Dodaj do ulubionych

wykolejony czat

IP: *.ds.pg.gda.pl 01.08.03, 12:13
czat.wp.pl/naszgosc.html?id_czata=1493
ciekawym kto bedzie moderowal.

alien
Obserwuj wątek
    • Gość: koliber Re: wykolejony czat IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 01.08.03, 13:13
      Trzeba zadać parę pytań: o monopol na rockową i "alternatywną" muzykę w 3, o
      sobotę w stylu klop, o play-listę....
      • Gość: Janusz Re: wykolejony czat IP: 195.85.227.* 01.08.03, 13:57
        Gość portalu: koliber napisał(a):

> Trzeba zadać parę pytań: o monopol na rockową i "alternatywną" muzykę w 3, o
        > sobotę w stylu klop, o play-listę....

...i kiedy wyda płytę z muzyką w stylu POP, swoją wielką fascynacją .
        • Gość: Greg F. Re: wykolejony czat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.03, 14:05
          Gość portalu: Janusz napisał(a):

>
          > ...i kiedy wyda płytę z muzyką w stylu POP, swoją wielką fascynacją .

Trzeba też zapytać, dlaczego odmawia prawa do tworzenia niektórym artystom
          tylko z tej racji, że przekroczyli 50-tkę.
    • Gość: jarek Re: wykolejony czat IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 05.08.03, 12:52
      właśnie trwa...
      • Gość: jarek Re: wykolejony czat IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 05.08.03, 12:54
        Maszynista jest baaaardzo z siebie zadowolony...w odróżnieniu od słuchaczy:-)
        j.
    • Gość: Janusz Re: wykolejony czat IP: 195.85.227.* 05.08.03, 15:44
      Mózg mu wyprali tymi teoriami o nowoczesnym radiu. Koszmar.
    • Gość: koliber Złote myśli maszynisty IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 05.08.03, 17:50
      Wybór pytań i odpowiedzi (komentarze w nawiasach)

~falarek: Panie Pawle, bardzo lubię pańską audycję „Sobota stylu Pop”. Czy nie
      mógłby puszczać pan takich piosenek także w Ekspresie?
      Kostrzewa_Pawel: Po coś jest "Sobota" i "Ekspres" ma swoje zadania. Dlatego nie
      mieszajmy tych audycji.
      (Brawo SZAMAN)

Jakie warunki trzeba spełnić, aby zostać dziennikarzem TRÓJKI???
      Kostrzewa_Pawel: Z jednej strony długo i wyczerpująco musiałbym o tym
      opowiadać, a z drugiej myślę, że najłatwiej posłuchać "nas" w akcji przez radio
      i wyciągnąć wnioski. Na pewno głos, dobry język polski, znajomość angielskiego,
      to wszystko pomaga. Umiejętność zaciekawienia kogoś drugiego swoją opowieścią,
      to trzeba umieć.
      (moja uwaga- Ma tej podstawie zapewne zatrudniano Rokosa)

falarek: Panie Pawle, gra pan często nowe wersje takich piosenek polskich
      jak "Centrala" czy "Święty szczyt". Dlaczego jednocześnie nie prezentuje pan
      słuchaczom wersji oryginalnych tych i podobnych piosenek?
      Kostrzewa_Pawel: Tamte piosenki często pojawiały się w radio kiedy był ich
      czas. Trójkowy Ekspres bacznie przygląda się nowym rzeczom, do klasyki powraca
      kiedy jest istotny powód, a tych powodów jest sporo, proszę słuchać regularnie
      i czytać internetowe strony Ekspresu. Tam są dowody tego, co robię.
      (czyli wg Kostrzewy lepszy często byle jaki cover niż oryginał)

quarol: Sporo ostatnimi czasy zmian w ramówce Trójki. Czy szykuje się jakaś
      nowa audycja pana autorstwa? (proszę nie mówić o sobotniej)
      Kostrzewa_Pawel: Ja nic nie wiem o takich planach. Tak wiele się nie zmienia, a
      w dzisiejszych czasach radio musi być dynamiczne, reagować np. na pory roku.
      (Radio reagujące na pory roku- to dopiero bzdura)

falarek: „Sobota w stylu pop” i „Ekspres” są adresowane do dwóch różnych grup
      słuchaczy... kiedy można się spodziewać audycji dla wielbicieli polskiej muzyki
      alternatywnej?
      Kostrzewa_Pawel: Taki jest Ekspres. Jest w nim niemało takiej muzyki. Myślę, że
      taka formuła sprawdziłaby się w jakimś nowym radio, o takiej stylistyce
      właśnie. Ciągle nie ma takiej stacji.
      (To trzeba było zmieniać 3 w kierunku TE a nie soboty w stylu klop)

falarek: Panie Pawle, twierdzi pan, że Ekspres jest audycją alternatywną, a
      jednak prezentuje pan właściwie tylko te piosenki rockowe, które są na topie.
      Kiedy zaprezentuje pan słuchaczom alternatywną scenę japońską, ukraińską czy
      czeską? Mam nadzieję, że orientuje się pan w ich istnieniu i rozwoju? ~Oliwia
      Kostrzewa_Pawel: Oliwia, ty chyba nie słuchasz Ekspressu, to po pierwsze. Po
      drugie, jak dotrzesz do ukraińskiego i japońskiego rynku to daj mi znać. Ja
      takiego dostępu nie mam. Poza tym, po co grać coś, do czego ludzie nie mają
      dostępu. To tak jak lizanie loda przez szybę.
      (Arogancja)

Styx: Pod jaką muzyką się pan podpisuje: tą z Ekspresu, czy tą z "Soboty w
      stylu pop"? Pytam bo te audycje wydają się wzajemnie wykluczać, a to stawia pod
      znakiem zapytania pańskie gusta muzyczne. Przecież nie można słuchać
      wszystkiego.
      Kostrzewa_Pawel: Tak. Nie można słuchać wszystkiego. Tym bardziej jestem dumny
      z siebie, że umiem robić to i to. W TE prezentując muzykę mówię o swoich
      emocjach, odczuciach, prezentuję muzykę , która mnie pasjonuje. W "Sobocie w
      stylu pop " odzwierciedlam to, co dzieje się na listach przebojów. Przedstawiam
      kogo najczęściej słucha świat, czyje kupuje płyty, wtedy nie mówię, że Jennifer
      Lopez skradła mi serce i słucham jej po nocach, tylko że jest na 1 miejscu w
      Ameryce. Przy okazji powiem, że "Sobota w stylu pop" jest jedną z
      najpopularniejszych audycji w Trójce.
      (Einstein prezenterów radiowych, a jak taka audycja jest popularnA (skąd taka
      wiedza, to tym gorzej dla słuchaczy 3; ja bym na mijescu maszynisty nie chwalił
      się tylko wstydził)

dobranoc: Panie Pawle, w jakim kierunku muzycznym powinna wg pana oceny podążać
      Trójka?
      Kostrzewa_Pawel: W dobrym. Chcielibyśmy mieć wielu słuchaczy, cieszyć ich swoim
      programem.
      (Buhhhaaaa)

Sluchalem_PR3: Kto ma większy wpływ na tzw. Playlistę: Paweł Kostrzewa czy
      Marek Niedźwiecki?
      Kostrzewa_Pawel: Razem to robimy.

~dobranoc: Panie Pawle, czy jako szefujący redakcji muzycznej Trójki myśli pan
      o wprowadzeniu więcej nowości w stylu clubbingu lub techno ? W końcu wiele osób
      słucha takiej muzyki i z pewnością by się ucieszyli.
      Kostrzewa_Pawel: Szefem jest Marek. Muzyka, o której piszesz występuje na
      naszej antenie od miesięcy w poważnych ilościach. Zachęcam do słuchania.
      (Samozwańczy wice kierownik rządzi a odpowiedzialność zwala na Marka)
      (Aż się prosi stare ktrakowskie określenie ale się powstrzymam)

• Gość: Lesiek Re: Złote myśli maszynisty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.03, 18:38
        Najbardziej mnie poruszyła ta odpowiedź o muzykę ukraińską i czeską. Na
        terra.pl jest dostępny spory wybór bardzo ciekawych wykonawców zarówno z
        Ukrainy, jak i z Czech. Opowiadanie, że ta muzyka jest niedostępna, jest
        zwykłym oszukiwaniem słuchaczy. Oczywiście, pan Kostrzewa może o tym nie
        wiedzieć - ale mógłby zrobić trochę miejsca w radiu komuś, kto o tym wie.
        • Gość: Filip Re: Złote myśli maszynisty IP: *.lanet.wroc.pl 05.08.03, 19:29
          Gość portalu: Lesiek napisał(a):

> Opowiadanie, że ta muzyka jest niedostępna, jest
          > zwykłym oszukiwaniem słuchaczy.

Ależ skąd.
          A gdzieżby tam.
          A po co od razu te ostre słowa.
          Ona naprawdę nie jest dostępna, ponieważ najprawdopodobniej żadna wytwórnia
          nie daje płyt z taką muzyką POPawłowi K. za darmochę.
          No przecież nie będzie sam zdobywał, bo to by było poniżej jego wysokiego YA.
          Czyli naprawdę nie jest dostępna.
      • Gość: Greg F. Re: Złote myśli maszynisty IP: *.pl / 192.168.1.* 05.08.03, 23:02

> falarek: Panie Pawle, twierdzi pan, że Ekspres jest audycją alternatywną, a
        > jednak prezentuje pan właściwie tylko te piosenki rockowe, które są na topie.
        > Kiedy zaprezentuje pan słuchaczom alternatywną scenę japońską, ukraińską czy
        > czeską? Mam nadzieję, że orientuje się pan w ich istnieniu i rozwoju? ~Oliwia
        > Kostrzewa_Pawel: Oliwia, ty chyba nie słuchasz Ekspressu, to po pierwsze. Po
        > drugie, jak dotrzesz do ukraińskiego i japońskiego rynku to daj mi znać. Ja
        > takiego dostępu nie mam. Poza tym, po co grać coś, do czego ludzie nie mają
        > dostępu. To tak jak lizanie loda przez szybę.
        > (Arogancja)

Jasne, radio istnieje tylko po to, żeby grać złote przeboje i to, co ludzie już
        doskonale znają i kojarzą. Po co radiowcy mają zawracać sobie głowę jakimś
        nieznanymi perełkami, jeśli jakiegoś słuchacza to interesuje, to niech sobie
        poszuka na własną rękę.
        Dla mnie nawet lizanie loda przez szybę jest lepsze niż nielizanie w ogóle,
        zwłaszcza gdy radio pozostaje jedynym źródłem dotarcia do dźwięków, których
        nigdzie indziej nie miałbym szansy usłyszeć.

>
        > Styx: Pod jaką muzyką się pan podpisuje: tą z Ekspresu, czy tą z "Soboty w
        > stylu pop"? Pytam bo te audycje wydają się wzajemnie wykluczać, a to stawia
        pod
        >
        > znakiem zapytania pańskie gusta muzyczne. Przecież nie można słuchać
        > wszystkiego.
        > Kostrzewa_Pawel: Tak. Nie można słuchać wszystkiego. Tym bardziej jestem
        dumny
        > z siebie, że umiem robić to i to. W TE prezentując muzykę mówię o swoich
        > emocjach, odczuciach, prezentuję muzykę , która mnie pasjonuje. W "Sobocie w
        > stylu pop " odzwierciedlam to, co dzieje się na listach przebojów.
        Przedstawiam kogo najczęściej słucha świat, czyje kupuje płyty, wtedy nie
        mówię, że Jennifer Lopez skradła mi serce i słucham jej po nocach, tylko że
        jest na 1 miejscu w Ameryce. Przy okazji powiem, że "Sobota w stylu pop" jest
        jedną z
        > najpopularniejszych audycji w Trójce.
        > (Einstein prezenterów radiowych, a jak taka audycja jest popularnA (skąd taka
        > wiedza, to tym gorzej dla słuchaczy 3; ja bym na mijescu maszynisty nie
        chwalił
        >
        > się tylko wstydził)

To niechże mi pan Paweł wyjaśni, jaka jest różnica pomiędzy jego POP-ową sobotą
        a choćby "Światem na topie", chwilowo zdjętym z ramówki. Toż oba programy - i
        nie tylko one - spełniają w TrUjce identyczne zadanie. A swego czasu Kostrzewa
        mówił w wywiadzie dla Gazety, że nie ma sensu się dublować.

> dobranoc: Panie Pawle, w jakim kierunku muzycznym powinna wg pana oceny
        podążać
        >
        > Trójka?
        > Kostrzewa_Pawel: W dobrym. Chcielibyśmy mieć wielu słuchaczy, cieszyć ich
        swoim
        >
        > programem.
        > (Buhhhaaaa)

Wystarczy POPsłuchać...

• Gość: Janusz bzdura roku IP: 195.85.227.* 06.08.03, 11:07
      P.K.:"(...) po co grać coś, do czego ludzie nie mają dostępu. To tak jak
      lizanie loda przez szybę."

Pomyśleć, ile wspaniałej muzyki nie mielibyśmy szansy poznać, gdyby wszyscy
      autorzy audycji w 3 mieli podobne zasady. Czy kostrzewa zanim coś puści leci do
      EMPIKu sprawdzić czy to sprzedają ? Przecież prezentowanie muzyki w radiu jest
      właśnie stwarzaniem do niej dostępu.

A plejlista Pana Kostrzewy to tak jak tucz gęsi na stłuszczone wątróbki.
      Masa gówna, na siłę, do bólu, do wyrzygania.
      • Gość: koliber Re: bzdura roku IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.03, 11:36
        Ale z tuczu jest przynajmniej znakomite foix grais, a z tej play-listy gówno.
        • Gość: Janusz Re: bzdura roku IP: 195.85.227.* 06.08.03, 11:43

> Ale z tuczu jest przynajmniej znakomite foix grais,

ale względy etyczne...
          • Gość: koliber Re: bzdura roku IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.03, 15:06
            Ale jaki smak.....
            Ale to nie temat na ten wątek
    • eynhallow złote myśli hamulcowego 06.08.03, 18:41
      Tak sobie słuchałam Trójki przez jakiś czas będąc na wakacjach i jestem bardzo
      rozczarowana muzyką, jaką się na tej antenie prezentuje. Pomijam już fakt, że
      jakiegokolwiek radia bym nie słuchała to wszędzie nadawane są te same
      piosenki, ale przeraża mnie częstotliwość nadawania poszczególnych piosenek w
      ciągu dnia. Przykład? Proszę bardzo: Blue Cafe, Reni Jusis, Kukiz i spółka,
      Evanescence (chyba?), no i sztandarowo w Trójce zespół eM (tramwaje jak
      kotlety...). Ludzie! Ileż można! To się naprawdę nudzi i denerwuje! Ale
      takiego pana Kostrzewy odpowiedzialnego za playlistę to nie obchodzi bo -
      "słuchacz ma wybierać program najlepszy, a jak się nie podoba to włączyć
      sobie inne radio". A ja już mam naprawdę odruch przełączania rozgłośni, gdy po
      raz n-ty słyszę "do-nieba-do-piekła". Tylko, że niestety "gdzie-indziej"
      trafiam na "bo-tutaj-jest-jak-jest" i przełączam dalej... Czy naprawdę o to
      układaczom playlist chodzi?
      A niech mi jeszcze pan Kostrzewa wyjaśni różnicę między: Sobotą w stylu POP,
      Światem na Topie, Muzyczną Pocztą, Po 6 Muzyką, Muzyką Niedzieli i blokami
      Trzeciego Śniadania i Orzecha? Wszędzie leci dokładnie ten sam zestaw
      piosenek! Nawet w Poczcie, gdzie piosenki są ponoć na życzenie! Trzeba być
      naprawdę osłem, aby wysyłać esemesa z prośbą o Reni Jusis - a w ostatnią
      sobotę tak było. To jest na głowie postawione - a przede wszystkim nudne i
      żenujące. Trójka zeszła na psy i na złote przeboje. Ohyda!
      • Gość: koliber Re: złote myśli hamulcowego IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.03, 22:55
        I jeszcze Nellly Kelly, Justin T., Christina A.....
        A przecież można by grać nowości, trochę klasyki, trochę znanych kapel w mniej
        znanych utworach, trochę trójkowych wynalazków.
        Ja jak słyszę o poszukiwaniach Husajna, Justina, Christinę, Nelly, Kelly to
        zmieniam falę (nawet jak jest ZD3 z Łukawskim) lub wyłączam radio.
        Czy nie można grać czegoś innego a nie w kółko to samo do wyrzygania, lub
        lansować tak zły gust jak Justin, Krysia A. czy Srelly. Ratunku!!!
        • Gość: Greg F. Re: złote myśli hamulcowego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.03, 10:59

> I jeszcze Nellly Kelly, Justin T., Christina A.....
          > A przecież można by grać nowości, trochę klasyki, trochę znanych kapel w
          mniej
          > znanych utworach, trochę trójkowych wynalazków.
          > Ja jak słyszę o poszukiwaniach Husajna, Justina, Christinę, Nelly, Kelly to
          > zmieniam falę (nawet jak jest ZD3 z Łukawskim) lub wyłączam radio.
          > Czy nie można grać czegoś innego a nie w kółko to samo do wyrzygania, lub
          > lansować tak zły gust jak Justin, Krysia A. czy Srelly. Ratunku!!!

A jedyną alternatywą dla tego chłamu za dnia jest tylko Ekspres i chillout, z
          tym że danie serwowane 4 razy w tygodniu przez tych samych kucharzy tez z
          czasem się przejada. Potrawy dla wybredniejszych smakoszy serwowane są po
          północy.
          • Gość: Szaman Re: złote myśli hamulcowego IP: *.k2.pl / 10.0.0.* 07.08.03, 11:23
            > A jedyną alternatywą dla tego chłamu za dnia jest tylko
            Ekspres i chillout, z
            > tym że danie serwowane 4 razy w tygodniu przez tych
            samych kucharzy tez z
            > czasem się przejada. Potrawy dla wybredniejszych
            smakoszy serwowane są po
            > północy.

No tak. Kostrzewa robi POP, a potem samodzielnie stwarza
            mu alterntywne w swoim Ekspresie. Obrzydliwy monopol...
            • Gość: jarek Złota myśl z zamierzchłych czasów IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.03, 11:32
              Gość portalu: Szaman napisał(a):

> ...Kostrzewa robi POP, a potem samodzielnie stwarza
              > mu alterntywne w swoim Ekspresie. Obrzydliwy monopol...

...z którego on jest "dumny", ze tak "potrafi"...
              A mnie uczono, ze "komu wydaje się, że potrafi wszystko zrobić, ten niczego nie
              robi dobrze"...
              j.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka