUjce IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 01.07.03, 21:48 Gość portalu: ciocia Hela napisał(a): > > Ja mam nadzieję, że za dwa miesiące pan Marek ustąpi miejsca Darkowi, co nie > lubi poezji śpiewanej, i powiało grozą, droga ciociu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jureek Re: chill out w TrUjce IP: 212.185.202.* 02.07.03, 12:03 Gość portalu: ciocia Hela napisał(a): > Ja mam nadzieję, że za dwa miesiące pan Marek ustąpi miejsca Darkowi, co nie > lubi poezji śpiewanej, i jego ekipie oraz pewnym "faszyzującym" dziennikarzom. Ja też mam taką nadzieję. Najbardziej nie mogę przeboleć braku "To był dzień". Jurek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teresa Re: chill out w TrUjce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.03, 22:26 Czy podoba się wam chillout po dwóch tygodniach ? Ja słucham dość regularnie i sprawia mi to przyjemność, jest nastrój, klimat i miły głos p.Marka ,który mówi dokładnie to co trzeba i tyle ile trzeba :) po szóstej wyłączam radio :(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obi Re: chill out w TrUjce IP: *.icpnet.pl 14.07.03, 22:37 Gość portalu: Teresa napisał(a): > Czy podoba się wam chillout po dwóch tygodniach ? Ja słucham dość regularnie i > sprawia mi to przyjemność, jest nastrój, klimat i miły głos p.Marka ,który mówi > > dokładnie to co trzeba i tyle ile trzeba :) > po szóstej wyłączam radio :(( Nie słucham. Wolę swoje płytki... Czekam za to na PzR - dziś przypomnienie Salonu Niezależnych. Warto! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teresa Re: chill out w TrUjce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.03, 22:42 Gość portalu: obi napisał(a): > Czekam za to na PzR - dziś przypomnienie Salonu > Niezależnych. Warto! Będę słuchać, jak zawsze a po północy jeszcze jakaś godzinka dla p.Ptaszyna:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lesiek Re: chill out w TrUjce IP: 195.205.139.* 02.07.03, 07:15 Zdaje się o tym przecież pisałem w innym wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teresa Re: chill out w TrUjce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.03, 23:48 podbijam wątek dla "oko-jeża" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliber Re: chill out w TrUjce IP: 149.156.12.* 16.07.03, 14:58 Dla okajeża. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teresa Re: chill out w TrUjce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.03, 15:00 Gość portalu: koliber napisał(a): > Dla okajeża. Koliber, a Ty nie masz dzieci , żeby ich uczyć:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliber Re: chill out w TrUjce IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.07.03, 22:59 To chyba nie temat tego wątku Droga Tereso. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teresa Re: chill out w TrUjce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.03, 23:01 Gość portalu: koliber napisał(a): > To chyba nie temat tego wątku Droga Tereso. Czyżby :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toruviel chill outowi : Nie IP: *.teleton.pl 22.07.03, 00:36 powszechnego zachwytu nad chill outem jakos nie rozumiem (nie żebym krytykowała czyjeś gusta). swoja droga mozliwe ,ze to przez moje niedostateczne muzyczne "wyrobienie" nie dostrzegam szczegolnej roznicy miedzy chill outowym graniem pana Marka ,a clubbingowym czyms czego nie moge (widocznie nie umiem sluchac). w kazdym razie ja chill outowi mowie nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lesiek Re: chill outowi : Nie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.03, 05:45 No bo zasadniczo chill-out jest jednym z rodzajów muzyki klubowej :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lumbulak Re: chill out w TrUjce IP: 212.244.197.* 22.07.03, 12:54 Dla mnie - muzyka świetna. Szczególnie na taką porę dnia (nocy). Pan Marek mógłby iść w ślady smooth jazz cafe i... i wydać serię wspaniałych płyt z chill out... Może się uda... Lumbulak Odpowiedz Link Zgłoś